gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:72/258)

Ciasto Rafaello 227

wymiarach 23x38 cm wyłożone papierem do pieczenia i pieczemy w temp. 180 stopni około 20-30 minut do suchego patyczka. 2. Czekolady łamiemy na kostki, dajemy do garnka razem z margaryną Palmą i rozpuszczamy, później do gorącego dodajemy śmietanę 30 % i energicznie mieszamy.  3. Śmietany śnieżki ubijamy w zimnym mleku, łączymy razem z czekoladami i dodajemy

Kuchnia u Bietki
szybkowar-domowy dżem z ciemnych winogron z czekoladą... 169

przetartych owoców wlać z 2 szklanki soku co pozostał (resztę soku słodzę, dolewam wody przegotowanej i jest sok do picia), wsypać cukier, czekoladę, żelfix 3:1, gotować z 5 minut mieszając przelewać od razu gorące do czystych słoików, zakręcić mocno i zostawić na zakrętkach postawione do wystygnięcia przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu - domowy dżem z ciemnych winogron(...)czekolada jest najlepszym dodatkiem do naleśników, tostów, bułki z masłem.......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Surowa czekolada gorzka 70% z orzechami pekan – Cocoa / SuroVital 94

kawałków orzechów – troszkę mało :/ Smak:  Czekolada nie pachnie intensywnym kakao ale lekką gorzkość wyniuchałyśmy ;) Kostki łamią się z odpowiednim trzaskiem i nie rozpuszczają się pod wpływem ciepła palców. Czekolada bardzo opornie rozpuszcza się w ustach, jest lekko proszkowa i sucha. W smaku jest tylko lekko gorzka, bo cukier palmowy nadaje karmelowej słodkości ale nie przesładza całości. Orzechy są dobrej(...)całkiem w dobrej proporcji pozostają na ułamanym kawałku.  Podsumowanie: Jest to bardzo dobra dawka energii i magnezu idealna na nadchodzące jesienne wieczory z gorącym kubkiem herbaty, mięciutkim kocykiem i pysznymi kostkami gorzkiej czekolady. A to wszystko bez glutenu, raw, vege i ekologiczne :) Ocena: 5,5 pandy

Candy Pandas
kawuś- sernik na zimno z kawowym budyniem 276

kawową: 1 litr mleka 3 opakowania budyniu waniliowego 5 łyżek cukru  2 łyżki kawy rozpuszczalnej kostka masła na wierzch: paczka herbatników kakaowych 600 g serka homogenizowanego 200 g czekolady deserowej 200 ml kremówki 30% 2,5 łyżki żelatyny Upiec biszkopt: białka ubić na sztywno, następnie dodawać cukier a później żółtka. Na końcu wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia(...)szklance mleka i wlać na gotujące się pozostałe mleko. Ugotować na gęsto, zmniejszyć ogień, dodać masło i powoli gotując mieszać aż całkowicie się połączą. Gorącą masę wyłożyć na biszkopt i przykryć warstwą herbatników.  Czekoladę drobno posiekać. Kremówkę ubić na sztywno, Żelatynę rozpuścić w odrobinie wrzątku. Serki zmiksować z bitą śmietaną, dodać połowę czekolady i żelatynę Wymieszać i wyłożyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
KAWA PIERNIKOWA Z PIANKĄ 117

szczypta cynamonu Wykonanie: Kawę z cukrem zalać łyżeczką wody, ubijać ubijakiem do piany aż będzie lekka i puszysta. Gdy piana już jest dobra, delikatnie zalewamy gorącym mlekiem wymieszanym z przyprawami. Gotową posypać starta czekoladą lub kakao.  Pyszne pierniki, które widzicie na tych zdjęciach zamówicie u pani Justyny, do 15.12 tutaj: KULA SŁODYCZY w ŚWIĘTA NA PEWNO BĘDZIECIE CIESZYĆ

Z Majeczką w kuchni
Kawa czekoladowa z przyprawami 158

szklanki wody 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej cukier (jeśli słodzicie, u mnie 1 łyżeczka) 3/4 łyżeczki przypraw do kawy Skworcu + szczypta bita śmietana Przygotowanie: Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki. Rozpuszczamy ją w gorącym mleku. Przygotowujemy kawę (2 łyżeczka na 1/2 szklanki), do kawy dodajemy cukier (jeśli używamy) i 3/4 łyżeczki przypraw, mieszamy. Następnie łączymy tak przygotowaną aromatyczną kawę z czekoladowym

Słodkie okruszki
Sernik z brzoskwiniami szybki 185

wykładam pokrojone na małe kawałki brzoskwinie, wykładam drugą część masy. Sernik wkładam do nagrzanego piekarnika piekę około 50 minut w 180 st C. Jeszcze gorący sernik posypuję kropelkami czekoladowymi. Można wyłożyć kostki czekolady, też się roztopią

