
6 jajek 6 pieczarek 2 łyżki majonezu sól i pieprz masło do smażenia Jajka ugotować na twardo. Za pomocą długiego, ostrego noża jednym szybkim cięciem przepołowić jajka wraz ze skorupkami na pół. Łyżeczką wyjąć ze skorupek żółtko wraz z białkiem, drobno posiekać. Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na odrobinie oleju. Wystudzone drobno poszatkować. Pieczarki połączyć z jajkami i majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Każdą skorupkę wypełnić farszem i smażyć na rozgrzanym maśle ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...