opakowania galaretki o smaku wiśniowym 1 mały słoik wiśni w spirytusie 250 gram śmietanki 30 % 3 łyżeczki cukru pudru około 50 gram czekolady do dekoracji Wykonanie : 2 opakowania galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Gdy galaretki zaczną tężeć należy dodać do galaretki serek homogenizowany i wszystko razem zmiksować na najwyższych obrotach aż uzyskamy(...)owoce. Wstawiamy znów do lodówki. Zimną śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Gotowy deser dekorujemy ubitą śmietanką i posypujemy deserki startą czekoladą lub innymi dodatkami które mamy pod ręką
W Moim Magicznym Domuopakowania galaretki o smaku wiśniowym 1 mały słoik wiśni w spirytusie 250 gram śmietanki 30 % 3 łyżeczki cukru pudru około 50 gram czekolady do dekoracji Wykonanie : 2 opakowania galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Gdy galaretki zaczną tężeć należy dodać do galaretki serek homogenizowany i wszystko razem zmiksować na najwyższych obrotach aż uzyskamy(...)owoce. Wstawiamy znów do lodówki. Zimną śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Gotowy deser dekorujemy ubitą śmietanką i posypujemy deserki startą czekoladą lub innymi dodatkami które mamy pod ręką
W Moim Magicznym Domupół szklanki gorącej wody Bita śmietana: 1 szklanka śmietanki kremówki 30 % cukier puder do smaku 1 łyżeczka żelatyny 50 ml gorącej wody Dodatkowo: 4 łyżki wiórek kokosowych mąka pszenna do posypania stolnicy 5 dag mlecznej czekolady 3 łyżki płatków migdałowych Wykonanie: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Następnie wałkujemy je na lekko posypanej mąką stolnicy i wykładamy(...)Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder do smaku i ubijamy, na koniec dodajemy żelatynę i dokładnie ubijamy. Śmietankę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. 6. Dekorowanie: Dobrze schłodzony sernik kroimy na kawałki. Następnie dekorujemy go bitą śmietaną. Na koniec posypujemy startą na dużych oczkach czekoladą i płatkami migdałowymi
Izabelawkuchniłyżki kakao 2 jajka szczypta soli Masa cappuccino: 330 ml śmietanki 30% 250 g mascarpone 5 łyżek cappuccino ½ szklanki gorącej wody 2 łyżki cukru pudru 1,5 - 2 łyżeczki żelatyny + 1/3 szklanki wrzątku Dodatkowo: ½ tabliczki gorzkiej czekolady Przygotowanie: Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto i włożyć je na godzinę do lodówki. Następnie rozwałkować na kształt koła i wyłożyć ciastem(...)minut. Pozostawić do wystudzenia. Krem: Przygotować esencję cappuccino – tzn. proszek wymieszać z gorącą wodą. Wystudzić. Schłodzoną śmietankę ubić, następnie połączyć z serkiem mascarpone, a następnie z esencją cappuccino. We wrzątku rozpuścić żelatynę i połączyć z masą. Krem wyłożyć na wystudzony spód. Wierzch udekorować startą czekoladą. Wstawić do lodówki do stężenia kremu na ok. 2h, a najlepiej całą noc. Smacznego
Fabryka pomysłówmieszamy. Jeżeli macie ochotę możecie dodać do kawy ulubiony likier np orzechowy i połączyć to z kulką lodów orzechowych. Posypać wierzch startą czekoladą. To świetna zabawa. A najmłodszym członkom rodziny polecam kulkę lodów polać gorącym mlekiem
Szybko Tanio SmacznieZabierałam się za to ciasto, zabierałam i nie mogłam zabrać. Ale w końcu się udało! Mocno czekoladowe, gorące... Czekoladoholikom na pewno się spodoba i zasmakuje :) Składniki (na 6 ramekinów): 2 tabliczki gorzkiej czekolady 1/2 tabliczki czekolady mlecznej 150 g masła 1 szklanka cukru pudru 1/2 szklanki mąki 3 jaja 3 żółtka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Masło
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!aromat rumowy 2 łyżki skórki pomarańczowej garść rodzynek polewa HELIO o smaku czekolady białej opcjonalnie kolorowa posypka do dekoracji Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, a następnie siekamy (lub ugniatamy ręką) aż uzyskamy grudki wielkości ziarenek ryżu. Jajka ubijamy z cukrami, pod koniec ubijania wlewamy gorące mleko, a następnie mąkę z masłem. Gdy składniki się połączą dodajemy
Cynamonowe szczęścieśmietany kremówki 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru pudru 1 tabliczka gorzkiej czekolady Sposób przygotowania: 3 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem, cukrem waniliowym oraz masłem. Pozostałą szklankę mleka mieszamy z mąką krupczatką, wlewamy do gotującego się mleka, gotujemy budyń. Dno formy (24x40) wykładamy herbatnikami, wylewamy gorący(...)budyń. Układamy warstwę krakersów, rozsmarowujemy kajmak, ponownie układamy warstwę krakersów. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody, wlewamy do śmietany. Masę śmietanową wykładamy na krakersach. Na wierzch ścieramy gorzką czekoladę. Ciasto przed podaniem mocno schładzamy
Bajeczna Kuchniapieca i upuścić na podłogę z odległości 30 cm od podłogi-dzięki temu biszkopt będzie równy jak stół. Zostawić do całkowitego wystygnięcia. Masa ananasowa: Galaretkę rozpuścić w ¾ szklanki gorącej wody, zostawić do lekkiego stężenia. Żółtka roztrzepać w niewielkiej ilości mleka razem z mąką ziemniaczaną i budyniem, resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, wlać przygotowaną masę i ciągle(...)cały czas płynną galaretkę , dodać ananasy wymieszać . Sok z ananasa wymieszać z martini lub wódką nasączyć biszkopt, wyłożyć cały ananasowy krem, ułożyć biszkopty czekoladą do góry, zalać tężejącymi galaretkami rozpuszczonymi wcześniej w pół litra gorącej wody. Tak przygotowany wypiek chłodzić całą noc w lodówce. Słodkich wypieków
Wanilia i Kardamoncukier waniliowy lub pół łyżeczki ekstraktu z wanilii 1/2 szklanki mocnego, przestudzonego naparu z kawy 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Polewa: 150 -200 ml śmietany 30-36% 150 g gorzkiej czekolady Miękkie masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i kawą rozpuszczalną. Ciągle miksując dodawać po jednym jajku. Mąkę przesiać z proszkiem i kakao. Do utartej masy dodawać -ciągle miksując(...)blaszce na około 15 minut a następnie wyjąć do dalszego ostudzenia na kratkę. Polewa: Śmietanę podgrzać w rondelku aż będzie bardzo gorąca, ALE nie zagotować. Odstawić rondelek z palnika i dodać połamaną czekoladę. Zostawić na kilka minut a następnie energicznie wymieszać aż masa będzie jednolita. Przestudzoną polewę wylać na wystudzoną babkę. Smacznego źródło: http://slodkie.blox.pl/2012/11/Babka-kawowa.html Post
UgotujmyTo.plmielonych migdałów 100 g cukru (dałam 70 g) 200 g masła Do dekoracji: 50 g czekolady białej (lub kuwertury) 50 g czekolady ciemnej (lub kuwertury) 1. Cappuccino instant rozpuścić w 50 ml gorącej wody i dokładnie wymieszać, wystudzić. Mąkę wymieszać z cukrem, mielonymi orzechami i migdałami, wlać cappuccino. Masło posiekać, zagnieść z mąką i resztą składników na zwarte ciasto(...)formować księżyc-rogalik. Układać na blasze w odstępach 3-centymetrowych, piec na średniej półce. 3.Wyjąć po upieczeniu i zostawić na blasze, do całkowitego wystudzenia. Rozpuścić kuwertury lub czekolady osobno (w kąpieli wodnej) i napełnić nimi dwa woreczki śniadaniowe i wyciąć malutkie otworki w jednym rogu, dekorować najpierw jedną, potem drugą polewą. Pozostawić minimum 30 minut do zastygnięcia. Smacznego
Kuchnia Prezydentowejcoś z nich przygotować. Z racji że są z gatunku tych mega twardych w grę wchodziło tylko przełożenie jakimś gorącym kremem. Więc ugotowałam budyń i wylałam na ciastka, w środek rozsmarowałam masę krówkową, a wierzch oblałam pyszną czekoladą. Ten deser to prawdziwy raj dla zmysłów :) Śmiało mogę powiedzieć że bardziej nam smakował niż słynny(...)mleka 3/4 szklanki cukru 0,5 opakowania cukru waniliowego 2 budynie waniliowe 0,5 szklanki mąki pszennej 2 jaja kostka masła 200 g POLEWA : 1 gorzka czekolada 1 mleczna czekolada z krojonymi orzechami 2 łyżki mleka 2 łyżki masła lub oleju wiórki lub orzechy do posypania WYKONANIE : Blachę o wymiarach 25/40 cm wykładamy aż po brzegi folią aluminiową
Pani na desermasłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Odstawiamy by przestygła a następnie wykładamy na karmel. Ważne jest by nie była zbyt gorąca by karmel się nie rozpuścił. Wierzch posypujemy gruba solą i solonymi, pokruszonymi pistacjami :) Odstawiamy by czekolada zastygła. Kroimy nożem z piłką (jak do chleba) lub maczanym we wrzątki ostrym nożem. A teraz moje uwagi. Ważne jest
Dzieje kuchennej Wiewiórypół kostki masła 1 łyżeczkę zapachu śmietankowego pół szklanki mleka sojowego waniliowego Wykonanie Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i mieszamy aż żelatyna się rozpuści i odstawiamy do wystudzenia , następnie w garnku rozpuszczam czekoladę z mlekiem sojowym waniliowym , i odstawiam do wystudzenia . Kiedy żelatyna i czekolada stygnie , ubijamy śmietanę na sztywno, kiedy śmietanę mamy ubitą
Mój Smakdrugi placek, wystudzić i pokruszyć. Odłożyć. Masa jabłkowa: 1,5 kg jabłek 1 galaretka cytrynowa cukier do smaku + 100 g gorzkiej czekolady Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jabłka podsmażyć z cukrem. Do gorących jabłek galaretkę w proszku i dokładnie wymieszać, aż się rozpuści. Na wystudzone ciasto wyłożyć masę jabłkową, przykryć pokruszonym ciastem. Pozostawić(...)wystudzenia. Schłodzić w lodówce. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, udekorować nią wierzch ciasta. Smacznego
Domowa cukiernia Ewy