gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:70/258)

Pianka z malinami i jagodami 172

kształcie listków, a w środku zrobić zygzak. Żeby listki były tej samej wielkości, dobrze jest narysować na papierze dwie równoległe linie. Kiedy czekolada zastygnie ostrożnie zdjąć z papieru ozdoby. Foremki z piankami na chwilę zanurzyć w gorącej wodzie. Oczywiście nie wlewając wody do środka foremki. Na wierzchu ułożyć maliny, obłożyć dekoracjami z czekolady i obsypać jagodami. Przechowywać w lodówce

https:KKuchniaMniam
Ciasto czekoladowo kokosowe 324

mleka 1 szkl likieru kokosowego Canari 7 łyżek kaszy manny błyskawicznej 150 g wiórków kokosowych 0,5 szkl cukru 3 łyżki owoców goji    Polewa czekoladowa 100 g czekolady gorzkiej 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka masła 2 łyżki wody Przygotowanie:  Ciasto czekoladowe: W jednym naczyniu wymieszać suche składniki w drugim naczyniu wymieszać mokre składniki. Do suchych składników dodać(...)Równomiernie rozprowadzić na wierzchu posypać owocami goji i ponownie włożyć na 20 minut do piekarnika. Po upieczeniu odłożyć do ostudzenia. Polewa czekoladowa: Czekoladę połamać na mniejsze kawałki dodać cukier, masło, wodę i rozpuścić w kąpieli wodnej. Gorącą polewą polać zimne ciasto i odłożyć do stężenia polewy. Przepis od Beaty Niebo na talerzu. dwie szklanki mąki - czubata łyżeczka proszku

Ala piecze i gotuje
Trufle migdałowe 142

łyżeczki  ekstraktu migdałowego Dr.Oetker Rozdrobnione  na pył wafelki, herbatniki migdałowe  lub kakao do obtoczenia Jak wykonać ? W małym rondelku podgrzewamy na gorąco śmietanę, zestawiamy z palnika, dodajemy połamaną na kawałki mleczną czekoladę, czekamy 2 minuty aż zacznie się rozpuszczać, delikatnie mieszamy szpatułką do połączenia, masa musi być jednolita, wsypujemy rozdrobnione migdały, dodajemy aromat, ponownie mieszamy , masę

Wanilia i Kardamon
Mousse au Chocolat z Likierem Kokosowym (mus czekoladowy) 199

łyżeczka cukru pudru czekoladowe foremki mini czekoladowe trójkąty białe czekoladowe mikro krople mleczne mix Wykonanie: W pierwszej kolejności dokładnie myję jajka w gorącej wodzie i oddzielam białka od żółtek. Potem rozpuszczam czekoladę w kąpieli wodnej. W czasie kiedy czekolada rozpuszcza się ubijam białka z solą na sztywną pianę. Miskę z czekoladą zdejmuję z garnka, stawiam na blacie i mieszam

Blondynka Gotuje
Tort czekoladowy bez wyrzutów sumienia 152

pieczenia 1 łyżka mąki owsianej 3 łyżki mąki migdałowej 1 łyżka wody składniki na krem czekoladowy: 1 szklanka suchej kaszy jaglanej 0,5 szklanki daktyli 100 g gorzkiej czekolady 70% 2 łyżki ciemnego kakao 2 małe puszki mleczka kokosowego (po 165 ml) esencja waniliowa - opcjonalnie do dekoracji: 3-4 banany na wierzch granat sok z połowy cytryny wykonanie: Biszkopt: Oddzielamy(...)ściągamy błonkę z biszkoptu, dzięki temu krem będzie się lepiej trzymał. Krem czekoladowy: Gotujemy kasze jaglaną według przepisu. Pozostawiamy do wystudzenia.  Daktyle namaczamy w gorącej wodzie i pozostawiamy tak ma 30 minut. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Daktyle blendujemy z mleczkiem kokosowym. Dodajemy do nich kasze i pozostałe składnik. Bledbujemy wszystko do uzyskania jak najbardziej kremowej konsystencji. Gotowy

