orzeszków ziemnych nie solonych 5 pokruszonych białych ”Michałków” W małym rondelku podgrzewamy kremówkę, aż będzie bardzo gorąca (nie doprowadzamy do wrzenia). Zdejmujemy z ognia i dodajemy połamaną czekoladę. Powoli mieszamy, aż uzyskamy gładką i jednolitą masę czekoladową. Odstawiamy do wystudzenia. Przykrywamy folią spożywczą i wkładamy
Słodki Pomysłgotujemy z cukrami. W pozostałym mleku mieszamy żółtka, budyń, kakao i mąki-najlepiej mikserem albo blenderem.Dokładnie rozmieszane składniki dodajemy do gorącego mleka i zagotowujemy. Masę studzimy. Śliwki odsączamy zostawiając alkohol. Czekoladę+ 1 łyżka mleka topimy w kąpieli wodnej i studzimy. Miękkie masło ucieramy mikserem dodając po łyżce zimnego budyniu. Następnie dodajemy rozpuszczoną
Moje Słodkie Piekiełkojakiś czas mieszając. Ganache: Ś mietankę kremówkę wlać do rondelka i podgrzewać na małym ogniu. Gdy śmietanka będzie gorąca, ale nie może wrzeć, ściągnąć ją z ognia i dodać posiekaną czekoladę. Mieszać, aż się rozpuści i powstanie aksamitna, błyszcząca masa. Na koniec wsypać przesiane kakao, wymieszać i pozostawić do lekkiego
Nastoletnie Wypiekaniejego przygotowania. To od niego będzie zależała jego struktura po upieczeniu, a nierzadko i smak. Bo są serniki i są Serniki! Sernik z białą czekoladą to jeden z tych wypieków, przy którym inne bledną. Gorąco polecam! Składniki: Spód: 250 g ciasteczek owsianych 50 g masła, roztopionego Masa serowa: 500 g twarogu, zmielonego przynajmniej dwukrotnie 500 g serka mascarpone(...)cukru 1 łyżka ekstraktu waniliowego 100 ml mleka 500 g białej czekolady, roztopionej w kąpieli wodnej i wystudzonej 5 dużych jajek, białka i żółtka oddzielnie Sos czereśniowy: 2 szklanki drylowanych czereśni 2 łyżki soku z cytryny 50 ml likieru miodowego Jack Daniels lub innego laska kory cynamonu 1 łyżka mąki ziemniaczanej dodatkowo- czereśnie do dekoracji Przygotowanie: Spód: Ciasteczka kruszymy
Smakowity Blog Kulinarnyczasu. Jeżeli lubicie kaszę mannę i czekoladę to polecam Wam taki deser. Gotowy dosłownie w 15 minut. Połączenie kaszy manny i czekolady to bardzo pyszny pomysł, od tego deseru nie można się oderwać. Smakuje na gorąco jak i na zimno. Zapraszam:) Składniki: 2 szklanki mleka 4 - 5 łyżek kaszy manny 5 dag mlecznej czekolady 10 dag rodzynek Wykonanie
Izabelawkuchnikońcu. Ważne, żeby nałożony krem wyglądał na trochę rozczochrane futerko. Oprócz tylki potrzebne będą worki cukiernicze i zwykłe woreczki strunowe. Czekoladę rozpuszczamy i odstawiamy do przestudzenia - musi być ciągle jeszcze ciekła, ale nie za gorąca. Nakładamy ją do woreczka strunowego, dokładnie zamykamy i odcinamy mały rożek. Na foliowej koszulce wyciskamy nóżki z czekolady i odstawiamy do zastygnięcia
Ciastkozercycukru 1 żółtko 20g czekolady deserowej 10-15g migdałów 2 łyżki mleka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: - migdały zalać gorącą wodą, odstawić na 2-3 minuty, odcedzić i obrać, posiekać na drobne kawałki - czekoladę pokroić w drobną kostkę - mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę, cukier, żółtko, mleko oraz pokrojone migdały z czekoladą oprószone mąką
Smakołyki Berenikizetrzeć na tarce i wymieszać. Żelatynę rozpuścić w 100 ml ciepłej wody, rozpuścić i wystudzić. Śmietanę kremówkę ubić ze śmietan fixem, startą czekoladą, cukrem pudrem. Pod koniec ubijania wlać żelatynę. Galaretkę rozpuścić w 500 ml gorącej wody, wystudzić i odstawić do stężenia (najlepiej przygotować ją wcześniej żeby delikatnie stężała) Na biszkopt wyłożyć ubitą śmietanę z czekoladami, poukładać owoce, zalać
