Sezonowe pierogi z truskawkami, mięta i czekoladą

Sezonowe pierogi z truskawkami, mięta i czekoladą

Sezonowe pierogi z truskawkami, mięta i czekoladą

U mnie w domu nigdy się takich nie jadło, generalnie nie było u nas słodkich obiadów. Za to Wojtek je uwielbia :) Sezonowe pierogi z truskawkami SKŁADNIKI: truskawki   200-300 g mąki pszennej gorąca woda łyżka oleju śmietana cukier liście mięty,  gorzka czekolada  sól Ciasto na pierogi wykonujemy  ze sprawdzonego już przepisu: Najlepsze ciasto na pierogi   W międzyczasie można przygotować nadzienie i dodatki oraz wodę do gotowania pierogów. Truskawki pokroić na połówki lub ćwiartki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MarciochaKucharzy

Autor

marciochakucharzymarciochakucharzy

Gotowanie sprawia mi ogromną przyjemność i frajdę. Uwielbiam eksperymentować i próbować nowych smaków. Pierogi to mój konik! Moim testerem i pomocnikiem jest mój mąż Wojcioszek. Na blogu będą prezentowane również jego wypieki- w tym jest o wiele lepszy ode mnie:D

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, truskawka, truskawki, ciasto, czekolada, placki, obiad, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, ciasto z truskawkami, gorąca czekolada

Inne przepisy z MarciochaKucharzy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.