fasolka po bretonsku - 493 przepisów (strona:3/33)

Fasolka po bretońsku 62

Składniki: 1/2 kg fasoli "Jaś" lub 2 puszki białej fasoli,250 g kiełbasy,250 g wędzonego boczku, 2 - 3 cebule, pieprz, sól, koncentrat pomidorowy lub puszka

kulinarnajamka.blogspot.com
Fasolka po bretońsku 44

Składniki: 1 kg fasoli 1/2 kg łopatki 2 wędzone nogi z kurczaka 1 duża cebula lub 2 małe 2 szklanki przecieru pomidorowego  ziele angielskie, liść

tojestpyszne.blogspot.com
Błyskawiczna fasolka po bretońsku 40

dodajemy do potrawy. Następnie gotujemy jeszcze przez 5 minut. Na sam koniec przyprawiamy suszonym majerankiem. Fasolkę warto jest zagotować w słoiki i mieć w zapasie w lodówce :)Fasolka po bretońsku

Bon Appetit Małgorzaty
Fasolka po bretońsku 45

Królowa dań z fasoli może być tylko jedna. Fasolka po bretońsku z sosem worcestershire na pewno przypadnie każdemu do gustu. Fasolka po bretońsku to jedno z najpopularniejszych dań w polskiej kuchni. Przyszła więc pora na jego przygotowanie także w mojej kuchni. Jednak postanowiłem nieco wzbogacić ten sprawdzony przepis wyjątkowym sosem – sosem, który możecie spotkać w wielu poprzednich moich przepisach(...)Doprawiamy ewentualnie jeszcze majerankiem, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wtedy gotujemy całość przez około 15-20 minut. Koszt: 25 zł Przygotowanie: ok. 90 minut (bez moczenia fasoli) Fasolka po bretońsku Fasolka po bretońsku Fasolka po bretońsku Artykuł Fasolka po bretońsku pochodzi z serwisu KuchennyViral.pl

Kuchennyviral.pl
Pikantna fasolka po bretońsku 21

Składniki: 1 opak. białej fasoli ( 500g ) 0,5 kg mięsa wieprzowego (szynka/łopatka) 3 laski kiełbasy (np. śląska ) 3 marchewki 1 korzeń pietruszki 1/2 selera 1

A Ty Smakuj Mnie
Fasolka po bretońsku 2 33

Składniki: 500 g fasoli, 400 g kiełbasy, 150 g wędzonki, 60 g przecieru pomidorowego, 4 łyżki ketchupu McDonald's , 2 ząbki czosnku, 1 cebula, 1 łyżka

Aga w kuchni
Fasolka po bretońsku z suszonymi pomidorami 44

Wiem, wiem. Zewsząd dociera do nas wiosna. Ale póki w ogródku nie mam własnych warzyw to nadal posiłkuję się potrawami jednogarnkowymi, typowymi na zimę. Uwielbiam fasolkę po bretońsku. Ale z wiadomych przyczyn, jem ją tylko przez 1 dzień, a resztę potrawy wekuję do słoików ;) Tym razem postanowiłam uszlachetnić tradycyjny gar fasoli o dodatek suszonych pomidorów, które mogłabym jeść non stop

Bon Appetit Małgorzaty
Fasolka po bretońsku z wolnowaru 60

Zastanawiałam się wczoraj co zrobić na obiad...i jakoś zabrakło pomysłu...ale w zamrażarce miałam jeszcze zamrożoną fasolę, taką zerwaną na zielono i zamrożoną..takiej fasoli

Moje domowe kucharzenie
Mój sposób na Fasolkę Po Bretońsku 30

Jak wiemy fasolę warto jeść, a nawet należy.Jest bogata w wapń, potas i fosfor. Posiada lekko strawną skrobię i substancje hamujące powstawanie tkanek nowotworowych. Obniża

Pasje Jolki
Fasolka po bretońsku z mięsem mielonym 62

Składniki (dla 4-6 osób): 500 g fasoli Jaś 200 g mięsa mielonego 250 g boczku 200 g koncentratu pomidorowego 1 duża cebula 2 łyżki suszonego

My Culinary Art
Dobra fasolka po bretońsku 79

Dobra fasolka po bretońsku   fasola z kiełbasą i boczkiem w sosie pomidorowym Dobra fasolka po bretońsku jesienią i zimą jest niezastąpiona na obiad albo ciepłą kolację. Jeśli szukasz pomysłu na rozgrzanie ciała i duszy to właśnie go znalazłeś. Miękka i aromatyczna fasola w sosie pomidorowym, do tego kawałki boczku i kiełbasy - po prostu rewelacja. Tradycyjna fasolka po bretońsku(...)proste do zrobienia. Wystarczy tylko pamiętać o tym, aby suchą fasolę najpierw namoczyć przez minimum 10 godzin. Dzięki temu będzie miękka. Reszta to już przysłowiowa bułka z masłem. Fasolka po bretońsku jak u mamy i babci Dobra fasolka po bretońsku składniki 500 g suchej fasolki "Piękny Jaś" (lub po 250 g fasoli "Piękny Jaś" i czerwonej fasoli) 300 g wędzonego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Fasolka po bretońsku 551

Fasolka po bretońsku – to jedno z ulubionych dań Polaków :) Jeśli szukacie przepisy na fasolkę po bretońsku jak u mamy, czy babci, to dobrze trafiliście :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tradycyjna fasolka po bretońsku – przepis podstawowy: Do jej wykonania polecam używać fasolę Piękny Jaś karłowy, która będzie miała około 2 cm wielkości, dzięki czemu łatwiej się ją ugotuje, a także wygodniej(...)wszystko zdecydujecie się na fasolę z puszki, to po prostu pomijacie etap gotowania fasoli i zaczynacie wszystko robić od momentu przygotowania kiełbasy, boczku, cebuli i czosnku. W tradycyjnej fasolce po bretońsku nie może zabraknąć dużej ilości dobrej kiełbasy. U nas obowiązkowo także musi się znaleźć boczek wędzony lub parzony. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tradycyjna fasolka po bretońsku ze świeżymi pomidorami

Kulinarne Przeboje
Bretoński kociołek czyli fasolka na wędzony żeberku 59

Zapowiadałam, że fasolka gości często na naszym stole. Po sezonowej wersji z grzybami i wołowiną dziś wersja zimowa - na wędzonym żeberku. Bretoński kociołek czyli fasolka na wędzony żeberku Składniki: 1/2 kg fasoli "Piękny Jaś" 1 duże wędzone żeberko 20 dag kiełbasy jałowcowej  2-3 ząbki czosnku 3 liście laurowe 3 ziela angielskie 1 cebula 3 łyżki przecieru pomidorowego

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Fasolka nie po bretońsku ;) 28

Zdrowa i smaczna propozycja na obiad, z aromatycznymi ziołami oraz ze smacznymi i soczystymi warzywami.Fasolkę w tym wydaniu mogłabym jeść dosłownie codziennie i dlatego robię

Kraina Miodem Płynąca

Proponowane wyszukiwania