gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:60/258)

Czeko-śliwka czyli powidła z czekoladą 119

bardzo małym ogniu gotujemy przez 2-3 godziny co pewien czas mieszając. Kiedy woda odparuje a konsystencja śliwek się zagęści dodajemy połamana w kostki czekoladę. Dosładzamy do smaku (lub nie). Gorące powidła przekładamy do wyparzonych lub wysterylizowanych słoików. Pasteryzujemy w piekarniku przez 15 minut w 100 stopniach C. Chłodzimy pozostawiając wieczkiem do dołu

Pyry na Gaz
Torcik Sachera 101

połową podgrzanej konfitury. Przykrywamy drugim plackiem i smarujemy wierzch ciasta pozostałą konfiturą. Polewa: Do 125 ml wody, wsypujemy 200 g cukru i gotujemy 5 minut. Resztę czekolady rozpuszczamy ( 200 g ) , dodajemy do gorącego syropu i mieszamy. Polewę rozprowadzamy po całej powierzchni tortu , boki też .  Smacznego

Różne smaki w kuchni
Śmietanowiec w kruchym cieście 266

Ładne, łatwe i  pyszne. W internecie krąży wiele podobnych przepisów na ciasta pod nazwą "styropian", "sernik bez sera" itp. Ponieważ na ten jeszcze nie natrafiłam, więc zamieszczam i gorąco polecam. Ciasto: 5 żółtek 3 szklanki mąki 250 g margaryny "Kasia" 1 szklanka cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia              Z podanych składników(...)piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni, piec 20 minut. Po tym czasie zetrzeć lub pokruszyć na wierzch pozostałą część ciasta. Piec kolejne 20 minut.  Gorące ciasto można obsypać kawałkami mlecznej czekolady. Pozostawić (koniecznie) w blaszce do całkowitego wystudzenia

Praktyczna pl
Ciasto z bananami i czekoladą 231

Szukając przepisu na ciasto z bananami, natrafiłam na poniższy przepis. To ciasto jest nieziemsko pyszne. Połączenie bananów z kremem i biszkoptem jest znakomite. Gorąco polecam.  Ciasto z bananami i czekoladą Inspiracja Składniki: Biszkopt: 5 dużych jajek – osobno żółtka i białka 3/4 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej  3 łyżki kakao bez cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Smaki Natalii
jogurtowo galaretkowe babeczki z czekoladą i posypką... 115

Składniki: gorąca woda 400 ml, żelatyna 1 łyżeczka, galaretka owoce leśne 1 opakowanie, czekolada mleczna 100 gram, kolorowa posypka DELECTA - ile potrzeba, jogurt naturalny 150 gram żelatynę i galaretkę dokładnie rozmieszać w 400 ml gorącej wody i wystudzić, do chłodnej galaretki wlać jogurt i dobrze wymieszać foremki kładę na desce i można je łatwo przenosić(...)foremek silikonowych z kominkiem włożyć kawałeczki czekolady, użyłam czekoladę smak tiramisu, wsypać 2 rodzaje posypki do pełna wlać galaretkę jogurtową i schować do lodówki do stężenia, najlepiej na całą noc babeczki galaretkowe przełożyć na talerz - są bardzo lekkie, smaczne i mało kaoryczne.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Bananowe babeczki / Ciasto bananowe 176

Pieczemy w temperaturze 180 st.C przez 30 minut. Na koniec sprawdzamy patyczkiem czy się upiekły. Polewa: Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej (garnek z podzieloną na kawałki czekoladą wkładamy do drugiego garnka z gorącą wodą i cały czas gotujemy na małym gazie)). Dodajemy kremówkę i mieszamy, aż składniki się połączą. Smarujemy ostygnięte babeczki i ozdabiamy. Smacznego :) Zapraszam do pozostawienia komentarza

tojestpyszne.blogspot.com
Jeżyki migdałowe 104

lekko wydłużając dwoma palcami z jednej strony dzióbek, układamy na blaszkę uformowane jeżyki pieczemy w piekarniku około 15 minut w 200 st. C W rondelku rozpuścić czekoladę z mlekiem i masłem. W gorącej polewie zanurzamy przestygnięte jeżyki trzymając za dzióbek posypujemy migdałami Wykałaczką zanurzoną w polewie robimy oczka . Smacznego

kgwjanczewo
Gruszki zapiekane z serem i orzechami 101

kardamonem, a w wydrążone miejsca nasypać prażonych orzechów. Przykryć plasterkami żółtego sera.  Zapiekać w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 20 minut. Podawać gorące. Smacznego! Tutaj wersja deserowa, z czekoladą, równie smaczna Pyszna, upieczona gruszka z kawałkami orzechów i czekolady (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ciasteczka Batman 169

czekoladowa lub gotowa polewa czekoladowa do dekoracji Zanim zaczniemy robić ciasto warto przygotować sobie dekoracje, ponieważ będą potrzebowały trochę czasu, żeby zastygnąć. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofalówce i kiedy nie jest już gorąca przekładamy ją do woreczka strunowego. Szablon kładziemy pod foliową koszulkę, wyciskamy czekoladę z woreczka starając się nie wyjeżdżać za linie

Ciastkozercy
Powidła śliwkowe z czekoladą do świątecznego piernika i nie tylko 139

cukier, wymieszać. Gotować bez przykrycia na małym ogniu do czasu kiedy owoce się rozpadną (ok. 30 minut).    Zdjąć z ognia, dodać połamaną czekoladę i macerowane porzeczki (opcjonalnie), wymieszać. Gorące przełożyć do wyprażonych słoików, w każdym umieścić kawałek kory cynamonu. Pasteryzować 10 minut. Gorące wyjąć z wody i wystudzić do góry dnem

SzczyptaSmaQ
Banoffee Pie 125

wysmarowania formy 1/2 puszki kajmaku/masy krówkowej (może być mleko skondensowane, które zagotujecie) 3 średnie banany pokrojone w plastry 500ml kremówki 1op. żelatyny + ok. 3/4 szkl. gorącej wody do rozpuszczenia żelatyny pokruszona czekolada do ozdoby Blaszkę do tart wysmarowałyśmy masłem. 1/2 kostki rozpuściłyśmy. Ciastka drobniutko pokruszyłyśmy i wymieszałyśmy z roztopionym masłem. Wdusiłyśmy masę w formę i dostawiłyśmy do lodówki

Motylkowa Kuchnia
Kawa miętowa - skusisz się? 156

Kolejny dzień wyzwania u Ewy . Tym razem będziemy się dzielić propozycjami na nasze ulubione kawy. Brzmi łatwo, prawda? Dla tych, którzy są smakoszami i kawoholikami, może

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Babeczka piernikowa z kawałkami czekolady. 104

czekolady są jeszcze płynne i eksplodują w ustach głębokim, kremowym smakiem. Tym razem podałam ją z bitą śmietaną delikatnie osłodzoną cukrem i była wyśmienita. Gorąco polecam!!! Składniki na babeczkę piernikową z kawałkami czekolady 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka 1/2 kostki margaryny 1 jajko 1 niepełna szklanka cukru 2 łyżki dżemu 2 łyżeczki sody 3 łyżeczki przyprawy

Rozpustne gotowanie
Profiteroles nadziewane kremem pomarańczowym z advocatem w polewie czekoladowej 131

nadziewania. Polewa czekoladowa: Wodę zagotować razem z cukrem. Gdy syrop odrobinę zgęstnieje dodajemy czekoladę. Mieszamy aż polewa odrobinę zgęstnieje, dolewamy 1 łyżeczkę whisky. Polewamy Profiteroles ciepłą czekoladą. Podajemy od razu po polaniu gorącą polewą, bądź studzimy w lodówce i podajemy na zimno. Smacznego

KreatywnePiny