fasolka po bretonsku - 658 przepisów (strona:6/44)

Fasolka po bretońsku 15

Fasolka po bretońsku z boczkiem i kiełbasą. Danie z białej fasoli Jaś z pomidorami, doprawione suszonym majerankiem i wędzoną papryką. Czas przygotowania: 1,5 godziny Ilość porcji: 4-6 osób Trudność przygotowania: średnie SKŁADNIKI : 500g fasoli Jaś 500g kiełbasy 250g boczku wędzonego 800g pomidorów krojonych 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 400ml passaty pomidorowej 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki(...)koncetrat i wszystkie przyprawy. Całość dokładnie mieszamy i gotujemy na małym ogniu 15 minut. 5. Fasolkę ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe… Smacznego Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram , Facebook , Tik Tok oraz YouTube . Artykuł Fasolka po bretońsku pochodzi z serwisu

karolgotuje
Jednogarnkowa fasolka po bretońsku 43

Fasolka po bretońsku jest to najbardziej popularne jednogarnkowe danie w kuchni polskiej. Przygotowywana jest z fasoli gotowanej lub duszonej z koncentratem pomidorowym i dodatkami. Często jest spożywana w okresie jesienno-zimowym. Danie to nie jest skomplikowane, ale musi być przygotowane z dobrych składników i w odpowiednich proporcjach. Jest bardzo sycąca, ponieważ fasola to warzywo strączkowe o dużej zawartości białka(...)name":"Jednogarnkowa fasolka po breto\u0144sku","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/11\/fasolka-po-bretonsku-przepis.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/11\/fasolka-po-bretonsku-przepis-500x500.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/11\/fasolka-po-bretonsku-przepis-500x375.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/11\/fasolka-po-bretonsku-przepis-480x270.jpg"],"description":"Fasolka po breto\u0144sku to najbardziej popularne jednogarnkowe danie w kuchni polskiej. Przygotowywana jest z fasoli gotowanej lub duszonej.","keywords":["Fasolka po breto\u0144sku

ProstePesto.pl
Fasolka po Bretońsku 106

Fasolka po Bretońsku Fasolka po bretońsku to pyszne i sycące danie jednogarnkowe. Aromatyczna i bardzo szybka w przygotowaniu potrawa, która jest idealnym pomysłem na obiad, nawet w ciepły dzień. Podstawą jest oczywiście fasola. Możemy użyć suchą lub gotową w puszce, ja sięgam po opcje pierwszą. Tak naprawdę fasole zostawiamy do namoczenia na całą noc a... Artykuł Fasolka po Bretońsku pochodzi

Fit Food Brunetki
Fasolka po bretońsku 43

jednogarnkowe? Zawsze są sycące, pożywne, pachnące i rozgrzewające. Wprost idealne na jesienne i zimowe wieczory. Na liście naszych ulubionych posiłków znajduje się więc godny przedstawiciel takich dań – fasolka po bretońsku . Zawsze robimy jej bardzo dużo, dobrze się ją mrozi i w dni, kiedy nie mamy czasu na gotowanie chętnie po nią sięgamy. Składniki na fasolkę po bretońsku(...)kiełbasę i wrzucić do reszty dania oraz wlać pomidory z puszki. Dosypać majeranek, paprykę, świeżo zmielony pieprz i sól do smaku. Całość gotować na małym ogniu 20 minut. Fasolkę po bretońsku podawać na gorąco z ulubionym pieczywem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Fasolka po bretońsku pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Wegańska fasolka po bretońsku 122

Bardzo lubię fasolkę po bretońsku, zazwyczaj robię ją z dodatkiem podsmażonej kiełbasy, tym razem postanowiłam zrobić ją w wersji bezmięsnej i pokazać mężowi, że tak też można Wegańska fasolka po bretońsku jest równie smaczna – podana z chrupiącym pieczywem smakuje genialnie. Jest pożywna i zapewnia uczucie sytości na długo. Jest to obowiązkowa pozycja dla wszystkich, którzy nie jedzą mięsa, albo(...)produkt, a nie żywa istota. Obecnie spożywamy z mężem mięso 2-3 razy w tygodniu i to w zupełności wystarczy, żeby dostarczyć organizmowi niezbędnych substancji odżywczych. Moja wegańska fasolka po bretońsku przypomina zupę, w moim rodzinnym domu zawsze się tak jadło i zamiłowanie do takiej wersji mi pozostało, można jednak odlać wodę z gotowania fasoli i zrobić ją w wersji

e-PrzepisyKulinarne
Fasolka po bretońsku z pieczarkami – odchudzony przepis 45

passaty pomidorowej (około 750 ml) 2 ząbki czosnku sól, pieprz, majeranek, papryka ostra Przygotowanie Fasolkę zalewamy około dwoma litrami zimnej wody i zostawiamy na noc, a przynajmniej na 5-6 godzin. Następnie odlewamy wodę, fasolkę płuczemy, przekładamy do garnka i ponownie zalewamy dwoma litrami wody. Fasolkę gotujemy na wolnym ogniu przez około dwie godziny, aż stanie się miękka(...)wolnym ogniu. Fasolka po bretońsku z pieczarkami – odchudzony przepis Zobacz inne przepisy na sycące dania jednogarnkowe: Fasolka po meksykańsku z mięsem mielonym Zupa gulaszowa z indykiem – pyszne danie jednogarnkowe Zupa gulaszowa po zbójnicku Boeuf Stroganow / Strogonow – klasyczny przepis Fasolka po bretońsku – tradycyjny przepis Artykuł Fasolka po bretońsku z pieczarkami – odchudzony przepis pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Fasolka po bretońsku 22

Zapraszam na tradycyjną fasolkę po bretońsku . Przepis jest bardzo prosty, wykonanie dość szybkie, a zupa cudownie pyszna. Suchą fasolę dzień wcześniej zalewam wodą i zostawiam do namoczenia przez noc, następnego dnia gotuję ją do miękkości. Dodaję podsmażoną kiełbasę oraz boczek. Czosnek, ostra papryka oraz duża ilość papryki słodkiej – to wszystko sprawia, że moja zupa jest rozgrzewająca, sycąca i bardzo(...)przez praskę czosnek. 4. Zawartość patelni przełożyć do garnka z fasolką, przemieszać i gotować przez 10 minut bez przykrycia. Wlać passatę pomidorową. Dodać po łyżce papryki słodkiej i majeranku, łyżeczkę pieprzu i pół łyżeczki papryki ostrej. Całość dokładnie przemieszać i gotować kolejne 15 minut bez przykrycia. Fasolkę po bretońsku najlepiej podawać ze świeżym pieczywem. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Gotuj z Prezesem
CIECIORKA PO BRETOŃSKU 121

Cieciorka po bretońsku to danie powstałe z wymienienia fasoli na cieciorkę, w przepisie na "Fasolkę po bretońsku". Smak "Fasolki po bretońsku" uwielbiam, natomiast nie lubię białej fasoli samej w sobie. To też postanowiłam wymienić fasolę jaś na inną roślinę strączkową- moją ulubioną ciecierzycę. Wersja z cieciorką podbiła moje serce ❤  i mój żołądek! Nawet mój mąż - wielki fan fasoli(...)który podczas gotowania bardzo sceptycznie podchodził do tego dania, bo "jak to fasolka po bretońsku zamieniona na cieciorkę", nie mógł się najeść i przyznał rację, że bardzo dobra 😉 P.S. Przepis na "Fasolkę po bretońsku" dostałam od mojego taty, będą jeszcze na studiach i to jest ten przepis. Wymieniłam jedynie fasolę na ciecierzycę, ale resztę pozostawiłam bez zmian. Składniki

Kuchnia MagdaLeny
Tradycyjny przepis na fasolkę po bretońsku. Domowa zawsze najlepsza 168

Fasolkę po bretońsku gotuje się w wielu domach. To jedno z najpopularniejszych jednogarnkowych dań kuchni polskiej. O ile jednak na przykład bigos lubi inwencję, a przepisów na niego jest tyle, co kucharzy, fasolkę po bretońsku zawsze robimy tradycyjnie. Taka jest po prostu najlepsza. Składniki: 400 gramów suszonej białej fasoli o jak największych ziarnach (piękny jaś tyczny będzie najlepszy), 4 duże(...)Fasolka jest najlepsza, gdy się trochę przegryzie. Jemy z pieczywem. A jeśli szukacie przepisu wege, też go dla was mamy: Bez mięsa, a smak ten sam. Wege fasolka po bretońsku Artykuł Tradycyjny przepis na fasolkę po bretońsku. Domowa zawsze najlepsza pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Fasolka po bretońsku 92

Fasolka po bretońsku to jedno z tych dań, które robi się prosto a rodzina je uwielbia. Nie potrzeba tutaj dużych umiejętności kulinarnych. Garść przypraw, kawałek kiełbasy, cebula, fasola i koncentrat lub pulpa pomidorowa. Danie robi się w zasadzie samo… Taka fasolka jest bardzo sycąca i możemy zrobić ją jako danie obiadowe na kilka dni. Jeśli nie macie ochoty czekać(...)fasoli, użyjcie tej z puszki i etap namaczania i gotowania fasoli pomińcie. Możecie też wybrać ulubiony rodzaj fasoli. Dla mnie to bez różnicy, ale znam takich, co za fasolkę po bretońsku z jasia dadzą się pokroić Możecie użyć jako wkładki kiełbasy, le równie dobrze sprawdzi się i boczek. Ostrością dania też możecie dowolnie manipulować. Jeśli lubicie wersję łagodniejszą, nie dodawajcie

Mieszam w Garnku
Fasolka po bretońsku 127

Dziś polecam fasolkę po bretońsku . Fasolka po bretońsku Pyszną fasolkę podałam na pięknym zestawie od Porcelana Bogucice z kolekcji    Antonio -PORCELANA BOGUCICE SKŁADNIKI : kiełbasa cienka - 250 g fasola Jaś - 400 g boczek wędzony - 100 g koncentrat pomidorowy - 100 g cebula - 1 szt wegeta sól i pieprz majeranek olej do smażenia mąka - 1 łyżka PRZYGOTOWANIE : Fasolę przebrać, opłukać, zalać

Kuchnia Danusi
Fasolka po bretońsku 43

Fasolka po bretońsku to bardzo popularne danie w naszym kraju. Z pewnością wiele z Was pamięta jak nasze mamy czy babcie przygotowały fasole po bretońsku w rodzinnym domu. Artykuł Fasolka po bretońsku pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Fasolka szparagowa po bretońsku. Przepis na pyszne danie jednogarnkowe 72

Fasolka szparagowa po bretońsku Składniki: 500 gramów żółtej fasolki szparagowej , Kilogram świeżych i dojrzałych pomidorów lub podobna ilość pomidorów w puszce, 4 kiełbasy śląskie lub podobne, 200 gramów wędzonego boczku, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, łyżka papryki słodkiej w proszku, pęczek natki pietruszki, olej, sól, pieprz. Jak zrobić fasolkę szparagową po bretońsku? Fasolkę umyj, odetnij końcówki, przełóż do garnka, wlej(...)minut, dopraw solą i pieprzem, dodaj fasolkę razem z wodą, której się gotowała i gotuj jeszcze 5 minut. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki, ponownie wymieszaj, przykryj, wyłącz ogień i zostaw bez odkrywania na 15 minut, aby wszystkie smaki dobrze się połączyły, następnie raz jeszcze wymieszaj i podawaj. Artykuł Fasolka szparagowa po bretońsku. Przepis na pyszne danie jednogarnkowe pochodzi

Kulinarna Polska
FASOLKA PO BRETOŃSKU Z BOCZKIEM I KIEŁBASĄ 145

FASOLKA PO BRETOŃSKU Z BOCZKIEM I KIEŁBASĄ Rozgrzewająca fasolka po bretońsku, idealna  styczniową porą :) Przepis zakłada wcześniejsze namoczenie suchej fasoli, najlepiej przez całą noc i następnie jej ugotowanie. W błyskawicznej wersji można użyć ugotowanej już fasoli konserwowej, wraz z zalewą - w tej wersji potrzebne będzie 2 puszki. Fasola rodem z PRL. Sekretem smaku tej fasolki jest zasmażenie przecieru(...)passaty pomidorowej razem z kiełbasą oraz cebulą i dodanie tego do gotującej się fasolki.  Tak właśnie przygotowywana była fasolka po bretońsku dawniej. Ja jednak zamiast przecieru pomidorowego użyłam passaty pomidorowej. Często używam (tam, gdzie to możliwe ;) passaty zamiast przecieru. Jak przygotować fasolkę po bretońsku w domu - sprawdzony przepis krok po kroku. Nie taki diabeł straszny jak go malują, więc

Moja Książka Kucharska
Fasolka po bretońsku 139

Fasolka po bretońsku  to polskie danie, które zawiera  fasolę ,  sos  pomidorowy i kiełbasę. Poniżej przedstawiam przepis na błyskawiczną fasolkę po bretońsku, ponieważ aby skrócić czas przygotowania użyłam fasoli konserwowej. W oryginalnej recepturze do fasolki po bretońsku dodaje się jeszcze wędzony boczek i majeranek.  Składniki: 1 puszka czerwonej fasolki 1 puszka białej fasoli 1 puszka pomidorów(...)czasie ponownie posmakować i w razie potrzeby doprawić. Na sam koniec dodać kilka łyżeczek koncentratu pomidorowego i zioła prowansalskie (bądź majeranek). Gotować jeszcze kilka minut. 3. Fasolka po bretońsku najlepiej smakuje na drugi dzień (lekko zgęstnieje

Ugotować