gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:104/258)

Tarta czekoladowa z truskawkami 249

wydawać, że mąki jest za dużo, ale później się okaże, że jest akurat w sam raz). 6. Gorący budyń wyłożyć na upieczony spód w blaszce i wyrównać. Wierzch: 7. Truskawki przepołowić i poukładać na wierzchu ciepłej tarty, lekko dociskając. 8. Czekoladę roztopić na parze lub w mikrofalówce. Przełożyć do plastikowego woreczka, odciąć róg woreczka i ozdobić wierzch tarty, robiąc

Mała Cukierenka
Ptasie mleczko III 156

kremówki 1 cytryna 1/2 pomarańczy 1/3 szklanki cukru pudru 2 i 1/2 tabliczki czekolady Wykonanie: Białka ubić z cukrem waniliowym. Owoce sparzyć, wycisnąć z nich sok. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać sok z owoców i wymieszać. Żelatynę namoczyć i rozpuścić w gorącej wodzie, przestudzić.Śmietanę delikatnie połączyć z białkami, wlać ostrożnie żelatynę, przelać do płaskiej formy(...)odstawić do całkowitego stężenia ( ok 2 godz) Masę wyjąć, kroić ostrym nożem na małe 2-3 cm prostokąty lub wycinać foremką. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, zanurzać w niej pianki i odstawić na kratkę, aby nadmiar czekolady  spłynął.  Ja poszłam troszkę na łatwiznę i zamiast pobawić się trochę z tą polewą, po prostu wylałam masę na biszkopty

Ciasteczkowy Potwór
Pancakes czekoladowe z budyniem bananowym 149

Budyniowe propozycje: 1. Budyń bananowy 2. Domowy budyń czekoladowy z cynamonem i truskawkami 3. Kokosowy budyń jaglany z gorącym musem malinowym 4. Czekoladowy budyń jaglany z orzechami 5. Waniliowy budyń owsiany z orzechami 6. Kokosowy budyń jaglany z czekoladą Pancakes: 3 łyżki mąki orkiszowej 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 jajko 2 łyżki mleka  1/4 łyżeczki proszku do pieczenia

Chocolate Muffin Blog
Kopiec kreta 151

łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki kakao szklanka maślanki Krem: 500 g śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 50 g gorzkiej czekolady 3-4 banany sok z połówki cytryny Margarynę rozpuścić w garnuszku i odstawić do wystudzenia. Wszystkie suche składniki wsypać do miski, dodać maślankę i ostudzoną margarynę. Całość zmiksować na gładką masę(...)pół. Ułożyć je w wydrążonym cieście i skropić je sokiem z cytryny, aby ściemniały. Żelatynę rozpuścić w dwóch łyżkach gorącej wody i odłożyć do wystudzenia. Śmietanę ubić na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Czekoladę zetrzeć na tarce i wymieszać z ubitą śmietaną. Wystudzoną żelatynę przelać do masy śmietanowej i delikatnie wymieszać. Gotową masę wyłożyć

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto 3 bit 136

łyżki żelatyny kawałek czekolady lub kakao do dekoracji (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dno dużej blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Na całości rozłożyć herbatniki. Na nie wyłożyć masę krówkową i przykryć drugą warstwą herbatników. Masa budyniowa: Ugotować 2 szklanki mleka z cukrem i masłem. Trzecią szklankę mleka rozmieszać z jajkami i mąką, a następnie wlać do gorącego mleka. Gotować przez chwilę(...)wylać na herbatniki i przykryć kolejną (trzecią) warstwą herbatników.  2 łyżki żelatyny rozpuścić w małej ilości gorącej wody i pozostawić do przestudzenia. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder, a następnie na żelatynę. Wyłożyć na herbatniki. Czekoladę zetrzeć na tarce i posypać na ubitą śmietanę (można posypać kakao). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ekspresowy deser czekoladowy 169

Ostat nio dość głośno jest o gotowych ciastach - gorących kubkach z mikrofali, które można zrobić w minutę i raczej nie cieszą się zbyt dobrą opinią

DefinicjaSmaku
SMERFNE CIASTO 433

łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao Masa I 250 ml śmietany 36 % 2 galaretki niebieskie szklanka gorącej wody Masa II 250 ml śmietany 36% ½ . szklanki . wody 300 g niebieskich landrynek (Ice) łyżka żelatyny 2-3 łyżki cukru Ponadto parę kanek białej czekolady SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Biszkopt Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany(...)minut (do tzw. suchego patyczka). Bezpośrednio po upieczeniu ciasto w formie spuścić z wysokości około 50 cm na podłogę, pozostawić do wystudzenia. Masa I Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie, pozostawić do wystygnięcia. Gdy zaczną tężeć śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać tężejąca galaretkę, i miksować chwilę do połączenia. Na biszkopt wyłożyć śmietanę,i wstawić do lodówki. Masa

RAROSSA
Granola - tylko dla dorosłych! 161

pieczenia, równomiernie rozprowadzić. Piec w 170 st. C. przez 30 minut, w połowie pieczenia mieszając. Do gorącej granoli dodać rodzynki razem z rumem i marcepan, wymieszać. Wstawić blachę z powrotem do piekarnika, zamknąć drziwczki i zosatwić do wystudzenia. Na końcu dodać czekoladę, wymieszać. Przechowywać w szczelnym pojemniku. Smacznego!  Ja tymczasem uciekam na spacerek z psą - póki nie pada