Przysmaki Karolki
Czekoladowo - śmietankowe ciasto z truskawkami 5752

łyżeczka proszku do pieczenia 50 g gorzkiej czekolady, startej Beza czekoladowa: 3 białka 150 g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 50 g gorzkiej czekolady  Warstwa truskawkowa: 3 galaretki truskawkowe 3 szklanki gorącej wody truskawki ( ilość zależy od ich wielkości, dlatego nie podaję konkretnej wagi ) Krem śmietankowy: 500 ml śmietany kremówki 36 % 250 g serka mascarpone 2 - 3 łyżki(...)niskich obrotach miksera. Do masy jajecznej wlać wodę i zmiksować. Następnie powoli wlewać olej i miksować ( w dalszym ciągu na niskich obrotach ). Wsypać przesiane suche składniki oraz startą czekoladę i delikatnie wymieszać szpatułką lub łyżką, do połączenia się składników. Ciasto przelać/przełożyć do formy o wymiarach 24 x 34 cm, wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i oprószonej

Opowieści z piekarnika
Słodkie środy - Krem czekoladowo cytrynowy do babeczek 158

Szukacie sprawdzonego przepisu na pyszny jasny krem czekoladowy  do babeczek? Polecam wersję cytrynową na białej czekoladzie z dodatkiem śmietanki. Przepis ten dostałam od znajomej z pracy i po małej modyfikacji okazał się dla nas idealny. Gorącym kremem uzupełniamy kruche babeczki, dekorujemy mrożonymi malinami i odstawiamy do zastygnięcia. Całość posmakuje niejednemu krytykowi słodkości.  Krem czekoladowo cytrynowy do babeczek(...)babeczki do napełnienia PRZYGOTOWANIE : Do rondelka wlewamy śmietanę, dodajemy sok z jednej cytryny oraz pokrojoną dość drobno białą czekoladę i masło. Rondelek ustawami na małym ogniu i mieszając rozpuszczamy wszystko do jednolitej konsystencji. Dodajemy otartą skórkę i mieszamy.  Gorącym kremem napełniamy kruche babeczki, układamy na wierzchu mrożone owoce, wstawiamy do lodówki i wyciągamy tuż przed podaniem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sernik czekoladowy z jeżynami ( sernik na zimno ) 143

wodą. Pozostawić czekoladę do rozpuszczenia. Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody - pozostawić do napęcznienia. Kiedy żelatyna napęcznieje, naczynie wstawić do gorącej wody i poczekać, aż żelatyna się rozpuści. Ser zmiksować z cukrem pudrem, dodać ostygniętą, ale płynną czekoladę -  zmiksować. Dodać płynną żelatynę - dokładnie połączyć składniki. Na koniec dodać ubitą śmietankę - delikatnie wymieszać i wyłożyć masę serową na spód(...)cukrem i sokiem cytrynowym. Większe owoce pognieść widelcem. Do gotujących się owoców dodać rozprowadzoną w wodzie mąkę ziemniaczaną. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Napęczniałą żelatynę dodać do gorących jeżyn – wymieszać dokładnie, tak aby żelatyna zupełnie się rozpuściła. Frużelinę pozostawić do ostygnięcie. Jeszcze płynną, aczkolwiek niezbyt ciepłą frużelinę, wylać na sernik. Chłodzić w lodówce min. 5 godzin, najlepiej całą

kolorowotorcikowo
Nalewka czekoladowa 431

taką nalewkę i powiem Wam że była super. Lekko słodkawa i niezbyt mocna ale za to kremowa, idealna do kawałka babki czy ciasta, polecam gorąco. Dużo składników nie potrzebujecie tylko wódkę 38% i czekoladę. Zachęcam do zrobienia. Nalewka czekoladowa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Tarta z kokosowym kremem i jeżynami 149

sitku, a mleko przelać z powrotem do garnka. Żółtka utrzeć z cukrem, odlanym mlekiem i mąką. Wlać do gotującego się mleka. Ugotować budyń. Czekoladę posiekać i wyłożyć na upieczoną tartę. Wylać na to gorący budyń. Przestudzić i na jeszcze ciepły można położyć świeże jeżyny. Tartę przechowywać w lodówce. Smacznego :) Kategoria: Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , SŁODKO , Tarty(...)kruche ciasta , Wykorzystanie żółtek Tagged: budyń , czekolada , jeżyny , kremówka , mleko , wiórki kokosowe

