gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:86/258)

Sernik na kruchym cieście z pierniczkami. 139

cukru ) 1 szklanka cukru 15 dag masła lub margaryny Polewa: 3 łyżki kakao 3 łyżki cukru 3 łyżki masła lub margaryny niewielka ilość gorącej wody Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy 40 dag pierników w czekoladzie Wykonanie: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wałkujemy na posypanej mąką pszenną stolnicy, następnie przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia(...)schłodzone ciasto z piernikami. Następnie sernik pieczemy w temperaturze 170 minut około 60 - 70 minut do zrumienienia. Upieczony dokładnie studzimy. 4. Polewa: Cukier i kakao przekładamy do garnka, dodajemy gorącej wody i mieszamy, tak żeby powstała gęsta papka. Dodajemy masło lub margarynę, gotujemy na małym ogniu cały czas mieszając. Polewę zdejmujemy z ognia i mieszamy aż będzie gęsta

Izabelawkuchni
Owocowy "Resztek" bez pieczenia 332

wiadomo z czego...  Wszystko było w terminie ważności :) Składniki: Na kwadratową blaszkę o boku ok 24cm Spód: 300g mieszanki ciastek: herbatników, kruchych, maślanych 100g margaryny zwykłej 50g gorzkiej czekolady Krem: 200ml słodkiej śmietanki 30% 1 małe opakowanie śmietan fix 1 opakowanie serka mascarpone (250g) 3 łyżki cukru pudru 4 duże łyżki dżemu z czernic Masa jabłkowa: 4 jabłka(...)opakowanie delicji o smaku np malinowym 2 galaretki truskawkowe Sposób przygotowania: 1. Przed przygotowaniem ciasta rozpuszczamy 2 galaretki truskawkowe w 700ml gorącej wody. Mieszankę ciastek miksujemy bardzo drobno. Dodajemy do niej roztopioną margarynę oraz czekoladę rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Dobrze wymieszaną masą wylepiamy spód naszej formy (wyłożonej folią spożywczą). 2. Śmietankę ubijamy na sztywno ze śmietan fixem. Dodajemy cukier

Kuchnia w czekoladzie
Sernik czekoladowy z musem pomarańczowym 821

piec około 20 minut - upieczone ciasto wyjąć z piekarnika i ostudzić MASA SEROWA - składniki na masę serową powinny być w temperaturze pokojowej - czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, lekko ostudzić - na dno piekarnika wstawić duże naczynie z gorącą wodą, piekarnik rozgrzać do 160 stopni - twaróg przełożyć do miski, dodać cukier, przesianą mąkę, skórkę otartą z pomarańczy oraz ziarenka wyskrobane(...)laski wanilii, wszystko krótko zmiksować - do masy wbijać pojedynczo jajka, po każdym krótko miksując - do miksowanej na niskich obrotach masy serowej wlać cienkim strumieniem letnią czekoladę (nie może być za zimna, gdyż w połączeniu z masą serową może utworzyć grudki), miksować tylko do momentu uzyskania masy o jednolitym kolorze - masę serową przelać do tortownicy na ostudzony spód z ciasta kruchego

Smakołyki Bereniki
Czekoladowa kawa z piankami marshmallow 198

rozpuszczalnej) i połączyć z mlekiem czekoladowym. Przelać do większego kubka lub szklanki, na wierzchu ułożyć dowolną ilość pianek. Pianki pod wpływem gorącej kawy zaczną się delikatnie rozpuszczać. Aby osiągnąć najciekawszy efekt smakowy należy użyć właśnie gorzkiej czekolady, gdyż pianki są bardzo słodkie. Oprócz kawy zostawiam Wam coś wesołego :) na poprawę nastrojów ;) Włączcie głośniki i uśmiechnijcie się

Codzienna kuchnia niecodzienna
Korzenny jagielnik bez pieczenia (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegański) 110

ekspandowana komosa Soligrano , która świetnie nadaje się właśnie do dekoracji tego typu deserów. Sam jagielnik jest podstawą ale ciasteczka w środku czy pralinki możecie modyfikować według własnych upodobań! Polecamy gorąco 😚 tylko jagielnik Składniki: Korzenny jagielnik (śr: 13cm) -100g suchej kaszy jaglanej -300ml napoju roślinnego (u nas pół na pół ryżowe i migdałowe) lub mleko -ksylitol -3 łyżki(...)Dodatkowo Ciasteczka korzenne z tego przepisu (lub inne wasze ulubione ciasteczka) Pralinki orzechowe z tego przepisu Kilka kostek gorzkiej i opcjonalnie białej czekolady Ekspandowana komosa Soligrano KORZENNY JAGIELNIK Kaszę jaglaną przesypać do miseczki i kilkakrotnie zalać gorącą wodą i przecedzać przez sitko. Kaszę z napojem roślinnym gotować do wchłonięcia płynów. Pod koniec dodać ksylitol, cynamon i przyprawę korzenną

Candy Pandas
Marmurkowe ciastka z mąki kokosowej (bezglutenowe, dla diabetyków) 405

mąki kokosowej (użyłam z Olejowego Raju ) 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska)  1 łyżka kakao Opcjonalnie: wiórki/kawałki czekolady gorzkiej do posypania  Jajka zmiksować z mlekiem, a następnie z roztopionym (ale nie gorącym) olejem. Dodać cukier, mąkę kokosową i proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać (można dłonią). Na końcu do ciasta wmieszać (delikatnie) kakao. Z masy(...)uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę dosyć mocno spłaszczyć i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka posypać (opcjonalnie) wiórkami/kawałkami gorzkiej czekolady. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 20-23 minut w 180 stopniach. (Powinny być zarumienione.) Najlepiej smakują po kilku godzinach, a nawet na drugi dzień po upieczeniu. (Czym dużej leżą, tym są bardziej wilgotne

Di gotuje
Batoniki owsiane bez pieczenia 2082

upodobań smakowych); 50 g białego cukru; 50 g margaryny; 30 g miodu pszczelego; 1 łyżka soku z cytryny. Polewa: 100 g gorzkiej czekolady; 30 g margaryny. Sposób wykonania: Płatki owsiane uprażyć na złoty kolor na suchej, gorącej patelni. Płatki należy prażyć kilka minut, aż zaczną pachnieć i się rumienić. Przesypać do miseczki. Bakalie posiekać na małe kawałki, dodać(...)dokładnie wymieszać. Na gorącej patelni rozpuścić margarynę, dodać cukier, miód i sok z cytryny. Smażyć, aż do całkowitego wymieszania się składników. Następnie dodać do płatków owsianych z bakaliami i energicznie i dokładnie wymieszać. Małą keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć do niej powstałą masę. Dokładnie docisnąć masę do blaszki. W międzyczasie przygotować polewę. Czekoladę wraz z margaryną ropuścić

Gospodyni Miejska
Ciasto z białą czekoladą i truskawkami na chrupiącym, czekoladowym spodzie 380

desery i ciasta, które nie wymagają użycia piekarnika, są więc idealne na letnią porę, kiedy za oknem upał, a stanie przy gorącym piekarniku nie należy do najprzyjemniejszych zajęć. Do przygotowania spodu wykorzystałam herbatniki w czekoladzie kupione w Lidlu . Muszę pochwalić się, że przepis jest w całości mojego pomysłu. Jedyną inspiracją były moje dotychczasowe doświadczenia :) Zapraszam do komentowania - podzielcie się

Chocolate Muffin Blog
Tarta z brzoskwiniami 317

przez 10 minut na złocisty kolor. Wyjmij Ciasto z pieca i ostudź. Masa: W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę ( możesz dodać łyżkę wody albo mleka), po czym odstaw ją by trochę ostygła. W szklance rozpuść żelatynę w 4 łyżkach gorącej wody. W dużej misce na średnich obrotach ubij serek, olejek wanilinowy  oraz cukier. W osobnej misce ubij śmietanę(...)masy sera dodaj czekoladę, ubitą śmietanę i żelatynę, cały czas mieszając. Wlej masę na ostudzony placek i przyozdób owocami Smacznego

Niezły Młynek
Orzechy w czekoladzie 180

Suszone morele kroimy na mniejsze kawałki i mieszamy z orzechami. Jeśli mamy czas to moczymy orzechy przez 5 minut w gorącej wodzie i ściągamy z nich skórki - ja pominęłam ten etap :) W rondelku rozpuszczamy na małym ogniu czekoladę. Dodajemy mleko i mieszamy. Gdy czekolada się rozpuści dodajemy orzechy i morele, mieszamy tak by bakalie były obtoczone czekoladą. Na papier

Aga w kuchni
Czekolada plastyczna - zrób to sam 436

przezroczysta folia kuchenna, waga Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej (lub w mikrofalówce), podgrzewamy miód (powinien mieć płynną konsystencję). Łączymy czekoladę z miodem, nie mieszamy zbyt długo - tylko do uzyskania jednolitej konsystencji. Masę czekoladową (nie może być gorąca) przelewamy na folię, zamykamy brzegi i rozgniatamy ręką, tak żeby uzyskać cienki placek. Odstawiamy do stężenia w temperaturze pokojowej(...)najmniej 12 godzin. Po około 12 godzinach w folii czekolada jest gotowa do użycia. Jeśli wydaje się być zbyt miękka, żeby wyciągną ją z folii (u mnie było tak z białą) można włożyć ją na chwilę do lodówki. W przeciwieństwie do masy cukrowej czekolada plastyczna nie może wyschnąć, więc nic się nie stanie jeśli zostawimy ją odkrytą na stole podczas

Ciastkozercy
sernikowiec na zimno... 173

kostkę i na sitko aby odciekły z soku 2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 300 ml gorącej wody do serka dać gruszki, ostudzoną galaretkę i mikserem wymieszać tortownica 20cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia na dno poukładać biszkopty i wylać na nie masę serową czekoladę rozdrobnić w rozdrabniaczu lub zetrzeć na tarce wsypać do masy serowej i delikatnie w blaszce

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto maślane omletowe 228

Przepis na bardzo maślane, wilgotne ciasto z dodatkiem gorzkiej czekolady. Stopień ciężkości i wilgotności ciasta zależy od ilości dodanego masła :-) Gorąco polecam poeksperymentować razem ze mną! - po schłodzeniu można je kroić jak jajecznego omleta - cudowne ciasto do kawy, czy herbaty

AniaGotuje.pl
WAFEL SNICKERS (wegański, bez cukru) 127

woda do namoczenia II warstwa 300 g daktyli + gorąca woda do namoczenia 250 g masła orzechowego 100 g posiekanych orzeszków ziemnych III warstwa: 100 g płatków jaglanych 100 ml gorącej wody 60 g kokosu 3 łyżki masła orzechowego 50 g czekolady (u mnie gorzka) Dodatkowo: 4 duże wafle Sposób przygotowania pokazuję w filmiku

Via Gusto
mazurek z ananasowym dżemem i czekoladą 116

nagrzanego do 220*C, piec do zarumienienia, czyli około 15 minut.  Po upieczeniu wystudzić i delikatnie zsunąć z papieru. Środek wypełnić dżemem. Czekoladę  połamać do miseczki, zalać mlekiem i rozpuścić nad garnkiem z gorącą wodą. Polać wierzch ciasta, zostawiając ramkę. Na górze ułożyć cukierki i kawałki ananasa. A przy okazji Świąt firma Stovit organizuje konkurs, w którym

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Torcikowe ciasto z owocami 178

łyżki cukru pudru 2 łyżeczki  żelatyny rozpuszczonej w minimalnej ilości wrzątku po szklance jagód i posiekanych brzoskwiń bez skórki PONCZ: 3/4 szklanki gorącej wody  2 łyżki cukru sok z 1/2 cytryny POLEWA: 1 czekolada mleczna 1 łyżka mleka siekane migdały do posypania Przygotowanie: BISZKOPT: Białka oddzielić od żółtek. Do białek dać szczyptę soli, ubić na sztywno

Cakes By Kejt
Zdrowe ciasteczka dla dzieci 209

rumienić się na brzegach. Do dekoracji użyłam rozpuszczonej czekolady i białej polewy waniliowej (na bazie tłuszczu kokosowego – można kupić ją w Lidlu). Czekoladę i polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, kiedy nie są już gorące, ale ciągle są jeszcze płynne przekładamy je do małych woreczków i wyciskamy na ciastka. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Babka ,,murzynek ” z powidłami. 205

oczyszczonej 3 łyżki kakao 3 łyżki powideł śliwkowych ,u mnie z pomarańczy . Składniki na polewę: 70 g gorzkiej czekolady 70 ml śmietany kremówki Czekoladę wraz z kremówką rozpuszczamy w miseczce umieszczonej nad garnuszkiem z gorącą wodą .Dekorujemy ciepłą ciasto. Mąkę ,kakao ,sodę przesiewamy .Mleko ,olej ,jajka i cukry miksujemy tylko do połączenia się składników .Następnie stopniowo dodajemy suche składniki

Ladylaura.
Ciasteczka owsiane z żurawiną 120

ilości syropu lub miodu. Składniki (ok. 40 ciasteczek) 250 płatków owsianych 2 garście żurawiny suszonej łyżka syropu z agawy łyżka masła 3/4 szklanki gorącej wody szczypta sody oczyszczonej/proszku do pieczenia szczypta soli pół tabliczki czekolady gorzkiej (min.70% kakao) Płatki owsiane mielimy w blenderze (dosłownie chwilkę). Dodajemy sodę i sól, następnie roztopione masło i wodę. Wsypujemy żurawinę, dosładzamy syropem. Ugniatamy

Powiedz dietom nie
Ciasto jabłkowo-orzechowe 152

formy (24/30 cm), wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 40 min w temperaturze 180 stopni. W kąpieli wodnej rozpuścić margarynę i czekoladę, następnie dolać śmietanę lub mleko. Wszystko dokładnie połączyć ciągle podgrzewając. Gorącą polewę wylać na przestudzone ciasto. Udekorować według uznania

Mix smaku

Proponowane wyszukiwania