gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:91/258)

Owsianka z borówkami i daktylami 127

rodzynki kilka migdałów miód lub syrop klonowy Przygotowanie: W misce układam płatki, suszone owoce i migdały, zalewam: zimnym mlekiem, ciepłym lub gorącym (do woli Dekoruję borówkami, polewam miodem lub syropem. Można dodatkowo posypać owsiankę: siemieniem lnianym, wiórkami czekolady lub wiórkami kokosowymi

Zasmakuj Kuchni
Czekoladowo-Karmelowa Lava Cake; ''Death by chocolate with caramel'' 212

Death by chocolate with caramel''. Mięciutkie na zewnątrz z płynną czekoladą i karmelem w środku. Idealny deser dla smakoszy czekolady. Mam nadzieję, że Wam posmakuje:) Deser idealnie smakuje z lodami waniliowymi, może również dodać gorące śliwki, wiśnie, maliny. Ja jednak tym razem pozwoliłam sobie na odrobinę szaleństwa w czystej postaci tylko z dodatkiem posypki z kakao, zostałam(...)with caramel''. Nie trzeba bowiem wiele by zrozumieć nazwę tego deseru gdy chociaż raz się go spróbowało. Zapraszam na przepis: Składniki: (na 2 sztuki) Odrobina kakao 1 cała tabliczka czekolady deserowej-około 100 g pół tabliczki czekolady mlecznej-około 50 g oliwa z oliwek-3-4 łyżki 20 g mąki 40 g cukru pudru 2 jajka kilka kropli ekstraktu

KreatywnePiny
Sernik "Śnieżka" 144

serka homogenizowanego (naturalnego) 5 łyżek cukru pudru 500 g mascarpone 1 biała czekolada (90g) + 3 łyżki mleka 1 czekolada deserowa (90g) + 3 łyżki mleka  2 warstwa: 2 łyżki żelatyny 6 łyżek zimnej wody 1/2 szklanki gorącej wody 200 g serka homogenizowanego (naturalnego) 300 ml śmietanki kremówki 36% 6 łyżek cukru pudru 2 łyżki kakao Dodatkowo: "śnieżki" Dr Oetker(...)ozdoby Przygotowanie: Blaszkę smarujemy margaryną i wykładamy papierem do pieczenia. Herbatniki rozdrabniamy - wkładamy do woreczka i ubijamy tłuczkiem do mięsa :) Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej - ja zagotowałam w garnku wodę, na garnek położyłam małe okrągłe naczynie żaroodporne (żeby nie dotykało wody), włożyłam czekoladę, za 2 min. wlałam mleko i mieszałam do rozpuszczenia. Do rozpuszczonej czekolady wrzucamy herbatniki - mieszamy i wykładamy

Alutka-Gotuje
Malinowa kostka bez pieczenia 178

Spód: około 150 g okrągłych biszkopcików Warstwa galaretkowa: 3 galaretki malinowe 1 litr gorącej wody 500 g malin Pianka malinowa: 400 g malin 5 łyżek wody 1 galaretka malinowa 600 g śmietanki kremówki 30% 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 100 g białej czekolady, startej Przygotowanie: Biszkopciki umieścić w kwadratowej blaszce o wymiarach 24x24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Przestrzenie(...)pomiędzy nimi również uzupełnić biszkopcikami łamiąc je, by dopasować do luk. Warstwa galaretkowa: Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie, po wystudzeniu wstawić do lodówki do momentu, aż galaretka zacznie tężeć. Maliny ułożyć na biszkopcikach w blaszce, ostrożnie zalać tężejącą galaretką (bardzo powoli, by biszkopciki nie uniosły się na powierzchnię galaretki). Schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia. Pianka malinowa: Maliny umieścić

Nastoletnie Wypiekanie
Potrójnie czekoladowe doughnuts (donuts) 109

formie, kiedy lekko ostygną wyjmujemy na kratkę niech zupełnie ostygną  9. Polewa - w rondelku rozpuszczamy masło, czekoladę, dodajemy cukier i śmietanę, żelatyną namaczamy w odrobinie zimnej wody, kiedy składniki w rondelku się połączą namoczoną żelatynę rozpuszczamy w odrobinie gorącej wody, nie wrzącej, płynną żelatynę wlewamy do masy czekoladowej, pozostawiamy do lekkiego ostygnięcia  10. Zupełnie zimne doughnuts zanurzamy(...)jednaj strony w polewie czekoladowej, dekorujemy grubo posiekaną czekoladą Do późno popołudniowej sesji plenerowej przetrwało tylko 3,5 doughnut

Słodki Kompromis
Ciasto W–Z 338

śmietany kremówki 36%, schłodzonej 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny ¼ szklanki gorącej wody Poncz: 1 szklanka gorącej wody 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 2 – 3 łyżki alkoholu Polewa: 1 ½ tabliczki czekolady deserowej (u mnie gorzka z 50% kakao) 5 łyżek śmietany kremówki 1 łyżeczka masła Dodatkowo: 1 słoik gładkiego dżemu( u mnie morelowy) Biszkopt(...)kroimy wzdłuż na 2 równe części. Poncz: Cukier rozpuszczamy w wodzie, dodajemy sok z cytryny i zostawiamy do wystygnięcia. Dodajemy alkohol i mieszamy. Masa: Żelatynę rozpuszczamy w ¼ szklanki gorącej wody, dobrze mieszamy i lekko studzimy (ale nie może być zupełnie wystudzona). Śmietanę kremówkę ubijamy, pod koniec dodajemy cukier i żelatynę. Na tacy kładziemy pierwszy blat ciasta. Nasączamy połową przygotowanego

Mia Cucina Sofieta
Czekoladowe babeczki z płynną czekoladą 102

minut. Jajko, żółtko i cukier miksujemy na puszystą masę używając do tego miksera. Dodajemy stopniowo czekoladę. Przesiewamy mąkę i mieszamy delikatnie całość łyżką drewnianą. Przelewamy do foremek, pieczemy przez 12-14 minut ( ja piekłam 12 minut). Podajemy jeszcze gorące, posypując je cukrem pudrem. Można je podawać z gałką lodów waniliowych, lub świeżymi owocami, jak maliny, truskawki, lub pomarańcze(...)które idealnie komponują się z mocną, słodką czekoladą

Calzonella.com
Kawa mrożona 499

saszetki kawy rozpuszczalnej 250 ml kremówki  4 gałki lodów śmietankowych lub innych wedle uznania wafelki lub czekolada do dekoracji ewentualnie cukier do smaku Przygotowanie: Schłodzoną kremówkę ubić (ewentualnie dodać troszkę cukru). Do wysokich szklanek wsypać kawę rozpuszczalną. Zalać odrobiną gorącej wody aby się rozpuściła. Jeśli ktoś słodzi to dodać także cukier. Dopełnić mlekiem do 3/4 wysokości szklanek

Ze smakiem i z pasją
Cytrynowe cupcakes z kremem jogurtowym 172

marmolada lub konfitura pomarańczowa Krem: ·        700 g jogurtu greckiego ·        100 g białej czekolady ·        ½ łyżki żelatyny rozpuszczonej w ¼ szklance wrzącej wody ·        2 łyżeczki jasnego miodu Przygotowanie: Cukier utrzeć z masłem aż powstanie głodka masa. Dodać jajka, aromat(...)marmolady lub konfitury. Zalać pozostałym ciastem. Babeczki piec przez około 20-25 min. w temperaturze 180 stopni. Przygotować krem. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Odstawić do przestygnięcia, najlepiej w chłodne miejsce. Żelatyna powinna się lekko ściąć. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Jogurt wymieszać z czekoladą i miodem. Dodać żelatyna. Dobrze wszystko wymieszać. Odstawić krem na 30 minut do lodówki

Mania Gotowania
Ciasto Kubanka 1722

łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny 1 mały słoik dżemu truskawkowego herbatniki typu Petitki jasne herbatniki typu Petitki ciemne 0,5 szklanki espresso posypka czekoladowa/kakao/starta czekolada do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt upiec w dużej blaszce i wystudzić. Przygotować masę - Szklankę mleka zagotować z cukrem. W drugiej szklance mleka rozmieszać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. Do gotującego się mleka wlać(...)pozostawić do przestudzenia. Zimną śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder i przestudzoną żelatynę (nie może być gorąca tylko lekko chłodna). Wyłożyć na ciemne herbatniki. Całe ciasto posypać posypką lub startą czekoladą i wstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc). Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Szybkie ciasto z gruszką i czekoladą na oleju kokosowym 249

cukier wanilinowy, całość dokładnie miksujemy. Następnie powoli dosypujemy obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, miksujemy. Kolejno dolewamy rozpuszczony (! nie gorący) olej kokosowy, całość miksujemy. Na koniec do masy dodajemy pokrojone gruszki, mieszamy łyżką. Kolejno wsypujemy krople czekolady, znów mieszamy łyżką. Ciasto wykładamy na wysmarowaną tłuszczem i obsypaną np. kaszą manną tortownicę. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni

Słodkie okruszki
Ciasto czekoladowo-buraczane. 140

łyżeczka ekstraktu waniliowego 150 g suszonej żurawiny 300 g startych surowych buraczków Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 100 ml śmietany 30% 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego           Sposób przyrządzania:             Suszoną żurawinę zalać gorącą wodą na kilka minut, po czy osączyć. Utrzeć na gładką masę jajka z brązowym cukrem, kwaśną śmietaną(...)piec przez 1 godzinę, aż wbita w ciasto wykałaczka po wyjęciu będzie sucha. Zostawić w formie przez 20 minut, następnie wyłożyć na kratkę i pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Gorzką czekoladę, śmietanę kremówkę 30% i ekstrakt waniliowy rozpuścić w kąpieli wodnej. Mieszać od czasu do czasu, aż powstanie gładka masa, wystudzić. Udekorować nią ciasto. Smacznego

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Brownies z migdałami 169

szczypta soli 100 gr migdałów  Wykonanie: Rozpuszczamy masło I czekolade w miseczce postawionej na garnek z gorącą I gotującą się wodą.  W drugiej misce ubijamy cukier z jajkami I proszkiem do pieczenia. Dodajemy mąkę, ciągle ubijając. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę I masło. Ubijamy . Do ciasta dodajemy migdały, zostawiamy pare do posypania ciasta. Mieszamy łyżką. Wylewamy na formę wyłożoną

Smaki Edyty
Mus gruszkowy w czekoladzie 149

sztuki: 2 średnie gruszki 2 pełne łyżeczki żelatyny 100 ml wina białego 150 ml mleka 6 kostek gorzkiej czekolady łyżka masła 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej Zagotować wino, dodać pokrojone gruszki. Gotować do miękkości ok 15 minut. Wyjąć gruszki do gorącego wina wsypać żelatynę. Dobrze rozpuścić. Włożyć z powrotem gruszki i zmiksować. Wylać do pojemniczków. Wystudzić i zostawić do ostygnięcia(...)Włożyć do lodówki do ścięcia. W rondlu podgrzać mleko, dodać pokruszoną czekoladę i łyżkę masła. Rozprowadzić na gładką masę trzepaczką. W niewielkiej ilości mleka rozpuść skrobię i mieszając zagotuj. Wylać na talerze. Poczekać aż wystygnie do temperatury pokojowej. Wyjąc mus i ułożyć na środku

AZgotuj!
Rafaello 247

łyżki maki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Pianka kokosowa: 0,5 l kremówki 30% 200 g czekolady białej 1 puszka mleczka kokosowego bio   Ale-raj * 5 łyżeczek żelatyny 1/4 szkl gorącej wody kokos cukierki rafaello  Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodawać po jednym żółtku i ubijać tak długo(...)papierem do pieczenia, wyrównać i piec w 180 stopniach około 20 minut. Po upieczeniu ostudzić. Pianka kokosowa: Dzień wcześniej kremówkę podgrzać ale nie gotować. Zdjąć z ognia dodać połamane czekolady i dokładnie rozmieszać. Przykryć, przestudzić i zimne włożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Zimną kremówkę ubijać na najwyższych obrotach około 5 minut. Śmietana powinna się napowietrzyć. Wlewać zimne mleko

Ala piecze i gotuje