fasolki.Później topimy na patelni masło i dodajemy mąkę.Smażymy przez ok.minutę.Na koniec zasmażkę dodajemy do fasolki.Teraz całość gotujemy jeszcze przez kilka minut i nasza fasolka po bretońsku gotowa. Jeżeli fasolka jest za gęsta możemy dodać trochę wody,doprawić .Ja uwielbiam smak wędzonej papryki więc na koniec dodaję ją do mojej fasolki. Najlepiej smakuje z razowym pieczywem :) SMACZNEGO
Mała w garnku mieszaPyszna fasolka w sosie po bretońsku, idealna na chłodniejsze wieczory i pożegnanie kończącego się lata. Danie podałam w pięknych, miedzianych patelniach, które są idealnej wielkości dla jednej osoby. Są w stałej ofercie Tureckiego Sklepu . Składniki: 700g passaty pomidorowej 350-400g białej fasoli 2 ząbki czosnku 3 wiejskie kiełbasy (ok. 300-400g) 1 cebula szalotka 1 łyżka masła majeranek
Gotowanie i blogowanieFasolka po bretońsku bez glutenu Składniki: 250 g białej fasoli 200 g kiełbasy 5 ziemniaków 3 marchewki 1 pietruszka w korzeniu kawałek selera pietruszka/seler - natka 1 cebula 2 ząbki czosnku kawałek pora 1 opakowanie sosu pomidorowego 2 liście laurowe ziele angielskie pieprz sól majeranek estragon kminek Fasolę moczyłam całą noc. Wodę z moczenia wylałam, fasolę zalałam świeżą wodą. Obrałam ziemniaki
nietadietaFasolka po bretońsku z czerwoną i białą fasolą Składniki: 200 g białej fasoli 200 g czerwonej fasoli 200 g boczku 5 ziemniaków 3 marchewki 1 pietruszka w korzeniu kawałek selera 2 małe cebule kawałek pora 200 ml sosu pomidorowego 2 liście laurowe ziele angielskie pieprz sól majeranek lubczyk estragon kminek oliwa z oliwek Fasolę moczyłam całą noc. Wodę z moczenia
nietadietaFasolka po bretońsku to świetny dodatek do diety bezmlecznej, gdyż w fasola zawiera dużo łatwo przyswajalnego wapnia i magnezu. Choć nie należy ona do najbardziej lekkostrawnych dań, dodatek dużej ilości majeranku powinien ułatwić trawienie. Podczas karmienia piersią w pierwszych miesiącach życia dziecka dobrze jest wstrzymać się z jedzeniem fasolki. Niektóre maluchy źle reagują na tak mocno wzdymające potrawy. pół kilograma
Dieta bez mlekaascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki Fasolka po bretońsku 3 szklanki świeżej fasoli Jaś 40 gad łopatki wieprzowej lub szynki 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 250 ml passaty pomidorowej lub 2 puszki krojonych pomidorów Przyprawy: 1 łyżeczka czerwonej(...)było pod wodą i dusić ok 1 godz. Dodać obgotowaną fasolę, przyprawy (bez świeżego tymianku) i zagotować. Dusić fasolę z wieprzowiną kolejną godzinę. Wlać przecier pomidorowy i dusić aż fasolka będzie zupełnie miękką i puści tzw. „mąkę”. W razie potrzeby doprawić solą, pieprzem i cukrem. Na koniec dodać świeży tymianek. Podawać z pieczywem lub ziemniakami
Gotujemy i jemymożemy dodać łyżkę smalcu. Zrumienioną cebulę, koncentrat pomidorowy i przyprawy dodajemy do fasoli. Gotujemy na małym „ogniu” jeszcze ok. 15-20 min. Doprawiamy do smaku. Artykuł Fasolka po bretońsku pochodzi z serwisu Ugotuj
Ugotuj to sam ...można podawać z ziemniakami, makaronem, ryżem, pieczywem, jak również z mięsem. Z dodatku papryczki chili można zrezygnować. Danie jest szybkie i proste w przygotowaniu i świetnie zastępuje tradycyjną fasolkę po bretońsku. Jest to danie jednogarnkowe. Źródło przepisu: Wielkie Żarcie
Gospodyni Miejskaielokrotnie robiłam fasolkę po bretońsku . Inspiracją do zrobienia fasolki po kaszubsku były śledzie po kaszubsku. Sos zrobiłam bardzo podobnie, ale zamiast śledzi dodałam białą fasolę. SKŁADNIKI: 1 puszka białej fasoli 2 łyżki octu jabłkowego lub winnego 2 cebule ( u mnie biała) kilka łyżek oleju rzepakowego 2-3 suszone śliwki (nie kalifornijskie!!!) lub łyżka powideł bez cukru sól i pieprz
AZgotuj!Latem mamy dużo warzyw w ogrodzie i można gotować trochę inaczej, u mnie dzisiaj fasolka po bretońsku ale ze szparagowej fasolki, do tego cudowne malinowe pomidory i mamy obiad letni gotowy. Zobacz przepis
Swojskie jedzonkoSycące i wyraziste danie jednogarnkowe rodem z Meksyku. Jest to potrawa wegetariańska, ale bardzo lubią ją też mięsożercy. Często robimy jako alternatywę dla tradycyjnej fasolki po bretońsku. Przepis na meksykańską fasolka z jajkami Składniki: 400 gramów fasoli czerwonej, 3 cebule, 3 ząbki czosnku, 2 puszki pomidorów w zalewie (2x400g), 2 papryki czerwone, papryczki chili według uznania, łyżka papryki słodkiej
Kulinarna PolskaTego przepisu chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Chyba każdy z nas wie jak przygotować klasyczną jajecznicę. Najlepiej smaku podana ze świeżym pieczywem, kajzerką… Składniki 4
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Chili con carne to potrawa wywodząca się z kuchni meksykańskiej. Ostra zupa wpasuje się idealnie w zimowy klimat gdyż nie tylko rozgrzeje nasz organizm do czerwoności
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jajecznica z pomidorem to klasyczne połączenie szynki, cebuli, jajek z pomidorem. Bardzo szybka i prosta w przygotowaniu. Przepis oraz listę potrzebnych składników przedstawiam poniżej. Składniki 1
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dzisiaj chciałabym Wam przedstawić danie,które ostatnio bardzo nam zasmakowało.Ciecierzyca po bretońsku-danie takie jak fasolka po bretońsku tylko zamiast fasoli jest cieciorka. Zapraszam po przepis :) SKŁADNIKI kubek ciecierzycy suchej ok.330ml kiełbasa cebula 2 ząbki czosnku duża marchewka koncentrat pomidorowy olej pieprz,majeranek,słodka papryka listek laurowy 3 szt.ziela angielskiego łyżka mąki WYKONANIE Ciecierzycę wsypujemy do miski,zalewamy wodą
Mała w garnku miesza