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Babka biszkoptowa z olejem 162

smarowania blaszki – 1 łyżka masła – 1 łyżka tartej bułki Do dekoracji – 1 tabliczka białej czekolady/ 5 łyżek śmietanki słodkiej – 1/2 tabliczki ciemnej czekolady/ 3 łyżki słodkiej śmietanki – zblanszowane migdały   Wykonanie: – Białka ubić na sztywną pianę, dodawać powoli cukier i cukier wanilinowy i dalej ubijać. – Wbijać po jednym(...)blaszki. – Drugą połowę wymieszać z kakao i kawą rozpuszczoną w gorącej wodzie. – Wlać ciemną masę na białą i delikatnie przemieszać obie masy. – Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 40 minut. – Czekoladę białą i ciemną rozpuścić w miseczce ze śmietanką na parze

To co kocham
Piernik drożdżowy z cytrynowym kremem budyniowym 801

byłabym sobą gdybym trochę nie zmieniła. O ile ciasto pozostawiłam nieruszone, tak z kremem poszłam na łatwiznę i nie czekałam na ostudzony budyń tylko masło dałam do gorącego. Dzięki temu skracam czas oczekiwania na gotowe ciasto 😊 Piernik wyszedł mięciutki, puszysty i dosłownie rozpływał się w ustach. Mam nadzieję, że znajdzie się na niego miejsce na Waszych świątecznych stołach 😏 Składniki(...)garnka z gotującym się mlekiem. Do gotowego, gorącego budyniu dodajemy galaretkę cytrynową oraz masło i energicznie mieszamy do połączenia składników, najlepiej za pomocą blendera z końcówką do ubijania. 3. Przełożenie: 1 blat piernika- ½ masy budyniowej- 2 blat piernika- domowa nutella- 3 blat piernika- reszta masy budyniowej- ostatni blat piernika. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej ze słodką śmietanką. Smarujemy nią

Kuchnia w czekoladzie
CIASTO MAKOWO-CZEKOLADOWE Z BEZĄ 123

łyżka cukru 1/4 słoiczka kwaśnego dżemu 1/2 szklanki herbaty earl grey posłodzonej z 2 łyżkami spirytusu-na nasączenie 500 ml śmietany 30% 2 łyżeczki cukru 1 tabliczka gorzkiej czekolady wiórki kokosowe i inne ulubione ozdoby Mak zalewamy wodą (1/2 l) i gotujemy ok 10 minut. Odstawiamy na co najmniej pół godziny. Odcedzamy przepłukujemy i mielimy w maszynce dwa razy. Oddzielamy(...)minut. W tym czasie kiedy ciasto jest w piekarniku ubić białka (1 szklankę) z cukrem i nałożyć na gorące ciasto, wstawić do piekarnika na jeszcze 25 minut. Wystudzone ciasto przekroić, nasączyć, posmarować dżemem. Ubić śmietanę z cukrem, rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i połączyć, posmarować środek ciasta i wierzch, ozdobić. Wstawić do lodówki na co najmniej

harrisa
Serniczki na zimno (czekolada - karmel - wanilia) 316

pudru łyżeczka żelatyny 3 łyżki mleka 2 łyżki masy karmelowej (kajmakowej) 50g gorzkiej czekolady łyżeczka ekstraktu waniliowego Składniki na dekorację: bita śmietana sos karmelowy (opcjonalnie) czekoladowe wiórki (opcjonalnie) Wykonanie: Łyżeczkę żelatyny zalewamy łyżką zimnej wody i odstawiamy do napęcznienia. Po chwili dodajemy do niej gorące mleko i rozpuszczamy tak by nie było żadnych grudek. Zostawiamy by ostygła(...)Serek mascarpone miksujemy razem ze śmietanką kremówką i łyżką cukru pudru. Masa musi stać się sztywna. Następnie dzielimy całość na 3 części. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej i odstawiamy do wystudzenia.  Do pierwszej części dodajemy rozpuszczoną czekoladę i łyżkę rozpuszczonej żelatyny. Mieszamy i wykładamy masę na dno pucharków.Wkładamy do lodówki na kilka minut w celu stężenia masy

Mania Wypiekania
Mazurek czekoladowy z owocami 142

śmietany kremówki 100 g czekolady mlecznej 1 łyżka masła Śmietanę rozgrzać wraz z masłem w rondelku i dodać czekoladę. Wszystko wymieszać aż powstanie gładka masa czekoladowa. Dekoracja owoce dowolne 2 łyżki galaretki cytrynowej Galaretkę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody i przestudzić, a następnie pędzelkiem smarować wszystkie owoce ułożone na mazurku. Mąkę przesiać na stolnicę dodać posiekane zimne masło(...)ułożyć ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C do momentu aż ciasto będzie rumiane. Na przestudzone ciasto wlać masę czekoladową i poczekać aż lekko zastygnie. Na czekoladzie układać pasami pokrojone owoce. Posmarować rozpuszczoną galaretką. mazurek czekoladowy z owocami

O kuchni z uczuciem
Dyniowe ciasto czekoladowe 143

żytniej mąki. Rzadko kiedy używam żytniej mąki do wypieków. Ciasto zyskało na smaku, zwłaszcza, że nie pożałowałam czekolady. Dyniowe ciasto o tej porze to strzał w dziesiątkę. Przyjemnie spędzić czas w ciepłej kuchni. Zapach cynamonu wprawia w błogi stan. Kubek gorącej kawy i porcja jeszcze ciepłego ciasta z pewnością poprawi humor. Dyniowe ciasto – wypieki z dyni Składniki: Forma(...)dyniowego puree, tutaj przepis 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli 50 g żytniej mąki 120 g pszennej mąki 1 łyżeczka sody oczyszczonej 100 g gorzkiej czekolady, 70% kakao cukier puder do oprószenia tłuszcz i mąka do oprószenia formy Nastaw piekarnik na 160ºC na termoobieg (bez termoobiegu 175ºC lub wedle piekarnika). Masło rozpuść w rondelku, ostudź. W misce

codojedzenia