gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:101/258)

Kokosowe pałeczki czyli jak odświeżyć starą babkę. 136

swobodnie kąpać paski babki) rozpuszczamy składniki na polewę. Sok można zastąpić wodą, mlekiem lub innym rodzajem soku. W takiej jeszcze gorącej polewie maczamy kawałki babki, mogą pozostać nawet na minutę, jeśli chcemy aby bardziej nasiąkły czekoladą. Następnie przekładamy na talerz z wirkami  i obtaczamy, a wręcz wklepujemy wiórki w polewę. Układamy na kratce lub blaszce aby wszystko zastygło

Dieta moja pasja
Sernik jagodowy na zimno 485

najlepiej całą noc, żeby dobrze stężał. Jeśli chcecie przygotować polewę: a małym garnku (rondelku) rozpuścić masło, dodać olej, dorzucić połamaną czekoladę – wszystko razem wymieszać, aż polewa będzie gęsta, ale dość lejąca. Lekko przestudzić (nie lejemy gorącej ani zbyt ciepłej polewy na sernik!). Sernik wyjąć z tortownicy. Polewę delikatnie lać na sernik (porcjami, dużą łyżką) i rozprowadzać szerokim nożem

Pociąg Do Kuchni
PROSTY SERNIK z ciasteczkami OREO 477

czekoladowa: 7. Mleko wlać do rondelka, dodać łyżkę kakao i zagotować, mieszając. Zdjąć z ognia i dodać połamaną czekoladę, mieszać, aż czekolada się roztopi. Jeśli polewa będzie bardzo gęsta, proszę dodać jeszcze 1-2 łyżki zagotowanego, gorącego mleka i wymieszać. 8. Gotową polewę wylać na wierzch sernika, wyrównać. Sernik ozdobić rozetkami bitej śmietany i połówkami ciasteczek oreo. Smacznego

Mała Cukierenka
100% Lody Bananowe 99

więcej czasu. Takie bananowe lody to świetny deser na upalne, letnie dni. Przepis można dowolnie modyfikować, dodając do lodów, np. cynamon, czekoladę, bakalie czy posiekane orzeszki. Osobiście bardzo smakowały mi właśnie z drobno posiekanymi orzeszkami ziemnymi. Gorąco polecam! ;)     Składniki: (na ok. 4 porcje)   6 dojrzałych bananów (najlepiej z czerniejącą skórką)     Przygotowanie: Banany obrać

Nastoletnie Wypiekanie
Mrożona herbata na szybko 131

najpierw kilka słów dla niezorientowanych.  Czym dokładnie jest matcha?  Najprościej mówiąc to japońska, sproszkowana herbata, którą zalewa się gorącą wodą. Ze względu na ciekawy kolor jest również często używana w różnego typu deserach, czekoladach, cukierkach czy nawet jak dodatek do latte. Matcha to nie tylko walory wizualne, ale i zdrowotne. Wg niektórych danych 1 kubek tego napoju

Powiedz dietom nie
Orzechowiec 94

mleka 3 budynie toffi 2/3 szklanki cukru 400g masła 1 szklanka zmielonych orzechów włoskich PONCZ: sok z 1/2 cytryny 1/2 szklanki gorącej wody 3 łyżki cukru DODATKOWO: 1 puszka kajmaku orzechowego 1 mały słoik nutelli 3 czekolady z orzechami 1 szklanka grubo siekanych orzechów włoskich i lakowych Przygotowanie: BISZKOPT: Białka oddzielić od żółtek, ubić z solą na sztywną pianę

Cakes By Kejt
ciasto "śliwkowo-kawowa furora" 194

mieszamy szpatułką. Dekorujemy ciasto polewą: ~100g czekolady deserowej ~2 łyżki masła ~2 garści orzechów włoskich (do kupienia w OWOCOWY RAJ - KLIK ) Czekoladę i masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do ostudzenia (nie można polać ciasta gorącą polewą bo rozpuści się śmietanka!!!) co kilka minut mieszając, aby polewa nie zastygła całkiem. Orzechy drobno siekamy. Gdy polewa będzie już mniej

chili & sugar
Czarny las 32159

szklanki gorzkiego kakao. Masa śmietankowa: 750 ml śmietany kremówki, 3 płaskie łyżki cukru pudru, 3 płaskie łyżeczki żelatyny, 4 łyżki gorącej wody. dodatkowo: dżem wiśniowy, sok z 1/2 cytryny, 3 łyżki soku wiśniowego, tabliczka gorzkiej czekolady, garść wiśni (drylowanych, świeżych, mrożonych lub z kompotu) Wykonanie: Kakao i mąkę przesiewamy przez sitko. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy z nich sztywną

paapilotkaa
Rolada makowa 190

dokładnie mieszamy. Gotujemy na małym ogniu przez 5 minut.    Ciasto rozwijamy i nakładamy ciepłą, ale nie gorącą masę makową .    Zwijamy w rulon i odkładamy na ok. godzinę.       Roladę polewamy lukrem lub czekoladą.    Dekorujemy według uznania.    Gotowa, piękna, smaczna i delikatna świąteczna rolada makowa. Smacznego

Maminek kulinarny
Szybkie lizaki z cukierków 205

można rozpuścic czekoladę i pozwoli maluszkom na dekorowanie. Oj zabawa będzie przednia. Zapewne więcej czekolady i ozdób będzie na buziach, stole, ścianach....;) ale czy nie jest to tego warte? Gorąco polecam. NALEŻY BARDZO UWAŻAĆ, PONIEWAŻ LIZAKI PO WYJĘCIU Z PIEKARNIKA SĄ BARDZO GORĄCE I ŁATWO O OPARZENIE

Malinowe Pocałunki
Dwupiętrowy tort na chrzciny dla dziewczynki 195

uczyć. Z pokoju wychodziłam więc na obiad o siedemnastej, a później mniej więcej co godzinę dreptałam na stołówkę po kolejną gorącą herbatkę. Poza tym siedziałam z nosem w notatkach i kserach, skupiając całą moją uwagę na chemicznym składzie czekolady (którego na teście, oczywiście, nie było), jajek i mąki, koagulacjach, sterylizacjach, temperaturach przechowywania i użytkowania, i tak dalej...  Kiedy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
#12 Słoikowe desero-drugie śniadania :) 248

Duży kubek jogurtu greckiego 5) Pół tabliczki gorzkiej czekolady 6) Łyżeczka cukru z wanilią  Przygotowanie  Czekoladę wkładamy do zamrażarki na kilkanaście minut. Następnie blendujemy ją na "piasek" razem z ciastkami. Osobno miksujemy brzoskwinie, żelatynę zalewamy odrobiną gorącej wody, i rozpuszczoną dodajemy do brzoskwiń. Jogurt mieszamy z cukrem. W słoiku układamy kolejno warstwy brzoskwiń, jogurtu i ciastek(...)bananowo-czekoladowy   Składniki  1) Pół paczki ciastek zbożowych lub owsianych (ok. 50-70 g) 2) 2 banany 3) Duży kubek jogurtu greckiego 4) Pół tabliczki gorzkiej czekolady 6) Łyżka gorzkiego kakao  Przygotowanie  Czekoladę wkładamy do zamrażarki na kilkanaście minut. Następnie blendujemy ją na "piasek" razem z ciastkami. Banany miksujemy na gładką masę, dodajemy kakao

Kuchnia w szuwarach
Kasza kuskus z kandyzowaną gruszką 152

kuskus 1 łyżka otrąb pszennych 1 łyżeczka kakao (ekspresowe) 1/2 szklanki mleka 1 kostka gorzkiej czekolady 1-2 szt. gruszki kandyzowanej SKWORCU Przepis: Mleko podgrzewamy do wrzenia i dodajemy do niego kakao. Dokładnie mieszamy. Kaszę kuskus oraz otręby umieszczamy w miseczce i zalewamy gorącym mlekiem z dodatkiem kakao. Po ok. 5 minutach kasza z otrębami powinna być gotowa. Gruszki(...)kroimy na mniejsze kawałeczki. Do miseczki nakładamy kaszę z dodatkiem otrąb, którą posypujemy startą na małych oczkach czekoladą i dodajemy pokrojone kandyzowane gruszki. Dodatkowo pozwoliłam sobie na kawałek pysznego kakaowego wafelka

Emcia Pichci
Słodkie środy - Tort brzoskwiniowy z mascarpone i czekoladą 163

tort: 1 puszka  brzoskwiń 1 galaretka brzoskwiniowa 350 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżeczki fruktozy 2 łyżeczki  żelatyny 4 łyżki dżemu truskawkowego 100 g czekolady gorzkiej wiśnie do dekoracji PRZYGOTOWANIE:  Zaczynamy oczywiście od upieczenia biszkoptu. Jajka wyjmujemy z lodówki aby uzyskały temperaturę pomieszczenia, następnie oddzielamy białka od żółtek, z białek ubijamy pianę następnie(...)studzimy aby zaczęła tężeć.  Brzoskwinie kroimy w kosteczkę, dokładamy do galaretki i odstawiamy. Żelatynę rozrabiamy w około 40 ml gorącej wody, studzimy. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z fruktozą, dodajemy mascarpone a następnie przestudzoną żelatynę, mieszamy. Czekoladę trzemy na tarce na dużych oczkach.  Składamy tort - biszkopt - brzoskwinie w galaretce - biszkopt - dżem truskawkowy rozsmarowujemy na całej powierzchni - bita

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Babeczki czekoladowe na słodki Dzień Dziecka 143

samej czekolady, babeczki z truskawkową niespodzianką w środku. CZEKOLADOWE BABECZKI Składniki: 2 tabliczki gorzkiej czekolady 300 g śmietany 30 % 200 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 galaretka truskawkowa 150 g truskawek Przygotowanie: Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy. Truskawki rozdrabniamy blenderem,a potem dodajemy do galaretki. Galaretkę z truskawkami przelewamy(...)formy na kostki do lodu lub do formy na czekoladki. Wstawiamy do lodówki aby mus stężał. Czekoladę kruszymy na drobne kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną czekoladą smarujemy cienką warstwą, od środka silikonowe foremki na babeczki. Odstawiamy do lodówki na 10 minut.  Kiedy czekolada będzie już twarda zdejmujemy silikonowe foremki wywijając je zdecydowanym ruchem na zewnątrz

Bon appetit mon amie
Babka drożdżowa z czekoladą 395

ciasto drożdżowe: 20 g świeżych drożdży 1/4 szklanki cukru brązowego 3/4 szklanki ciepłego (NIE gorącego!) mleka 3 szklanki mąki tortowej 1 jajko, w temp. pokojowej 1 żółtko, w temp. pokojowej 110 g miękkiej margaryny szczypta soli Składniki na nadzienie: 200 g czekolady (użyłam mlecznej), drobno posiekanej 1/2 szklanki brązowego cukru 2 łyżeczki cynamonu 3 łyżki miękkiej margaryny Składniki

My Culinary Art
Tort truskawkowy 148

opakowania usztywniacza typu Śmietan-fix (1 opakowanie = 9 g) 3 łyżeczki żelatyny 0,5 szklanki gorącej wody ok. 4 czubatych łyżek cukru pudru (do smaku) Dodatkowo: ok. 0,7 kg truskawek (do przełożenia blatów i dekoracji), 1 tabliczka białej czekolady (100 g) Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka zmiksować z cukrem na jasną masę(...)minut. Śmietanę ubić z 2 łyżkami cukru pudru i Śmietan-fixem. Truskawki zmiksować w malakserze z pozostałym cukrem pudrem. Jeśli są zbyt kwaśne dodać więcej cukru. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, lekko przestudzić. Dodać do truskawek i zamieszać. Z bitej śmietany odłożyć kilka łyżek do dekoracji (użyłam 3 czubatych łyżek). Do pozostałej śmietany dodawać po łyżce masy truskawkowej

Bullio
Tort truskawkowy 402

opakowania usztywniacza typu Śmietan-fix (1 opakowanie = 9 g) 3 łyżeczki żelatyny 0,5 szklanki gorącej wody ok. 4 czubatych łyżek cukru pudru (do smaku) Dodatkowo: ok. 0,7 kg truskawek (do przełożenia blatów i dekoracji), 1 tabliczka białej czekolady (100 g) Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka zmiksować z cukrem na jasną masę(...)minut. Śmietanę ubić z 2 łyżkami cukru pudru i Śmietan-fixem. Truskawki zmiksować w malakserze z pozostałym cukrem pudrem. Jeśli są zbyt kwaśne dodać więcej cukru. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, lekko przestudzić. Dodać do truskawek i zamieszać. Z bitej śmietany odłożyć kilka łyżek do dekoracji (użyłam 3 czubatych łyżek). Do pozostałej śmietany dodawać po łyżce masy truskawkowej

Bullio
Wegański deser - "W malinowym chruśniaku" 143

schłodzić dwie puszki mleka kokosowego z którego zdejmijcie delikatnie śmietankę 1/2 szklanki jogurtu sojowego 1/2 szklanki cukru do wypieków lub stewi albo innego naturalnego środka słodzącego 100 g czekolady deserowej  1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 4 łyżeczki wegańskiej żelatyny (użyłam Vege-gel Dr. Oetker) Możecie użyć Agar powder i stosujcie się do zaleceń producenta)    Wypłukaną kaszę jaglaną wsypcie(...)całkowicie się wchłonie. Żelatynę zalejcie odrobiną wody odstawcie na 10 minut aż napęcznieje i delikatnie podgrzewając rozpuśćcie ( nie gotujcie ! ) Gorącą kasze jaglaną (miękką) zmiksować blenderem na gładką masę. Dodajcie śmietankę kokosową, jogurt, cukier, ekstrakt waniliowy i rozpuszczoną żelatynę. Rozpuśćcie czekoladę i dodajcie do masy jaglanej. Dokładnie zmiksujcie na gładką masę. Masa będzie dość rzadka. Przestudźcie ją chwilkę

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort czekoladowo waniliowy 142

szklanki ksylitolu -1,1/2 kostki masła       - 1 duży cukier waniliowy (30 g.)      - 100 g. czekolady gorzkiej -100 g czekolady białej Biszkopt: Ubijamy całe jaja w temperaturze pokojowej z ksylitolem na puch( masa potraja objętość). Dodajemy mąkę przesianą w raz z proszkiem dopieczenia i delikatnie mieszamy w jedna stronę.Ciasto(...)dotykała wody i miksujemy do momentu, aż zrobi się masa jajeczna bialutka i wtedy stop).Masa będzie gorąca i wtedy ściągamy ja z ognia i miksujemy nadal, aż przestygnie ( całość trwa około 15 minut)Obydwie czekolady rozpuszczamy osobno i zostawiamy do przestudzenia.Masło ucieramy na puch, dzielmy je na połowę, do jednej dodajemy czekoladę ciemną

Różowa kuchnia
Wegański tort z malinami 181

karobu lub kakao 150-200 g dżemu (najlepiej malinowego, ja użyłam wiśniowego, bo Nina wyjadła zapasy) 2 tabliczki 70% czekolady Przygotowanie kremu: ugotuj ryż na mleku, a wręcz go rozgotuj z dodatkiem mleka. Wiórki namocz w gorącej wodzie, po czym odsącz i zblenduj na gładką masę z ugotowanym ryżem. Wystudź. Biszkopt: Do mleka dodaj ocet i odstaw na chwilkę(...)dodatkiem karobu przed upieczeniem i po upieczeniu. Składanie tortu. Każdy blat ciasta posmaruj dżemem, na to idzie krem, maliny i kolejny blat ciasta. a oto całość polana już czekoladą: Oczywiście można całość obkleić kremem i udekorował jak komu w duszy gra. Artykuł Wegański tort z malinami pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf

Proponowane wyszukiwania