gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:53/258)

Kolorowa pianka na biszkopcie 310

mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia pianka 600 ml śmietanki 30 % 3 galaretki o róznych kolorach;  ja dałam cytrynową, agrestową i wiśniową 750 ml gorącej wody 5 kostek gorzkiej czekolady Przygotować biszkopt. Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Blaszkę o wymiarach 25x28 natłuścić masłem i posypać tartą bułką. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić

Monia miesza i gotuje
Chili con carne z chorizo 205

smaku. Dusimy około 15-20 minut. Gdy sos pomidorowy mocno się już zredukuje dodajemy przepłukaną na sicie czerwoną fasolę oraz osączoną kukurydzę. Na koniec dorzucamy kostki czekolady, niech roztopią się w gorącej potrawie. Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem, bagietką lub nachosami

Smaki Na Talerzu
Eklerki 1302

Można też je przekroić i nałożyć krem do środka – jak na kanapki. Drugi sposób to więcej kremu na ciastkach ;) Na koniec eklerki dekorujemy rozpuszczoną czekoladą – nie powinna być już gorąca, ale ciągle jeszcze musi być płynna. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Czekoladowo-migdałowa panna cotta z konfiturą śliwkową. 151

świeże owoce do przybrania u mnie akurat czarna borówka i poziomki z ogrodu:)   1.Mleko, śmietankę, ekstrakt i cukier podgrzewamy ( nie gotujemy!!!) na bardzo małym ogniu. Czekoladę siekamy i dodajemy do gorącej masy śmietankowej, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. 2. Całośc podgrzewamy pamiętając aby masa się nie gotowała. Optymalna temperatura masy to ok. 80-83 st.C, więc jeśli nie macie

vaniliowoczekoladowa
Affogato 119

przed przygotowaniem deseru.    Affogato Składniki: filiżanka gorącego espresso lody waniliowe lub śmietankowe, u mnie waniliowo - czekoladowe Przygotowanie: Do szklanek przekładamy lody i zalewamy gorącym espresso. Podajemy posypane wiórkami czekolady lub np. kakao

Moja smaczna kuchnia
Mazurek z masą orzechową i czekoladą 237

Nadzienie:   puszka masy orzechowej (użyłam Helio ),  100g gorzkiej czekolady,  garść orzechów włoskich ,  3 białka,  1/2 szklanki cukru,  szklanka płatków owsianych. Czekoladę posiekać i rozłożyć na gorącym cieście. Posypać posiekanymi orzechami włoskimi. Rozsmarować gotową masę orzechową. Białka ubić na sztywno z dodatkiem cukru. Dodać płatki owsiane, delikatnie wymieszać szpatułką. Pianę rozsmarować na wierzchu ciasta

Z miłości do słodkości
Sernik na spodzie brownie z musem czekoladowym 161

czekolada mleczna 1 łyżeczka cukru pudru (opcjonalnie) Śmietankę ubijamy do uzyskania sztywnej i puszystej piany. Czekoladę rozpuszczamy i przelewamy stopniowo do musu śmietankowego (uwaga - czekolada nie może być zbyt gorąca!). Można dodać troszkę cukru pudru, jednak według mnie mus jest na tyle słodki, że nie jest to konieczne. Przekładamy mus na przestudzone ciasto sernikowe, równamy z wierzchu

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Domowy kopiec kreta 144

pieczenia w razie potrzeby kapka mleka olejek pomarańczowy Masa z bitej śmietany 1/2 l smietany 30 % 4 łyżeczki cukru 1 łyżka żelatyny  4 łyżki gorącej wody 1/2 tabliczki dowalonej czekolady w moim wypadku była to mleczna z nadzieniem tofi Ponadto 4 banany sok z cytryny Wykonanie: Z podanych składników utrzeć biszkopt, w razie potrzeby gdy będzie nie dość

