gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:90/258)

Lody o smaku kiwi z nutką mięty 91

Nie wiem jak jest u Was, ale u mnie strasznie gorąco. Już któryś dzień z kolei. Nie chce się nic, łącznie z wyjściem poza mury

Kuchnia w czekoladzie
Jagodzianki z czekoladą 94

jajko 1/4 szklanki oleju rzepakowego pół szklanki cukru opakowanie cukru waniliowego szczypta soli Nadzienie: 1,5 szklanki jagód 100 g posiekanej mlecznej czekolady łyżka  cukru łyżka mąki ziemniaczanej Lukier: szklanka cukru pudru kilka łyżek gorącej wody Mąkę połączyć z drożdżami, szczyptę posolić. Wlać mleko, dodać jajko i wymieszać dokładnie. Dolać olej i resztę składników. Zagnieść miękkie, plastyczne ciasto

Atlas Smaków
Sernik Limonka&Liczi 186

limonki 3/4 szklanki cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny Dekoracja: wiórki kokosowe białe plasterki świeżej limonki bita śmietana owoce liczi ażurki z deserowej czekolady liście świeżej mięty Sposób przygotowania: Spód: Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody, odstawić do lekkiego stężenia. Wafelki pokruszyć, tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć folią spożywczą , wsypać okruchy tak aby przykryły dno.    Zalać

Wanilia i Kardamon
Ciasto Czekoladowe z Pijanymi malinami 205

maliny odcedzamy, kruszymy białą czekoladę ciasto wylewamy na prostokątną lub kwadratową blaszkę wyłożoną papierem i wysmarowaną masłem, na wierzchu układamy maliny oraz białą czekoladę Pieczemy 12- 17 minut, zostawiamy do ostygnięcia w piekarniku Podajemy na gorąco lub na zimno z bitą śmietaną SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Jaglane pralinki z białą czekoladą, Quincy Jones 145

słodziwo do zagęszczenia masy: wiórki kokosowe (lub pokruszone herbatniki, ciastka zbożowe, itp.) do obtoczenia:  wiórki kokosowe lub kakao Ugotuj kaszę na sypko. Czekoladę połam na małe kawałki i wymieszaj w misce z kilkoma łyżkami gorącej wody. Dodaj do miski kaszę, sok z cytryny, słodziwo i dokładnie wymieszaj. Jeśli masa jest za rzadka, dodaj wiórek kokosowych (ciastek zbożowych/herbatnik

Qlinarnie i Qlinarnie
Murzynek z nutą piernikową 174

Upały nie odpuszczają., uff jak gorąco. Na razie nie piekę, bo w domu jest i tak okropnie gorąco i bez używania piekarnika. Dzisiaj przepis

Na słodko lub wytrawnie
Ciasto Shrek 157

masę zieloną: Odlewamy szklankę soku, mieszamy w nim b udy nie, resztę zagotowujemy , jak się zacznie gotować to wlewamy budynie, mieszamy do zgęstnienia. Gorącą masę wylewamy na biszkopt. 3. Delicje uk ładamy na zielonej masie czekoladą do góry. 4. Jedną zieloną galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklance wrzątku, studzimy. Śmietanę ubijamy , a następ nie wlewamy zi mną galaretkę. Masę wykładamy

Kuchnia domowa Ani
665. Potrójnie czekoladowa. 101

czekoladowa kasza manna* z ricottą, rozgniecionymi truskawkami i jagodami** *z kawałkami czekolady, kakao, budyniem czekoladowym ** na dnie też Rano błogie lenistwo z miseczką gorącej kaszy, tak na osłodę, bo pogoda bardziej wiosenna niż letnia, a po południu kino z moimi dziewczynami :D Aaaa, już się nie mogę doczekać tego filmu

More food, love and dreams
Sweet like chocolate 167

rondelka i zalewamy rumem. Gotujemy na wolnym ogniu, aż wisienki wchłoną alkohol. Odstawiamy. Zabieramy się za ciasto. Przygotowujemy garnek z gorącą wodą. Nad nim umieszczamy metalowe naczynie, w którym rozpuszczamy masło. Następnie dorzucamy podzieloną na części czekoladę i rozpuszczamy, ciągle mieszając. Odstawiamy do ostygnięcia.  Białka i żółtka oddzielamy od siebie. Do żółtek dodajemy cukier i miksujemy na gładką

Sajkofanka smaku
Serniczkowe króliczki 207

połączenia się składników). Umieść masę w foremkach do muffin, wstaw do lodówki na kilka godzin. Wykonanie dekoracji: Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj do niej barwnik spożywczy. Z papieru do pieczenia wytnij dwa kwadratowe arkusze. Na jednym z nich rozsmaruj cienko czekoladę, następnie przykryj ją drugim arkuszem papieru i wygładź całość, aby pozbyć się pęcherzyków powietrza. Oba arkusze zwiń(...)przecięcia, aby środek "uszek" był różowy. Umieść pianki na wierzchu serniczków. Wyjmij czekoladę z zamrażalnika, rozwiń energicznie rulon. Powstałe kawałki czekolady ułóż na wierzchu serniczków. Rada dla początkujących: Aby serniczki były gładkie i bez problemu dały się wyjąć z formy do muffin, umieść formę w gorącej kąpieli wodnej, aż na brzegach serniczków pojawi się widoczna obręcz. Jest to znak

