gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:88/258)

Zimny deser z rabarbaru i nieszpułki na spodzie z gorzkiej czekolady i ekspandowanej quinoy 203

nieśplikiem, należy do rodziny różowatych, ponoć świetnie nadaje się na dżemy, bo zawiera dużo pektyn, ja zrobiłam z niej galaretkę ;)  Składniki: 3 łyżki ekspandowanej quinoy pół tabliczki gorzkiej czekolady bezglutenowej 2 łodygi rabarbaru 1 nieszpułka 100 ml mleka kokosowego 1 łyżka cukru kokosowego 5 łyżeczek żelatyny 250 ml wody 2 łyżki wody różanej świeże listki mięty  szczypta pudru(...)drobną kosteczkę i dusimy w garnuszku z odrobiną wody, aż zmięknie. Łyżeczkę żelatyny dokładnie rozpuszczamy w 100 ml gorącej wody i mieszamy z nieszpułką, nalewamy do małych silikonowych półkulistych foremek i odstawiamy w chłodne miejsce, aby galaretka stężała.  Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, a następnie wylewamy w formie kółek na matę sylikonową, posypujemy ekspandowaną quinoą i odstawiamy

Quinoa Raz!
Kaw(ł)oszka 131

łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1/2 szkl cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny paczka biszkoptów podłużnych tkz. lady fingers 2. Kawę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody. Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szkl gorącej wody. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier.  Hartujemy żelatynę dodając do niej dwie łyżki śmietany, mieszamy i wlewamy do naszej ubitej śmietany razem z rozpuszczoną(...)śmietanki 30-36 % 1/2 tabliczki mlecznej czekolady posiekanej na drobno 3 łyżeczki żelatyny 1/2 szkl cukru pudru 2-3 łyżeczki kawy inki ale może być też bez i wtedy będą bardziej widoczne kawałki czekolady 3. Kawę inkę rozpuszczamy w kilku łyżkach wody. Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szkl gorącej wody. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier

Gotowanie...to proste !
Tort Czekoladowy z Orzechami Laskowymi 139

Wymarzony tort dla wielbicieli Nutelli, czyli orzechów laskowych i czekolady. Torcik jest delikatny, lekki i przede wszystkim znakomity w smaku. Każdemu kto lubi takie czekoladowo-orzechowe połączenie gorąco polecam upieczenie tego ciasta. Tort Czekoladowy z Orzechami Laskowymi -  Składniki: Biszkopt: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1/4 szklanki kakao 1/4 szklanki mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej 50 czekolady gorzkiej

Słodka Strona
Serniczki cytrynowe na zimno z truskawkami i miętą 92

niego pozwolić...polecam. Składniki na 4 porcje: 300 g serka waniliowego homogenizowanego 1 galaretka cytrynowa 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżeczka cukru pudru 10 dużych truskawek 5 kostek twardej czekolady garść listków mięty kilka gałązek melisy  Sposób przygotowania: Galaretkę przyrządzić wg przepisu na opakowaniu, podzielić na pół i do jednej części dodać żelatynę. Galaretkę schłodzić i wstawić do lodówki(...)zakryć je masą serową. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Wyjąć galaretki z miseczek wstawiając je na chwilkę do miseczki z gorącą wodą. Ułożyć na talerzu, udekorować listkami melisy oraz pozostałymi truskawkami i pokrojoną czekoladą. Smacznego

Gosia gotuje
Sernik whisky z kremem Bailey 190

podgrzanym). Powstałym grysikiem ciastkowym wyłożyć dno tortownicy dociskając łyżką. Odstawić do lodówki do stężenia. Nagrzać piekarnik do tmp. 180*C Czekoladę rozpuścić nad parą. Nie wolno doprowadzić do zbyt wysokiej temperatury. Nie może stać się bardzo gorąca, góra ok. 40*C. Ubić mikserem serek z cukrem a następnie wbić jedno jajko. Gdy jest już dobrze roztrzepane(...)serkiem dodać następne jajko. Dokładnie zmiksować. Wciąż ubijając dodać kwaśną śmietanę (lub creme fraiche) i kakao. Dalej ubijając wlewać ciepła czekoladę cienkim strumieniem do masy. Na koniec wmieszać krem Bailey's. Masę wylać do tortownicy na spód z ciastek. Piec w 180*C przez ok.45 min. Po upieczeniu jak każdy sernik masa jest wciąż dość płynna. Trzeba sernik odstawić

Sztuka gotowania w/g Samiry
Ciasto czekoladowe (chocolate cake) 109

połamanej gorzkiej czekolady 5 dużych jajek 1 łyżka kakao 175 gram cukru Mus 100 gram masła 100 gram czekolady 3 duże jajka 2 łyżeczki kakao 115 gram cukru 2 płaskie łyżki żelatyny (rozpuszczone w 80 ml gorącej, ale nie wrzącej wody) Przygotowanie: Okrągłą formę do pieczenia  (śr. 26/28 cm) posmarować delikatnie tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik(...)ustawić na temperaturę 175 stopni. Masło rozpuścić w rondelku z czekoladą. Mieszać cały czas, aby się nie przypaliło. Masę czekoladową - ostudzić. Żółtka ubić z kakao. Białka ubić na sztywno, pod koniec dodając po trochu cukier. Do ostudzonej masy czekoladowej dodać żółtka ubite z kakao, a do tego dodać ubite białka. Delikatnie wymieszać. Masę wlać na blaszkę, równomiernie rozprowadzić po całości

Kuchnia smaków
Tarta snickers 140

łyżki masła orzechowego 1-2 łyżki cukru pudru do smaku 1,5 łyżeczki żelatyny + odrobina gorącej wody do rozpuszczenia Dodatkowo: 300g masy kajmakowej (u mnie o smaku orzechowym) Orzeszki ziemne (użyłam niesolonych) Polewa: 80g gorzkiej czekolady 1 łyżka oleju 2-3 łyżki mleka Przygotowanie: Z podanych wyżej składników zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i wstawić(...)masło orzechowe, dalej miksować. Następnie dodać cukier puder, zmiksować. W odrobinie gorącej wody rozrobić żelatynę,  przestudzić. Miksując stopniowo dodawać do kremu żelatynę. Na wystudzonym spodzie rozsmarować masę kajmakową. Posypać ją orzeszkami ziemnymi. Na to wyłożyć śmietanowy krem. Wstawić do lodówki do stężenia. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę. Dodać mleko i olej. Dokładnie wymieszać.  Przestudzić. Rozsmarować na wierzchu

Fabryka pomysłów
Brownie chałwowe 230

masła 50g cukru 80g mąki pszennej 2 jajka 3 łyżki (około 25g) kakao 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Wykonanie: - masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w rondelku na małej mocy palnika - do gorącej mieszanki dodać przesiane kakao oraz 100g drobno pokruszonej chałwy, wymieszać, pozostawić do przestygnięcia - jajka ubić z cukrem, dodać mieszankę czekoladową oraz ekstrakt z wanilii(...)wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec 15-20 minut do ścięcia się masy i zapieczenia się wierzchu brownie (patyczek po włożeniu do ciasta może być lekko oblepiony czekoladą, ale nie surowym ciastem) - nie piec zbyt długo, bo spowoduje to wysuszenie brownie

Smakołyki Bereniki
Ciasto Bounty 199

łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 1 łyżka ekstraktu waniliowego KREM: 1/2 l mleka 6 łyżek kasy manny 1/2 szklanki cukru 200g masła 300g wiórków kokosowych POLEWA: 300g czekolady (u mnie z orzechami) 5 łyżek mleka 1 łyżka masła Przygotowanie: BISZKOPT: Miękkie masło zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dodawać po jednym żółtku, miksować. Następnie przesiać do masy mąkę(...)mannę, mieszać energicznie, aby nie powstały grudki. Dodać masło, doprowadzić do rozpuszczenia, stale mieszając. Dosypać wiórki, zdjąć z ognia i wymieszać dokładnie. Gorący krem wyłożyć na jeden placek ciasta, przykryć drugim. POLEWA: W garnuszku umieścić czekoladę, masło i mleko, rozpuścić. Polać ciasto, schłodzić w lodówce

Cakes By Kejt
PUSZYSTY CZEKOLADOWY SERNIK JAGLANY BEZ PIECZENIA 120

szklanki zmielone płatki Lubella Corn Flakes Kakao i Miód 1/2 szklanki  ksylitol 5 łyżek czekolada gorzka 85 % 100 g. śmietana kremówka 500 g.  żelatyna 5 łyżeczek woda zimna 40 ml.  wiśnie z kompotu do dekoracji  ~~METODA~~ Kaszę jaglaną przepłukujemy gorącą wodą kilka razy, aż woda nie będzie mętna. W garze gotujemy mleko z dodatkiem ksylitolu(...)Dodajemy kaszę i gotujemy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż kasza pochłonie całe mleko. Dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do ostygnięcia.  Kaszę miksujemy w malakserze lub blenderem na gładką masę. Dodajemy płatki Lubella Kakao i Miód. Ponownie miksujemy, aby składniki połączyły się. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do całkowicie zimnej masy

Kuchnia Paulettes
Sernik straciatella z musem brzoskwiniowym wg Aleex 171

więc musiałam użyć serków waniliowych. Mimo tych niewielkich zaskoczeń, sernik udał się doskonale i był hitem na naszym stole. Polecam gorąco i jeszcze raz dziękuję Ani za podzielenie się tym przepisem. Składniki: Spód: • 1 paczka ciastek holenderskich w czekoladzie • 100 gram miękkiego masła Boki: • 2 opakowania ciastek waflowych w połowie maczanych w czekoladzie Masa serowa: • 4 serki homogenizowane

W mojej kuchni
Makaron na chandrę. Mój comfort food. 150

dużą ilością świeżych ziół. To taka moja wersja aglio, olio e peperoncino, którą dawno temu zmodyfikowałam pod swoje gusta. Gorąca, parująca miska makaronu ma dla mnie magiczną moc, daje mi siłę i rozgrzewa. Nie z czekolady, a właśnie z makaronu produkują się moje endorfiny. Gdy jest mi źle, instynktownie kieruję się do kuchni i wyciągam z szafki

Chilli Czosnek i Oliwa
Muffiny lekko piernikowe 121

czerwonej porzeczki, którą robiłam latem. A potem wszystkie mini torciki już złożone w całość czekają na polewę. Polewa to 100 g pokrojonej czekolady, 40 g masła i 2 łyżki wody, tylko po to, by postawione na gorącym palniku nie podpiekły się i nie zgorzkniały. Cały czas mieszając rozpuszczam masę aż będzie jednolita i gładka. Teraz pozostaje już tylko umieścić(...)raczej się sprawdza. Na koniec można babeczki jakoś jeszcze przyozdobić. Akurat tym razem wykorzystałam lentilki. I to już wszystko. Mam nadzieję, że spróbujecie i będą smakowały. #muffiny #czekolada #piernikowe #zdziećmi

I tu będę miała takie te
Lody czekoladowe 482

rozpuścić w kąpieli wodnej. Jajko i żółtka utrzeć z cukrem do białości. Wstawić na mały palnik i wlać lekko przestudzoną czekoladę. Stale mieszając wszystko dokładnie połączyć. Dodać masło i podgrzewać, aż się rozpuści. Masa powinna być gorąca, ale nie należy dopuszczać do zagotowania. Taką masę całkowicie wystudzić. Zimną śmietankę ubić i przełożyć do rondelka z masą czekoladową(...)Delikatnie wmieszać przy użyciu łopatki. Przelać do pojemnika i wstawić do zamrażalnika. Smacznego :) Kategoria: Bez pieczenia , Desery , Lody i desery lodowe , SŁODKO Tagged: czekolada , jajka , kremówka

https:KKuchniaMniam
CIASTO Z RICOTTĄ I CZEKOLADĄ 372

Wlej do formy i piecz w piekarniku około 45-50 min. Pozostaw do ostudzenia. W rondlu zagotuj mleko. Rozpuść czekoladę i masło w kąpieli wodnej***. Zdejmij z ognia i dodaj resztę cukru, 60 g mąki, a następnie gorące mleko. Doprowadź do wrzenia i gotuj, cały czas energicznie mieszając trzepaczką rózgową, aż masa budyniowa zgęstnieje****. Wlej do formy, wstaw(...)godzin do lodówki. Wyjmij z formy i podawaj ciasto posypane wiórkami czekolady. * Możesz je również zastąpić herbatnikami. Najlepiej, żeby były to w miarę chrupiące ciasteczka. ** Możesz również wyłożyć uprzednio formę papierem do pieczenia. *** Zagotuj w garnku wodę i umieść na nim żaroodporną miskę z czekoladą i masłem, tak, aby nie dotykała powierzchni gotującej wody. **** Uważaj, żeby podczas gotowania nie powstały

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Proponowane wyszukiwania