Nie tylko smaczny, ale też spektakularny makowiec o wymagającej strukturze. Ciasto, które smakuje najlepiej w okresie zimowym, okołoświątecznym. Delikatne roladki makowe zatopione w puszystej masie kremowej i polane czekoladą skuszą każdego smakosza. Składniki: Ciasto kruche • 5 żółtek • 1 jajko • 1 szklanka kwaśnej śmietany • 1 szklanka cukru pudru • 750 g mąki pszennej • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia • 1/2 łyżeczki amoniaku • 1 duża puszka masy makowej Masa kremowa • 1 litr m... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...