Mój sposób na Fasolkę Po Bretońsku
Mój sposób na Fasolkę Po Bretońsku
Jak wiemy fasolę warto jeść, a nawet należy.Jest bogata w wapń, potas i fosfor. Posiada lekko strawną skrobię i substancje hamujące powstawanie tkanek nowotworowych. Obniża poziom cholesterolu. Niestety powoduje wzdęcia i gazy, a tu pomoże nam dodanie majeranku.- 600 g fasoli Jaś- 300 g boczku wędzonego- 300 g karkówki- 2 średnie cebule, marchewka, mały kawałek selera, pietruszka- sos pomidorowy 1 l- rosół (tyle aby zalać fasolę w garnku)- majeranek , pieprzWieczorem zalewamy fasolę wodą. Rano wodę odlewamy i g... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Pasje Jolki
Autor
Pasje Jolki Karcz
Lubię gotowanie szybkie i bez konserwantów, takie które odżywi moje ciało i duszę, nie zawsze dietetyczne ale zawsze smaczne
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
fasolka, fasolka po bretonsku, fasola, sos pomidorowy, zupa pomidorowa, warzywa, rosół, sosy, boczek, karkówka, marchewka, seler, karkówka w cebuli, warzywa na patelnie, boczek w sosie
Inne przepisy z Pasje Jolki
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję