innych zapachów z zamrażarki. 6. Zamarznięty deser wyciągamy z keksówki (można na chwilę keksówkę zanurzyć w gorącej wodzie lub oddzielić nożem deser od ścianek blaszki), odwijamy folię z góry i odwracamy deser do góry dnem. Ścigamy folię do końca, wierzch posypujemy wiórkami czekolady i ozdabiamy paluszkami z białej czekolay. Deser podajemy pokrojony na plastry. Smacznego
Mała Cukierenkamargaryna 1 szkl cukru Masa śmietanowa : ½ l śmietany 30% 3 śmiatan-fixy lub żelatyna (ja dałam galaretkę cytrynową rozpuszczoną w ½ szkl wody) 1/3 - 1/2 szkl cukru pudru Dodatkowo: herbatniki czekolada do polania Przygotowanie: Biszkopt: 3 jajka rozbijamy do miski, dodajemy cukier i ucieramy na jednolitą masę. Gdy jajka będą już dokładnie utarte, dodajemy resztę składników : mąkę pszenną, mąkę(...)robimy budyń. Zdjąć z ognia, dodać margarynę pociętą na mniejsze kawałki i wymieszać dokładnie mikserem na jednolitą masę. Gorące wylać na biszkopt. Na wystudzoną masę cytrynową położyć ubitą masę śmietanową. Na wierzch ułożyć obok siebie herbatniki i polać czekoladą. * Przepis znaleziony na smakerze Smacznego
charlotte gotujepieczenia – 1,5 łyżeczki Soda – 1 łyżeczka Orzechy włoskie – 50g Składniki – powidła: Powidła śliwkowe – 250g Miód – 50g Składniki – polewa czekoladowa: Śmietanka 30% - 100ml Miód – 30g Czekolada deserowa – 100g Czekolada mleczna – 100g Masło – 20g Masa marcepanowa – 400g + 2-3 łyżki cukru pudru Orzechy włoskie Wykonanie – ciasto: Na małym ogniu w garnku roztopić masło razem z miodem i dodać do nich przyprawy(...)części i udekorować. Wykonanie – powidła: Na patelni smażyć powidła razem z miodem przez kilka minut. Gorącymi powidłami posmarować każdy płat ciasta. Wykonanie – polewa czekoladowa: Śmietankę zagotować z miodem, zdjąć z ognia, a następnie dodać czekoladę i wymieszać, aż czekolada się rozpuści. Następnie dodajemy do czekolady masło i mieszamy. Gdy piernik będzie już posmarowany powidłami śliwkowymi przygotowujemy warstwę marcepanową
Kuchnia Bon Appetitjednak pyszne. Ja po jednym kawałku miałam dość natomiast moi domownicy nie;) Pomimo swojej słodkości, ciasto zniknęło bardzo szybko;) Gwarantuję, że każdy znajdzie w nim coś dla siebie, polecam gorąco;) Składniki biszkopt: 2 jajka 1/4 szklanka cukru 1/4 szklanka mąki pszennej 1/4 szklanka mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek(...)kompotu Ponadto: mleczna czekolada 100 gram chałwy waniliowej Wykonanie: Ser zmielić dwukrotnie. Masło rozpuścić w garnku dodać do niego ser, cukier, roztrzepane jajka i gotować około 10 minut cały czas mieszając. Kolejno do masy serowej należy dodać pokruszoną chałwę oraz budynie waniliowe. Mąkę ziemniaczaną należy wymieszać z mlekiem i wlać do gorącego sera. Całość podgrzewamy do momentu
Krakowskie smaki Anistopni. Formę 21 cm wysmarować, lub wyłożyć papierem do pieczenia. Rozpuścić masło, dodać posiekaną czekoladę. W 120 ml ciepłej wody rozpuścić kawę i dodać do masy czekoladowej. Wymieszać do połączenia. Masa czekoladowa nie może być gorąca, powinna przestygnąć lekko - ma być ciepła. W osobnej misce, roztrzepać jajka z jogurtem - nie ubijać tylko wymieszać(...)przygotowanej formy i piec około 45 minut lub dłużej -do suchego patyczka. Ciasto wystudzić i przekroić wzdłuż na połowę. Krem ganache Śmietanę kremówkę zagotować, odstawić z palnika, dodać czekoladę- odstawić na 2 minuty. Następnie wymieszać do rozpuszczenia czekolady. Masę porządnie schłodzić - można zostawić na noc w lodówce. Schłodzoną masę czekoladową ubić mikserem na puszysty krem. Przekrojone ciasto
Piekarz-Kucharz-Garkotłukmieszając wlewać po trochę zmiksowane jagody. Przelać do garnuszka i podgrzewać, aż masa będzie bardzo gorąca. Nie doprowadzać do wrzenia. Wystudzić. Kremówkę i mascarpone umieścić w misie i ubić. Dodawać partiami wystudzoną masę jagodową i dokładnie połączyć. Na końcu posiekać czekoladę i wmieszać w masę. Foremkę (11×21) wyłożyć folią spożywczą. Na spód wyłożyć parę łyżek
https:KKuchniaMniamwierzch piec w 200C około 20-25 minut - zostawić do do wystudzenia żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody mieszając i ostudzić zimną śmietanę ubić z cukrem na sztywno - na koniec dać żelatynę szprycką nakładać na babeczki śmietanę i posypać zmieloną czekoladą.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięciastek digestive 50 g masła masa serowa: 400 g serka kremowego 100 ml śmietany kremówki (38%) 60 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 70 g białej czekolady sok z 1 cytryny 2 jajka dodatkowo: 100 g rodzynek 150 ml mocnej herbaty earl grey krem: 300 ml śmietany kremówki (38%) 15 g cukru pudru Masło rozpuścić i ostudzić. Ciastka dokładnie(...)masy ciasteczkowej, ugnieść na dnie. Podpiec w 190 st. C. przez 10 minut. Ostudzić. Rodzynki zalać gorącą herbatą, zostawić do ostygnięcia. Odcisnąć, zachowując płyn. Serek utrzeć z kremówką, cukrem i mąką na gładką masę. Dodać startą na drobnych oczkach czekoladę i sok z cytryny, zmiksować. Wbić po jednym jajka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Na końcu
Pożeraczka, czyli raz adobrzetwarogu 250 g jogurtu naturalnego 200 g czekolady 3-4 łyżeczki żelatyny 1 pomarańcza ½ opakowania galaretki pomarańczowej Kwiaty jadalne Przygotowanie: Czekoladę rozpuściłam kąpieli wodnej, a następnie zmiksowałam wraz z twarogiem i jogurtem. Żelatynę rozpuściłam w kilku łyżkach gorącej wody, dodałam do serowo-czekoladowej masy i ponownie zmiksowałam. Masę przelałam do silikonowej foremki na muffiny, którą uprzednio posmarowałam odrobiną masła
Kate's Kitchentowarzystwie ciasta Brownie. Można je przygotować w czasie gdy lody się mrożą. Nastawiamy piekarnik na 180 st.C. Czekoladę łamiemy i wkładamy do miski razem z masłem i skórką cytrynową. Miskę ustawiamy nad garnkiem z gorąca wodą. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Jajka ubijamy z cukrem. Do puszystej masy dodajemy powoli, małym strumyczkiem, masę czekoladową a następnie
Dzieje kuchennej WiewióryDodaj cukier i wiórki kokosowe- zdejmij z palnika i przestudź, aż przestanie parować ale nie zacznie się ścinać. Polewa: 1. Czekoladę rozpuść z łyżką wody. Całość: 1. Na wystudzony spód ciasta wyłóż dżem. 2. Wylej ciepłą ( nie gorącą!) kokosową piankę na warstwę dżemu i odstaw do stężenia. 3. Mazurka ozdób polewą czekoladową i płatkami migdałów. Smacznego
Kuchnia w Słońcu Skąpanałyżek mleka 100 g gorzkiej czekolady 70% W rondelku zagotować mleko z cukrem, masłem i kakao, a następnie dodać czekoladę i gotując na małym ogniu rozpuścić wszystko. Do miseczki wsypać płatki owsiane, pokruszone biszkopty i zalać gorącą masą kakaową. Dokładnie wymieszać i poczekać aż zgęstnieje i wystygnie. Z masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i odłożyć do schłodzenia. trufle
O kuchni z uczuciemszkl. wrzątku. Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec dodając cukier, a następnie likier advocatowy. Na koniec wlewamy ciepłą, ale nie gorącą żelatynę - podczas wlewania cały czas miksujemy! Masę rozprowadzamy na cieście, a następnie na wierzch ścieramy gorzką czekoladę (można też wykorzystać gotowe posypki). Całość chłodzimy w lodówce. A teraz troszkę literatury :) 11 września mój blog obchodzi 2 urodziny
Kolorowy PrzepisownikPopularne ciasto, tym razem w wersji z czekoladą. Pychotka! Składniki: 1/2 kg sera do sernika 2 galaretki pomarańczowe 3 łyżki cukru pudru 400 ml gorącej wody 2 Śnieżki w proszku lub 250 ml śmietany kremówki 1 szklanki mleka- do śnieżek biszkopty do wyłożenia trotownicy czekoladowe wiórki- CUKIETERIA czekoladowe rurki- CUKIETERIA tulipany z masy- CUKIETERIA Wykonanie: *Tortownicę wykładamy ciastkami
Z Majeczką w kuchniPrzepyszny i słodki jak czekolada sos ,który możemy podawać do lodów,na leśników i wszelkich innych deserów jak np.serników czy gorącego mleka.Polecam go bardzo ,wart grzechu.Przepis znaleziony w internecie!.Smacznego. 1 niepełna szkl.kakao 1.5 szkl.zimnej wody 2 szkl.cukru 1 łyżeczka esencji waniliowej szczypta soli słoiczek do przechowywania **************************** Do garnuszka wsypujemy kakao i dolewamy wody.Wstawiamy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki