gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:87/258)

WAFEL SNICKERS (wegański, bez cukru) 127

woda do namoczenia II warstwa 300 g daktyli + gorąca woda do namoczenia 250 g masła orzechowego 100 g posiekanych orzeszków ziemnych III warstwa: 100 g płatków jaglanych 100 ml gorącej wody 60 g kokosu 3 łyżki masła orzechowego 50 g czekolady (u mnie gorzka) Dodatkowo: 4 duże wafle Sposób przygotowania pokazuję w filmiku

Via Gusto
mazurek z ananasowym dżemem i czekoladą 116

nagrzanego do 220*C, piec do zarumienienia, czyli około 15 minut.  Po upieczeniu wystudzić i delikatnie zsunąć z papieru. Środek wypełnić dżemem. Czekoladę  połamać do miseczki, zalać mlekiem i rozpuścić nad garnkiem z gorącą wodą. Polać wierzch ciasta, zostawiając ramkę. Na górze ułożyć cukierki i kawałki ananasa. A przy okazji Świąt firma Stovit organizuje konkurs, w którym

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Torcikowe ciasto z owocami 178

łyżki cukru pudru 2 łyżeczki  żelatyny rozpuszczonej w minimalnej ilości wrzątku po szklance jagód i posiekanych brzoskwiń bez skórki PONCZ: 3/4 szklanki gorącej wody  2 łyżki cukru sok z 1/2 cytryny POLEWA: 1 czekolada mleczna 1 łyżka mleka siekane migdały do posypania Przygotowanie: BISZKOPT: Białka oddzielić od żółtek. Do białek dać szczyptę soli, ubić na sztywno

Cakes By Kejt
Zdrowe ciasteczka dla dzieci 209

rumienić się na brzegach. Do dekoracji użyłam rozpuszczonej czekolady i białej polewy waniliowej (na bazie tłuszczu kokosowego – można kupić ją w Lidlu). Czekoladę i polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, kiedy nie są już gorące, ale ciągle są jeszcze płynne przekładamy je do małych woreczków i wyciskamy na ciastka. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Babka ,,murzynek ” z powidłami. 205

oczyszczonej 3 łyżki kakao 3 łyżki powideł śliwkowych ,u mnie z pomarańczy . Składniki na polewę: 70 g gorzkiej czekolady 70 ml śmietany kremówki Czekoladę wraz z kremówką rozpuszczamy w miseczce umieszczonej nad garnuszkiem z gorącą wodą .Dekorujemy ciepłą ciasto. Mąkę ,kakao ,sodę przesiewamy .Mleko ,olej ,jajka i cukry miksujemy tylko do połączenia się składników .Następnie stopniowo dodajemy suche składniki

Ladylaura.
Ciasteczka owsiane z żurawiną 120

ilości syropu lub miodu. Składniki (ok. 40 ciasteczek) 250 płatków owsianych 2 garście żurawiny suszonej łyżka syropu z agawy łyżka masła 3/4 szklanki gorącej wody szczypta sody oczyszczonej/proszku do pieczenia szczypta soli pół tabliczki czekolady gorzkiej (min.70% kakao) Płatki owsiane mielimy w blenderze (dosłownie chwilkę). Dodajemy sodę i sól, następnie roztopione masło i wodę. Wsypujemy żurawinę, dosładzamy syropem. Ugniatamy

Powiedz dietom nie
Ciasto jabłkowo-orzechowe 152

formy (24/30 cm), wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 40 min w temperaturze 180 stopni. W kąpieli wodnej rozpuścić margarynę i czekoladę, następnie dolać śmietanę lub mleko. Wszystko dokładnie połączyć ciągle podgrzewając. Gorącą polewę wylać na przestudzone ciasto. Udekorować według uznania

Mix smaku
Tarta z kremem czekoladowym i czereśniami 171

minut. Pozostawić do wystudzenia. Krem czekoladowy: Do garnka wlać śmietanę, dodać połamaną na kawałki czekoladę i masło. Całość trzymać na małym ogniu aż czekolada się rozpuści a masa nabierze aksamitnej konsystencji. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i dodać do masy.  Gdy krem zacznie tężeć wylać go na upieczony spód. Czereśnie wydrylować i powtykać w masę czekoladową. Gotową tartę

Fabryka pomysłów
Adwokat Diabła- czyli tort sernikowy z adwokatem 266

ciemnego kakao  1 łyżeczka ciemnego rumu  1 łyżka kawy rozpuszczalnej  150 g czekolady gorzkiej 70% Na galaretkę adwokatową :  500 ml adwokatu  150 g kremówki  1 op galaretki cytrynowej 2 łyżki żelatyny + 50 ml gorącej wody 125 ml wody do rozpuszczenia galaretki  Wykonanie :  UWAGA wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową(...)misce. Galaretkę rozpuszczamy w 125 ml gorącej nie wrzącej wodzie i mieszamy do całkowitego rozpuszczania. Studzimy. Tak samo postępujemy z żelatyną. Po przestudzeniu delikatnie najlepiej partiami łączymy adwokat z żelatyną i galaretką. Mieszamy i wylewamy na schłodzony sernik. Całość chłodzimy kilka godzin do stężenia galaretki. Najlepiej całą noc, Przed podaniem możemy udekorować czekoladą lub kakao.  Smacznego i Wszystkiego

vaniliowoczekoladowa
Rozmarynowo-miętowy mus z białej czekolady 145

łyżce mleka, do momentu, aż konsystencja nabierze oczekiwanego wyglądu (będzie lekko płynna i błyszcząca). Ostudzić (ma być wciąż płynna, ale nie gorąca. Może być lekko ciepła). Do kieliszków nałożyć rozmarynowo-miętowy mus z białej czekolady. Polać sosem czekoladowym. Udekorować listkiem mięty. Mus można również podać w małych kieliszkach lub na małych talerzykach: Na małe talerzyki rozsmarować małą

Moja Delicja
Muffinki czekoladowe z bydyniem 139

łyżki kakao 3 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej 300 ml mleka łyżka cukru waniliowego  150 g mlecznej czekolady Wszystkie suche składniki wsypujemy do miski miksera.Do mleka wbijamy jajka i lekko bełtamy.Roztopione gorące masło i mieszankę jajeczną wlewamy do suchych składników i miksujemy do uzyskania jednolitej masy.Czekolady drobno siekamy,dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy

Anielskie wypieki
Pudding, czyli budyń w wersji luksusowej 170

doprowadzić do wrzenia. W tym czasie w dużej misce ubić żółtka z cukrem i kakao na puszystą masę. Powoli wlewać gorącą śmietanę, energicznie mieszając łyżką, nie dopuszczając jednak do powstania piany. Do masy dodać posiekaną czekoladę, wymieszać. Masę przelać do kokilek. Piec w 120 st. C. 60-75 minut, aż masa zgęstnieje.  Wyjąć z piekarnika, ostudzić, a następnie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik gotowany na naturalnym spodzie, bez dodatku cukru i tłuszczu. 135

jakości 3 jajka  ksylitol do smaku sok z połowy cytryny skórka otarta z cytryny 1/2 szklanki mleka 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju  Oraz: kostka gorzkiej czekolady folia spożywcza  naczynie o pojemności 2 l Gotujemy mleko, zalewamy nim przepłukane ciepłą wodą daktyle i kakao, dokładnie mieszamy. Odstawiamy na godzinę, aby daktyle zmiękły i łatwiej dały się(...)mleko z mąką ziemniaczaną. Energicznie mieszamy, jak przy gotowaniu budyniu. Jeśli nawet zrobią się grudki, nie ma problemu, wystarcz zmiksować i będzie ok. Gorącą masę wykładamy na przygotowany spód, równamy, a na wierzch ścieramy kostkę czekolady. Lekko się rozpuści , później stwardnieje i będzie fajnym wykończeniem. Reasumując.... Ciasto jest bez pieczenia, na zdrowym, ziarenkowym spodzie, gdzie nasiona nie były poddane

Dieta moja pasja
"śmietankowe truskawki-czyli w zimie lato" 140

truskawkowej, 4 łyżeczki żelatyny, 200 gram opakowanie biszkoptów, 250 ml śmietana kremówka 30%, 2 łyżki cukier puder, 1 opakowanie śmietanfix, - do posypania czekolada mielona w młynku Kotanyi 2 galaretki i żelatynę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i odstawić do ostudzenia truskawki prawie rozmrożone zmiksować w blenderze i przełożyć do wysokiego naczynia do truskawek dodać śmietanę, ostudzone galaretki(...)kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietanfixem szprycką nałożyć śmietanę na wierzchu i na bokach ciasta kilka truskawek położyć na środku ciasta i posypać z młynka zmieloną czekoladą i schować do lodówki na kilka godzin ciasto jest pyszne, lekkie, nie za słodkie i w czasie karnawału przypomina o nadchodzącym lecie .......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
drożdżowe rogaliki na śmietanie-mięciutkie i puszyste 164

moimi ulubionymi rogalikami-idealne na śniadanie czy słodką przekąskę, zostają świeże na drugi dzień. Można zrobić rogaliki z czekoladą, dżemem, powidłami czy z borówkami. Wspaniałe, szybkie w przygotowaniu i bardzo puszyste i mięciutkie.  polecam gorąco  :-) SKŁADNIKI -3 szklanki  mąki tortowej -4 dag świeżych drożdży -250 ml kwaśnej śmietany -1 łyżka cukru waniliowego -2 jajka(...)szkl cukru -4 łyżki roztopionego masła -dodatkowo 1 jajko do posmarowania rogalików i dowolne nadzienie-czekolada w kostkach, krem czekoladowy, powidła itp. drożdże zasypujemy cukrem i czekamy aż się rozpuszczą i będą płynne. Do płynnych drożdży dodajemy śmietanę i wszystko dokładnie mieszamy. Następnie w osobnej misce przesiewamy mąkę, dodajemy resztę składników i drożdże ze śmietaną. Całość mieszamy i wyrabiamy ciasto

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto / tarta bananowo-kokosowa na spodzie daktylowym z płatkami gryczanymi 192

słodkich śniadań. Składniki (2 porcje): 1 duży banan 100 g płatków gryczanych 100 g daktyli 80 ml mleka kokosowego 3 rządki gorzkiej czekolady 1/3 łyżeczki agaru Przygotowanie (15 minut bez moczenia i mrożenia): - daktyle zalewamy gorącą wodą i pozostawiamy na godzinę - daktyle odcedzamy i mieszamy z płatkami - mieszankę zalewamy 1/6 szklanki ciepłej wody, mieszamy i blendujemy. Jeśli(...)czasie banana rozgniatamy widelcem i mieszamy z mlekiem kokosowym. Całość gotujemy chwilę z agarem - masę przekładamy do kokilek z ciastem - rozpuszczamy czekoladę i po lekkim ostudzeniu wylewamy na masę (można dodać odrobinę rumu lub mlecza kokosowego - dla smaku lub w celu rozrzedzenia czekolady) Jeśli chcemy ciastko wyciągnąć z kokilki wkładamy

Pora na pora i pomidora
Grillowane banany 157

zarumienienia mięsistą stroną do ognia, po czym odwracam na drugą stronę i trzymamy aż zmiękną i będą gorące. Teraz też można doprawić je, ewentualnie, cynamonem, imbirem, kardamonem lub wetknąć w środek kilka drobniejszych kawałków dowolnej czekolady. Banany w ten sposób można również przygotować w piekarniku lub na patelni grillowej. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku

Proponowane wyszukiwania