gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:105/258)

Czekoladowe ciasto z truskawkowym musem. 247

podgrzewać do uzyskania syropu. Następnie zmiksować i dodać żelatynę rozpuszczoną w małej ilości wody gorącej. Dobrze wymieszać. Odstawić do stężenia. Ciasto przekroić na dwa krążki. Nasączyć ponczem. Na jeden krążek nałożyć mus i przykryć drugim. Polewa. Masło rozpuścić i dodać połamaną czekoladę do gotowania. Kiedy się rozpuści zdjąć z ognia i chwilę mieszać. Polać wierzch ciasta i wstawić

Kulinarny karnet Christophera
Semifreddo czekoladowe z kawą 151

innych zapachów z zamrażarki. 6. Zamarznięty deser wyciągamy z keksówki (można na chwilę keksówkę zanurzyć w gorącej wodzie lub oddzielić nożem deser od ścianek blaszki), odwijamy folię z góry i odwracamy deser do góry dnem. Ścigamy folię do końca, wierzch posypujemy wiórkami czekolady i ozdabiamy paluszkami z białej czekolay. Deser podajemy pokrojony na plastry. Smacznego

Mała Cukierenka
Cytrynowiec 145

margaryna 1 szkl cukru Masa śmietanowa : ½ l śmietany 30% 3 śmiatan-fixy lub żelatyna (ja dałam galaretkę cytrynową rozpuszczoną w ½ szkl wody) 1/3 - 1/2 szkl cukru pudru Dodatkowo: herbatniki czekolada do polania Przygotowanie: Biszkopt: 3 jajka rozbijamy do miski, dodajemy cukier i ucieramy na jednolitą masę. Gdy jajka będą już dokładnie utarte, dodajemy resztę składników : mąkę pszenną, mąkę(...)robimy budyń. Zdjąć z ognia, dodać margarynę pociętą na mniejsze kawałki i wymieszać dokładnie mikserem na jednolitą masę. Gorące wylać na biszkopt. Na wystudzoną masę cytrynową położyć ubitą masę śmietanową. Na wierzch ułożyć obok siebie herbatniki i polać czekoladą. * Przepis znaleziony na smakerze Smacznego

charlotte gotuje
Piernik staropolski przepisu Pawła Małeckiego 321

pieczenia – 1,5 łyżeczki Soda – 1 łyżeczka Orzechy włoskie – 50g Składniki – powidła: Powidła śliwkowe – 250g Miód – 50g Składniki – polewa czekoladowa: Śmietanka 30% - 100ml Miód – 30g Czekolada deserowa – 100g Czekolada mleczna – 100g Masło – 20g Masa marcepanowa – 400g + 2-3 łyżki cukru pudru Orzechy włoskie Wykonanie – ciasto: Na małym ogniu w garnku roztopić masło razem z miodem i dodać do nich przyprawy(...)części i   udekorować. Wykonanie – powidła: Na patelni smażyć powidła razem z miodem przez kilka minut. Gorącymi powidłami posmarować każdy płat ciasta. Wykonanie – polewa czekoladowa: Śmietankę zagotować z miodem, zdjąć z ognia, a następnie dodać czekoladę i wymieszać, aż czekolada się rozpuści. Następnie dodajemy do czekolady masło i mieszamy. Gdy piernik będzie już posmarowany powidłami śliwkowymi przygotowujemy warstwę marcepanową

Kuchnia Bon Appetit
Chałwowy sernik z wiśniami 229

jednak pyszne. Ja po jednym kawałku miałam dość natomiast moi domownicy nie;) Pomimo swojej słodkości, ciasto zniknęło bardzo szybko;) Gwarantuję, że każdy znajdzie w nim coś dla siebie, polecam gorąco;) Składniki biszkopt: 2 jajka 1/4 szklanka cukru  1/4 szklanka mąki pszennej  1/4 szklanka mąki ziemniaczanej  łyżeczka proszku do pieczenia  Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek(...)kompotu  Ponadto:  mleczna czekolada 100 gram chałwy waniliowej Wykonanie: Ser zmielić dwukrotnie. Masło rozpuścić w garnku dodać do niego ser, cukier, roztrzepane jajka i gotować około 10 minut cały czas mieszając. Kolejno do masy serowej należy dodać pokruszoną chałwę oraz budynie waniliowe. Mąkę ziemniaczaną należy wymieszać z mlekiem i wlać do gorącego sera. Całość podgrzewamy do momentu

Krakowskie smaki Ani
Diabelski torcik - z czekoladą i chilli. 128

stopni.  Formę 21 cm wysmarować, lub wyłożyć papierem do pieczenia. Rozpuścić masło, dodać posiekaną czekoladę.  W 120 ml ciepłej wody rozpuścić kawę i dodać do masy  czekoladowej. Wymieszać do połączenia.  Masa czekoladowa nie może być gorąca, powinna przestygnąć lekko - ma być ciepła. W osobnej misce, roztrzepać jajka z jogurtem - nie ubijać tylko wymieszać(...)przygotowanej formy i piec około 45 minut lub dłużej -do suchego patyczka. Ciasto wystudzić i przekroić wzdłuż na połowę. Krem ganache Śmietanę kremówkę zagotować, odstawić z palnika, dodać czekoladę- odstawić na 2 minuty. Następnie wymieszać do rozpuszczenia czekolady.  Masę porządnie schłodzić - można zostawić na noc w lodówce. Schłodzoną masę czekoladową ubić mikserem na puszysty krem.  Przekrojone ciasto

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Jagodowe semifreddo z granitą 215

mieszając wlewać po trochę zmiksowane jagody. Przelać do garnuszka i podgrzewać, aż masa będzie bardzo gorąca. Nie doprowadzać do wrzenia. Wystudzić. Kremówkę i mascarpone umieścić w misie i ubić. Dodawać partiami wystudzoną masę jagodową i dokładnie połączyć. Na końcu posiekać czekoladę i wmieszać w masę. Foremkę (11×21) wyłożyć folią spożywczą. Na spód wyłożyć parę łyżek

https:KKuchniaMniam
babeczki z masą krówkową i śliwkami... 148

wierzch piec w 200C około 20-25 minut - zostawić do do wystudzenia żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody mieszając i ostudzić zimną śmietanę ubić z cukrem na sztywno - na koniec dać żelatynę szprycką nakładać na babeczki śmietanę i posypać zmieloną czekoladą.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik w wersji mini 129

ciastek digestive 50 g masła masa serowa: 400 g serka kremowego 100 ml śmietany kremówki (38%)  60 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 70 g białej czekolady sok z 1 cytryny 2 jajka dodatkowo: 100 g rodzynek 150 ml mocnej herbaty earl grey krem: 300 ml śmietany kremówki (38%) 15 g cukru pudru Masło rozpuścić i ostudzić. Ciastka dokładnie(...)masy ciasteczkowej, ugnieść na dnie. Podpiec w 190 st. C. przez 10 minut. Ostudzić. Rodzynki zalać gorącą herbatą, zostawić do ostygnięcia. Odcisnąć, zachowując płyn. Serek utrzeć z kremówką, cukrem i mąką na gładką masę. Dodać startą na drobnych oczkach czekoladę i sok z cytryny, zmiksować. Wbić po jednym jajka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Na końcu

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Podwójnie czekoladowe mrożone serniczki z jadalnymi kwiatami i frużeliną pomarańczową 117

twarogu 250 g jogurtu naturalnego 200 g czekolady 3-4 łyżeczki żelatyny 1 pomarańcza ½ opakowania galaretki pomarańczowej Kwiaty jadalne Przygotowanie: Czekoladę rozpuściłam kąpieli wodnej, a następnie zmiksowałam wraz z twarogiem i jogurtem. Żelatynę rozpuściłam w kilku łyżkach gorącej wody, dodałam do serowo-czekoladowej masy i ponownie zmiksowałam. Masę przelałam do silikonowej foremki na muffiny, którą uprzednio posmarowałam odrobiną masła

Kate's Kitchen
Kremowe lody cytrynowe, bez maszynki, z brownie w duecie czyli poWeekendowe Lakocie odc.134 156

towarzystwie ciasta Brownie. Można je przygotować w czasie gdy lody się mrożą. Nastawiamy piekarnik na 180 st.C. Czekoladę łamiemy i wkładamy do miski razem z masłem i skórką cytrynową. Miskę ustawiamy nad garnkiem z gorąca wodą. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Jajka ubijamy z cukrem. Do puszystej masy dodajemy powoli, małym strumyczkiem, masę czekoladową a następnie

Dzieje kuchennej Wiewióry
Jeszcze jeden mazur dzisiaj...z kokosową pianką 141

Dodaj cukier i wiórki kokosowe- zdejmij z palnika i przestudź, aż przestanie parować ale nie zacznie się ścinać. Polewa: 1. Czekoladę rozpuść z łyżką wody. Całość: 1. Na wystudzony spód ciasta wyłóż dżem. 2. Wylej ciepłą ( nie gorącą!) kokosową piankę na warstwę dżemu i odstaw do stężenia. 3. Mazurka ozdób polewą czekoladową i płatkami migdałów. Smacznego

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Trufle z płatkami owsianymi 123

łyżek mleka 100 g gorzkiej czekolady 70% W rondelku zagotować mleko z cukrem, masłem i kakao, a następnie dodać czekoladę i gotując na małym ogniu rozpuścić wszystko. Do miseczki wsypać płatki owsiane, pokruszone biszkopty i zalać gorącą masą kakaową. Dokładnie wymieszać i poczekać aż zgęstnieje i wystygnie. Z masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i odłożyć do schłodzenia. trufle

