gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:103/258)

Kopiec kreta z truskawkami 136

łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki kakao szklanka maślanki Krem: 500 g śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 50 g gorzkiej czekolady truskawki Margarynę rozpuścić w garnuszku i odstawić do wystudzenia. Wszystkie suche składniki wsypać do miski, dodać maślankę i ostudzoną margarynę. Całość zmiksować na gładką masę. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia(...)pozostał spód i brzegi. Truskawki przekroić na pół. Ułożyć je w wydrążonym cieście. Żelatynę rozpuścić w dwóch łyżkach gorącej wody i odłożyć do wystudzenia. Śmietanę ubić na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Czekoladę zetrzeć na tarce i wymieszać z ubitą śmietaną. Wystudzoną żelatynę przelać do masy śmietanowej i delikatnie wymieszać. Gotową masę wyłożyć

Domowa cukiernia Ewy
ciasto "cudeńko" bez pieczenia... 11245

gram, śmietana 30% 1 kubek 330ml, galaretka agrestowa 1 opakowanie, śnieżka 1 opakowanie, - ile potrzeba czekolada w młynku, migdały w płatkach 3/4 szklanki 2 szklanki mleka 1.5% zagotować w 3 szklance wymieszać budynie i wlać do gotującego mleka mieszając zagęścić do gorącego budyniu wsypać 2 galaretki wiśniowe i szybko mieszać do rozpuszczenia galaretek i odstawić do wystudzenia ja użyłam(...)folią i do lodówki teraz w 1/2 szklanki gorącej wody rozpuścić galaretkę agrestową i zostawić do wystudzenia śmietana 30% z biedronki - rózgą blendera ubić śmietanę ze śnieżką na sztywno na koniec dodać schłodzoną galaretkę cały czas miksując rózgą śmietanowy krem rozsmarować na herbatnikach i wystających po bokach posypać mieloną czekoladą i płatkami migdałowymi, przykryć folią i schować do lodówki

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik z malinami w wersji FIT 612

łyżka + 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki ksylitolu (można więcej) 1 łyżka ekstraktu z wanilii skórka i sok z 1/2 limonki 200g świeżych malin do dekoracji: 8 kostek gorzkiej czekolady 2-3 łyżki mleka płatki migdałowe świeże maliny SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ser miksujemy z ksylitolem i 1 łyżką mąki ziemniaczanej, dodajemy jaja oraz jogurt i miksujemy dalej. Na koniec dodajemy ekstrakt(...)wciskamy" w nie owoce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na 60 minut. Pod sernik wstawiamy blachę wypełnioną gorącą wodą. Dzięki pieczeniu sernika w kąpieli wodnej ciasto będzie delikatniejsze i nie opadnie. Ciasto studzimy i wstawiamy do lodówki. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka. Polewamy ciasto, posypujemy migdałami (opcjonalnie) i dekorujemy malinami. Smacznego

DefinicjaSmaku
Szarlotka królewska 197

pieczenia masa jabłkowa: 1,5 kg jabłek 2galaretki pomarańczowe masa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 3 śmietan fix  starta czekolada do dekoracji Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier (powoli- małymi partiami), następnie po jednym żółtka. Dokładnie wymieszać.  Stopniowo dodawać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, delikatnie połączyć(...)tarce z dużymi oczkami. Postawić na małym ogniu i chwilkę podsmażyć.Następnie dodać suche galaretki i dokładnie wymieszać. Gorącą masę przełożyć na biszkopt. Całość wystudzić. Masa śmietanowa: Śmietanę ubić z cukrem i śmietan fixem. Rozprowadzić po jabłkach. Udekorować startą czekoladą. Mocno schłodzić. Smacznego

Tagebuch po polsku
Sernik królewski-najlepszy przepis,zawsze się udaje 4472

nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 1 godzinę 15 minut Po wystudzeniu robimy na serniku niteczki białą czekoladą. Sernik wstawiamy do lodówki na całą noc by dobrze się zsiadł. Jest wspaniały,kremowy  Bardzo gorąco Wam go polecam. SMACZNEGO

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Brownie z kremem jogurtowym z ricottą i truskawkami 367

Mąkę, kakao, proszek do pieczenia, cukier i szczyptę soli mieszamy w misce. Wlewamy mleko, wbijamy jajka i krótko miksujemy. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, masło również (ja roztapiałam osobno, ale można też w jednej misce), gorące wlewamy do masy, jednocześnie cały czas miksując - robimy to szybko i krótko, by jak najmniej napowietrzyć całość. Masę wylewamy na blaszkę (28x19

Kolorowy Przepisownik
Kruche ciasteczka maślane z czekoladą 205

poranek do kubka gorącej kawy. Od razu dzień smakuje inaczej! Jeśli dodamy do takiego obrazu słowika za oknem, gorące słońce wychodzące zza bzu i wspaniałego kompana (koniecznie!) to udany dzień murowany! Dodatki? Użyłam gorzkiej czekolady (uprzednio roztopionej w kąpieli wodnej), możecie dodać mleczną, kajmak, marmoladę, szczyptę imbiru, skórki pomarańczowej, cukier puder, wersja korzenna też

Zasmakuj Kuchni
Lody domowe ( smerfowe ) 233

lodach Ich kolor wywołuje uśmiech na twarzach wszystkich dzieci, a jakie są w smaku? Głęboko śmietankowe z wyczuwalnymi i chrupiącymi kawałkami czekolady. Nie ma piękniejszego uczucia, niż widok szczęśliwego dziecka z takim lodem w ręce Na prawdę gorąco Wam polecam! Składniki na lody: 300 ml śmietanki 30% 2 jajka 1 łyżka ciepłej, przegotowanej wody 100g cukru odrobinka niebieskiego barwnika

NiePieprz.pl
pomarańczowa babka gotowana 123

blaszki. Przykryć pokrywką i gotować około 70-75 minut. Zaraz po ugotowaniu babkę wyjąć z foremki i wyłożyć do góry dnem. Czekoladę połamać na kawałki i razem z mlekiem dać do miseczki. Umieścić ją nad garnkiem z gorącą wodą i rozpuścić. Polać babkę i zostawić do wystygnięcia.  Do babki gotowanej, inaczej zwanej parzoną, należy użyć specjalnej foremki. Można

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Marmolada szwarcwaldzka 89

słoiczka… palcami! ;) Może zatem w trakcie tworzenia zimowych zapasów znajdziecie czas i miejsce na przygotowanie choć kilku słoiczków tego rarytasu? Gorąco polecam! Składniki (na ok. 4 słoiczki po 200 ml): 1 kg wiśni 50 g gorzkiej czekolady 1 laska wanilii 100 ml likieru amaretto (można dać mniej, np. 50 ml) 1 op. Żel-Fixu 3:1 350 g cukru

MyCookBook.pl
Jeżynowy sernik na zimno 265

cukru pudru 1 galaretka o smaku owoców leśnych 1. Ciasteczka rozdrobnić wałkiem lub robotem na drobno (zobacz np. https://ugotujmyto.pl/banoffee-pie/ ) Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej czyli włożyć do szklanej miski umieszczonej na rondelku z gorącą wodą tak, żeby miska nie dotykała wody i mieszać do rozpuszczenia. Połączyć masę z rozdrobnionymi ciasteczkami i wyłożyć na spód tortownicy

UgotujmyTo.pl
Kopiec kreta 661

Układamy je w wydrążonym cieście i skrapiamy sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały. Śmietanę ubijamy. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Czekoladę ścieramy na tarce na dużych oczkach i łączymy ze śmietaną. Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach gorącej wody. Wystudzoną żelatynę wlewamy do masy śmietanowej i delikatnie mieszamy. Masę śmietanową wykładamy na ciasto, formując kopiec. Wydrążony z ciasta miąższ

Fabryka pomysłów
3 BIT 123

400g herbatników 1 puszka masy kajmakowej (krówkowej) 500g schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 3 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy do śmietany 3-4 krople aromatu śmietankowego 100g gorzkiej czekolady lub kakao A jak to zrobić:  Proszek budyniowy wymieszać z 1/2 szklanki zimnego mleka tak, żeby nie było grudek. Resztę mleka zagotować w rondelku z grubym dnem (żeby budyń(...)budyniową, przykryć ją drugą częścią herbatników, lekko je dociskając.  Równomiernie rozsmarować masę kajmakową (można ją wcześniej zanurzyć w gorącej wodzie). Na masę wyłożyć pozostałe herbatniki i trochę je docisnąć.  Wierzch na całości równo pokryć bitą śmietaną.  Czekoladę połamać i zemleć w blenderze (lub zetrzeć na tarce, na grubych oczkach). Ciasto posypać czekoladą (lub kakao) i wstawić

Kuchnia w opałach
PĄCZKI Z CZEKOLADĄ I ORZECHAMI – najlepsze! 136

się na samą myśl o gorących pączkach i chrupiących faworkach . Ja dziś mam dla Was przepis na pyszne ( najlepsze! ) pączki! Środek wypełniony marmoladką a całość oblana pyszną, mleczną czekoladą i obsypana chrupiącymi orzechami. Wprost bajka! Koniecznie wypróbujcie, bo to najlepsze pączki na świecie i przepis idealny! SKŁADNIKI: ( 25 szt ) * mąka tortowa – 500 g * świeże drożdże – 50 g * żółtka(...)posiadać temperaturę pokojową. Do miseczki wlewamy ciepłe( ale nie gorące! ) mleko, dodajemy pokruszone drożdże, 1 łyżkę mąki i 1 łyżkę cukru. Mieszamy, wkładamy miseczkę do garnka z gorącą wodą i odstawiamy na ok. 15 minut. Mąkę przesiewamy do dużej miski, dodajemy sól i cukier wanilinowy. Jajko i żółtka ucieramy na puszystą, biała masę z resztą cukru

Ostra na Słodko
Czekoladki nadziewane 175

mlecznej kuwertury żurawina w żelu Kuwerturę łamiemy na kawałki i przekładamy do szklanej miski, którą ustawiamy na rondelku z gorącą wodą. Stale mieszając silikonową łyżką czekamy aż się rozpuści, następnie ją schładzamy, a potem znów ponownie podgrzewamy. Tak przygotowaną czekoladę nakładamy do foremek na pralinki za pomocą pędzelka, schładzamy w lodówce i ponownie nakładamy drugą warstwę, ponownie schładzamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię