gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:62/258)

Jak rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej? 174

Idealna jako polewa, doskonała do picia na gorąco, niezbędna do fondue z owocami. Płynna czekolada, bo o niej mowa, to składnik wielu uwielbianych deserów. By cieszyć się jej gładką konsystencją, konieczne jest umiejętne rozpuszczenie słodkiej tabliczki. W przepisach często spotkać można się z pojęciem rozpuszczania czekolady w kąpieli wodnej. Na czym polega ta metoda? Czego […] Artykuł Jak rozpuścić

PysiaGotuje.pl
Czekoladowy mus z frużeliną mango-gruszkową 140

wodnej, dodałam rum oraz masło i wymieszałam na idealnie gładką masę. Białka ubiłam na sztywną pianę, a żółtka utarłam z cukrem na puszystą masę. Czekoladę nieco przestudziłam tak, aby nie była gorąca a jednocześnie wciąż płynna, dodałam masę z żółtek i wymieszałam. Następnie dodałam pianę z białek i delikatnie wymieszałam. Mieszać należy powoli, żeby mus był puszysty

Kate's Kitchen
Brzoskwiniowy Puch 194

Dodatkowo: 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka cukru pudru praliny do zdobienia Przygotowanie: 50 ml śmietanki podgrzać prawie do wrzenia z 1 łyżeczką cukru pudru. Czekoladę połamać na małe kawałki i zalać gorącą śmietanką. Odczekać 1 minutę po czym wymieszać energicznie do uzyskania jednolitej masy. Wyjąć „Brzoskwiniowy puch” z lodówki i oblać go masą czekoladową. Udekorować pralinami według uznania

Kulinarna (nie)codzienność
Tort śmietanowo-bezowy z truskawkami 125

śmietany, w tym czasie roztopić na parze czekoladę połamaną w kostkę (woda nie może się gotować po zagotowaniu wyłączyć umieścić na garnku miskę z czekoladą i przykryć pokrywką). Roztopioną ciepłą nie gorącą polewe wlać do śmietany i delikatnie zmiksować- cukru pudru już nie dodawałam.  Wysmarować białą masą pierwszy bezowy zimny spód. Na krem  układać owoce. Drugi bezowy

Kubki smaku
Delikatny tort musowy 262

szpatułką. Masę delikatnie przełożyć na mus z gorzkiej czekolady, wyrównać. Wstawić do lodówki na klika godzin, masa powinna być ścięta. Ciasto można udekorować tartą gorzką czekoladą. Ciasto kroić cienkim nożem zanurzonym w gorącej wodzie i wytartym do sucha. Ciasto można zrobić nawet 2-3 dni przed podaniem, przechowywać w lodówce, szczelnie przykryte, aby nie przesiąknęło zapachami lodówki. Smacznego! Delikatny

moj przepis na
Sernik z Likierem Czekoladowym i Kawałkami Czekolady 182

rondelka, a do niej miód, kawę. Zagotowałam wszystko i doprowadziłam do wrzenia. Oczywiście co jakiś czas mieszałam. Zestawiłam rondelek z ognia i wrzuciłam mleczną czekoladę połamaną na kosteczki i wymieszałam w gorącej śmietance, w taki sposób też się rozpuściła, na koniec dodałam masło w temperaturze pokojowej i również wymieszałam. Lekko przestudzoną polewą polałam sernik. Tak jak już wspomniałam udekorowałam

Blondynka Gotuje
Murzynkowe muffinki z niespodzianką Rafaello 197

wysokości. Umieścić po środku Rafaello, docisnąć. Niespodziankę przykryć koleją porcją ciasta. Piec 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Muffinki udekorować czekoladą i wiórkami kokosowymi.    Gdy są jeszcze gorące Rafaello się rozpływa :D Wyszło obłędnie

MarciochaKucharzy
Kostka Cappucino 220

instant (proszku); 150 g drobnego cukru kryształu; 125 g mąki pszennej; 1 łyżeczka proszku do pieczenia; Masło utrzeć do białości. Dodać roztopioną i lekko przestudzoną czekoladę, zmiksować. Kawę rozpuścić w 1 łyżce gorącej wody, wmiksować do masy. Dodać cukier i ponownie zmiksować. Białka oddzielić od żółtek. Po kolei do masy czekoladowej dodawać żółtka, cały czas miksując. Mąkę wraz

In my kitchen
Sernik z Advocatem i Kawałkami Czekolady z Polewą Czekoladowo-Kawową 193

rondelka, a do niej miód, kawę. Zagotowałam wszystko i doprowadziłam do wrzenia. Oczywiście co jakiś czas mieszałam. Zestawiłam rondelek z ognia i wrzuciłam mleczną czekoladę połamaną na kosteczki i wymieszałam w gorącej śmietance, w taki sposób też się rozpuściła, na koniec dodałam masło w temperaturze pokojowej i również wymieszałam. Lekko przestudzoną polewą polałam sernik. Tak jak już wspomniałam udekorowałam

Blondynka Gotuje
Sernik gotowany przekładany kruchym ciastem 187

zagotowujemy ciągle mieszając Do mleka wsypujemy mąkę ziemniaczaną, dobrze mieszamy i wlewamy do masy serowej Do gorącej masy  dodajemy kilka kropel zapachu pomarańczowego Gorącym ciastem przekładamy kruche placki Można polać czekoladą lub po prostu posypać z wierzchu cukrem pudrem. Jeśli dla kogoś jedna i druga wersja podania będzie za słodka, to sernik jest też smaczny bez ozdabiania

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
797. Czekoladowa cukiniowa owsianka. 148

Kakaowa cukiniowa owsianka  z gorzką czekoladą, daktylami i bananem Słodkiego pocieszenia i gorącej miseczki potrzebuje, bo ostatnio mi jakoś tak smutniej, pomimo, że szczęśliwa wciąż jestem, sprzeczne to, wiem. Ach, i znów będę  na pociąg pędziła

More food, love and dreams
Ciasto Shrek 230

Wierzch: 2 galaretki rozpuszczone w 800 ml wody. Formę do pieczenia wykładamy folią aluminiową tak, żeby wystawała. Wkładamy biszkopt i nasączony go, a następnie wlewamy gorący budyń. Na przestudzony budyń układamy delicje (czekoladą do góry). Wylewamy masę piankową. Na wierzch wylewamy tężejące galaretki, uważając żeby nam nie przeleciała

Delicious Titbits
Ciasto Delicja 1379

czekoladowa : 120 g mlecznej czekolady 500 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny rozpuszczona w 1/4 szklanki gorącej wody lub 2 śmietan-fixy Polewa czekoladowa : 70 ml śmietanki kremówki 30% 70 g mlecznej czekolady Białka ubijamy na sztywną pianę, dodając na początku ubijania szczyptę soli. Do ubitych białek dodajemy stopniowo drobny cukier. Następnie, nie przerywając(...)jednym kierunku). Przygotowaną masę wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (21x28cm). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15-20 minut. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody. Odstawiamy do stężenia. Brzoskwinie odsączamy z zalewy, kroimy w niewielką kostkę. Przestudzony biszkopt nasączamy syropem z brzoskwiń (mniej więcej 1/4 szkl. syropu rozcieńczona z 1 łyżką wody). Wykładamy

Smaki Na Talerzu
Torcik czekoladowo-jeżynowy 232

szkl. musu z jeżyn* 2 szkl. śmietanki 36% 3 łyżeczki żelatyny 2-3 łyżki gorącej wody czekoladowa pianka: 1 i 1/2 szkl. śmietanki 36% 100 g czekolady deserowej ponadto: 4 kostki czekolady deserowej jeżyny Białka ubić na sztywną pianę,miksując dodawać cukier i po jednym żółtku. Mąkę,kakao i proszek wymieszać razem,przesiać przez sito i delikatnie wymieszać(...)rozpuścić w 2-3 łyżkach gorącej wody i wymieszać z musem jeżynowym. Śmietanę ubić na sztywno i połączyć z tężejącym musem miksując na wolnych obrotach. Masę wylać na przygotowany biszkopt,wyrównać i przykryć drugim plackiem lekko dociskając. Ciasto wstawić do lodówki,do stężenia pianki. Pół szklanki śmietany podgrzać i rozpuścić w niej czekoladę,przestudzić. Śmietanę ubić na sztywno,wlać

Kolorowa kuchnia Elki
Pieczona owsianka z ricottą i czekoladą 243

czekoladę. Delikatnie przemieszać i wyłożyć do naczynek do zapiekania. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez około 15 min. Podawać na gorąco. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Dania jednogarnkowe Tagged: czekolada , płatki owsiane , ricotta

https:KKuchniaMniam
"Bounty" w białej czekoladzie 175

roztopić w kąpieli wodnej. Jeśli będzie bardzo gęsta dodać mleko lub śmietanki. Woda z wodnej kąpieli nie może się gotowac, ma być tylko gorąca. Za pomocą wykałaczki i łyżeczki obtaczać kuleczki kokosowe w czekoladzie i układać na talerzu wyłożonym papierem pergaminowym. Gdy czekolada zastygnie można zajadać.  Jeśli kuleczki były chłodzone w zamrażarce trzeba zaczekać aż zmiękną

Maślane ciasteczko