gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:88/258)

Libańskie ciasto pomarańczowe z czekoladą 332

pieczenia olej kokosowy lub masło do wysmarowania formy odrobina mąki kokosowej/ migdałowej lub cukru kokosowego do oprószenia formy 100g gorzkiej czekolady 1 czubata łyżka śmietany gęstej 18% 2 łyżki mleka Wykonanie: Pomarańcze porządnie wyszorować w gorącej wodzie. Na 5 minut zalać wodą z łyżeczką sody oczyszczonej. Następnie zalać czystą wodą i gotować pomarańcze do miękkości (ok. 1-1.5 godziny(...)kokosową. Ciasto przełożyć do tortownicy. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 45-55 minut (do suchego patyczka). Studzić przy otwartych drzwiach piekarnika. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę, dodać śmietanę oraz mleko, dobrze wymieszać. Posmarować przestudzone ciasto. Libańskie ciasto pomarańczowe z czekoladą najlepiej smakuje po wystygnięciu i długo zachowuje wilgotność.   Post Libańskie ciasto pomarańczowe z czekoladą pojawił

Pociąg Do Kuchni
Kawowo - czekoladowe muffinki 235

Dlatego wykorzystałam okazję i dołączyłam do akcji prowadzonej przez Bożenkę . Zrobiłam wilgotne, czekoladowo- kawowe muffinki z czekoladą polewą. Wyborne!   Składniki:   1 i 1/2 szklanki mąki pszennej,  2 jajka,  3/4 szklanki maślanki,  1/2 szklanki kakao,  3/4 szklanki gorącej kawy,  szklanka cukru,  3/4 łyżeczki proszku do pieczenia,  łyżeczka sody oczyszczonej(...)maślankę. Dodać olej oraz nasiona wanilii. Na koniec dodać gorącą kawę. Krótko zmiksować. Uwaga! Ciasto jest bardzo rzadkie, ale takie właśnie ma być;) Masę rozlać do foremek na muffinki do 3/4 wysokości. Piec około 18 minut w temp. 180st. Ostudzić. Ganache czekoladowe:   200g śmietanki 30%,  200g gorzkiej czekolady. Czekoladę połamać na kawałki, wraz ze śmietaną stopić

Z miłości do słodkości
Ciasto czekoladowa fantazja z brzoskwiniową pianką 744

czekolada do posypania Krem czekoladowy: 1. W 300ml mleka rozmieszać oba budynie, mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną. Do rondelka wlać pozostałe mleko, dodać cukier wanilinowy, połamaną gorzką i mleczną czekoladę, mieszając zagotować. 2. Do gotującego się mleka wlać rozmieszane budynie i ugotować gęsty budyń. Zdjąć z ognia i budyń nakryć folią spożywczą, odstawić do całkowitego ostygnięcia, ma mieć temperaturę(...)odstawić do przestygnięcia na około 5-10 minut. Jeśli polewa się rozwarstwi, proszę się nie przejmować tylko dodać jeszcze 3-5 łyżek gorącej wody i dokładnie wymieszać. 14. Gotową polewą udekorować wierzch ciasta i posypać startą czekoladą. Ciasto czekoladowa fantazja z brzoskwiniową pianką wstawić do lodówki na parę godzin, najlepiej na całą noc. Udanych wypieków :) Related Images: [ See image

Mała Cukierenka
Kakaowo-kokosowy tort Walentynkowy (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 133

malinowej posypce -100g orzechów ziemnych -90g daktyli - ¾ szkl. liofilizowanych malin (lub 2 batoniki Frupp) -wykałaczki Czekoladowe pandy (opcjonalnie) -kilka kostek gorzkiej czekolady (najlepiej wysokoprocentowej) -kilka kostek białej czekolady   KAKAOWY BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek i ubić w dużej misce na sztywną pianę (z odrobiną soli). Pod koniec ubijania dodawać stopniowo ksylitol  i miksować do jego rozpuszczenia(...)wykałaczki. CZEKOLADOWE PANDY Każdy rodzaj czekolady rozpuścić w miseczkach nad parą wodną, wlać je do foliowych strunowych woreczków i minimalnie odciąć rogi. Takimi „pisakami” można wykonać na folii dowolne kształty, mogą być to pandy lub serduszka. Najpierw narysować kształt czekoladą gorzką, wstawić do zamrażarki na minutę i wypełnić wzór białą czekoladą. Znów wstawić do zamrażarki na kilkanaście minut. POLEWA CZEKO

