gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:82/258)

Pełnoziarniste ciastka Hello Kitty 192

słonecznika, sezamu, siemienia lnianego 2 żółtka Masa plastyczna: 400 g cukru pudru 1,5 łyżeczki żelatyny 1,5 łyżeczki glukozy 25 ml gorącej wody około 1 łyżeczka truskawkowego kisielu w proszku Dodatkowo: troszkę rozpuszczonej ciemnej czekolady do dekoracji żółte M&M's do zrobienia nosków Przygotowanie: 1. Ciasto: Wszystkie składniki wyrobić rękami do uzyskania jednolitego ciasta. Owinąć(...)około 10-15 minut do zarumienienia ( czas pieczenia zależy od wielkości i grubości ciasteczek) Upieczone wyjąć i pozostawić do wystudzenia na kratce. 2. Masa plastyczna: Żelatynę dobrze rozpuścić w gorącej wodzie, następnie dodać glukozę i energicznie wymieszać do jej rozpuszczenia. Na blat wysypać trochę cukru pudru, stopniowo wlewać mieszankę i wymieszać. Zagniatać, w razie konieczności dosypać cukru pudru. Powinna

Nastoletnie Wypiekanie
Donaty w wersji świątecznej! 152

pieczonej dyni (opcjonalnie dla ładnego koloru ) - 180 ml mleka - 3 jajka rozmiar L - 150 g cukru pudru - 1 opakowanie cukru waniliowego Delecta   POLEWA: - 2 tabliczki białej czekolady - 3 łyżki śmietany 36% - ewentualnie barwniki (naturalne np. spirulina) DEKORACJA: - 1 opakowanie DEKORADA Delecta kolorowe mini piegi - 1 opakowanie DEKORADA Delecta maczek smak mango do smażenia: - butelka oleju rzepakowego(...)napowietrzyć ciasto. Ciasto odstaw na godzinę w ciepłe miejsce. Rozwałkuj na blat i wycinaj donaty np. szklanką a dziurkę kieliszkiem. Smaż na gorącym oleju rzepakowym. Następnie na ręczniku papierowym odsącz. Polewa: Śmietanę i czekoladę rozpuść w rondelku, podziel na 2-3 porcje, do każdej dodaj najlepiej naturalny bądź spożywczy barwnik i wymieszaj. Donaty obficie polej czekoladą i obsyp posypką

SMYKWKUCHNI
Bezglutenowe ciasteczka z ciecierzycy 104

wtedy można pominąć orzechy nerkowca 80 g cukru pół łyżeczki sody oczyszczonej sok z połowy cytryny 50 g mąki kukurydzianej 50 g gorzkiej czekolady do dekoracji Przygotowanie: Przez 15 minut mocz orzechy nerkowca w gorącej wodzie, po czym je odsącz. Umieść wszystkie składniki na ciasta (z wyjątkiem mąki) w misce i zblenduj na idealnie gładką masę. Dodaj mąkę(...)łyżkę do lodów. Piecz w temp. 180 C przez 15-20 minut. Po upieczeniu ciastka są delikatne, więc zanim przełożysz na talerz to je wystudź. Ciacha możesz udekorować roztopioną czekoladą. Po wystudzeniu są naprawdę lekkie, miękkie i puszyste. Smacznego! Artykuł Bezglutenowe ciasteczka z ciecierzycy pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Orzeźwiający deserek 110

Składniki: -maliny -borówki -galaretka malinowa, agrestowa, cytrynowa -śmietana 30% -czekolada mleczna z truskawkami Galaretki rozpuszczamy osobno każdą w 1,5 szklanki gorącej wody. Na dnie salaterek układamy maliny i zalewamy tężejącą galaretką malinową. Odstawiamy do lodówki, aby zastygła. Następnie wylewamy warstwę galaretki cytrynowej, odstawiamy do lodówki. Galaretkę agrestową po zastygnięciu kroimy w kostkę, wykładamy na  zastygniętą galaretkę cytrynową(...)układamy warstwę borówek. Śmietanę ubijamy z niewielką ilością cukru pudru. Wykładamy na galaretkowy deser. Posypujemy borówkami i pokrojoną w drobną kostkę czekoladę

Kulinarne przemyslenia
Wiosenny fiołkowy tort. 166

tort o fiołkowym delikatnym smaku.  Lekki jak obłoczek, przywołujący wiosnę.  Idealny na świąteczny stół. Polecam gorąco. Składniki: 5 jaj Farmio 3/4 szkl mąki pszennej 1/4 szkl mąki ziemniaczanej 1/2 szkl cukru 1l śmietany kremówki 30-36% 2 białe czekolady likier fiołkowy sok z cytryny ok 700 ml zimnej przegotowanej wody cukier  barwnik spożywczy świeże fiołki Wykonanie(...)chłodne czekolady. Mieszamy do połączenia się składników. Tort nasączamy przygotowanym fiołkowym ponczem. Przekładamy częścią masy (ok. połowy). Każdą warstwę kremu możemy dodatkowo posypać świeżymi fiołkami. Następnie co zostało dzielimy na części. Do każdej z nich  dodajemy porcję barwnika, otrzymując 3 różne jego odcienie. Dekorujemy wedle własnego gustu. Tę metodę dekoracji opisałam przy torcie malinowym w pionowe pasy. Gorąco

Malinowe Pocałunki
Mus malinowo-czekoladowy 138

malinami. Wyłożyć na dno 2 pucharków. Odłożyć do lodówki na około 30 minut do stężenia. Śmietanę ubić na sztywno. Jajka sparzyć gorącą wodą. Żółtka ubić w drugiej misce. Połączyć z ubitą śmietaną. Oba rodzaje czekolad rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Jeżeli się mocno ociepliła, przestudzić. Wymieszać z masą. Mus czekoladowy wyłożyć na maliny. Odłożyć do lodówki

Moja Galeria Smaku
Kostka Cappuccino. 550

ulubionych kremów, a dodatkowo dopełniały go pyszne biszkopty czekoladowe. Chyba nie muszę więcej nic dodawać, to ciasto jest po prostu przepyszne! Bardzo gorąco polecam i zapraszam do wypróbowania! Składniki: Biszkopt czekoladowy: 5 jaj 130 g czekolady 75 g masła 200 ml mleka 220 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem Cappuccino: 400 ml śmietanki kremówki 36% 3 łyżki

Kuchnia Łukasza
Ciasto migdałowe z czekoladą 187

pieczenia 1/4 łyżeczki sody 125 g mielonych migdałów ekstrakt waniliowy   P olewa czekoladowa 3 czubate łyżki cukru pudru 3 łyżki gorącej wody 2 łyżki kakao 2 łyżki masła Przygotowanie Ciasto Roztopić w garnuszku czekoladę z masłem. Ubić na puszy stą , białą masę żółtka ze 100 g cukr u pudr u ( 25 g cukru pudru zostawić do masy białkowej

coolinarnastrefa.blogspot.com
mus truskawkowy na zimno, czyli deser pyszny... 138

okrągłe 20 sztuk, czekolada mleczna 100 gram, galaretka agrestowa 1 opakowanie, żelatyna 1 łyżeczka truskawki dojrzałe obrać, opłukać, kilkanaście zostawić do ozdoby, truskawki dobrze zmiksować w pojemniku blendera zmiksowane truskawki przełożyć do naczynia i mikserem zmiksować z jogurtem gęstym, serkiem homogenizowanym waniliowym na masę gładką galaretkę truskawkową, 2 łyżeczki żelatyny rozmieszać w 250 ml gorącej wody i wystudzoną wlać(...)zmiksować forma silikonowa 22 cm - wlać masę do formy, poukładać biszkopty lekko je wciskając w masę powkładać kostki czekolady nadziewanej orzechami, schować do lodówki do stężenia truskawki pozostałe dać na wierzch, galaretkę agrestową z 1 łyżeczką żelatyny rozmieszać w 600 ml gorącej wody i tężejącą galaretkę wlać na masę, schować do lodówki najlepiej na całą noc, deser wyłożyć

W Mojej Kuchni Lubię
Gruszki z chrupiącą kołderką 159

chwile z piekarnika i na każdej za pomocą łyżki nakładamy przygotowane wcześniej płatki. Zanim to jednak zrobimy do płatków dodajemy posiekaną drobno gorzką czekoladę. Tak przygotowane gruszki pieczemy jeszcze około 10 minut.  Podajemy gorące najlepiej z lodami lub sosem na bazie serka mascarpone czy bitą śmietaną. Uwagi: Do crumble można dodać ulubione przyprawy typu imbir, kardamon

Przysmaki Karolki
Słoneczne ciasto z brzoskwiniami 162

części. Krem: mleko zagotowujemy a czekoladę łamiemy na kawałki. Jajka ubijamy z cukrami na parze i nie przerywając ubijania powoli wlewamy mleko. Dodajemy czekoladę i mieszamy do rozpuszczenia. Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklanki gorącej wody. Studzimy i łączymy z ubitą na parze masą. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i mieszamy z wcześniej przygotowaną masą. Brzoskwinie kroimy

Zainspirowana w kuchni
Murzynek z kremem śmietankowo - cytrynowym 200

drugi dzień zrobiłam polewę, ale można to zrobić od razu. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy 2 łyżki oleju i pokruszoną czekoladę, mieszamy, czekolada ładnie nam się rozpuści i połączy się z olejem. Gorącą polewamy ciasto

kruche babeczki
Ucierane ciasto z jeżynami i czekoladą 168

Dostałam od siostry pudełeczko jeżyn jakoś nie było zbyt dużo czasu aby wymyślać trudne ciasta, zresztą za oknem gorąc, więc postanowiłam zrobić szybkie ciasto ucierane z jeżynami i czekoladą. Ciasto w smaku przypomina muffinki, jest dość wilgotne i lekko tłuste. Nie jest zbyt słodkie. Prosta i łatwa propozycja na szybkie ciasto, wtedy kiedy nie masz zbyt dużo czasu

SMYKWKUCHNI
Tofurnik bez pieczenia 184

Wanilia – 1 łyżeczka w proszku lub ziarenka z jednej laski Sól – 1/3 łyżeczki Składniki do ozdoby: Sezonowe owoce, starta czekolada, banany… jednym słowem – co tylko chcesz! Wykonanie: Zalej daktyle gorącą wodą na kilka minut. W malakserze zmiel migdały drobno, dodaj odsączone daktyle oraz sól. Zmiksuj. Powstałą masę wyłóż na tortownicę i dokładnie rozprowadź. W międzyczasie

Blendman
Przekładaniec makowy 135

łyżce budyniu ciągle miksując. Ciasto przekroić na 2 blaty. 3/4 masy wyłożyć na spodni placek, przykryć drugim plackiem, wyłożyć pozostałą część masy i wyrównać. Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Dokładnie wymieszać i gorącą wylać na ciasto. Wierzch udekorować płatkami migdałów. Smacznego

na moim stole...
Fale dunaju 173

zimny zmiksować masło mikserem następnie dodawać po łyżce budyniu dalej miksując. Masę wyłożyć na ciasto.  Masło lub margarynę roztopić dodając do niego czekoladę. Polewę wylać na ciasto. Uwaga! polewa nie może być gorąca

Pychotkaaa
Croquembouche z profiteroli z kremem czekoladowym 161

czekolady gorzkiej - 1 łyżka cukru pudru Przygotowanie kremu czekoladowego: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Przestudzamy. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę (można dodać też 1 łyżeczkę żelatyny rozpuszczonej w odrobinie gorącej wody, po lekkim przestudzeniu). Schładzamy. Wyciskamy rękawem cukierniczym z końcówką-gwiazdką na połówkę profiteroli i dociskamy drugą jej częścią, Czynność powtarzamy aż do zużycia

Życie zamknięte w smaku
Ciasto kubusiowe 192

suchego patyczka. Studzimy. 2. Większą część soku zagotowujemy, w pozostałej części rozpuszczamy budyń. Wlewamy do gotującego się soku, gotujemy i mieszamy, aż masa zgęstnieje. Gorącą masę przekładamy na biszkopt, a na wierzch rozkładamy delicje czekoladą do góry. Ciasto odstawiamy do stężenia. 3. Robimy masę śmietanową: galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki wrzątku, odstawiamy do lekkiego stężenia. Śmietanę ubijamy na sztywno

Kuchnia domowa Ani
Makowiec z bakaliami 180

cukru pudru 120g miękkiego masła 6 jajek 3 łyżki likieru amaretto 100g płatków migdałowych 2 łyżeczki proszku do pieczenia bakalie (orzechy, rodzynki) 2 gorzkie czekolady na polewę płatki kokosowe do dekoracji Wykonanie: Mak sparzyć gorącym mlekiem i gotować na wolnym ogniu 0,5 godziny, odstawić do ostygnięcia.Odsączyć z nadmiaru płynu i zmielić dwukrotnie. Żółtka oddzielić od białek. Masło

Anioły w kuchni

Proponowane wyszukiwania