fasolka po bretonsku - 658 przepisów (strona:2/44)

Fasolka po bretońsku z parówką 282

racji tego, że w dzieciństwie nie znosiłam fasolki po bretońsku z kiełbaską, mama robiła mi ją z parówką. Była to jedyna "kiełbaska" jaką jadłam i chyba jedyne "mięso" w moim jadłospisie! (aż trudno mi w to uwierzyć teraz:)) Ale smak mi pozostał do tej pory i fasolkę robię z parówką! :) Moim przepisem przekonałam wielu znajomych do tej potrawy. Jedna

Olikowa kuchnia
Fasolka po bretońsku 64

Bezwarunkowo stwierdzam, że jest to najlepsza fasolka po bretońsku, jaką jadłem. Udało mi się tak dobrać dodatki i proporcje, że ta fasolka po bretońsku jest idealna w smaku! Fasolkę po bretońsku wykonałem praktycznie z podwójnej porcji składników. Danie to wymaga trochę pracy, i zawsze dochodzę do wniosku, że nadmiar, który zostanie z obiadu “zostawię na później”. To znaczy(...)fasolka po bretońsku jest jedną z tych potraw, które można zawekować w słoiku. Wystarczy, że nałożysz do słoika fasolkę, a słoik włożysz do gotującej wody. Po około 10 minutach słoik się zawekuje, i ekspresowy obiad masz z głowy. Trudność: Średnia Czas przygotowania: 12 godz Czas gotowania: 2 godz Całkowity czas: 14 godz Ilość porcji: 10 osób Składniki: 800 g fasoli

ugotuj-przepis.pl
Fasolka po bretońsku 114

Bezwarunkowo stwierdzam, że jest to najlepsza fasolka po bretońsku, jaką jadłem. Udało mi się tak dobrać dodatki i proporcje, że ta fasolka po bretońsku jest idealna w smaku! Fasolkę po bretońsku wykonałem praktycznie z podwójnej porcji składników. Danie to wymaga trochę pracy, i zawsze dochodzę do wniosku, że nadmiar, który zostanie z obiadu “zostawię na później”. To znaczy(...)fasolka po bretońsku jest jedną z tych potraw, które można zawekować w słoiku. Wystarczy, że nałożysz do słoika fasolkę, a słoik włożysz do gotującej wody. Po około 10 minutach słoik się zawekuje, i ekspresowy obiad masz z głowy. Trudność: Średnia Czas przygotowania: 12 godz Czas gotowania: 2 godz Całkowity czas: 14 godz Ilość porcji: 10 osób Składniki: 800 g fasoli

ugotuj-przepis.pl
Fasolka po bretońsku z grzybami i wołowiną 177

Lubimy fasolkę po bretońsku i średnio dwa razy na kwartał gości  na naszym stole. Najczęściej gotuję ją na wędzonym żeberku i z myśliwską kiełbaską - dziś postanowiłam zmienić nieco recepturę - mamy sezon na grzyby więc zaprosiłam je do garnka, podniosłam również walory smakowe kawałkiem wołowiny duszonej wcześniej w czerwonym winie. Eksperyment udany! Nie zaproszę Was jednak na degustację(...)zostało nic - zachowała się jedynie fotka: Fasolka po bretońsku z grzybami i wołowiną Składniki: 1/2 kg fasoli "Piękny Jaś" 1/2 kg wołowiny gulaszowej 4 średnie grzyby (borowiki, maślaki) 1 czosnek 3 liście laurowe 3 ziela angielskie 1 cebula 1 papryczka chili 3/4 czerwonego, półwytrwanego wina (polecam Celebro ) 1 szklana bulionu warzywnego 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki oliwy z oliwek

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Błyskawiczna fasolka po bretońsku 186

Błyskawiczna fasolka po bretońsku. Fasolka po bretońsku na szybko. Ekspresowa fasolka po bretońsku. Te trzy nazwy określają moją wersję tego popularnego dania. Fasolka po bretońsku ma w składzie fasolę, kiełbasę, boczek i pyszny sos pomidorowy. Jest to jedno z najbardziej popularnych dań kuchni polskiej. Gorąca fasola z boczkiem i kiełbasą idealnie rozgrzewa w zimowe dni. To proste jednogarnkowe danie, czyli(...)eintopf to moja propozycja na pyszny i tani obiad. Obok bigosu fasolka po bretońsku to jedno z naszych ulubionych zimowych dań. Oryginalny przepis na fasolkę po bretońsku wykorzystuje suszoną fasolę Jaś, taką wersję przygotowuje Piotrek, jego przepis zakłada namoczenie dzień wcześniej suchej fasoli Jaś. Moja błyskawiczna fasolka po bretońsku ma w składzie już ugotowaną fasolkę z puszki wraz z zalewą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Fasolka po Bretońsku ze Szparagówki 159

Mama dyktowała mi co i jak robić. Była genialna nie tylko w kuchni, ale i w życiu. Strasznie za Nią tęsknię.... No dobra miało być o fasolce. Jest super. Niby po bretońsku, ale ze szparagówki, czyli lżejsza :) Nie byłabym sobą, gdybym czegoś nie dodała od siebie :) Składniki: 2 laski kiełbasy (ja użyłam zwyczajnej i boczkowej - jakaś nowość, pachniała mmmm

Blondynka Gotuje
Fasolka po bretońsku 116

Mój mąż uwielbia taką fasolkę, dlatego bardzo często ją robię Fasolka po bretońsku SKŁADNIKI: fasola Jaś 250 g koncentrat pomidorowy 1 słoiczek kość wieprzowa 300 g kiełbasa cienka 500 g boczek wędzony 250 g cebula 2 szt majeranek do smaku sól pieprz wegeta PRZYGOTOWANIE: Fasolę myjemy, moczymy dzień wcześniej. Następnego dnia, gotujemy fasolę w tej samej wodzie co się moczyła(...)cebulę dodajemy do fasoli gotujemy. Kiełbasę pokrojoną w kostkę podsmażyć i dodać do fasoli. Gdy fasola jest miękka wyjmujemy kośći ,oddzielamy mięso od kości.  Mięso dodać do fasolki. Dodajemy koncentrat i przyprawy mieszamy gotując na wolnym ogniu.  Część fasoli odejmujemy do innego garnka i rozgniatamy łyżką tak by powstała papka , dodajemy  ją do garnka, mieszamy. (function

Kuchnia Danusi
Fasolka po bretońsku 125

Już dawno chodziła za mną fasolka po bretońsku... większość składników miałam w domu, więc postanowiłam w końcu ją zrobić ;) Składniki: 450 g fasoli Jaś Kupiec, 200 g boczku, 200 g kiełbasy, 2 cebule, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 4 łyżeczki majeranku, sól, pieprz.   Przygotowanie:     Fasolę zalewamy letnią wodą i moczymy całą noc. Rano wylewamy wodę i wlewamy świeżą

Aga w kuchni
Fasolka po bretońsku 185

Fasolki w domu nie robimy często, ale gdy już jest, to bardzo chętnie ją zjadamy.W większości polskich domów przygotowuje się to danie z kiełbasą, bądż wędzonkami

Gosia gotuje
Fasolka po bretońsku 163

Myślałam, że pęknie mi brzuch… Tak mi smakowała ta fasolka. Jest idealnym rozwiązaniem dla osób pracujących, ponieważ można ją przygotować wcześniej i przechowywać w lodówce w

VioletoweKucharzenie
Fasolka po bretońsku 209

Jest to danie idealne na zimowy obiad. Rozgrzewający, aromatyczny posiłek i gdyby nie czas gotowania fasoli byłby częściej na naszym stole.  Chociaż jest na to

NA MOIM TALERZU
Fasolka po Bretońsku 145

Składniki : 50 dag  fasoli białej 40 dag boczku najlepiej trochę wędzonego i trochę surowego bądź parzonego 40 dag kiełbasy podwawelskiej koncentrat pomidorowy 190 g 1

Od kuchni czyli o wszystkim po trochę
fasolka po bretońsku 205

Ta potrawa kojarzy mi się z jednym: STUDIA! Idealna była przez to, że: była sycąca, tania, prosta w przygotowaniu, smaczna, można było ją odgrzewać i odgrzewać

zabawa smakiem
Fasolka po bretońsku. 164

Składniki: 500 g fasoli typu jaś 400 g kiełbasy (użyłam podwawelskiej) 150 g wędzonego boczku 2 średnie cebule 1 słoiczek przecieru pomidorowego (200 g) 1 łyżka

O kuchni z uczuciem

Proponowane wyszukiwania