O kuchni z uczuciem
Ciasto wiśniowo-kawowo-alkoholowe (z advocatem) na 2 urodziny bloga 450

szkl. wrzątku. Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec dodając cukier, a następnie likier advocatowy. Na koniec wlewamy ciepłą, ale nie gorącą żelatynę - podczas wlewania cały czas miksujemy! Masę rozprowadzamy na cieście, a następnie na wierzch ścieramy gorzką czekoladę (można też wykorzystać gotowe posypki). Całość chłodzimy w lodówce. A teraz troszkę literatury :) 11 września mój blog obchodzi 2 urodziny

Kolorowy Przepisownik
PUCH Z CZEKOLADĄ 318

Popularne ciasto, tym razem w wersji z czekoladą. Pychotka! Składniki: 1/2 kg sera do sernika 2 galaretki pomarańczowe 3 łyżki cukru pudru 400 ml gorącej wody 2 Śnieżki w proszku lub 250 ml śmietany kremówki 1 szklanki mleka- do śnieżek biszkopty do wyłożenia trotownicy czekoladowe wiórki- CUKIETERIA czekoladowe rurki- CUKIETERIA tulipany z masy-  CUKIETERIA Wykonanie: *Tortownicę wykładamy ciastkami

Z Majeczką w kuchni
SOS CZEKOLADOWY 168

Przepyszny i słodki jak czekolada sos ,który możemy podawać do lodów,na leśników i wszelkich innych deserów jak np.serników czy gorącego mleka.Polecam go bardzo ,wart grzechu.Przepis znaleziony w internecie!.Smacznego.        1 niepełna szkl.kakao 1.5 szkl.zimnej wody 2 szkl.cukru 1 łyżeczka esencji waniliowej szczypta soli słoiczek do przechowywania **************************** Do garnuszka wsypujemy kakao i dolewamy wody.Wstawiamy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Dietetyczna panna cotta jogutrowo-cytrynowa 132

roztopioną gorzką czekoladę :) Składniki: 150 g serka homogenizowanego 200 g jogurtu naturalnego 1 i 1/2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki gorącej wody 4 łyżki twarożku sok i skórka z połowy cytryny ewentualnie 1 łyżeczka miodu Żelatynę rozpuścić w wodzie i wymieszać do rozpuszczenia. Zmiksować z jogurtem, serkiem, twarożkiem i pozostałymi składnikami. Żelatyna nie może być gorąca! Przelać

Chocolate Muffin Blog
Tort waflowy- „Pischinger” 151

czym wymieszać i zagotować. Następnie wsypać zmielone orzechy i gotować do uzyskania gęstej masy. Przestudzić i smarować andruty. Czekoladę na lukier rozpuścić na wolnym ogniu, wymieszać ze śmietanką i również mieszać do uzyskania gęstej masy. Gorąca masą oblać dokładnie tort i wyrównać boki

Tradycyjna Kuchnia
Krem "Monte" 194

masła 2 łyżki syropu o smaku orzechów laskowych 200ml śmietany kremówki 250 serka mascarpone posiekane orzechy laskowe Sposób przygotowania Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Gdy się rozpuści dodajemy syrop orzechowy oraz masło. Zestawiamy z garnka z gorącą wodą i mieszamy, aby masa była jednolita. Studzimy. Kremówkę ubijamy na sztywno bez dodatku cukru. Łączymy delikatnie z ostudzoną masą czekoladową. Serek

Pyry na Gaz
Zapiekanka chlebowa czyli bread and butter pudding 226

możliwości dowolnego modyfikowania potrawy… Można dodać inne owoce, zamiast chleba można użyć chałki, brioszki czy croissantów, można dodać kawałki czekolady czy też posmarować kromki ulubionym dżemem… ale na początek wersja podstawowa, która bosko smakuje podana na gorąco z lodami waniliowymi… Spróbujcie koniecznie, zapewniam że warto! Zapiekanka chlebowa – składniki: 12 kromek chleba tostowego

UgotujmyTo.pl
Kokosowe naleśniki z musem malinowym i czekoladą 260

środek naleśników nakładamy czubatą ( albo i 2! ) łyżki musu i związujemy ( u mnie sznurkiem ) w sakiewki. Polewamy roztopioną czekoladą . Dekorujemy wiórkami. * jeśli chcemy uzyskać bardziej chrupiącą skórkę naleśników , możemy włożyć je na kilka minut do gorącego piekarnika

Ostra na Słodko
O brunchu i obłędnych finansjerkach. I koncercie, na który wybieram się wieczorem 140

rabarbaru 60 g białej czekolady 6 białek Cukier, mąkę, migdały, proszek i sól wymieszać. Rabarbar pokroić na plasterki, czekoladę niezbyt drobno posiekać. Masło rozpuścić. Zamieszać, zwiększyć ognień i gotować, aż zbrązowieje. Zdjąć z palnika, przecedzić, gorące dodać do sypkich składników; wymieszać. Białka ubić na niezbyt sztywną pianę. Partiami dodawać do ciasta, delikatnie mieszając. Masę przełożyć do formy wysmarowanej

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania