fasolka po bretonsku - 660 przepisów (strona:11/44)

Fasolka po bretońsku 358

Fasolka po bretońsku 🌶  Na rozgrzewkę przy jesiennej pogodzie pikantna fasolka po bretońsku... Nie wiem jak u Was ale u nas jest to taka bardziej zupa 🍲 Potrzebne będą : 400g suchej drobnej fasoli (można użyć jaką się lubi, a w ostateczności jeśli się spieszy to można użyć konserwowej ale to dość kosztowna sprawa) 3 kiełbasy śląskie wędzony boczek (nie wiem

Pelusiowa Kuchnia
Zupa fasolowa z grzybami i kaszą 95

poprzednim poście z przepisem na   fasolkę po bretońsku  pisałam, że zwykle jak gotuję fasolę to gotuję jej więcej, żeby wykorzystać ją do innych dań - zup czy sałatek. Nadwyżkę z przygotowywania fasolki po bretońsku wykorzytałam do zrobienia zupy. To była klasyczna zupa "co sie nawinie" - miałam fasolkę, dodałam suszone grzyby i kaszę gryczaną i zaprawiłam koncentratem pomidorowym. Wyszła gęsta

Smaczny zeszyt
Fasolka w sosie curry z kurczakiem. Pyszna odmiana dla fasolki po bretońsku. PRZEPIS 73

Przypomina fasolkę po bretońsku, ale to zupełnie inne smaki. Spróbujcie pysznej odmiany – fasolki w sosie curry z kurczakiem. Przepis na fasolkę w sosie curry z kurczakiem Składniki: 400 gramów suszonej białej fasoli, 500 gramów piersi z kurczaka, 2 cebule, 3 ząbki czosnku, około 3 cm kawałem świeżego imbiru, 1 mała papryka czerwona lub pół dużej, 2 dojrzałe pomidory(...)ponownie dokładnie wymieszaj i zostaw na ogniu jeszcze 5 minut. Rady: Tak przygotowaną fasolkę podaliśmy z ryżem. Zamiast piersi z kurczaka można użyć mięsa z udek. Jeśli lubisz, fasolkę oczywiście możesz doprawić na ostro. Artykuł Fasolka w sosie curry z kurczakiem. Pyszna odmiana dla fasolki po bretońsku. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Przepisy, gotowanie, jedzenie

Kulinarna Polska
Fasolka po bretońsku 79

Fasolka po bretońsku każdy(...)większość lubi. Mój przepis na fasolkę jest prosty i niedrogi, ale za to bardzo smaczny. Jest wiele przepisów na nią. Sama na swoim blogu już mam jeden na bazie mięsa wieprzowego, tak trochę na bogato. Jednak nie trzeba wielu składników by ugotować pyszny obiad. Do zrobienia tej fasolki użyłam [...] Artykuł Fasolka po bretońsku pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Tydzień Kuchni Polskiej | Trybunalska City Pub w Lublinie | CZY WARTO SIĘ WYBRAĆ? 184

zupy. Efekt? Zajebisty. Sam ser ma w sobie mnóstwo smaku umami, jest lekko kwaśny, słonawy. Kasza gryczana była pożądanym dodatkiem dla ciekawszej faktury całej zupy. Mega przyjemne doznanie! Fasolka po bretońsku fasola / pomidory / pieczarka borowikowa / szynka z karpia z Pustelni | 26,90 Osobiście nie lubię gdy w fasolce po bretońsku sos pomidorowy dominuje nad resztą smaków. I tu, ku mojemu

Right Behind The Kitchen
Fasolka po bretońsku 142

left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif";} Przepis na zupę fasolową już był, także przyszedł czas na fasolkę po bretońsku, która nie chwaląc się, wyszła nam naprawdę dobrze. Zupa fasolowa. Przepis na fasolkę po bretońsku   SKŁADNIKI: - 500g białej fasoli - 1l wody - 1l bulionu - 200g boczku wędzonego - około

Związek na patelni
Fasolka po bretońsku 108

Fasolka po bretońsku jest dobrą propozycją nie tylko na zimowe dni ale również na chłodniejsze wiosenne, które ostatnio nadeszły . Fasolka po bretońsku Składniki: - 500 g fasoli - 500 g kiełbasy (podwawelska, śląska) - 300 g boczku wędzonego - 1 cebula - 1 op. 500 ml przecieru pomidorowego - sól - pieprz - łyżeczka kminku - liść laurowy - ziele angielskie - majeranek -olej Przygotowanie: Fasolę zalewamy gorącą(...)gotujemy na małym ogniu aż fasola będzie miękka. Dolewamy przecier pomidorowy, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i wszystko razem dusimy ok. 15-20 min. Przecier pomidorowy powoduje że fasolka jest ona dość gęsta i nie potrzebuje zasmażki. Życzę smacznego

