gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:74/258)

Biszkoptowe mini roladki z jeżynami 162

szkl wody masa: 500 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 1/4 szkl śmietany 30% wypełnienie: galaretka rubinowa wieloowocowa jeżyny mrożone Hortex 1/4 szkl gorącej wody 2 łyżki żelatyny dodatkowo: płatki migdałowe biała czekolada Przygotowanie: biszkopt:  Białka ubijamy z cukrem pudrem na sztywno , a następnie dodajemy żółtka. Do masy przesiewamy mąkę mieszamy łyżką,a potem dodajemy wodę. Ciasto(...)wymiarach ok.20x30 cm, tworząc cienką warstwę. Odstawiamy na kila minut do lodówki. Jeżyny rozmrażamy, kilka sztuk odkładamy do dekoracji, a resztę miksujemy. Zmiksowane jeżyny łączymy z żelatyną rozpuszczoną w gorącej wodzie. Studzimy,a następnie wylewamy masę owocową na zastygniętą galaretkę rubinową, która utworzy drugą cienką warstwę wypełnienia.  Stężałe wypełnienie wyjmujemy z formy i kroimy na pasy o szerokości

Bon appetit mon amie
Ciasto czekoladowe z kremem czekoladowym i wielkanocną dekoracją 132

szklanki kakao 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki sody oczyszczonej szklanka maślanki (lub kefiru) pół szklanki oleju szklanka gorącej kawy rozpuszczalnej łyżeczka ekstraktu waniliowego pół łyżeczki soli Składniki na krem: 230g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej w granulkach 5 łyżek wody łyżka rumu lub wódki 2 jajka 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru szklanka śmietany(...)migdały w czekoladzie lub inne czekoladowe drażetki Wykonanie ciasta: Do średniej wielkości miski przesiać mąkę, kakao, sodę, proszek do pieczenia i sól. Wymieszać. Dodać drobny cukier do wypieków i wymieszać ponownie. Do dużej miski wlać maślankę (kefir), olej i wanilię. Dodać jajka. Zmiksować tylko do połączenia składników. Dodać suche składniki i krótko zmiksować. Powoli wlewać gorącą kawę i wymieszać

Mania Wypiekania
Czekolada Raw z konopią i kakao / cynamonem - Pana Chocolate 98

również macie ochotę na recenzję czekolady? My baardzo, ponieważ te poniższe tabliczki wspominamy z utęsknieniem i kapiącą ślinką 😜 Obie czekolady można nabyć w sklepie slimstore , w którym znajdziecie wiele ciekawych produktów. Gorąco polecamy przejrzeć tamtejszą ofertę a u nas znaleźć można recenzje kilku produktów w nim dostępnych, czyli   masła orzechowe BasiaBasia i napoje Rebel Kitchen .  Nazwa(...)Czekolada Raw z konopią i kakao / cynamonem Firma: Pana Chocolate Skład: Konopia i kakao: kakao 53% (masło kakaowe i kakao w proszku), ziarna wanilii*, nektar kokosowy*, kokosowy olej*, konopie* 17% (nasiona i proszek), cynamon*, sól himalajska*. Cynamon: 60% kakao* (masło kakaowe, kakao w proszku) olej kokosowy*, ciemny syrop z agawy*, karob*, olejek cynamonowy* 1%, cynamon*, sól himalajska*. *składniki pochodzące

Candy Pandas
Deserowa zebra 155

President  250 g serka mascarpone 100 g śmietany 18 % 200 g jogurtu greckiego 100 g czekolady deserowej od 80-100 gr cukru pudru (zależy czy lubimy słodkie czy bardziej słodkie ciasta)  5 łyżeczki żelatyny z małą górką + 8 łyżek bardzo gorącej wody(...)Przygotowanie : Biszkoptami wykładamy dno foremki, a wcześniej wykładamy ją folią spożywczą Twaróg, serek, śmietanę i jogurt przekładamy do miski mieszamy dokładnie Żelatynę zalewamy gorącą woda i mieszamy do idealnego rozpuszczenia, następnie odstawiamy do lekkiego przestygnięcia Czekoladę rozpuszczamy nad kąpielą wodną Żelatynę hartujemy czyli mieszamy ją z 2-3 łyżkami mieszanki, a następnie wlewamy do miski i całość miksujemy. Dodajemy

