gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:59/258)

Sernik z pierniczkami i lekką pianką. 270

śmietanki kremówki 30 % cukier puder do smaku 2 kopiaste łyżki mleka w proszku 1 płaska łyżka żelatyny 3 łyżki gorącej wody Dodatkowo: 40 dag pierników w czekoladzie nadziewanych 5 dag mlecznej czekolady Wykonanie: 1. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami na puszystą masę, następnie wsypujemy budynie w proszku i dodajemy ser i olejek(...)Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy mleko w proszku i cukier puder do smaku i ubijamy, na koniec dodajemy żelatynę i dokładnie ubijamy. Piankę wykładamy równomiernie na zimnym serniku i wkładamy do lodówki do stężenia na kilka godzin. Po tym czasie sernik kroimy. 5. Dekoracja i podanie: Czekoladę ścieramy na tarce

Izabelawkuchni
Dwukolorowe ciasto z twarogiem 236

Nadzienie twarogowe: 250 g twarogu półtłustego 1 duże jajko 1 żółtko 100 g cukru 70 g kwaśnej śmietany 12% 30 g budyniu waniliowego (proszek) Polewa: 1/2 tabliczki białej czekolady 1,5 łyżki mleka Przygotowanie: Nadzienie twarogowe: Jajko roztrzepać w misce, połączyć z pozostałymi składnikami nadzienia, rozcierając przy tym twaróg (ja użyłam twarogu prosto z kostki- niemielonego, ale jeśli chcecie(...)szybko się rumieniło, można pod koniec pieczenia przykryć je folią aluminiową. Upieczone ciasto pozostawić w uchylonym piekarniku do wystudzenia. Polewa: Mleko podgrzać, aż będzie gorące. Dodać do niego posiekaną białą czekoladę i wymieszać, aż czekolada rozpuści się w mleku (w razie potrzeby podgrzać jeszcze kilka sekund w mikrofalówce). Ostudzone ciasto polać przestudzoną czekoladą. Odstawić do jej zastygnięcia. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Kawa mrożona 2367

Polewę czekoladową zamień na karmelową, a bitą śmietanę posyp kakao albo płatkami migdałów! Obłęd! Składniki: (na 2 porcje) polewa czekoladowa lub kilka kostek mlecznej czekolady 300 ml zimnego mleka 150 ml zaparzonej mocnej gorącej kawy  2 gałki lodów śmietankowych (polecam domowej roboty ) bita śmietana cynamon do oprószenia Przygotowanie: Przygotować dwie wysokie szklanki o pojemności 400 ml. Ścianki szklanek(...)środka polać polewą czekoladową. Jeśli korzystacie z mlecznej czekolady, najpierw trzeba ją roztopić w kąpieli wodnej , chwilkę przestudzić i dopiero wtedy rozlać po ściankach szklanek.  Do 1/3 wysokości szklanek wlać mleko, następnie dać po jednej gałce lodów śmietankowych. Całość zalać gorącą kawą. Teraz dolać jeszcze odrobiny mleka (można wrzucić również kilka kostek lodu), a na górę wyłożyć bitą

Nastoletnie Wypiekanie
TIRAMISU BROWNIES 292

180g ksylitolu - 3 duże jajka - 200g czekolady gorzkiej ( max 60%) roztopionej - 120g mąki orkiszowej białej - 1 łyżka kawy rozpuszczalnej rozpuszczona w 1/5 szklanki gorącej wody - 1 łyżka likieru amaretto Wszystkie składniki powinny być w temp.pokojowej. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Przestudzić. W misie malaksera utrzeć masło z ksylitolem na jasną , puszystą masę. Dodawać po jednym jajku, ciągle miksując. Następnie(...)dodajemy lekko przestudzoną czekoladę, zmiksować. Na końcu dodajemy mąkę, kawę i likier, miksujemy do połączenia składników. Składniki części tiramisu: - 500g mascarpone - 130g ksylitolu - 2 duże jajka - 2 łyżki likieru amaretto - 2 łyżeczki kawy rozpuszczone w 1 łyżce gorącej wody Wszystkie składniki zmiksować w misce do połączenia. Blaszkę u mnie 22x33cm lub mniejszą np.20x30cm wyłożyć papierem do pieczenia

Smaczne Zdrowe
Babeczki jabłkowe na zimno 155

zaproponuję coś na deser. Bardzo szybki do przyrządzenia i prosty jak drut :-) Składniki:  4 jabłka  2 galaretki agrestowe  gorzka czekolada  2 szklanki wody  Sposób przyrządzenia :  Galaretki rozpuścić w 2 szklankach  gorącej wody. Jabłka umyć, obrać zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Gdy galaretka porządnie wystygnie, dołożyć starte owoce i wszystko dokładnie wymieszać(...)Przełożyć w miseczki, włożyć do lodówki na całą noc. Przed podaniem czekoladę rozpuścić i polać babeczki. Dla dzieciaków można dołożyć kulkę lodów, owoców natomiast dla dorosłych wystarczy cydr z polskich jabłek. Udanego weekendu

pieprzny smaczek
Sernik "czekoladowa dama" 166

cukier,wlać wodę i szybko zagnieść ciasto. Wylepić dno tortownicy o wym 24 cm, włożyć do lodówki na czas przygotowania masy. MASA SEROWO-CZEKOLADOWA: Białą czekoladę połamać , przełożyć do miseczki, rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej na płynną masę. Twaróg zmielić w maszynce, wbić jaja, dodać białko, masło, wlać śmietankę ,wsypać cukier oraz budyń krótko zmiksować tylko do połączenia(...)napowietrzać niepotrzebnie masy, na koniec wlać lejącą białą czekoladę i wymieszać.  Wylać na kruchy czekoladowy spód.Wstawić sernik do nagrzanego piekarnika do 180*c i piec 15 minut, po czym temp zmniejszyć do 160 i piec jeszcze 30 minut-pilnować aby sernik się nie zrumienił, ma pozostać biały! W tym celu gdyby była taka potrzeba nakryć wierzch folią aluminiową

Wanilia i Kardamon
Mocno czekoladowy budyń domowy 116

małe porcje) 1 szklanka mleka (najlepiej tłustego) 1/2 szklanki śmietany kremówki 30 g gorzkiej czekolady 30 g mlecznej czekolady 1 łyżka mąki ziemniaczanej 60 g cukru pudru 35 g dobrego kakao 2 łyżki gorącej wody 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 żółtka jaj klasy M* 2-3 łyżeczki płatków migdałowych * pamiętajcie, aby użyć jajka ze sprawdzonego źródła Przygotowanie(...)garnku do gotowania mleka (lub innym z grubym dnem) podgrzewamy mleko ze śmietanką. Odlewamy około 1/2 szklanki. Czekoladę drobno siekamy. W misce mieszamy mąkę ziemniaczaną, kakao i cukier puder. Następnie dodajemy 2 łyżki gorącej wody i około 1/2 szklanki podgrzanego mleka ze śmietanką (ilość "płynu" na wystarczyć do wymieszania składników, tak jak robimy to w przypadku gotowych budyniów

Słodkie okruszki
Deser w rustykalnym stylu. Mocno czekoladowy budyń domowy. 112

małe porcje) 1 szklanka mleka (najlepiej tłustego) 1/2 szklanki śmietany kremówki 30 g gorzkiej czekolady 30 g mlecznej czekolady 1 łyżka mąki ziemniaczanej 60 g cukru pudru 35 g dobrego kakao 2 łyżki gorącej wody 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 żółtka jaj klasy M * 2-3 łyżeczki płatków migdałowych * pamiętajcie, aby użyć jajka ze sprawdzonego źródła Przygotowanie(...)garnku do gotowania mleka (lub innym z grubym dnem) podgrzewamy mleko ze śmietanką. Odlewamy około 1/2 szklanki. Czekoladę drobno siekamy. W misce mieszamy mąkę ziemniaczaną, kakao i cukier puder. Następnie dodajemy 2 łyżki gorącej wody i około 1/2 szklanki podgrzanego mleka ze śmietanką (ilość "płynu" na wystarczyć do wymieszania składników, tak jak robimy to w przypadku gotowych budyniów

Słodkie okruszki
BROWNIE 145

deserowej czekolady 200 g masła 6 jaj 100 g cukru 100 g mąki 1 szklanka obranych orzechów lody waniliowe- opcjonalnie Na garnek z gorącą wodą kładziemy miskę i wrzucamy do niej czekoladę i masło. Jak wszystko ładnie się rozpuści odstawiamy aby wystygło. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę i zmniejszamy obroty, dodajemy mąkę i rozpuszczoną czekoladę, cały czas

harrisa
Ciastka owsiane z żurawiną 122

ciastek - nabierałam łyżeczką małe porcje, formowałam kulki i spłaszczałam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam w 200 stopniach przez 20 minut Dla zainteresowanych : Czekoladę stopiłam w kąpieli wodnej : ustawiłam nieduży rondel z gorącą wodą na palnik na średnim ogniu, nad rondlem postawiłam miskę aluminiową i do niej wsypałam pokruszoną czekoladę. Chwilę mieszałam, aż czekolada się rozpuściła i spód

apetytnapieczenie
Wróciłam! 125

oleju 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżka kakao czekoladowy krem: 70 ml śmietany kremówki 20 g mlecznej czekolady (32%) 30 g ciemnej czekolady (80%) dodatkowo: 60 g cukru pudru 2 łyżki gorącej wody cukrowe perełki do dekoracji cukrowe serduszka Najpierw przygotować krem: Kremówkę mocno podgrzać, ale nie gotować. Czekoladę posiekać, włożyć do miski, zalać kremówką. Odstawić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Mus z białej czekolady ... 236

poprawę humoru :) Szybki deser dla czterech szczęśliwców, chyba że zrobimy go więcej, albo zjemy wszystko sami. Składniki: 300 ml śmietany kremówki 200 g białej czekolady 2 łyżki mleka 6 łyżeczek żelatyny 3 łyżki gorącej wody 100 g płatków migdałów 4 banany 200 g jagód 2 łyżki miodu Przygotowanie: Migdały uprażyć, podzielić na cztery części i wypełnić dno szklaneczek(...)Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie - pozostawić do delikatnego ochłodzenia. W misce ubić śmietanę na sztywną pianę, w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę z mlekiem i połączyć ze śmietaną, delikatnie mieszając łyżką, dodać żelatynę. Gotowym musem zalać migdały i wstawić szklanki do lodówki na 1h.  Banany obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do garnka z miodem i jagodami. Smażyć

Niezły Młynek
Najlepsze Ciasto Czekoladowo Pomarańczowe 279

kakao 250 g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Pomarańcze przekuwamy w kilku miejscach np. wykałaczką a następnie gotujemy około 30 minut. Gorącą pomarańczę blendujemy i odstawiamy do ostygnięcia. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do ostygnięcia. Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy stopniowo olej. Ciągle ubijając dodajemy pomarańczowe puree i roztopioną czekoladę. Krótko ubijamy. Kolejno dodajemy kakao

Made By Mom And Son
Biała kawa zbożowa o smaku gruszkowym. 123

kubka gorącej porannej kawy dołożyłam sporo mlecznego puchu, białej czekolady i oczywiście syropu z sezonowych gruszek, by nadać kawie niepowtarzalny owocowy smak. I tak powstało idealne połączenie kawy z witaminami na chłodny dzień, spróbujecie? :-) Składniki na 2 szklanki: Inka Klasyczna mleko 3,2 % - 200 ml laska wanilii biała czekolada do oprószenia dojrzała gruszka garść cukru Wykonanie: Gruszkę obrać(...)laski wanilii i podgrzać je by było gorące. Mocno spienić, za pomocą np. spieniacza. W szklankach zaparzyć po łyżeczce Inki - uzupełniamy wodą szklaneczki do połowy. Dodać po łyżce lub dwóch syropu i dolać do pełna spienione mleko. Poczekać chwilę, aż mleko odwarstwi się od piany i posypać stratą białą czekoladą, która fantastycznie uzupełnia gruszkowy smak! Podawać bezpośdrednio

Poezja Smaków - blog kulinarny
Potrójnie musowe ciasto czekoladowe 107

odstawiamy do napęcznienia. Pół szklanki śmietany podgrzewamy w garnuszku niemal do temperatury wrzenia. Zdejmujemy z ognia i dodajemy żelatynę. Mieszamy, by się rozpuściła. Następnie gorącą śmietaną z dodatkiem żelatyny zalewamy białą czekoladę. Od czasu do czasu mieszamy, by czekolada się rozpuściła. Masę schładzamy do temperatury pokojowej. W misie umieszczamy pozostałą śmietanę. Ubijamy ją na sztywno. Do wystudzonej masy czekoladowej

MyCookBook.pl