Pychotkaaa
Kto, rano wstaje ten ma dziecko. Śniadanie power mamy. 104

niemu doceniam smak, prawdziwy smak masła orzechowego. Żeby nie było "zakazany owoc" i tak mnie skusił, więc posypała wafla dodatkowo kolorową posypką :) Garstka słonecznika, 3 kostki czekolady gorzkiej- jedna wylądowała w gorącej kawie. Pije tylko czarną kawę parzoną :D bez kawy nie zaczynam dnia. Dodatkowo suszone śliwki i na koniec orzeźwiający grapefruit.  Lokowanie produktów

ClauditteMissCooking
Migdałowe serduszka z ciekawym składnikiem i bardzo smakowita paczka 199

domu i zawinięciu się w koc - nie mam siły. Może później zbiorę się w sobie na tyle, żeby umoczyć inne serduszka i gwiazdki w białej czekoladzie. Na razie grzeję ręce gorącym kubkiem z jeszcze cieplejszą zawartością i pochrupuję gotowe już ciasteczka.  Te słodkości znalazłam na  blogu  Pomidorowej Ani  - zachwyciły mnie nie od pierwszego wejrzenia (choć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
644. Miseczka pełna dobroci. 117

owsianka z jogurtem z mascarpone, grantem, płatkami migdałowymi i białą czekoladą (+trochę truskawek na dnie) Gorąca miseczka i kubek pełen kawy, tylko tyle mi dzisiaj do szczęścia było trzeba

More food, love and dreams
CIASTO SNICKERS NA KRAKERSACH 1306

niej rozsmarowujemy masę karpatkową i posypujemy znów 1/3 orzeszków ziemnych. V . Na masę karpatkową układamy ostatnią warstwę krakersów.  Całość polewamy rozpuszczona w garnuszku polewą z czekolady, masła i mleka ( nie gorącą ale jeszcze ciepłą. Podgrzewamy tylko do rozpuszczenia składników). Posypujemy resztą orzeszków ziemnych. Odstawiamy w chłodne miejsce. Najlepiej smakuje wyjęte z lodówki kilka godzin wcześniej. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Czekoladowe pierogi z czekoladowo-serowym nadzieniem, czyli uczta dla podniebienia każdego łasucha 162

zapewniam, że warto. ... czekoladowa uczta ... Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej + 2 łyżki (do podsypania podczas wyrabiania) 5 kostek czekolady gorzkiej z bakaliami Goplana 90g 2 1/3 łyżki kakao 2 jajka szczypta soli 2 łyżki oleju 3/4 szklanki gorącej wody Farsz: 200 g półtłustego sera(...)białego 3 kostki czekolady Mister Ron Goplana 90g 2 łyżeczki śmietanki 30% Inne: garnek z gotującą się wodą mąka do podsypania blatu Przygotowanie: Ciasto: Do miski przesiewamy 2 szklanki mąki i 2 1/3 łyżki kakao i sól, mieszamy drewnianą łyżką. Następnie dodajemy startą na tarce na drobnych oczkach gorzką czekoladę z bakaliami Goplana, mieszamy. Uwagi: Czekolada musi być bardzo dokładnie

Słodkie okruszki
Kokosowa tarta bez pieczenia 303

całkowicie się stopi. Ostudzoną masę kokosową wykładamy na spód tarty i z powrotem wstawiamy do lodówki. W tym czasie w garnku podgrzewamy śmietankę. Gdy będzie gorąca dodajemy kawałki mlecznej i gorzkiej czekolady. Podgrzewamy na wolnym ogniu mieszając aż czekolada całkowicie się rozpuści. Tak przygotowaną masą polewamy tartę.  Całość odstawiamy ponownie do lodówki na około 2 godziny

Qchnia po prostu
Kawowa pianka 240

płaskie łyżki żelatyny 1/2  szkl. wody 1 łyżka kawy rozpuszczalnej (rozpuścić w niewielkiej ilości przegotowanej wody) 1 tabliczka czekolady mlecznej lub deserowej  Czekoladę zetrzeć na tarce. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, a następnie lekko przestudzić. Schłodzoną śmietankę ubić, dodać rozpuszczoną kawę i cukier puder. Następnie dodać tartą czekoladę i wymieszać. Na koniec wlać żelatynę.   Przełożenie

Moje domowe kucharzenie