roztopioną gorzką czekoladę :) Składniki: 150 g serka homogenizowanego 200 g jogurtu naturalnego 1 i 1/2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki gorącej wody 4 łyżki twarożku sok i skórka z połowy cytryny ewentualnie 1 łyżeczka miodu Żelatynę rozpuścić w wodzie i wymieszać do rozpuszczenia. Zmiksować z jogurtem, serkiem, twarożkiem i pozostałymi składnikami. Żelatyna nie może być gorąca! Przelać
Chocolate Muffin Blogczym wymieszać i zagotować. Następnie wsypać zmielone orzechy i gotować do uzyskania gęstej masy. Przestudzić i smarować andruty. Czekoladę na lukier rozpuścić na wolnym ogniu, wymieszać ze śmietanką i również mieszać do uzyskania gęstej masy. Gorąca masą oblać dokładnie tort i wyrównać boki
Tradycyjna Kuchniamasła 2 łyżki syropu o smaku orzechów laskowych 200ml śmietany kremówki 250 serka mascarpone posiekane orzechy laskowe Sposób przygotowania Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Gdy się rozpuści dodajemy syrop orzechowy oraz masło. Zestawiamy z garnka z gorącą wodą i mieszamy, aby masa była jednolita. Studzimy. Kremówkę ubijamy na sztywno bez dodatku cukru. Łączymy delikatnie z ostudzoną masą czekoladową. Serek
Pyry na Gazmożliwości dowolnego modyfikowania potrawy… Można dodać inne owoce, zamiast chleba można użyć chałki, brioszki czy croissantów, można dodać kawałki czekolady czy też posmarować kromki ulubionym dżemem… ale na początek wersja podstawowa, która bosko smakuje podana na gorąco z lodami waniliowymi… Spróbujcie koniecznie, zapewniam że warto! Zapiekanka chlebowa – składniki: 12 kromek chleba tostowego
UgotujmyTo.plśrodek naleśników nakładamy czubatą ( albo i 2! ) łyżki musu i związujemy ( u mnie sznurkiem ) w sakiewki. Polewamy roztopioną czekoladą . Dekorujemy wiórkami. * jeśli chcemy uzyskać bardziej chrupiącą skórkę naleśników , możemy włożyć je na kilka minut do gorącego piekarnika
Ostra na Słodkorabarbaru 60 g białej czekolady 6 białek Cukier, mąkę, migdały, proszek i sól wymieszać. Rabarbar pokroić na plasterki, czekoladę niezbyt drobno posiekać. Masło rozpuścić. Zamieszać, zwiększyć ognień i gotować, aż zbrązowieje. Zdjąć z palnika, przecedzić, gorące dodać do sypkich składników; wymieszać. Białka ubić na niezbyt sztywną pianę. Partiami dodawać do ciasta, delikatnie mieszając. Masę przełożyć do formy wysmarowanej
Pożeraczka, czyli raz adobrzeproszku do pieczenia pół szklanki mąki pszennej pół szklanki mąki ziemniaczanej poncz/ kawa Jacobs 2 lyżki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody Galaretka .galaretka czerwona .drobno pokrojone jabłuszka Masa piankowa: 4 białka pół szklanki cukru do posypania czekolada w wiórkach Wykonanie: Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Dalej ubijając, dodać stopniowo cukier. Dalej miksując
Z Kuchni Do Kuchnisześciu filiżanek. Wstawić na całą noc do lodówki. Sos czekoladowy: 55g mlecznej czekolady, 150ml śmietanki 12%. Czekoladę połamać na kawałki, połączyć ze śmietaną i stopić na parze. Przestudzić. Foremki na chwilę zanurzyć w gorącej wodzie, po czym delikatnie odwrócić do góry dnem i wyłożyć na talerzyki. Polać sosem czekoladowym, zrobić kleksy ze śmietanki
Z miłości do słodkościstopni piekarniku. W tym czasie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Po wyjęciu i lekkim przestudzeniu polewamy upieczoną masę rozpuszczoną czekoladą, odstawiamy na ok.1h w chłodne miejsce po czym kroimy na mniejsze kawałki (nie polecam krojenia "na gorąco" ponieważ masa jest wtedy bardo krucha). Smacznego
kuchnia do kwadratusztuki, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, jabłka 10 średnie, mąka ziemniaczana 1 łyżka, cukier 1 łyżka, jogurt naturalny 250 ml, galaretka wiśniowa 1 opakowanie, czekolada gorzka 100 gram miękka palma, jajka, aromat migdałowy, cukier ubić mikserem do spienienia - masa będzie grudkowata wsypać mąkę z proszkiem i zmiksować gęste ciasto - tortownica 24 cm - wysmarować masłem i posypać(...)200C około 45 minut, ciasto dobrze wystudzić i wyjąć zimne z blaszki galaretkę rozmieszać w 3/4 szklanki gorącej wody, wymieszać z zimnym jogurtem i lekko tężejącą wylać na ciasto, schować do lodówki na kilka godzin, przed podaniem posypać startą czekoladą gorzką - ciasto jest smacznie jabłkowe i szybko się zjada................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękrowiego 200 ml wody 3 świeże daktyle 6 kostek gorzkiej czekolady (Pole na Stole) 1 łyżeczka kakao (Pole na Stole) 2 łyżki syropu klonowego 1 łyżeczka proszku maca (Pole na Stole) - opcjonalnie kilka kropel aromatu waniliowego Przygotowanie: Kaszę opłucz pod bieżącą, gorącą wodą. Wsyp do garnka i zalej mlekiem oraz wodą. Dodaj świeże(...)daktyle i gotuj od momentu zagotowania ok. 15 minut. Wówczas powinno zostać jeszcze trochę płynu. Całość przenieś do malaksera, dodaj pozostałe składniki i odczekaj chwilkę, aby czekolada się rozpuściła. Wszystko zmiksuj na gładki krem. Przed podaniem udekoruj wybranymi owocami - u mnie truskawki. Kod rabatowy do sklepu Pole na stole , upoważniający do zniżki w wielkości -10% !!! HASŁO: ZDROWIENAJEZYKU
Zdrowie na języku :Pwiórków kokosowych orkisz preparowany Przygotowanie: Olej kokosowy rozpuść w szklance, umieszczając ją w miseczce z gorącą wodą. Do płynnego oleju dodaj karob oraz wiórki kokosowe i dokładnie wymieszaj. Przygotuj 8 foremek na muffinki lub innych (najlepiej silikonowych) i wlewaj do nich naszą czekoladę. Na wierzch wysyp orkisz preparowany i lekko dociśnij łyżeczką. Włóż foremki do lodówki i poczekaj
Moja Michasiebie. Składniki: 400 g herbatników, puszka mleka skondensowanego lub gotowej masy krówkowej, 500-600 ml mleka śmietany kremówki 30% lub 36%, 1 łyżka cukru pudru, 100 g czekolady. Masa budyniowa: 750 ml mleka, 3 jajka, 3 czubate łyżki mąki pszennej, 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej, 1 opakowanie cukru waniliowego, 120 g masła. Przygotowanie: Jeśli nie mamy gotowej masy krówkowej(...)folią aluminiową, a na spód wyłożyć pierwszą warstwę herbatników. na nie wyłożyć masę krówkową i przykryć herbatnikami. Następnie wyłożyć gorącą masę budyniową i przykryć ostatnia warstwą herbatników. śmietanę ubić z cukrem pudrem i wyłożyć na herbatniki. Na wierzch zetrzeć czekoladę wg uznania gorzką lub mleczną. Ciasto włożyć do lodówki
Państwo Wojtczuk gotująbanana kilka kropli soku z cytryny 100 g śmietany kremówki 30% 1 łyżeczka cukru pudru Dekoracja: odrobina startej czekolady deserowej Przygotowanie: Galaretka kawowa: 1. Żelatynę zalać ciepłą wodą i odstawić na kilka minut 2. Zaparzyć kawę 3. Do bardzo gorącej kawy dodać cukier puder i żelatynę. Dokładnie wymieszać. 4. Przelać galaretkę do kieliszków/pucharków/szklanek 5. Wstawić(...)sokiem z cytryny- nie ubijać. 3. Na galaretkę położyć mus bananowy, 4. Polać śmietanką 5. Na środek dać po 1-2 łyżki ubitej śmietany 6. Posypać utartą deserową czekoladą Smacznego :) Zobacz także
KreatywnePinybardzo smaczne ciasteczka gryczane z mnóstwem dobroci w środku - otrębami, migdałami, pistacjami, słonecznikiem, chia, suszoną żurawiną oraz gorzką czekoladą. Orzechowy smak mąki gryczanej dodatkowo podkreśliłam masłem oraz mlekiem migdałowym. Ciasteczka są bardzo sycące, świetnie pasują do jogurtu naturalnego czy szklanki gorącego mleka z cynamonem. Warto zaznaczyć, że nie zawierają cukru, jajek, masła, ani białej mąki. Jeśli otręby zastąpimy(...)chia 3 łyżki mleka migdałowego 1 łyżka ksylitolu lub miodu (można więcej) 2 łyżki pestek słonecznika 2 łyżki siekanych migdałów 2 łyżki suszonej żurawiny 20 pistacji 6 kostek gorzkiej czekolady SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mąkę, otręby, masło migdałowe, banana, chia, ksylitol oraz mleko migdałowe umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładką masę. Ciasto przekładamy do miski i dodajemy pozostałe składniki tj. słonecznik
DefinicjaSmaku