wiecie kogo.Ale to moje ciasteczko i sama go zjadłam.Dwa gryzy i po ciasteczku ,było pyszne! Podwieczorek ma 187 kcal. 1 pierniczek w czekoladzie 20 g. 1 szkl.mleka 0.5% 200 ml.. ***************************************** Pierniczka zjeść popijając gorącym mlekiem.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiwycinamy foremkami ciasteczka. Przekładamy na blachę, pieczemy około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Ozdabianie: - 10 czubatych łyżek cukru pudru - 4 łyżki gorącej wody - posypka Delecta maczek smak mango - posypka Delecta kuleczki zbożowe w czekoladzie - posypka Delecta maczek smak tutti frutti Cukier puder przesypujemy do garnka, dodajemy wodę i wszystko dokładnie rozcieramy na wolnym ogniu. Przygotowanym lukrem ozdabiamy
Kulinarne życieszklanki wycinamy krążki, w środku tworząc małą dziurkę. Smażymy na rozgrzanym oleju po ok. 2 minuty z każdej strony, odsączamy na ręczniku. Odrobinę czekolady zostawiamy do posiekania, resztę roztapiamy w kąpieli wodnej, dodając łyżkę masła. Gorącą polewamy oponki, posypujemy resztą posiekanej. Zajadamy! Smacznego
Ostra na SłodkoKakaowe trufle z ciecierzycy, gorący koktajl banan-dynia* (ciecierzyca, daktyle, kakao, mąka kokosowa, banan, cynamon) *banan, dynia,mleko sojowe, cynamon Trzymajcie kciuki dzisiaj, kolejna
More food, love and dreamsluksusową propozycję na przepyszny dżem z pomarańczy i i białej czekolady.Przetwórstwo domowe , dosłownie limitowany , cudo!!! Dla mnie niesamowity ,wysublimowane szczęście łakomczucha.Gorąco go Polecam.!!! 1 kg.dojrzałych pomarańczy + 2 dodatkowo 2.5 tabliczki białej czekolady 1 .10 kg.cukru *********************************************** Kilogram pomarańczy umytych i osączonych zmiksować blenderem , a dwie całe sparzyć ,pokroić w plasterki.Do rondla wlać 20 ml.wody i dodać
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiNie wiem jak jest u Was, ale u mnie strasznie gorąco. Już któryś dzień z kolei. Nie chce się nic, łącznie z wyjściem poza mury
Kuchnia w czekoladziejajko 1/4 szklanki oleju rzepakowego pół szklanki cukru opakowanie cukru waniliowego szczypta soli Nadzienie: 1,5 szklanki jagód 100 g posiekanej mlecznej czekolady łyżka cukru łyżka mąki ziemniaczanej Lukier: szklanka cukru pudru kilka łyżek gorącej wody Mąkę połączyć z drożdżami, szczyptę posolić. Wlać mleko, dodać jajko i wymieszać dokładnie. Dolać olej i resztę składników. Zagnieść miękkie, plastyczne ciasto
Atlas Smakówlimonki 3/4 szklanki cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny Dekoracja: wiórki kokosowe białe plasterki świeżej limonki bita śmietana owoce liczi ażurki z deserowej czekolady liście świeżej mięty Sposób przygotowania: Spód: Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody, odstawić do lekkiego stężenia. Wafelki pokruszyć, tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć folią spożywczą , wsypać okruchy tak aby przykryły dno. Zalać
Wanilia i Kardamonmaliny odcedzamy, kruszymy białą czekoladę ciasto wylewamy na prostokątną lub kwadratową blaszkę wyłożoną papierem i wysmarowaną masłem, na wierzchu układamy maliny oraz białą czekoladę Pieczemy 12- 17 minut, zostawiamy do ostygnięcia w piekarniku Podajemy na gorąco lub na zimno z bitą śmietaną SMACZNEGO
Luźna Kuchniasłodziwo do zagęszczenia masy: wiórki kokosowe (lub pokruszone herbatniki, ciastka zbożowe, itp.) do obtoczenia: wiórki kokosowe lub kakao Ugotuj kaszę na sypko. Czekoladę połam na małe kawałki i wymieszaj w misce z kilkoma łyżkami gorącej wody. Dodaj do miski kaszę, sok z cytryny, słodziwo i dokładnie wymieszaj. Jeśli masa jest za rzadka, dodaj wiórek kokosowych (ciastek zbożowych/herbatnik
Qlinarnie i QlinarnieUpały nie odpuszczają., uff jak gorąco. Na razie nie piekę, bo w domu jest i tak okropnie gorąco i bez używania piekarnika. Dzisiaj przepis
Na słodko lub wytrawniemasę zieloną: Odlewamy szklankę soku, mieszamy w nim b udy nie, resztę zagotowujemy , jak się zacznie gotować to wlewamy budynie, mieszamy do zgęstnienia. Gorącą masę wylewamy na biszkopt. 3. Delicje uk ładamy na zielonej masie czekoladą do góry. 4. Jedną zieloną galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklance wrzątku, studzimy. Śmietanę ubijamy , a następ nie wlewamy zi mną galaretkę. Masę wykładamy
Kuchnia domowa Aniczekoladowa kasza manna* z ricottą, rozgniecionymi truskawkami i jagodami** *z kawałkami czekolady, kakao, budyniem czekoladowym ** na dnie też Rano błogie lenistwo z miseczką gorącej kaszy, tak na osłodę, bo pogoda bardziej wiosenna niż letnia, a po południu kino z moimi dziewczynami :D Aaaa, już się nie mogę doczekać tego filmu
More food, love and dreamsrondelka i zalewamy rumem. Gotujemy na wolnym ogniu, aż wisienki wchłoną alkohol. Odstawiamy. Zabieramy się za ciasto. Przygotowujemy garnek z gorącą wodą. Nad nim umieszczamy metalowe naczynie, w którym rozpuszczamy masło. Następnie dorzucamy podzieloną na części czekoladę i rozpuszczamy, ciągle mieszając. Odstawiamy do ostygnięcia. Białka i żółtka oddzielamy od siebie. Do żółtek dodajemy cukier i miksujemy na gładką
Sajkofanka smakupołączenia się składników). Umieść masę w foremkach do muffin, wstaw do lodówki na kilka godzin. Wykonanie dekoracji: Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj do niej barwnik spożywczy. Z papieru do pieczenia wytnij dwa kwadratowe arkusze. Na jednym z nich rozsmaruj cienko czekoladę, następnie przykryj ją drugim arkuszem papieru i wygładź całość, aby pozbyć się pęcherzyków powietrza. Oba arkusze zwiń(...)przecięcia, aby środek "uszek" był różowy. Umieść pianki na wierzchu serniczków. Wyjmij czekoladę z zamrażalnika, rozwiń energicznie rulon. Powstałe kawałki czekolady ułóż na wierzchu serniczków. Rada dla początkujących: Aby serniczki były gładkie i bez problemu dały się wyjąć z formy do muffin, umieść formę w gorącej kąpieli wodnej, aż na brzegach serniczków pojawi się widoczna obręcz. Jest to znak
Garniec Magalie