Candy Pandas
Sernik gotowany dyniowo - czekoladowy 172

gorzkiej lub deserowej czekolady 1 czubata łyżka masła dodatkowo: orzeszki arachidowe w karmelu  około 200 g herbatników lub innych ciastek Przygotowanie: W dużym garnku rozpuszczamy masło, dodajemy cukier, cukier waniliowy. Następnie dodajemy zmielony ser, wbijamy jajka, mieszamy i gotujemy. Dodajemy zmiksowaną masę dyniową. Ciągle gotujemy. Budyń mieszamy z mlekiem i dodajemy do gorącego sernika - energicznie(...)mieszając gotujemy do uzyskania konsystencji przypominającej gotowy budyń. Formę np.tortownicę wykładamy folią spożywczą. Na dno wykładamy warstwę herbatników, wylewamy gorącą masę. Przykrywamy ciastkami. polewa czekoladowa: W miseczce zanurzonej we wrzątku rozpuszczamy masło i dodajemy połamaną na kawałki czekoladę. Mieszamy aby się rozpuściła i połączyła z masłem. Wylewamy polewę na ciastka i dekorujemy orzeszkami arachidowymi. Ciasto chłodzimy w lodówce

Życie zaczyna się w kuchni
Ciasto Delicja 138

biszkopt z tego przepisu 2 galaretki pomarańczowe 3-4 łyżki konfitury pomarańczowej 3 łyżki Limoncello 50 gram mlecznej czekolady 2 łyżki mleka 1 łyżka kakao 10 gram masła Przygotowuję biszkopt i studzę. Galaretki rozpuszczam w 600 ml gorącej wody i odstawiam do wystygnięcia. Biszkopt nasączam Limoncello i pokrywam konfiturą. Kiedy galaretka będzie na tyle gęsta, że nie będzie(...)się rozpływała na boki nakładam ją na ciasto. Całość umieszczam w lodówce na kilka godzin, najlepiej całą noc. W kąpieli wodnej rozpuszczam czekoladę i masło. Dodaję mleko i kakao, dokładnie mieszam. Tak przygotowaną polewą pokrywam ciasto i umieszczam w lodówce do jej stężenia. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Klasyczny Sernik z czekoladową polewą 254

manny - szklanka rodzynek wyparzonych i namoczonych w rumie  - sok z jednej pomarańczy  - skórka z umytej i wyparzonej cytryny Na polewę czekoladową: - 100 g czekolady deserowej - 100 g czekolady mlecznej - 100 g masła - 2 łyżki mleka Masło i cukier ubij na puszystą masę. Żółtka oddziel od białek. Kolejno, ciągle ubijając dodaj pojedynczo żółtka, kaszę mannę, mąkę ziemniaczaną(...)czasie wyłącz piekarnik, ale sernik w nim pozostaw do ostygnięcia, uchylając lekko drzwiczki. Gdy przestygnie oblej go gorącą polewą czekoladową, poczekaj do jutra i wsuwaj. POLEWA:   W kąpieli wodnej rozpuść masło i czekoladę, dodaj mleko, wymieszaj. NIE GOTUJ ! polej ciasto, będziesz zachwycony/a. SMACZNEGO. CMOK

Pasje Jolki
Lody czekoladowe z chilli 182

Wyjąć papryczkę, resztę mleka znów zagotować. W tym czasie ubić żółtka z cukrem na puszystą, jasną masę. Powoli wlewać gorące mleko, cały czas miksując. Masę przelać z powrotem do garnuszka, podgrzewać, aż nieco zgęstnieje (nie gotować!). Ostudzić. Czekolady posiekać. Kremówkę zagotować, zalać nią czekoladę, wymieszać aż do jej rozpuszczenia. Ostudzić. Wymieszać z masą jajeczną, schłodzić w lodówce przez

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Jogurtowy sernik na zimno z truskawkami 529

temu jest aksamitna i lekka. Do tego ustawione w rządku owoce i truskawkowy mus. Sądzę, że każdy sernikożerca będzie ukontentowany. Gorąco polecam na jutrzejszy Dzień Taty ! ;) Spód (na formę o średnicy 25 cm ) : 120 g gorzkiej czekolady 120 g masła 2 jajka 100 g brązowego cukru 100 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Czekoladę połam na kawałki

Food Square
Marsjański sernik 228

rozpuszczonego masła 2 łyżki brązowego cukru (u mnie zwykły cukier) 20 g masła, dodatkowo 300 ml śmietany kremówki połowa mlecznej czekolady, posiekanej - u mnie gorzka 3 łyżeczki żelatyny (dałam o jedną więcej) 60 ml wody (gorącej, do rozpuszczenia żelatyny) 500 g sera białego o kremowej konsystencji (u mnie President chudy do serników) 110 g cukru pudru - dałam(...)odstawić. W małym garnuszku rozpuścić dodatkowe masło (ok 3 łyżek) z cukrem brązowym i 2 łyżkami śmietany kremówki. Powstanie z tego średnio gęsty sos - ostudzić. W drugim garnuszku roztopić czekoladę z 2 łyżkami śmietany kremówki. Odstawić. Ubić kremówkę na sztywną pianę. Ser połączyć z cukrem pudrem aby powstała gładka masa. Wymieszać z ubitą śmietaną. Wlać powoli ciepłą żelatynę, wymieszać dokładnie

sierotka maRysia w kuchni
Tort Bakaliowa straciatella 189

czekolady 1 łyżeczka żelatyny Dodatkowo: 10dkg wiórek kokosowych 1 czekolada deserowa Polewa: 2 czekolady deserowe 2 łyżki masła Kulki kokosowe: 1 płat andruta 0.5 kostki margaryny (125g) 0.5 szklanki mleka w proszku 0.5 szklanki cukru kryształu 1/3 szklanki wody 250g wiórek kokosowych Kilka łyżek kokosu do ozdobienia boków tortu Sposób przygotowania: 1. Biszkopt kawowy: Kawę zalewamy 3 łyżkami gorącej(...)pieczenia i kakao. Dosypujemy siekane orzechy. Mieszamy. Pieczemy ok godziny w rozgrzanym do 200 st C. piekarniku. 3. Kremy: Żelatynę zalewamy 2 łyżkami zimnej wody, pozostawiamy do napęcznienia. Białą czekoladę rozpuszczamy i wlewamy do żelatyny, mieszając żeby się rozpuściła. Studzimy w zimnej kąpieli wodnej. Ma być zimna ale nie zastygnięta. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz serki mascarpone

Kuchnia w czekoladzie
Kokosanki 184

miskę lub mniejszy garnek z cukrem, cukrem waniliowym, wiórkami oraz białkami. Mieszać nad parą do uzyskania jednolitej, gorącej masy. Następnie zdjąć z garnka i ostudzić. Połowę masy uformować na blaszce posypanej delikatnie mąką w kulki. Do drugiej połowy dodać posiekaną gorzką czekoladę. I również uformować kulki. Piec w nagrzanym do 170 stopni z termoobiegiem ok 16 minut. Kokosanki

Trufelkowo
Sernik truskawkowy na cukierkowym spodzie 185

musem i słodkim spodem na bazie czekoladowych cukierków, a sama uciekam z domku, bo zbyt gorąco by w nim siedzieć :) Miłej niedzieli Kochani! Składniki: Na tortownicę o śr 28cm Spód: 1 paczka herbatników maślanych (250g) 10 dkg fistaszków niesolonych 35 dkg cukierków w czekoladzie z miękkim nadzieniem (na wzór Michaszków) 125 ml śmietanki 30% Masa serowa: 125 ml śmietanki

Kuchnia w czekoladzie
Morelowo malinowa pokusa 157

łyżka mąki ziemniaczanej warstwa morelowa: 1 kg moreli 600 g jogurtu greckiego 2 galaretki brzoskwiniowe 2/3 szklanki wody gorącej warstwa malinowa: 700 ml śmietany 30 % 350 g malin 4 łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru pudru Diamant wierzch: 50 g czekolady gorzkiej 3 łyżki perełek do dekoracji 50 g malin melisa Biszkopt: Bo miski wbijam białka temperatura pokojowa i ubijam(...)albo wkładam kubek do gorącej wody. Wlewam do reszty soku malinowego. Śmietanę kremówkę schłodzoną ubijam na sztywno z pudrem.. Cały czas miksując wlewam sok malinowy. Połowę masy wylewam na warstwę morelową, układam resztę malin.Przykrywam je pozostałą masą malinową. Wstawiam do lodówki na noc. Na drugi dzień albo po kilku godzinach, posypuję ciasto startą czekoladą, perełkami, dekoruję malinami

wesoła kuchnia
Ciasto z musem truskawkowym i jogurtową pianką. 179

łyżeczki proszku do pieczenia Pianka jogurtowa: 40 dag jogurtu naturalnego typu greckiego 1 galaretka zielona np. agrestowa 250 ml gorącej wody Mus truskawkowy: około 30 dag świeżych truskawek 1 cytrynowa galaretka cukier do smaku Dodatkowo: 10 dag mlecznej czekolady Wykonanie: 1. Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru, dodajemy(...)Pieczemy około 25 -30 minut w temperaturze 170 stopni do zrumienienia. Biszkopt sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczony i studzimy. 2. Pianka jogurtowa: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Gdy galaretka zacznie tężeć miksujemy ją dokładnie z jogurtem naturalnym, jak ktoś chce można dodać cukru pudru do smaku. Następnie wykładamy ją równomiernie na biszkopt

Izabelawkuchni

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję