Mój sposób na Fasolkę Po Bretońsku

Mój sposób na Fasolkę Po Bretońsku

Mój sposób na Fasolkę Po Bretońsku

Jak wiemy fasolę warto jeść, a nawet należy.Jest bogata w wapń, potas i fosfor. Posiada lekko strawną skrobię i substancje hamujące powstawanie tkanek nowotworowych. Obniża poziom cholesterolu. Niestety powoduje wzdęcia i gazy, a tu pomoże nam dodanie majeranku.- 600 g fasoli Jaś- 300 g boczku wędzonego- 300 g karkówki- 2 średnie cebule, marchewka, mały kawałek selera, pietruszka- sos pomidorowy 1 l- rosół (tyle aby zalać fasolę w garnku)- majeranek , pieprzWieczorem zalewamy fasolę wodą. Rano wodę odlewamy i g... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasje Jolki

Autor

Pasje Jolki KarczPasje Jolki Karcz

Lubię gotowanie szybkie i bez konserwantów, takie które odżywi moje ciało i duszę, nie zawsze dietetyczne ale zawsze smaczne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasolka, fasolka po bretonsku, fasola, sos pomidorowy, zupa pomidorowa, warzywa, rosół, sosy, boczek, karkówka, marchewka, seler, karkówka w cebuli, warzywa na patelnie, boczek w sosie

Inne przepisy z Pasje Jolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.