gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:97/258)

Letnie przetwory: Marmolada szwarcwaldzka 94

gotuj przez chwilę. W trakcie gotowania marmolady zbieraj pojawiające się na jej powierzchni szumy. Po ok. 5 minutach do wiśni dodaj czekoladę i likier migdałowy. Całość dokładnie wymieszaj i zdejmij z ognia. Gotową marmoladę (jeszcze gorącą) przełóż do słoików. Słoiki zakręć i postaw do góry nogami, tzn. wieczkami na dół. Po mniej więcej 5 minutach słoiki odwróć do „normalnej

blog.moje-pasje.info
Kurczak w sosie poblano mole z puree z kukurydzy 121

dusić często mieszając przez 10-15 minut. • Gdy sos będzie za gęsty dolać wody. • Gotowy zmiksować dokładnie, dodać kostki czekolady gorzkiej i zagotować. • Upieczone podudzia włożyć do sosu. Puree • Odcedzone ziarna kukurydzy zalać gorącą wodą, odcedzić i dokładnie zmiksować. • Obrany czosnek przecisnąć przez praskę. • Rozgrzać masło, przesmazyć kukurydzę z czosnkiem, doprawić. • Podawać podudzia

To co kocham
Śniadanie z Jogobellą 137

osobiście zakochałam się w małych porcjach Jogobelli Musli.  Małym odkrywcom polecam Jogobellę Breakfast w wersji Choco Crunchy ze słodkim dodatkiem chrupiącej czekolady, a 8 zbóz to solidna porcja dla większych głodomorów. Osobiście przetestowałam wszystkie i gorąco je polecam. Są naprawdę pyszne. #porcjaradosci

Bon appetit mon amie
Kuchenne akcesoria w mojej kuchni 140

zawsze miała pod ręką duże emaliowane chochle, cedzaki, przeróżnego koloru garnuszki, wiszące blisko pieca. Ot urok wiejskiej chaty. Kuchenne akcesoria Często rozpuszczam czekoladę w kąpieli wodnej. Przyznacie, że dopasowanie naczynia, które by pasowała do garnka z gorącą wodą może przyspożyć ból głowy. Aż tu pewnego dnia będąc na zakupach w Ikei znalazłam to co od dawna szukałam. Naczynie podobne

codojedzenia
Murzynek – duża blacha 360

kąpieli wodnej). Dodać z 1-2 łyżki mleka i mieszać do uzyskania błyszczącej, lejącej się polewy. Jeśli po wlaniu mleka czekolada Wam się zbije lub sproszkuje, dolejcie trochę więcej mleka, aż się ponownie rozpuści. Gorącą polewą polejcie ostudzonego Murzynka.   The post Murzynek – duża blacha appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Keks czekoladowy ze śliwką i orzechami 96

Kiedy robi się zimno na dworze mam ochotę usiąść wtedy z kubkiem gorącej kawy i zjeść coś czekoladowego. Poszukując ciekawych połączeń natrafiłam na keks właśnie z czekoladą,który został połączony ze śliwką mmm pysznie to się czytało a jeszcze pyszniej jadło. Zapraszam... Skala smaku 10/10 keks jest wilgotny,mocno czekoladowy i wcale nie za słodki. Od siebie mogę dodać

Kubki smaku
Czekoladowy tort z ciasteczkami 133

pół szklanki ciepłej wody sok z cytryny do smaku cukier puder do smaku Przygotowanie: Śmietanę ubić na sztywno. Dodać mascarpone. Zmiksować.  Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać do masy śmietanowej. Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody. Dokładnie wymieszać, ostudzić i powoli dodawać do masy czekoladowej. Wstawić krem na 1h do lodówki. Ostudzony biszkopt przekroić wdłuż na pół

Fabryka pomysłów
mazurek czekoladowy 83

Umieścić wokół boków mazurka.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około 25 minut aż ciasto będzie rumiane. Wystudzić. Czekoladę połamać i razem z mlekiem włożyć do miseczki. Ustawić ją nad garnkiem z gorącą wodą, tak aby dno miski nie dotykało wody. Mieszając rozpuścić. Polać mazurek i dowolnie udekorować

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
CIASTO CZEKOLADOWE Z BURAKAMI 138

Ciasto z dodatkiem buraka , to ciasto pyszne, wilgotne, po prostu do wypróbowania! Polecam gorąco...Bo smak jest obłędny! Składniki -250 g buraków -2 łyżki oliwy -200 g czekolady 70% 180 g masła -5 jaj -150 g cukru brązowego -2 łyżki miodu wielokwiatowego  MIODY POLSKIE -130 g mąki pszennej pełnoziarnistej -pół szklanki kakao naturalnego  SKWORCU -1 czubata łyżeczka

Z Kuchni Do Kuchni
Murzynek – najlepszy, wilgotny, puszysty, rozpływający się w ustach 32909

kąpieli wodnej). Dodać z 1-2 łyżki mleka i mieszać do uzyskania błyszczącej, lejącej się polewy. Jeśli po wlaniu mleka czekolada Wam się zbije lub sproszkuje, dolejcie trochę więcej mleka, aż się ponownie rozpuści. Gorącą polewą polejcie ostudzonego Murzynka.   The post Murzynek – najlepszy, wilgotny, puszysty, rozpływający się w ustach appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
913. Nocna owsianka z czekoladą. 125

Kakaowa nocna owsianka z gorzką czekoladą;  z sosem rabarbarowo-truskawkowym* *rabarbar, mus truskawkowy, całe truskawki, potem jeszcze więcej gorącego Trzymajcie kciuki, bo czarno to widzę

More food, love and dreams
Gorąca czekolada, Syriana 155

łyżki ciemnego kakao kilkanaście listków suszonej mięty 1 tabliczka gorzkiej czekolady Zagotuj mleko z liśćmi mięty. Zestaw z ognia. Dodaj kakao, połamaną czekoladę i wymieszaj do połączenia wszystkich składników. Wyjmij liście mięty lub przecedź napój. Podawaj gorące w małych filiżankach. Może i wystrój wnętrza w Syrianie nie jest zbyt zachwycający, ale niech was to nie zmyli. Warto się(...)cytryna idealnie uzupełniała smak zupy). Obok w miseczce coś, co wydawało się chlebkiem pita, pokrojonym na kawałki i podsmażonym w oleju, ale w ogóle nie było tłuste, ani też gorące. Bardzo chrupiące. Można też tutaj skosztować syryjskich słodyczy – ale to już następnym razem… Rachunek dostajemy w skrzyneczce (ostatnie zdjęcie). 2. Kawa po syryjsku (wydaje mi się

Qlinarnie i Qlinarnie
Sernik z gruszkami 173

masą serową. Gruszki obrać, pokroić w kostkę i wymieszać z cynamonem. Ułożyć na upieczonym spodzie. Na gruszki wylać masę serową. Wstawić do gorącego piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni C 45 minut.. Po wystygnięciu rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i wylać na sernik. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Ciasto mleczna kanapka 230

proszku. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotową masę wyłożyć na jedną część ciasta i równomiernie rozsmarować. Całość przykryć drugą połową. Przygotować polewę czekoladową: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać do niej rozpuszczone również masło i wszystko wymieszać. Gorącą jeszcze polewą polać wierzch ciasta. Całość wstawić do lodówki na minimum 2 godziny. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Mega baton bounty. 135

bądź cukier waniliowy Wsypujemy wiórki do miski. W kąpieli wodnej rozpuszczamy 2-3 tabliczki czekolady ( w zależności ile chcemy jej mieć). Ja pomieszałam gorzką i mleczną. Do osobnego garnka wlewamy kremówkę, dodajemy cukier, masło i zapach. Podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się składników. Gorące wlewamy do wiórek i  mieszamy. Blaszki ( u mnie jednorazowe 500 ml) wykładamy folią spożywczą(...)wykładamy mieszaninę wiórek. Należy to dobrze ucisnąć i wyrównać. Zalewamy to rozpuszczoną czekoladą i wstawiamy do lodówki, aż baton zastygnie. Jak nasz bounty jest już zimny i gotowy rozpuszczamy 3-4 tabliczki czekolady. Wyjmujemy go z blaszki, zdejmujemy folię i smarujemy czekoladą. Ponownie wkładamy do  lodówki na ok godzinę lub więcej, jeżeli doczeka ;) Mi udało się go utrzymać tylko

Malinowe Pocałunki

Proponowane wyszukiwania