gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:91/258)

Murzynek – najlepszy, wilgotny, puszysty, rozpływający się w ustach 33035

kąpieli wodnej). Dodać z 1-2 łyżki mleka i mieszać do uzyskania błyszczącej, lejącej się polewy. Jeśli po wlaniu mleka czekolada Wam się zbije lub sproszkuje, dolejcie trochę więcej mleka, aż się ponownie rozpuści. Gorącą polewą polejcie ostudzonego Murzynka.   The post Murzynek – najlepszy, wilgotny, puszysty, rozpływający się w ustach appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
913. Nocna owsianka z czekoladą. 174

Kakaowa nocna owsianka z gorzką czekoladą;  z sosem rabarbarowo-truskawkowym* *rabarbar, mus truskawkowy, całe truskawki, potem jeszcze więcej gorącego Trzymajcie kciuki, bo czarno to widzę

More food, love and dreams
Gorąca czekolada, Syriana 220

łyżki ciemnego kakao kilkanaście listków suszonej mięty 1 tabliczka gorzkiej czekolady Zagotuj mleko z liśćmi mięty. Zestaw z ognia. Dodaj kakao, połamaną czekoladę i wymieszaj do połączenia wszystkich składników. Wyjmij liście mięty lub przecedź napój. Podawaj gorące w małych filiżankach. Może i wystrój wnętrza w Syrianie nie jest zbyt zachwycający, ale niech was to nie zmyli. Warto się(...)cytryna idealnie uzupełniała smak zupy). Obok w miseczce coś, co wydawało się chlebkiem pita, pokrojonym na kawałki i podsmażonym w oleju, ale w ogóle nie było tłuste, ani też gorące. Bardzo chrupiące. Można też tutaj skosztować syryjskich słodyczy – ale to już następnym razem… Rachunek dostajemy w skrzyneczce (ostatnie zdjęcie). 2. Kawa po syryjsku (wydaje mi się

Qlinarnie i Qlinarnie
Sernik z gruszkami 221

masą serową. Gruszki obrać, pokroić w kostkę i wymieszać z cynamonem. Ułożyć na upieczonym spodzie. Na gruszki wylać masę serową. Wstawić do gorącego piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni C 45 minut.. Po wystygnięciu rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i wylać na sernik. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Ciasto mleczna kanapka 286

proszku. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotową masę wyłożyć na jedną część ciasta i równomiernie rozsmarować. Całość przykryć drugą połową. Przygotować polewę czekoladową: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać do niej rozpuszczone również masło i wszystko wymieszać. Gorącą jeszcze polewą polać wierzch ciasta. Całość wstawić do lodówki na minimum 2 godziny. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Mega baton bounty. 181

bądź cukier waniliowy Wsypujemy wiórki do miski. W kąpieli wodnej rozpuszczamy 2-3 tabliczki czekolady ( w zależności ile chcemy jej mieć). Ja pomieszałam gorzką i mleczną. Do osobnego garnka wlewamy kremówkę, dodajemy cukier, masło i zapach. Podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się składników. Gorące wlewamy do wiórek i  mieszamy. Blaszki ( u mnie jednorazowe 500 ml) wykładamy folią spożywczą(...)wykładamy mieszaninę wiórek. Należy to dobrze ucisnąć i wyrównać. Zalewamy to rozpuszczoną czekoladą i wstawiamy do lodówki, aż baton zastygnie. Jak nasz bounty jest już zimny i gotowy rozpuszczamy 3-4 tabliczki czekolady. Wyjmujemy go z blaszki, zdejmujemy folię i smarujemy czekoladą. Ponownie wkładamy do  lodówki na ok godzinę lub więcej, jeżeli doczeka ;) Mi udało się go utrzymać tylko

Malinowe Pocałunki
Miętowe czekoladki i frufle. 195

kawałków formujemy kulki odkładamy je na np na papier do pieczenia i następnie obtaczamy w czekoladowych płatkach. Można zanurzyć je w czekoladzie, lub obtoczyć w kakao. Wszystko zależy od tego na co mamy ochotę ;). Osobiście gorąco polecam

Malinowe Pocałunki
Puszysta kasza manna z malinami 202

cukrem waniliowym. Na gotujące się mleko wsypać kaszę manną, cały czas mieszając. Kaszę gotować do zgęstnienia. Zdjąć z ognia, dodać połamaną białą czekoladę - połączyć składniki. Odstawić do wystygnięcia. Maliny zmiksować z łyżką cukru. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie ( w około 50 ml ). Połowę płynu dolać do zmiksowanych malin, drugą połowę do kaszy manny. Śmietankę ubić na sztywno, dodać

kolorowotorcikowo
Wegańska tarta czekoladowa bez pieczenia z nutą pomarańczy 203

przepisu :)  Wegańska tarta czekoladowa bez pieczenia z nutą pomarańczy  Składniki: 1 puszka schłodzonego mleczka kokosowego 2 czekolady deserowe 1 pomarańcza 90 g daktyli 50 g mielonych migdałów 30 g płatków owsianych Przygotowanie: Namocz daktyle w gorącej wodzie przez 10 minut. Po tym czasie odciśnij daktyle z wody, przełóż do malaksera i blenduj tak, aby powstała jednolita masa(...)owsiane i zmienione migdały i wymieszaj. Gdy masa będzie gotowa, wyłóż nią dno oraz brzegi przygotowanej formy 20 cm. Wstaw do lodówki, aby spód się schłodził. W międzyczasie rozdrobnij czekolady na kostki i przełóż do miski. Z mleka kokosowego oddziel tłuszcz kokosowy, przełóż do garnka i zagotuj często mieszając. Gdy mleko już będzie bulgotać, zdejmij je z gazu i wlej

wegujemy
BROWNIE Z MIĘTĄ I ALKOHOLEM. 187

Dodaję masło i podgrzewam całość, aby się rozpuściło. Zdejmuję z palnika. Następnie wrzucam połamaną gorzką czekoladę,  a kiedy i ona się rozpuści,  wsypuję kakao i dokładnie mieszam. Na końcu wlewam alkohol. Wbijam jajka, dodaję żółtka. Masa nie może być gorąca, aby białko się nie ścięło.  Za pomocą trzepaczki dokładnie mieszam, aby powstała jednolita masa(...)Wlewam olej, znów mieszam. Wsypuję cukier, dokładnie mieszam. Następnie przesiewam mąkę z solą (Osobiście użyłam do tego celu miksera). Czekoladę mleczną i deserową kruszę. Miętę siekam drobno. Oba składniki wrzucam do masy, mieszam całość. Formę wyścielam papierem do pieczenia. Wykładam lepkie i ciężkie ciasto, wyrównuję wierzch i wkładam do rozgrzanego piekarnika. Piekę 30-35 minut w 180 stopniach.  SMACZNEGO

W kuchni Karmel-itki
Churros z sosem czekoloadowo-kawowym /Churros with chocolate coffee dipping sauce 377

hiszpańskie churros, wyciskane ze szprycy wprost na gorący olej i podane z pysznym sosem czekoladowo-kawowym do maczania. Niewątpliwie kaloryczne, ale za to puszyste i przepyszne! Jest to jedna z ulubionych przekąsek w Hiszpanii, są sprzedawane na dworcach, lotniskach, stacjach metra i innych ruchliwych miejscach. Do przygotowania sosu do maczania, użyłam czekolady Horeca Select, które otrzymałam dzięki uprzejmości Makro(...)stronę Makro czekolada w kuchni , gdzie znajdziecie też inne doskonałe dania z jej wykorzystaniem. Czekolady z Makro dotarły do mnie w postaci 2 ogromnych brył o wadze po 1 kg każda! Chyba nigdy wcześniej nie widziałam takich wielkich czekolad, ucieszyłam się jak dziecko Tak czy inaczej, mam spory zapas na dłuższy czas doskonałej jakości czekolady. Polecam! Scroll down for recipe

karmelowy
Domowe czekoladki - odrobina słodyczy nie zaszkodzi! 200

foremek, następnie wstawiamy na kilka minut do zamrażarki. Proces powtarzamy 3 razy. Pamiętajmy, aby zostawić trochę czekolady na pokrycie góry naszych pralinek;) Nadzienie kokosowe: Wszystkie składniki mieszamy w garnku na małym ogniu, odstawiamy do ostygnięcia. Nadzienie bananowo-truskawkowe: Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy do ostygnięcia. Banana i truskawki blendujemy, dolewamy letnią żelatynę i wstawiamy do lodówki(...)minut. Gdy lekko stężeje, napełniamy czekoladki do ¾ wysokości. Smarujemy górę słodkości resztą czekolady. To samo robimy z drugim nadzieniem. Wkładamy na chwilę do zamrażarki, następnie bardzo delikatnie wyjmujemy z foremek

Powiedz dietom nie
Daktyle z masłem orzechowym w czekoladzie 183

trudno nawet mówić o przepisie. Jest to raczej propozycja podania. Niemniej nie da się ukryć że absolutnie obłędna! Gorąco polecam! Składniki: 10 dużych! suszonych daktyli 10 płaskich łyżeczek masła orzechowego niesłodzonego (opcjonalnie zmiksowane na pastę orzechy ziemne) tabliczka dobrej czekolady Sposób przygotowania: Daktyle delikatnie rozkrawamy z jednej strony i wyjmujemy pestkę. Do środka każdego daktyla nakładamy po płaskiej łyżeczce

Pyry na Gaz
TARTA PANNA COTTA Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 2595

jest to coś dokładnie dla Was!:) Lekki truskawkowy mus wspaniale smakuje w połączeniu ze śmietankowo-waniliowym wypełnieniem i kleksami białej czekolady. Całość jest lekka i znika błyskawicznie, a moje Dzieci były wprost zachwycone tym deserem:) Gorąco polecam! SKŁADNIKI NA PANNA COTTĘ: 300 g śmietany kremówki 36% 1,25 szklanki cukru pudru 1 laska wanilii 1/3 szklanki wody + 3 łyżki(...)truskawkowy ostygnie, wylej go na nią ostrożnie. Wsadź ponownie do lodówki do stężenia (min.2 h) . Gotową tartę ozdób kleksami z roztopionej w kąpieli wodnej białej czekolady i ozdób truskawkami. Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Sernik z białą czekoladą i musem brzoskwiniowym 878

jeśli ktoś lubi słodsze wypieki) 1 łyżka ekstraktu waniliowego 2 łyżki maki ziemniaczanej 4 jajka 200-300 g białej czekolady (dałam 2 tabliczki) 2-3 łyzki mleka Mus brzoskwiniowy 4 połówki brzoskwiń galaretka brzoskwiniowa z cukrem 0,5 szkl. gorącej wody Przygotowanie Spód. Ciasteczka pokruszyć na proszek, dodać kakao i rozpuszczone, ostudzone masło. Jeśli sernik będzie pieczony w kąpieli(...)napowietrzyć (tylko do połączenia składników)! Ser zmiksować z cukrem i ekstraktem waniliowym. Dodać mąkę a następnie dodawać kolejno jajka. Na końcu połączyć z roztopioną (z 2-3 łyżkami mleka) czekoladą. Masę serową wyłożyć na podpieczony i ostudzony spód. Tortownicę umieścić w naczyniu żaroodpornym, wypełnionym wrzącą wodą (woda powinna sięgać do połowy wysokości tortownicy). Piec przez ok. 1,5 h, środek

coolinarnastrefa.blogspot.com