https:KKuchniaMniam
Sernik z zielonej herbaty matcha pod śmietankową chmurką 158

trzeba stać przy gorącym piekarniku :). Jest delikatny i piankowy. Śmietankową piankę możemy zastąpić limonkową galaretką lub w ogóle ją pominąć, a sernik przygotować w odrobinę mniejszej tortownicy, żeby był wyższy. Mam nadzieję, że będzie wam smakować tak bardzo, jak mi :) Składniki na spód i sernik: 150g herbatników maślanych 70g masła 2 tabliczki białej czekolady 700g serka do serników(...)razem z 1/2 tabliczki czekolady i miksujemy razem z herbatnikami na masę przypominającą mokry piasek. Wykładamy nią dno tortownicy, mocno dociskając. Wstawiamy do lodówki do całkowitego ostygnięcia. 2. Do rondelka wlewamy mleko kokosowe, dodajemy 1 1/2 czekolady i herbatę matcha i gotujemy aż do całkowitego rozpuszczenia czekolady, cały czas mieszając. Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szkl. gorącej wody i odstawiamy

Tajskie smaki
Babeczki z michałkami 191

mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 35 g ciemnego kakao 100 g masła, miękkiego 100 g cukru 2 duże jajka 2 łyżeczki kawy rozpuszczonej w 45 ml gorącej wody 2 łyżki mleka 3 białe ”Michałki”, posiekane 4 klasyczne ”Michałki”, posiekane Kawę zalewamy wrzątkiem i studzimy. W misce umieszczamy przesianą mąkę, proszek(...)podpieczonych, drobno posiekanych orzeszków ziemnych nie solonych (opcjonalnie) W małym rondelku podgrzewamy kremówkę, aż będzie bardzo gorąca (nie doprowadzamy do wrzenia). Zdejmujemy z ognia i dodajemy połamaną czekoladę. Powoli mieszamy, aż uzyskamy gładką i jednolitą masę czekoladową. Odstawiamy do wystudzenia. Przykrywamy folią spożywczą i  wkładamy

Słodki Pomysł
Tarta snickers 792

soli, wymieszać - gotowy sos jest dość rzadki na gorąco, nie należy go podgrzewać zbyt długo - sos należy od razu przelać do innego naczynia w celu zahamowania dalszej karmelizacji - można go użyć po przestygnięciu i zgęstnieniu lub schłodzić w szczelnym pojemniku, a tuż przed jego wykorzystaniem, zanurzyć naczynie z sosem w gorącej wodzie - na schłodzoną masę orzechową wyłożyć warstwę(...)ostudzonym sosem karmelowym tak, by przykrył je równą warstwą - tartę ponownie schłodzić POLEWA CZEKOLADOWA - śmietankę podgrzać w rondelku lub w kąpieli wodnej, aż będzie gorąca - do śmietanki wrzucić posiekaną na mniejsze kawałki czekoladę, wymieszać do uzyskania gładkiej polewy - polewą od razu udekorować tartę, rozprowadzając ją na całej jej powierzchni aż do ciasteczkowego brzegu - tartę schłodzić przez kilka

Smakołyki Bereniki
Kokosowe naleśniki z nutellą 317

pieczenia i szczyptą soli. Dodajemy obydwa mleka , roztrzepane jajka , kokos i olej. Dokładnie mieszamy. Smażymy średniej wielkości naleśniki , uważając by się nie przypaliły. Gorące smarujemy nutellą. Zwijamy w rulon. Polewamy roztopioną czekoladą. Zajadamy

Ostra na Słodko
Babka kawowa 245

Babka kawowa to tradycyjna puszysta babka wielkanocna, z dodatkiem kawy rozpuszczalnej, która nadaje ciastu delikatny smak tego napoju. Całość oblana jest czekoladą i posypana drobno posiekanymi orzechami laskowymi. Konsystencja babki plasuje się pomiędzy dość ciężką babką ucieraną a babką piaskową. Tak jak ta druga, zawiera w swoim składzie mąkę ziemniaczaną, nie jest jednak tak sypka i sucha jak ciasta piaskowe(...) przegotowanej wody 1 łyżka ekstraktu z wanilii 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli POLEWA 75g gorzkiej czekolady 25g mlecznej czekolady 1 łyżka oleju kilka orzechów laskowych Wykonanie: - składniki powinny być w temperaturze pokojowej - kawę zalać gorącą przegotowaną wodą, wymieszać, odstawić do ostygnięcia - białka oddzielić od żółtek - białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę

Smakołyki Bereniki