Proste Potrawy
Bułeczki drożdżowe z czekoladą 214

Bułeczki drożdżowe z czekoladą Witajcie. Ponieważ ja nie bardzo lubię słodycze to nie zabierałam się za ich robienie. Na przepis trafiłam w necie na stronie ww.coolinarnie.pl. Stwierdziłam, że spróbuję dogodzić moim domownikom gdyż ostatnio mam wolne od szkoły a i czasu troszkę więcej. Pozwolę sobie pożyczyć przepis od autorki  i napisać tutaj po kolei co i jak. Mam nadzieję(...)czekam na opinie :) Zakupy: - 0,5 kg mąki - 2 łyżki masła - 1 jajko - 1 żółtko - sól - mleko - cukier - drożdże - 1 mleczna czekolada Zaczyn: - 1 szklanka mleka ( ja podgrzałam w mikrofalówce tak żeby było ciepłe ale nie gorące) - 1 łyżka cukru - 1 łyżka mąki - 1/3 kostki drożdży Przygotowanie: Do podgrzanego mleka wsypałam łyżkę mąki i łyżkę cukru. Dodałam drożdże

Tanio smacznie i prosto
Babeczki Ferrero 391

formy i obrócić „do góry nogami” lub poukładać na kratce, żeby ostygły. Serek wyciągamy wcześniej z lodówki, żeby miał temperaturę pokojową. Czekoladę na krem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Kiedy nie jest już gorąca mieszamy energicznie mieszamy z serkiem do uzyskania jednolitej masy. Krem wyciskamy na zupełnie przestudzone babeczki, ja wykorzystałam tylkę z dużym okrągłym otworem. Babeczki dekorujemy(...)pralinkami, można dodatkowo dołożyć nieco rozpuszczonej czekolady. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Domowe lody czekoladowe 132

lody jogurtowe . Jemy lody przez cały rok. Latem to wspaniały orzeźwiający deser. Zimą pyszny z gorącą kawą, naleśnikami czy goframi. Deser dla całej rodziny. Domowe lody Składniki: ok. 600 ml 60 g masła 250 ml mleka 2 duże jajka 200 g gorzkiej czekolady 125 ml kremówki + 125 ml do podania 70 g cukru ½ łyżeczki waniliowej pasty lub ekstraktu szczypta(...)łyżki liofilizowanych malinami Zagotuj połowę mleka z masłem. Z drugą połową mleka roztrzep jajka i wlej do gorącego mleka energicznie mieszając. Doprowadź mieszankę do wrzenia ale nie gotuj, bo będzie jajecznica. Wlej mieszankę do blendera i dodaj pokrojoną czekoladę. Miksuj przez chwilę, a następnie wsyp cukier i wanilię i miksuj jeszcze przez 30 sekund. Na koniec wlej śmietankę

codojedzenia
Lava Cakes - czekoladowe babeczki z płynnym środkiem 105

Smarujemy je masłem, oprószamy mąką lub ciemnym kakao.  Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.  Masło i czekoladę przekładamy do rondelka i podgrzewamy na niewielkim ogniu, aż składniki się roztopią. Mieszamy od czasu do czasu.  Ciepłą, ale nie gorącą masę czekoladową przelewamy do większego naczynia. Dodajemy przesianą mąkę i cukier/ Miksujemy do połączenia. Na końcu dodajemy jajka oraz(...)Lava cakes w większym ramekinach ( o średnicy 10 cm) piekłam ok. 12 minut, w mniejszych, aby środek był płynny - 10 minut.       7.  Gorące wyjmujemy z piekarnika, lekko oddzielamy nożem od naczynia, po czym przekładamy            na talerz. Oprószamy kakao lub podajemy z gałką

bistro mama
Torcik jabłkowo-aroniowy 121

Masa: 750 ml. naturalnego soku jabłkowo-aroniowego Ogrody Sabinu 2 budynie waniliowe 3 łyżki cukru Dodatkowo: 250 ml, śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Płatki białej czekolady Tłuszcz do formy Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywno, ucierając stopniowo wsypujemy cukier oraz dodajemy po jednym żółtku, na końcu dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Tortownicę (22cm) smarujemy(...)wierch wylewamy pozostałą część gorącej masy, odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz rozpuszczoną żelatynę w niewielkiej ilości gorącej wody. Masę wykładamy na wierch, wyrównujemy, posypujemy płatkami czekolady, wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Takie oto soki dostałam, zainteresowanych zapraszam na stronę  https://www.facebook.com/OgrodySabinu/ lub  http://www.ogrodysabinu.pl