Takie tam pichcenie
Brownie paleo (ciasto czekoladowe z batatów) 240

minut. Podczas pieczenia ciasto pachnie obłędnie , pamiętaj o zaryglowaniu drzwi przed sąsiadami Daj ciastu ostygnąć jakieś 10 minut, zanim wyciągniesz je z foremki. Gorące jeszcze brownie możesz posypać startą drobno gorzką czekoladą i wiórkami kokosowymi . Jeśli wolisz bardziej gorzki i mocniejszy czekoladowy smak, możesz dodać więcej kakao. Wilgotność końcowego ciasta zależy bardzo od ilości mąki kokosowej

PaleoSMAK
Czekośliwki lub dżem śliwkowo - orzechowy 143

wymyte i wypestkowane śliwki zemleć w maszynce do mięsa. Dodać cukier i smażyć ok. 2 godz. Pod koniec smażenia dodać cukier waniliowy, tabliczkę gorzkiej czekolady i jeszcze smażyć przez ok 10 min. Gorące przełoży do słoików, dobrze zakręcić i gotować przez 15 min. Dżem śliwkowo - orzechowy Składniki : 2 i 1/2 kg śliwek węgierek, 1 kg cukru, 2 cukry

Anioły w kuchni
Ciasto kokosowe kapitańskie 168

zrzucić ciasto z wysokości 60 cm. Masa kokosowa: Śmietana i mleczko kokosowe muszą być zimne z lodówki.  Do garnuszka wlać rum, dodać połamaną białą czekoladę i rozpuścić na wolnym ogniu mieszając. Do gorącej masy dodać kokos i wymieszać. Śmietanę kremówkę ubić dodając do niej cukier i cukier waniliowy. Do ostudzonej masy czekoladowej dodać mleczko kokosowe i wszystko razem

Passions hobbies life
Pikantna zupa z czarnej fasoli z gorzką czekoladą 124

gotuj. Pod koniec gotowania wciśnij czosnek i pokrojoną papryczkę chili.  Na koniec dodaj awokado, pamiętając o pozostawieniu kilku cząstek do przybrania. Zmiksuj zupę. Dodaj czekoladę i mieszaj żeby kosteczki rozpuściły się w gorącym kremie. Podawaj natychmiast z obgotowaną dynią i cząstką awokado.  Jeśli masz krewetki - podaj na wierzch

AZgotuj!
Krem bananowy z czekoladą / czekobanan 124

Gotować ok 5 min, aż banan się rozpadnie (jeśli nie będzie chciał, potraktujcie masę blenderem). Zdjąć z ognia, dodać cukier puder i połamaną gorzką czekoladę. Dokładnie wymieszać, aż do rozpuszczenia się bananów.  Gorący krem przekładać do wyparzonych słoików. Odstawić w chłodne miejsce do wystudzenia. Smacznego

CookYourself
Super prosta i szybka babka z kefirem 282

babki jest to, że ma fajną konsystencję, jest taka delikatna, mięciutka i lekko wilgotna, przez co babka utrzymuje dość długo świeżość. W każdym razie polecam gorąco, bo jest przepyszna :) PS. Babkę możecie oblać czekoladą, lukrem, posypać cukrem pudrem lub zostawić taką jaka jest po upieczeniu. Ciasto: 2 jajka 1 szklanka cukru ½ szklanki oliwy 2 łyżeczki sody 400ml kefiru

Smakowy Raj
Pianka zebra leciutka jak piórko (188 kcal) 571

białej czekolady to jeszcze mniej) Składniki: 500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego (light – 4%) 3 galaretki o różnych kolorach 3 szklanki wody (180 ml) czekolada biała Przygotowanie Galaretki rozpuszczamy w osobnych miseczkach w gorącej wodzie. Odstawiamy do wystygnięcia. Schłodzone mleko ubijamy mikserem na pianę. Pianę dzielimy na trzy części, do każdej dodajemy schłodzoną, ale jeszcze płynną galaretkę i miksujemy(...)niego 3 łyżki drugiego, następnie 3 łyżki ostatniego. Czynność powtarzamy do wykończenia masy. Wierzch wygładzamy i piankę odstawiamy do lodówki do stężenia. Na koniec posypujemy ją startą białą czekoladą

e-PrzepisyKulinarne
Mus jabłkowy z czekoladą 143

wody, wrzucamy jabłka, cukier, i cukier wanilinowy. Dodajemy sok z cytryny i mieszamy. Gotujemy aż jabłka trochę się rozgotują. Blendujemy na gładką masę. Dodajemy pokrojona czekoladę i gotujemy aż do całkowitego jej rozpuszczenia. Gorący mus wkładamy do słoików. Zakręcamy i odstawiamy do góry dnem. Z porcji wychodzi 5 słoiczków. Zimą przepyszne do naleśników, ciast czy do zajadania łyżeczką

Humanistka w kuchni