Mazurek chałwowo-orzechowy z czekoladą

Mazurek chałwowo-orzechowy z czekoladą

Mazurek chałwowo-orzechowy z czekoladą

Mazurek chałwowo-orzechowy najlepiej smakuje po 2 dniach od przygotowania, ponieważ przez ten okres ciasto kruche lekko zmięknie. Jeżeli lubicie połączenie chałwy i czekolady - to poniższy przepis przypadnie Wam do gustu. Składniki na kruche spody (z tej porcji wyjdą 2 mniejsze spody) 1,5 szklanki mąki pszennej 1/2 kostki masła, tj. 125 g masła (niektóre opakowania masła  mają wagę 200 g, więc będziemy potrzebować więcej niż połowę takiej kostki!) 4 łyżki cukru pudru 1 jajko (m) wanilia (ziarenka z laski... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, czekolada, orzechy, chałwa, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, ciasto z masa, ciasta z masa, wielkanoc, ciasto z orzechami, gorąca czekolada, masło orzechowe, szybkie ciasto

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.