Bajeczna Kuchnia
Miętowa Inka z paloną białą czekoladą. 124

szklankę Wykonanie: W niedużym naczyniu żaroodpornym ułożyć połowę czekolady, wsunąć do rozgrzanego piekarnika, zapiec przez 10 minut. Powinna się rozpuścić, a nawet lekko przypiec. Czekolada dzięki temu zabiegowi nabiera karmelowego posmaku. W szklankach zalać gorącą wodą Inkę, pozostawiając miejsce na mleko. Do środka włożyć kilka listków mięty, by się zaparzyły i oddały aromat. W rondelku zagrzać mleko z dodatkiem(...)wanilii, następnie przelać je do spieniacza i delikatnie spienić.  Z kawy wyjąć listki a dodać przygotowane mleko. Posłodzić paloną czekoladą.  Pozostałą czekoladę można zetrzeć na wierzch mlecznej pianki.  Polecam

Poezja Smaków - blog kulinarny
Marmurek czekoladowo-kokosowy 115

Gorący czas mazurków, a ja przewrotnie zrobiłam Marmurek, ale nie taki oczywisty, tylko na bazie mojego fasolowego sernika, z kawałkami czekoladowego ciasta w środku i chrupiącymi orzechami, jednym słowem cudo! Składniki na dużą tortownicę: masa „serowa” 400 g suchej fasoli piękny Jaś ugotowanej o miękkości puszka mleka kokosowego 150 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)mnie standardowo po „dojeniu”) moje mleko kokosowe było jakieś dziwne i masa wyszła bardzo rzadka, więc dla pewności dodałam opakowanie budyniu waniliowego. ciasto czekoladowe: tabliczka gorzkiej czekolady 300 g mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 150 g masła/oleju kokosowego lub 200 ml oleju roślinnego 1 banan 150 g cukru (u mnie dark muscovado) około

greenscarf
Ptasie mleczko (na śmietanie) 156

Składniki : 2 galaretki agrestowe 1/2 litra śmietany 30% (schłodzona) biszkopty okrągłe czekolada Wykonanie: Biszkoptami wykładamy blaszkę.   Galaretkę rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody. Odstawiamy do wystudzenia. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno na koniec wlewamy zimną (płynną) galaretkę. Chwilę ubijamy do połączenia się składników (aż masa zacznie się pienić). Na biszkopty wylewamy masę i schładzamy w lodówce(...)całkowitego stężenia jakieś 3-4 godziny. Po wyjęciu posypujemy czekoladą startą na tarce o drobnych oczkach. Blaszka 12x38

magiczna kuchnia Kasi
Odchudzony kopiec kreta 126

proszku do pieczenia 3 łyżki serka homogenizowanego 4-5 łyżek stewii lub innego słodzidła 2 łyżeczki kakao krem: 400-500g sera białego Emilka aromat waniliowy 2 kostki gorzkiej czekolady 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki mleka setwia wg. smaku 2 banany Sposób przygotowania: Fasolę dokładnie przepłukujemy kilka razy wrzucamy do blendera wszystkie składniki na ciasto i miksujemy na jednolitą masę(...)banany obieramy i przekrawamy wzdłuż na pół, skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniały układamy je w wydrążonym cieście żelatynę dokładnie rozpuszczamy w gorącym mleku i dodajemy (najlepiej przez sitko) do sera czekoladę trzemy na tarce i dodajemy wraz ze stewią do sera, wszystko miksujemy nakładamy masę serową kształtując kopiec ciasto, które pozostało z wydrążenia

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Ciasto Cappuccino 454

homogenizowane waniliowe po 200 gram 2 szklanki mlek w proszku Poncz kawowy: 4 łyżki kawy cappuccino śmietankowej 1 łyżkę kawy rozpuszczalnej 2 szklanki gorącej wody 1 łyżka cukru Dodatkowo: op.biszkoptów okrągłych 1 tabliczka gorzkiej czekolady Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder i po jednym żółtku, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, masę przekładamy(...)zalewamy gorącą wodą, dodajemy cukier, mieszamy i odstawiamy  do ostudzenia. Masło ucieramy z cukrem pudrem do białości, ucierając dodajemy po łyżce serka waniliowego i mleka w proszku., ucieramy na gładka masę. Na biszkopt wykładamy połowę kremu, układamy biszkopty maczane w kawie, przykrywamy drugim biszkoptem . Rozsmarowujemy pozostały krem, układamy biszkopty maczane w kawie, wierch polewamy  czekolada rozpuszczoną

Bajeczna Kuchnia
Tort migdałowy z kremem czekoladowym 96

kąpieli wodnej. Pokruszoną czekoladę włożyć do miski, którą ustawić na garnku z wrzącą wodą. Uważać, aby miska nie była zbyt gorąca. Żółtka ubić z cukrem na kogel-mogel, dalej ubijając dodać serek mascarpone, a następnie czekoladę. (W przypadku gdyby coś nam nie wyszło i zrobiły się grudki czekolady... można krem przetrzeć przez sito). Krem odstawić w chłodne

królestwo garów