VioletoweKucharzenieminut). Następnie śliwki zblendować na jednolitą masę. Dodać do nich połamaną gorzką czekoladę i kakao. Mieszać do momentu, w którym czekolada i kakao się nie rozpuszczą i nie połączą ze śliwkami. Gotowe gorące powidła przełożyć do suchych i wyparzonych słoików. Zakręcić i postawić do góry dnem. Zapasteryzować ok 15-20 minut. Ps. Śliwki zgęstnieją(...)czekolady i kakao po ostudzeniu (powstanie konsystencja musu czy gęstego dżemu). Dla mnie taka konsystencja jest ok. Jeżeli chcecie mieć bardzo gęsty krem typu nutella musicie śliwki dusić ok. 1,5h aż zgęstnieją i dopiero potem je zblendować. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówśmietany 36%- ubitej na sztywno z cukrem pudrem łyżeczka cukru pudru do śmietany utarta grubo czekolada deserowa, 55% zawartości kakao Przygotowanie: 1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. 2. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, jeszcze ciepłą przelać do pozostałych składników w misie o wysokich ściankach. 3. W misie o wysokich ściankach zmiksować wszystkie składniki dokładnie. 4.Przelać masę do wysokiego(...)desery. 5. Włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Zajmie to od 1 do 3 h w zależności od poziomu chłodzenia lodówki. 6. Stężały deser dekorować bitą śmietaną i startą czekoladą Podawać schłodzone. Smacznego :) Zobacz także
KreatywnePinysmaku jak te.Sernik puszysty , kremowy,idealny!!!Gorąco polecam. Masa: *********** 1 kg.sera mielonego ( ja używam z Piątnicy bo jest przepyszny) 20 dag.cukru pudru 1 duża garść suszonych śliwek Starta skórka z 1 dużej pomarańczy 8 jajek 1 torebka budyniu śmietankowego 1 cukier marcepanowe 1 cukier z prawdziwą wanilią Czekolada do polania Spód: *********************** 25 dag.pierniczków zmielonych 10 dag.mi(...)waniliowym,cukrem pudrem,posiekanymi śliwkami,z proszkiem budyniowym na gładką masę.Nie mieszamy robotem.Masę wylać na dno wyłożone ciastem piernikowym wstawić do gorącego piekarnika.Pieczemy 1 godzinę na złoty kolor w 160 stopniach.Smacznego.Polewamy sernik roztopioną czekoladą
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipokrojone w kostkę) 2 galaretki brzoskwiniowe lub cytrynowe (rozpuszczone w 700 ml ciepłej wody i odstawianej do lekkiego stężenia) polewa czekoladowa (np. 100 g czekolady rozpuszczonej z 50 g masła) wykonanie: Kawę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Masło ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy orzechy, wlewamy wystudzoną kawę i miksujemy. wykonanie ciasta: Na pierwszy blat biszkoptu z makiem równomiernie rozsmarowujemy
Domowy Smak Jedzeniawymiarach 23x38 cm wyłożone papierem do pieczenia i pieczemy w temp. 180 stopni około 20-30 minut do suchego patyczka. 2. Czekolady łamiemy na kostki, dajemy do garnka razem z margaryną Palmą i rozpuszczamy, później do gorącego dodajemy śmietanę 30 % i energicznie mieszamy. 3. Śmietany śnieżki ubijamy w zimnym mleku, łączymy razem z czekoladami i dodajemy
Kuchnia u Bietkiprzetartych owoców wlać z 2 szklanki soku co pozostał (resztę soku słodzę, dolewam wody przegotowanej i jest sok do picia), wsypać cukier, czekoladę, żelfix 3:1, gotować z 5 minut mieszając przelewać od razu gorące do czystych słoików, zakręcić mocno i zostawić na zakrętkach postawione do wystygnięcia przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu - domowy dżem z ciemnych winogron(...)czekolada jest najlepszym dodatkiem do naleśników, tostów, bułki z masłem.......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękawałków orzechów – troszkę mało :/ Smak: Czekolada nie pachnie intensywnym kakao ale lekką gorzkość wyniuchałyśmy ;) Kostki łamią się z odpowiednim trzaskiem i nie rozpuszczają się pod wpływem ciepła palców. Czekolada bardzo opornie rozpuszcza się w ustach, jest lekko proszkowa i sucha. W smaku jest tylko lekko gorzka, bo cukier palmowy nadaje karmelowej słodkości ale nie przesładza całości. Orzechy są dobrej(...)całkiem w dobrej proporcji pozostają na ułamanym kawałku. Podsumowanie: Jest to bardzo dobra dawka energii i magnezu idealna na nadchodzące jesienne wieczory z gorącym kubkiem herbaty, mięciutkim kocykiem i pysznymi kostkami gorzkiej czekolady. A to wszystko bez glutenu, raw, vege i ekologiczne :) Ocena: 5,5 pandy
Candy Pandas