Garniec Magalie
Ciasto 3 Bit 2264

swoim smakiem, zbliżonym do batonika 3 bit. Składa się z 3 warstw herbatników, kajmaku, masy budyniowej, bitej śmietany i startej, ciemnej czekolady. Nie wymaga pieczenia, doskonałe na każdą okazję. Ciasto najlepiej przygotować dzień wcześniej, by herbatniki zmiękły. Gorąco polecam! :D Składniki: Masa budyniowa: 2 szkl mleka 1/4 szkl cukru  2 żółtka 3 łyżki mąki ziemniaczanej  3 łyżki(...)pszennej  180 g miękkiego masła Dodatkowo: 1 puszka masy krówkowej (400-500 g) 500 ml śmietanki kremówki 36% 1 śmietan – fix 1-2 łyżki cukru pudru 1 gorzka czekolada, starta na drobnych oczkach 75 sztuk herbatników (około 400 g) Przygotowanie: 1. Masa budyniowa: 1 ½ szkl mleka zagotować razem z cukrem. W reszcie mleka rozpuścić obydwie mąki oraz żółtka. Dokładnie

Nastoletnie Wypiekanie
Kokosowa biała czekolada z bakaliami 180

Mój wielki hit wśród białych czekolad. Idealne połączenie składników, smaku i doskonała konsystencja. Podczas jej łamania słychać charakterystyczny trzask. Jest przepyszna, delikatna, rozpływająca się w ustach... Kolejna domowa czekolada, która smakiem podbiła moje serce. Nie wiem czy uda mi się zrobić jeszcze smaczniejszą. 140 ml oleju kokosowego (zmierzyłam po rozpuszczeniu) 3 łyżki cukru pudru (czubate) 3 łyżki mleka w proszku(...)być jednolita i bez grudek.) Dodać wiórki i całość ponownie dokładnie wymieszać.  Prostokątną formę (*) wyłożyć folią spożywczą i obsypać bakaliami.  Gorącą masę (**) przelać do formy i po lekkim ostudzeniu wstawić do lodówki (aby stwardniała). Czekolada gotowa jest do spożycia już po godzinie (a może i szybciej).   (*)  Z podanych proporcji wyszła mi czekolada o grubości

Di gotuje
MAKOWA KRAJANKA 161

łyżka  Dodatkowo: herbatniki 1 op. 200 g.  mleczna lub gorzka czekolada 200 g.  mleko 4 łyżki masło 1 łyżka  (Można kupić gotowe herbatniki w czekoladzie) ~~METODA~~ Ciasto: Białka oddzielamy od żółtek. Z białek ubijamy sztywną pianę. Miksując dodajemy cukier. Następnie mak, przesianą mąkę z proszkiem, żółtka. Ciasto wylewamy na blachę 35x25 cm. wyłożoną pergaminem. Pieczemy(...)patyczka. Ciasto ostudzić. Masa: Mleko ( 1/2 l. ) zagotowujemy z margaryną, cukrami, aromatem. Gotującą masę zagęszczamy mlekiem (1/4 szkl. ) wymieszanym z mąkami. Gorącą masę wylewamy na ciasto i równomiernie rozprowadzamy. Od razu na ciepłą masę wykładamy herbatniki.  Czekoladę rozpuszczamy razem z mlekiem i masłem. Polewamy na herbatniki. Ciasto studzimy. Wkładamy do lodówki na kilka godzin

Kuchnia Paulettes
Pączki 129

próba, a już oficjalne wykonanie pączków. Jestem bardzo zadowolona, gdyż udało mi się usmażyć tak pączki, że pojawiła się obrączka. Pączki wykonałam w dwóch smakach, jedne z budyniem, polane czekoladą, a inne z marmoladą, oblane lukrem. Przepis, który znalazłam na szczęście nie jest wymagający i na prawdę daje możliwość upieczenia pysznych pączków. Wszyscy zgodnie w domu stwierdziliśmy, że lepszych(...)szklanki mleka - 2 duże jajka - 1 żółtk0 - 50 g masła, roztopionego Dodatkowo: marmolada, krem budyniowy, – lukier (1,5 łyżki gorącej wody wymieszać z pół szklanki cukru pudru) – polewa czekoladowa (u mnie roztopiona mleczna czekolada) rozczyn: Łyżka mąki, łyżeczka cukru, pokruszone świeże drożdże, zalać letnim mlekiem do przykrycia drożdży, wymieszać, poczekać aż rozczyn podwoi objętość. Wykonanie: Mąkę pszenną

dom-agi.pl
Domowa nutella 223

wiemy co jemy! Jeśli lubicie zdrowe desery przypominam, że krem czekoladowy można zrobić także z kaszy jaglanej . Domowa nutella – krem czekoladowy: 100 g orzechów laskowych 100 g gorzkiej czekolady 70% 150 g mleka zagęszczonego słodzonego (1 tubka) 1 łyżeczka pasty waniliowej lub ekstraktu waniliowego 2 łyżki oleju z orzechów laskowych lub orzechów włoskich ok. 1/4 szklanki wrzącej wody szczypta(...)Jest to tzw. kąpiel wodna. Do miski wrzucamy połamaną czekoladę. Gdy się rozpuści – mieszamy i wyciskamy całą tubkę mleka oraz dodajemy pastę lub ekstrakt z wanilii. Ponownie mieszamy. Ciepłą czekoladę z mlekiem wlewamy do masła orzechowego i ponownie miksujemy na krem. Dodajemy szczyptę soli i wlewamy po trochu gorącej wody (ok. 1/4 szklanki, może być mniej), aby uzyskać

Poezja smaku