Ciasto / tarta bananowo-kokosowa na spodzie daktylowym z płatkami gryczanymi

Ciasto / tarta bananowo-kokosowa na spodzie daktylowym z płatkami gryczanymi

Ciasto / tarta bananowo-kokosowa na spodzie daktylowym z płatkami gryczanymi

Przepis na : deser

Zdrowy i pożywny deser na bazie daktyli, banana, mleka kokosowego i gorzkiej czekolady. Bez pieczenia, jajek, mleka, dodatkowego cukru i glutenu. Ciekawe również jako opcja śniadaniowa dla miłośników słodkich śniadań. Składniki (2 porcje): 1 duży banan 100 g płatków gryczanych 100 g daktyli 80 ml mleka kokosowego 3 rządki gorzkiej czekolady 1/3 łyżeczki agaru Przygotowanie (15 minut bez moczenia i mrożenia): - daktyle zalewamy gorącą wodą i pozostawiamy na godzinę - daktyle odcedzamy i mieszamy z płatkami... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pora na pora i pomidora

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

12 pysznych przekąsek na sylwestra

Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.

Czytaj dalej...

Autor

Michalina BrońskaMichalina Brońska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

por , kokosowe, czekolada, ciastka , banan, śniadania, ciekawe przepisy, ciasteczka, śniadanie, wegańskie, ciasto, deser, desery, bez pieczenia, przekąska, przekąski, ciasta z masa, ciasto kokosowe, ciasto z bananem, ciasto z bananami, ciastka kokosowe, gorąca czekolada, dania na gorąco, łatwe ciasto, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z Pora na pora i pomidora

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.