gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:81/258)

sernikowiec na zimno... 194

kostkę i na sitko aby odciekły z soku 2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 300 ml gorącej wody do serka dać gruszki, ostudzoną galaretkę i mikserem wymieszać tortownica 20cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia na dno poukładać biszkopty i wylać na nie masę serową czekoladę rozdrobnić w rozdrabniaczu lub zetrzeć na tarce wsypać do masy serowej i delikatnie w blaszce

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto maślane omletowe 276

Przepis na bardzo maślane, wilgotne ciasto z dodatkiem gorzkiej czekolady. Stopień ciężkości i wilgotności ciasta zależy od ilości dodanego masła :-) Gorąco polecam poeksperymentować razem ze mną! - po schłodzeniu można je kroić jak jajecznego omleta - cudowne ciasto do kawy, czy herbaty

AniaGotuje.pl
WAFEL SNICKERS (wegański, bez cukru) 168

woda do namoczenia II warstwa 300 g daktyli + gorąca woda do namoczenia 250 g masła orzechowego 100 g posiekanych orzeszków ziemnych III warstwa: 100 g płatków jaglanych 100 ml gorącej wody 60 g kokosu 3 łyżki masła orzechowego 50 g czekolady (u mnie gorzka) Dodatkowo: 4 duże wafle Sposób przygotowania pokazuję w filmiku

Via Gusto
mazurek z ananasowym dżemem i czekoladą 145

nagrzanego do 220*C, piec do zarumienienia, czyli około 15 minut.  Po upieczeniu wystudzić i delikatnie zsunąć z papieru. Środek wypełnić dżemem. Czekoladę  połamać do miseczki, zalać mlekiem i rozpuścić nad garnkiem z gorącą wodą. Polać wierzch ciasta, zostawiając ramkę. Na górze ułożyć cukierki i kawałki ananasa. A przy okazji Świąt firma Stovit organizuje konkurs, w którym

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Torcikowe ciasto z owocami 207

łyżki cukru pudru 2 łyżeczki  żelatyny rozpuszczonej w minimalnej ilości wrzątku po szklance jagód i posiekanych brzoskwiń bez skórki PONCZ: 3/4 szklanki gorącej wody  2 łyżki cukru sok z 1/2 cytryny POLEWA: 1 czekolada mleczna 1 łyżka mleka siekane migdały do posypania Przygotowanie: BISZKOPT: Białka oddzielić od żółtek. Do białek dać szczyptę soli, ubić na sztywno

Cakes By Kejt
Zdrowe ciasteczka dla dzieci 259

rumienić się na brzegach. Do dekoracji użyłam rozpuszczonej czekolady i białej polewy waniliowej (na bazie tłuszczu kokosowego – można kupić ją w Lidlu). Czekoladę i polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, kiedy nie są już gorące, ale ciągle są jeszcze płynne przekładamy je do małych woreczków i wyciskamy na ciastka. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Babka ,,murzynek ” z powidłami. 263

oczyszczonej 3 łyżki kakao 3 łyżki powideł śliwkowych ,u mnie z pomarańczy . Składniki na polewę: 70 g gorzkiej czekolady 70 ml śmietany kremówki Czekoladę wraz z kremówką rozpuszczamy w miseczce umieszczonej nad garnuszkiem z gorącą wodą .Dekorujemy ciepłą ciasto. Mąkę ,kakao ,sodę przesiewamy .Mleko ,olej ,jajka i cukry miksujemy tylko do połączenia się składników .Następnie stopniowo dodajemy suche składniki

Ladylaura.
Ciasteczka owsiane z żurawiną 160

ilości syropu lub miodu. Składniki (ok. 40 ciasteczek) 250 płatków owsianych 2 garście żurawiny suszonej łyżka syropu z agawy łyżka masła 3/4 szklanki gorącej wody szczypta sody oczyszczonej/proszku do pieczenia szczypta soli pół tabliczki czekolady gorzkiej (min.70% kakao) Płatki owsiane mielimy w blenderze (dosłownie chwilkę). Dodajemy sodę i sól, następnie roztopione masło i wodę. Wsypujemy żurawinę, dosładzamy syropem. Ugniatamy

Powiedz dietom nie
Ciasto jabłkowo-orzechowe 186

formy (24/30 cm), wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 40 min w temperaturze 180 stopni. W kąpieli wodnej rozpuścić margarynę i czekoladę, następnie dolać śmietanę lub mleko. Wszystko dokładnie połączyć ciągle podgrzewając. Gorącą polewę wylać na przestudzone ciasto. Udekorować według uznania

Mix smaku
Tarta z kremem czekoladowym i czereśniami 201

minut. Pozostawić do wystudzenia. Krem czekoladowy: Do garnka wlać śmietanę, dodać połamaną na kawałki czekoladę i masło. Całość trzymać na małym ogniu aż czekolada się rozpuści a masa nabierze aksamitnej konsystencji. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i dodać do masy.  Gdy krem zacznie tężeć wylać go na upieczony spód. Czereśnie wydrylować i powtykać w masę czekoladową. Gotową tartę

Fabryka pomysłów
Adwokat Diabła- czyli tort sernikowy z adwokatem 300

ciemnego kakao  1 łyżeczka ciemnego rumu  1 łyżka kawy rozpuszczalnej  150 g czekolady gorzkiej 70% Na galaretkę adwokatową :  500 ml adwokatu  150 g kremówki  1 op galaretki cytrynowej 2 łyżki żelatyny + 50 ml gorącej wody 125 ml wody do rozpuszczenia galaretki  Wykonanie :  UWAGA wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową(...)misce. Galaretkę rozpuszczamy w 125 ml gorącej nie wrzącej wodzie i mieszamy do całkowitego rozpuszczania. Studzimy. Tak samo postępujemy z żelatyną. Po przestudzeniu delikatnie najlepiej partiami łączymy adwokat z żelatyną i galaretką. Mieszamy i wylewamy na schłodzony sernik. Całość chłodzimy kilka godzin do stężenia galaretki. Najlepiej całą noc, Przed podaniem możemy udekorować czekoladą lub kakao.  Smacznego i Wszystkiego

vaniliowoczekoladowa
Rozmarynowo-miętowy mus z białej czekolady 171

łyżce mleka, do momentu, aż konsystencja nabierze oczekiwanego wyglądu (będzie lekko płynna i błyszcząca). Ostudzić (ma być wciąż płynna, ale nie gorąca. Może być lekko ciepła). Do kieliszków nałożyć rozmarynowo-miętowy mus z białej czekolady. Polać sosem czekoladowym. Udekorować listkiem mięty. Mus można również podać w małych kieliszkach lub na małych talerzykach: Na małe talerzyki rozsmarować małą

Moja Delicja
Muffinki czekoladowe z bydyniem 168

łyżki kakao 3 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej 300 ml mleka łyżka cukru waniliowego  150 g mlecznej czekolady Wszystkie suche składniki wsypujemy do miski miksera.Do mleka wbijamy jajka i lekko bełtamy.Roztopione gorące masło i mieszankę jajeczną wlewamy do suchych składników i miksujemy do uzyskania jednolitej masy.Czekolady drobno siekamy,dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy

Anielskie wypieki
Pudding, czyli budyń w wersji luksusowej 196

doprowadzić do wrzenia. W tym czasie w dużej misce ubić żółtka z cukrem i kakao na puszystą masę. Powoli wlewać gorącą śmietanę, energicznie mieszając łyżką, nie dopuszczając jednak do powstania piany. Do masy dodać posiekaną czekoladę, wymieszać. Masę przelać do kokilek. Piec w 120 st. C. 60-75 minut, aż masa zgęstnieje.  Wyjąć z piekarnika, ostudzić, a następnie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik gotowany na naturalnym spodzie, bez dodatku cukru i tłuszczu. 173

jakości 3 jajka  ksylitol do smaku sok z połowy cytryny skórka otarta z cytryny 1/2 szklanki mleka 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju  Oraz: kostka gorzkiej czekolady folia spożywcza  naczynie o pojemności 2 l Gotujemy mleko, zalewamy nim przepłukane ciepłą wodą daktyle i kakao, dokładnie mieszamy. Odstawiamy na godzinę, aby daktyle zmiękły i łatwiej dały się(...)mleko z mąką ziemniaczaną. Energicznie mieszamy, jak przy gotowaniu budyniu. Jeśli nawet zrobią się grudki, nie ma problemu, wystarcz zmiksować i będzie ok. Gorącą masę wykładamy na przygotowany spód, równamy, a na wierzch ścieramy kostkę czekolady. Lekko się rozpuści , później stwardnieje i będzie fajnym wykończeniem. Reasumując.... Ciasto jest bez pieczenia, na zdrowym, ziarenkowym spodzie, gdzie nasiona nie były poddane

Dieta moja pasja