Kulinarne życie
Fasolka po bretońsku 201

Fasolkę po bretońsku robię bardzo, bardzo rzadko. Ale jak już zrobię, to jemy przez trzy dni. Tym razem fasolka po bretońsku była moją wielką zachcianką i żaden upał mnie nie powstrzymał :)  I nie, nie... nie jestem w ciąży. Ja tylko zachcianki mam w naturze. I ciąży nie potrzebuję do tego, żeby zaraz po zjedzeniu pasty z wędzonej makreli mieć ochotę

bistro mama
FASOLKA PO BRETOŃSKU 192

FASOLKA PO BRETOŃSKU  Gdy zostaje nam w domu wędlina i nie mamy pomysłu jak ja wykorzystać - możemy ugotować własnie fasolkę po bretońsku. Jest to bardzo smaczne i sytne danie i myślę, ze wielu osobom przypadnie do gustu Składniki: fasola kiełbasa, boczek, wędlina wędzona cebula sol pieprz koncentrat pomidorowy liść laurowy ziele angielskie majeranek Sposób przygotowania: 1. Fasole zalewamy woda

Kulinarnie z Polką na Kresach
Fasolka po bretońsku 482

Publikowałam już przepis na fasolkę po bretońsku na bogato (wersja z mięsem), a tym razem szybka wersja z boczkiem i kiełbasą. Osobiście uwielbiam każdą wersję fasolki po bretońsku. SKŁADNIKI 500 g białej fasoli (u mnie jaś karłowy) 380 g kiełbasy śląskiej 1 duża cebula 1 łyżka margaryny 300 g wędzonego boczku kilka ziaren ziela angielskiego kilka liści laurowych koncentrat pomidorowy(...)Gotować do momentu, aż fasola będzie już miękka. W małym garnuszku lub szklance wymieszać mąkę z wodą, tak żeby nie było grudek (ja wykorzystałam wodę z boczku). Przelać do fasolki i chwilę gotować mieszając, aż do zgęstnienia. W razie potrzeby doprawić

Passions hobbies life
Wegetariańska fasolka po bretońsku 142

Dzisiaj mamy dla Was fasolkę po bretońsku w wersji bezmięsnej. Idealnie zrównoważone smakowo danie, które zachwyci niejednego wielbiciela tej potrawy, podawanej w tradycyjnej formie. W wersji bezmięsnej fasolka podana została w towarzystwie tofu, najlepiej wędzonego.  Dodatek aromatycznych przypraw jak pieprz cayenne, wędzona papryka, gałka muszkatołowa i czerwona czubrica da niesamowicie pyszny efekt. Spróbujcie sami!! FASOLKA PO BRETOŃSKU  Składniki

Moja Mama Gotuje
Fasolka po bretońsku – prosty przepis 136

Fasolka po bretońsku to pożywne i rozgrzewające danie dobre nie tylko zimą, ale także w chłodne wiosenne lub jesienne dni, gdy buro i... The post Fasolka po bretońsku – prosty przepis appeared first on Eksperymentuj z życiem

Eksperymentalnie.com
Fasolka po bretońsku 665

Fasolka po bretońsku, to pożywne i bardzo sycące danie jednogarnkowe. Jesienią i zimą takie danie jest stałą pozycją w moim menu. Dobrze smakuje od razu po przygotowaniu, ale odgrzewana nie traci nic ze swego smaku. Do przygotowania fasolki po bretońsku potrzebujemy tylko białej fasoli, dobrej kiełbasy i/lub boczku oraz pomidorów. Fasolę najlepiej wykorzystać taką w ziarnach, którą trzeba moczyć, według(...)wpływ na stopień jej rozgotowania. Jeśli jednak nie mamy czasu, ani ochoty na moczenie fasoli, to taka z puszki również się nada i skróci nam dodatkowo czas przygotowania obiadu. Fasolkę z puszki należy dodać pod koniec gotowania, inaczej całkowicie się rozgotuje. Składniki: (porcja dla co najmniej 4 osób) 500 g białej fasoli (u mnie Piękny Jaś karłowy) 400 g dobrej

Kuchcik gotuje
Fasolka po bretońsku 196

Jesienią i zimą musimy rozgrzewać się sycącymi daniami. Kojarzycie pewnie popularną fasolkę po bretońsku? Dziś zaproponuję Wam fasolkę wg mojego przepisu. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Fasolka po bretońsku 196

Jesienią i zimą musimy rozgrzewać się sycącymi daniami. Kojarzycie pewnie popularną fasolkę po bretońsku? Dziś zaproponuję Wam fasolkę wg mojego przepisu. Czytaj więcej

Ana Mari's world