gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:91/258)

mazurek czekoladowy 109

Umieścić wokół boków mazurka.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około 25 minut aż ciasto będzie rumiane. Wystudzić. Czekoladę połamać i razem z mlekiem włożyć do miseczki. Ustawić ją nad garnkiem z gorącą wodą, tak aby dno miski nie dotykało wody. Mieszając rozpuścić. Polać mazurek i dowolnie udekorować

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
CIASTO CZEKOLADOWE Z BURAKAMI 162

Ciasto z dodatkiem buraka , to ciasto pyszne, wilgotne, po prostu do wypróbowania! Polecam gorąco...Bo smak jest obłędny! Składniki -250 g buraków -2 łyżki oliwy -200 g czekolady 70% 180 g masła -5 jaj -150 g cukru brązowego -2 łyżki miodu wielokwiatowego  MIODY POLSKIE -130 g mąki pszennej pełnoziarnistej -pół szklanki kakao naturalnego  SKWORCU -1 czubata łyżeczka

Z Kuchni Do Kuchni
Murzynek – najlepszy, wilgotny, puszysty, rozpływający się w ustach 33014

kąpieli wodnej). Dodać z 1-2 łyżki mleka i mieszać do uzyskania błyszczącej, lejącej się polewy. Jeśli po wlaniu mleka czekolada Wam się zbije lub sproszkuje, dolejcie trochę więcej mleka, aż się ponownie rozpuści. Gorącą polewą polejcie ostudzonego Murzynka.   The post Murzynek – najlepszy, wilgotny, puszysty, rozpływający się w ustach appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
913. Nocna owsianka z czekoladą. 154

Kakaowa nocna owsianka z gorzką czekoladą;  z sosem rabarbarowo-truskawkowym* *rabarbar, mus truskawkowy, całe truskawki, potem jeszcze więcej gorącego Trzymajcie kciuki, bo czarno to widzę

More food, love and dreams
Gorąca czekolada, Syriana 194

łyżki ciemnego kakao kilkanaście listków suszonej mięty 1 tabliczka gorzkiej czekolady Zagotuj mleko z liśćmi mięty. Zestaw z ognia. Dodaj kakao, połamaną czekoladę i wymieszaj do połączenia wszystkich składników. Wyjmij liście mięty lub przecedź napój. Podawaj gorące w małych filiżankach. Może i wystrój wnętrza w Syrianie nie jest zbyt zachwycający, ale niech was to nie zmyli. Warto się(...)cytryna idealnie uzupełniała smak zupy). Obok w miseczce coś, co wydawało się chlebkiem pita, pokrojonym na kawałki i podsmażonym w oleju, ale w ogóle nie było tłuste, ani też gorące. Bardzo chrupiące. Można też tutaj skosztować syryjskich słodyczy – ale to już następnym razem… Rachunek dostajemy w skrzyneczce (ostatnie zdjęcie). 2. Kawa po syryjsku (wydaje mi się

Qlinarnie i Qlinarnie
Sernik z gruszkami 201

masą serową. Gruszki obrać, pokroić w kostkę i wymieszać z cynamonem. Ułożyć na upieczonym spodzie. Na gruszki wylać masę serową. Wstawić do gorącego piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni C 45 minut.. Po wystygnięciu rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i wylać na sernik. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Ciasto mleczna kanapka 262

proszku. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotową masę wyłożyć na jedną część ciasta i równomiernie rozsmarować. Całość przykryć drugą połową. Przygotować polewę czekoladową: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać do niej rozpuszczone również masło i wszystko wymieszać. Gorącą jeszcze polewą polać wierzch ciasta. Całość wstawić do lodówki na minimum 2 godziny. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Mega baton bounty. 162

bądź cukier waniliowy Wsypujemy wiórki do miski. W kąpieli wodnej rozpuszczamy 2-3 tabliczki czekolady ( w zależności ile chcemy jej mieć). Ja pomieszałam gorzką i mleczną. Do osobnego garnka wlewamy kremówkę, dodajemy cukier, masło i zapach. Podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się składników. Gorące wlewamy do wiórek i  mieszamy. Blaszki ( u mnie jednorazowe 500 ml) wykładamy folią spożywczą(...)wykładamy mieszaninę wiórek. Należy to dobrze ucisnąć i wyrównać. Zalewamy to rozpuszczoną czekoladą i wstawiamy do lodówki, aż baton zastygnie. Jak nasz bounty jest już zimny i gotowy rozpuszczamy 3-4 tabliczki czekolady. Wyjmujemy go z blaszki, zdejmujemy folię i smarujemy czekoladą. Ponownie wkładamy do  lodówki na ok godzinę lub więcej, jeżeli doczeka ;) Mi udało się go utrzymać tylko

Malinowe Pocałunki
Miętowe czekoladki i frufle. 170

kawałków formujemy kulki odkładamy je na np na papier do pieczenia i następnie obtaczamy w czekoladowych płatkach. Można zanurzyć je w czekoladzie, lub obtoczyć w kakao. Wszystko zależy od tego na co mamy ochotę ;). Osobiście gorąco polecam

Malinowe Pocałunki
Puszysta kasza manna z malinami 178

cukrem waniliowym. Na gotujące się mleko wsypać kaszę manną, cały czas mieszając. Kaszę gotować do zgęstnienia. Zdjąć z ognia, dodać połamaną białą czekoladę - połączyć składniki. Odstawić do wystygnięcia. Maliny zmiksować z łyżką cukru. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie ( w około 50 ml ). Połowę płynu dolać do zmiksowanych malin, drugą połowę do kaszy manny. Śmietankę ubić na sztywno, dodać

kolorowotorcikowo
Wegańska tarta czekoladowa bez pieczenia z nutą pomarańczy 184

przepisu :)  Wegańska tarta czekoladowa bez pieczenia z nutą pomarańczy  Składniki: 1 puszka schłodzonego mleczka kokosowego 2 czekolady deserowe 1 pomarańcza 90 g daktyli 50 g mielonych migdałów 30 g płatków owsianych Przygotowanie: Namocz daktyle w gorącej wodzie przez 10 minut. Po tym czasie odciśnij daktyle z wody, przełóż do malaksera i blenduj tak, aby powstała jednolita masa(...)owsiane i zmienione migdały i wymieszaj. Gdy masa będzie gotowa, wyłóż nią dno oraz brzegi przygotowanej formy 20 cm. Wstaw do lodówki, aby spód się schłodził. W międzyczasie rozdrobnij czekolady na kostki i przełóż do miski. Z mleka kokosowego oddziel tłuszcz kokosowy, przełóż do garnka i zagotuj często mieszając. Gdy mleko już będzie bulgotać, zdejmij je z gazu i wlej

wegujemy
BROWNIE Z MIĘTĄ I ALKOHOLEM. 166

Dodaję masło i podgrzewam całość, aby się rozpuściło. Zdejmuję z palnika. Następnie wrzucam połamaną gorzką czekoladę,  a kiedy i ona się rozpuści,  wsypuję kakao i dokładnie mieszam. Na końcu wlewam alkohol. Wbijam jajka, dodaję żółtka. Masa nie może być gorąca, aby białko się nie ścięło.  Za pomocą trzepaczki dokładnie mieszam, aby powstała jednolita masa(...)Wlewam olej, znów mieszam. Wsypuję cukier, dokładnie mieszam. Następnie przesiewam mąkę z solą (Osobiście użyłam do tego celu miksera). Czekoladę mleczną i deserową kruszę. Miętę siekam drobno. Oba składniki wrzucam do masy, mieszam całość. Formę wyścielam papierem do pieczenia. Wykładam lepkie i ciężkie ciasto, wyrównuję wierzch i wkładam do rozgrzanego piekarnika. Piekę 30-35 minut w 180 stopniach.  SMACZNEGO

W kuchni Karmel-itki
Churros z sosem czekoloadowo-kawowym /Churros with chocolate coffee dipping sauce 344

hiszpańskie churros, wyciskane ze szprycy wprost na gorący olej i podane z pysznym sosem czekoladowo-kawowym do maczania. Niewątpliwie kaloryczne, ale za to puszyste i przepyszne! Jest to jedna z ulubionych przekąsek w Hiszpanii, są sprzedawane na dworcach, lotniskach, stacjach metra i innych ruchliwych miejscach. Do przygotowania sosu do maczania, użyłam czekolady Horeca Select, które otrzymałam dzięki uprzejmości Makro(...)stronę Makro czekolada w kuchni , gdzie znajdziecie też inne doskonałe dania z jej wykorzystaniem. Czekolady z Makro dotarły do mnie w postaci 2 ogromnych brył o wadze po 1 kg każda! Chyba nigdy wcześniej nie widziałam takich wielkich czekolad, ucieszyłam się jak dziecko Tak czy inaczej, mam spory zapas na dłuższy czas doskonałej jakości czekolady. Polecam! Scroll down for recipe

karmelowy
Domowe czekoladki - odrobina słodyczy nie zaszkodzi! 177

foremek, następnie wstawiamy na kilka minut do zamrażarki. Proces powtarzamy 3 razy. Pamiętajmy, aby zostawić trochę czekolady na pokrycie góry naszych pralinek;) Nadzienie kokosowe: Wszystkie składniki mieszamy w garnku na małym ogniu, odstawiamy do ostygnięcia. Nadzienie bananowo-truskawkowe: Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy do ostygnięcia. Banana i truskawki blendujemy, dolewamy letnią żelatynę i wstawiamy do lodówki(...)minut. Gdy lekko stężeje, napełniamy czekoladki do ¾ wysokości. Smarujemy górę słodkości resztą czekolady. To samo robimy z drugim nadzieniem. Wkładamy na chwilę do zamrażarki, następnie bardzo delikatnie wyjmujemy z foremek

Powiedz dietom nie
Daktyle z masłem orzechowym w czekoladzie 166

trudno nawet mówić o przepisie. Jest to raczej propozycja podania. Niemniej nie da się ukryć że absolutnie obłędna! Gorąco polecam! Składniki: 10 dużych! suszonych daktyli 10 płaskich łyżeczek masła orzechowego niesłodzonego (opcjonalnie zmiksowane na pastę orzechy ziemne) tabliczka dobrej czekolady Sposób przygotowania: Daktyle delikatnie rozkrawamy z jednej strony i wyjmujemy pestkę. Do środka każdego daktyla nakładamy po płaskiej łyżeczce

Pyry na Gaz