Witam serdecznie, jako że sezon na fasolkę szparagową w pełni. To chciałabym dzisiaj zaproponować przepis na pyszną fasolkę szparagową w sosie pomidorowym, która w smaku przypomina fasolkę po bretońsku. Fasolka jest prosta i szybka w przygotowaniu, więc polecam wypróbować przepis bo naprawdę warto. Do przygotowania fasolki szparagowej będziemy potrzebowali: z podanej porcji wyjdzie około 4 litrów dania około
Uwaga Babcia Gotujeniestety kręgosłup się odzywa.... Ale już wracam do Was w pełni zwarta i gotowa na nowe wyzwania kulinarne ;) Tak jak obiecałam jakiś czas temu ,podaję przepis na fasolkę po bretońsku;) Fasolka z własnego ogrodu. U mnie duża Jaś gigant. ;) Ulubione danie mojego Męża, które zniknęło w mgnieniu oka. Przyznam się robiłam pierwszy raz w życiu;) Lubicie? Ja nie przepadam
Gotowanie Patkifasolka ma dymny (dzięki dodatkowi sosu barbecue), słodki (za sprawą cukru trzcinowego) i kwaśny (z uwagi na dodatek octu) smak. Jest pyszna i zupełnie inna od tradycyjnej fasolki po bretońsku. Fasolkę należy zapiekać długo i powoli, w niskiej temperaturze. Zgodnie z przepisem fasolkę należy zapiekać bez przykrycia. Jednakże ja polecam przykrycie naczynia żaroodpornego folią aluminiową, bo inaczej czeka Was mycie
Gospodyni MiejskaOdkąd zjadłam ciecierzyce po raz pierwszy w kółko kombinuje, gdzie by ją przemycić mojej rodzinie. Kilka dni temu wpadłam na pomysł by w fasolce po bretońsku zastąpić fasolkę, ciecierzycą. Efekt wyszedł pyszny, a ta wersja smakuje mi chyba jeszcze lepiej niż tradycyjna. Zdecydowanie polecam wypróbować wszystkim amatorom cieciorki, jak i fasolki po bretońsku. Ilość porcji: 6 Czas przygotowania: cała
Kolizje Smakówwięc propozycja nasza trochę bardziej pracochłonna, ale bez przesady :) Przecież nie będziemy się przepracowywać kiedy piękne słońce na niebie :) Zapewne większość z Was niejednokrotnie jadła lub jada klasyczną fasolkę po bretońsku. Zawsze była super, jak pamiętamy z młodych lat. Szczególnie babcie były mistrzami w przygotowaniu tego dania. Dzisiaj postanowiliśmy pokazać Wam naszą wersję bezmięsną. Niektórzy pomyślą, to nie fasolka(...)rację :) bo to jest danie w stylu fasoli hehehehe, ale dosyć dywagacji, która lepsza itp. Zobaczcie jak wygląda nasza i wypróbujcie ją, a na pewno Wam posmakuje. Fasolka a'la bretońska po wegańsku. (4-5 osób) Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka czarnej fasoli 1/2 puszki ciecierzycy 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 1/3 opakowania mrożonej zielonej fasolki szparagowej
vegetanieFasolka po bretońsku, to jedno z bardziej popularnych dań w kuchni polskiej. Polecam, ponieważ przygotowanie jej jest niezwykle proste. Składniki: 500g fasoli 5 lasek kiełbasy zwyczajnej 2 łyżki koncentratu pomidorowego liść laurowy łyżka oleju pół łyżeczki cukru pół łyżeczki mielonego kminku sól i pieprz Przygotowanie: Fasolę zalać wodą i pozostawić na 12 godzin, a najlepiej na całą noc. Wymienić wodę(...)międzyczasie pokroić kiełbasę w półplasterki i podsmażyć na oleju . Kiełbasę dodać do fasolki, w dalszym ciągu gotować co jakiś czas mieszając. Pod koniec ewentualnie doprawić danie. Smacznego! Post Fasolka po bretońsku pojawił się poraz pierwszy w Za drzwiami kuchni
Za drzwiami kuchniFasolka po bretońsku, to jedno z bardziej popularnych dań w kuchni polskiej. Polecam, ponieważ przygotowanie jej jest niezwykle proste. Składniki: 500g fasoli 5 lasek kiełbasy zwyczajnej 2 łyżki koncentratu pomidorowego liść laurowy łyżka oleju pół łyżeczki cukru pół łyżeczki mielonego kminku sól i pieprz Przygotowanie: Fasolę zalać wodą i pozostawić na 12 godzin, a najlepiej na całą noc. Wymienić wodę(...)międzyczasie pokroić kiełbasę w półplasterki i podsmażyć na oleju . Kiełbasę dodać do fasolki, w dalszym ciągu gotować co jakiś czas mieszając. Pod koniec ewentualnie doprawić danie. Smacznego! Post Fasolka po bretońsku pojawił się poraz pierwszy w Za drzwiami kuchni
Za drzwiami kuchniulubionej kaszy. Można również podać jako ciepły posiłek na kolację z kawałkiem chleba lub bułki. FASOLKA PO BRETOŃSKU Z KIEŁBASĄ- przepis tutaj Fasolka po bretońsku to sycące danie jednogarnkowe. Fasolka jest przepyszna i aromatyczna. Doskonale rozgrzewa w jesienne, chłodne wieczorki. Fasolkę lubiłam jako dziecko i lubię
Zrób to smaczniefasola i sos pomidorowy. Idealne danie na obiad z dodatkiem ryżu lub ulubionej kaszy. Można również podać jako ciepły posiłek na kolację z kawałkiem chleba lub bułki. FASOLKA PO BRETOŃSKU Z KIEŁBASĄ- przepis tutaj Fasolka po bretońsku to sycące danie jednogarnkowe. Fasolka jest przepyszna i aromatyczna. Doskonale rozgrzewa w jesienne, chłodne wieczorki. Fasolkę lubiłam jako dziecko
Zrób to smacznieŚniadanie angielskie to najczęstsza forma podania śniadania w hotelach. Prosto, smacznie i w takim wypadku każdy będzie w stanie wybrać coś dla siebie, więc hotel ma
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zamarzyła mi się fasolka prawie po bretońsku - fasolkę wypłukałam, namoczyłam, zagotowałam, dodałam przyprawy, i... zajęłam się czymś innym. Ech, mam nadzieję, ze uda mi się doszorować ten przypalony garnek :/ W każdym bądź razie, w wyniku tego niefortunnego wydarzenia powstało pyszne danie z soczewicą zamiast fasoli :) Danie szybkie, wygodne, nie wymagające brudzenia stosu naczyń. No, i pozwoliło mi kontynuować akcję odświeżania
Kuchenne zapiski EdytyNiezwykle smaczna, domowa fasolka w wykonaniu Madziu. Danie to możecie przygotować na dwa sposoby. Sposób szybki polega na użyciu gotowej fasoli z puszki, jednak znacznie smaczniejsze
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zapewne jak już wiecie, mój Mąż jest fanem fasolki po bretońsku. Dlatego ostatnio wpadłam na pomysł, by nieco przerobić to danie na potrawę sezonową i tak oto powstała fasolka szparagowa po bretońsku. Robi się ją zdecydowanie szybciej niż klasyczną f The post Fasolka szparagowa po bretońsku appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeTradycyjne polskie danie w nowej odsłonie. Fasolkę wzbogaciłam mięsem mielonym i przyprawami. Podana z czarnym ryżem nabiera całkiem innego smaku. Składniki 1 puszka polskiej fasolki po bretońsku Bonduelle 200 g mięsa mielonego ok. 1/2 szkl przecieru pomidorowego 1 ząbek czosnku 1 cebula świeża bazylia czarny ryż olej do smażenia sól ewentualnie parmezan 1. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju(...)pożywne i smaczne. Fasolka z puszki jest dość pikantna dlatego jej smak złagodziłam ryżem. Smacznego życzy Kategoria: Dania główne , Przepisy Tagged: Bonduelle , czarny ryż , czosnek , fasola , fasolka po bretońsku , na szybko , parmezan , przecier , wieprzowina
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty