Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Mój mąż uwielbia taką fasolkę, dlatego bardzo często ją robięFasolka po bretońsku SKŁADNIKI:fasola Jaś 250 gkoncentrat pomidorowy 1 słoiczekkość wieprzowa 300 gkiełbasa cienka 500 gboczek wędzony 250 gcebula 2 sztmajeranek do smakusólpieprzwegetaPRZYGOTOWANIE:Fasolę myjemy, moczymy dzień wcześniej.Następnego dnia, gotujemy fasolę w tej samej wodzie co się moczyła.Gdy zagotuję się fasola dodajemy opłukaną kość wieprzową i dalej gotujemy.Boczek przesmażamy lekko na patelni, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, smaż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Danusi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.