fasolka po bretonsku - 671 przepisów (strona:4/45)

Dobra fasolka po bretońsku 202

Dobra fasolka po bretońsku   fasola z kiełbasą i boczkiem w sosie pomidorowym Dobra fasolka po bretońsku jesienią i zimą jest niezastąpiona na obiad albo ciepłą kolację. Jeśli szukasz pomysłu na rozgrzanie ciała i duszy to właśnie go znalazłeś. Miękka i aromatyczna fasola w sosie pomidorowym, do tego kawałki boczku i kiełbasy - po prostu rewelacja. Tradycyjna fasolka po bretońsku(...)proste do zrobienia. Wystarczy tylko pamiętać o tym, aby suchą fasolę najpierw namoczyć przez minimum 10 godzin. Dzięki temu będzie miękka. Reszta to już przysłowiowa bułka z masłem. Fasolka po bretońsku jak u mamy i babci Dobra fasolka po bretońsku składniki 500 g suchej fasolki "Piękny Jaś" (lub po 250 g fasoli "Piękny Jaś" i czerwonej fasoli) 300 g wędzonego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ekspresowa fasolka po bretońsku 324

Nigdy nie byłam przekonana to tego pomysłu, to znaczy to zrobienia fasolki po bretońsku w ciągu 30 minut. Bo przecież najlepsza fasola to ta ugotowana przez nas, bo żywność z puszki do zło (w nadmiarze), bo tego typu potrawa żeby była smaczna musi swoje odleżeć w garnku, i tak dalej. I co racja to racja. I pewnego dnia trochę zapomniałam(...)solą i świeżo zmielonym pieprzem. Gotujemy tak długo, aż część płynów odparuje, u mnie trwało to około 15 minut. Zobaczycie jaka konsystencja Wam będzie odpowiadać. Podobne przepisy: Fasolka po bretońsku Fasolka szparagowa po bretońsku Fasolka po bretońsku z ogórkami kiszonymi Fasola duszona z wieprzowiną Fasola pieczona z kabanosami i papryką Fasolka po bretońsku z kiełbasą i boczkiem Artykuł Ekspresowa fasolka

Kardamonovy
Ekspresowa fasolka po bretońsku 52

Nigdy nie byłam przekonana to tego pomysłu, to znaczy to zrobienia fasolki po bretońsku w ciągu 30 minut. Bo przecież najlepsza fasola to ta ugotowana przez nas, bo fasola z puszki do zło (w nadmiarze), bo tego typu potrawa żeby była smaczna musi swoje odleżeć w garnku, i tak dalej. I co racja to racja. I pewnego dnia trochę zapomniałam(...)solą i świeżo zmielonym pieprzem. Gotujemy tak długo, aż część płynów odparuje, u mnie trwało to około 15 minut. Zobaczycie jaka konsystencja Wam będzie odpowiadać. Podobne przepisy: Fasolka po bretońsku Fasolka szparagowa po bretońsku Fasolka po bretońsku z ogórkami kiszonymi Fasola duszona z wieprzowiną Fasola pieczona z kabanosami i papryką Fasolka po bretońsku z kiełbasą i boczkiem Artykuł Ekspresowa fasolka

Kardamonovy
Fasolka po bretońsku 720

Fasolka po bretońsku – to jedno z ulubionych dań Polaków :) Jeśli szukacie przepisy na fasolkę po bretońsku jak u mamy, czy babci, to dobrze trafiliście :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tradycyjna fasolka po bretońsku – przepis podstawowy: Do jej wykonania polecam używać fasolę Piękny Jaś karłowy, która będzie miała około 2 cm wielkości, dzięki czemu łatwiej się ją ugotuje, a także wygodniej(...)wszystko zdecydujecie się na fasolę z puszki, to po prostu pomijacie etap gotowania fasoli i zaczynacie wszystko robić od momentu przygotowania kiełbasy, boczku, cebuli i czosnku. W tradycyjnej fasolce po bretońsku nie może zabraknąć dużej ilości dobrej kiełbasy. U nas obowiązkowo także musi się znaleźć boczek wędzony lub parzony. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tradycyjna fasolka po bretońsku ze świeżymi pomidorami

Kulinarne Przeboje
Bretoński kociołek czyli fasolka na wędzony żeberku 159

Zapowiadałam, że fasolka gości często na naszym stole. Po sezonowej wersji z grzybami i wołowiną dziś wersja zimowa - na wędzonym żeberku. Bretoński kociołek czyli fasolka na wędzony żeberku Składniki: 1/2 kg fasoli "Piękny Jaś" 1 duże wędzone żeberko 20 dag kiełbasy jałowcowej  2-3 ząbki czosnku 3 liście laurowe 3 ziela angielskie 1 cebula 3 łyżki przecieru pomidorowego

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Fasolka po bretońsku 91

Fasolka po bretońsku to jedno z najpopularniejszych, tradycyjnych dań kuchni polskiej . Gotowana fasola odmiany Piękny Jaś z dodatkiem pożywnej kiełbasy i aromatycznego boczku w pysznym sosie pomidorowym to fantastyczny pomysł na obiad dla całej rodziny . Fasolka po bretońsku – przepis babci Fasolka po bretońsku to jedno ze wspomnień obiadów w domu moich dziadków. Zapach rozchodził się po całym domu(...)smak był niepowtarzalny. Fasolka po bretońsku z przepisu babci zawsze była robiona ze świeżej fasoli, namoczonej wieczór wcześniej – nigdy z puszki. Sama nie jestem aż taką tradycjonalistką i zdarza mi się przygotować to danie z fasolą z puszki, ale konsystencja i smak nieco się różnią. Jeśli więc tylko macie czas, to pamiętajcie by namoczyć fasolę wieczór wcześniej, naprawdę warto

Na-talerzu.pl
Fasolka nie po bretońsku ;) 169

Zdrowa i smaczna propozycja na obiad, z aromatycznymi ziołami oraz ze smacznymi i soczystymi warzywami.Fasolkę w tym wydaniu mogłabym jeść dosłownie codziennie i dlatego robię

Kraina Miodem Płynąca
Fasolka szparagowa po bretońsku 138

Na dno rondelka wlać oliwy na to wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę oraz kawałek dobrej pokrojonej kiełbasy lub boczku. Wszystko pięknie podsmażyć. Młodą fasolkę szparagową, pokroić

Kulinarna rozmowa
Fasolka po bretońsku-pycha 1048

Fasolka po bretońsku to stosunkowo łatwe do przygotowania danie, ma rzeszę zwoleników.Ja się plasuję w czołówce wielbicieli,choć muszĘ przyznać, robię fasolkę bardzo rzadko. Ten smakowity mix fasolowo-pomidorowo-kiełbasiany lubię właściwie od zawsze.Danie jest niezwykle sycące i rozgrzwające,a gotowane w wielkim garze zapewni obiad na kilka dni.Idealne na jesienno-zimowe porę.Najlepiej smakuje odgrzewana na drugi dzien.Skladniki:30

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Przepis - Fasolka po Bretońsku 455

Witam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszną fasolkę po bretońsku, fasolka jest bardzo smaczna, treściwa i stanowi samodzielne danie. Fasolka po bretońsku jest dość ciężkim daniem ale od czasu do czasu (nie za często) można ją przygotować. Powinna każdemu smakować kto lubi dania z fasolą oraz kiełbasy, polecam wypróbować przepis Do przygotowania fasolki po bretońsku będziemy potrzebować: Garnek o pojemności(...)papryki ostrej (pieprz cayenne) 2 łyżeczki lubczyku lub przyprawy w płynie 1 łyżeczka majeranku sól do smaku 1 kopiasta łyżka mąki pszennej woda Link do filmu z przygotowania : Fasolka po bretońsku Przygotowanie: Najpierw przygotuję fasolkę: Kilka godzin przed gotowaniem fasolki po bretońsku, suchą fasolę dokładnie płuczę, przekładam do garnka i zalewam zimną wodą tak żeby woda była kilka centymetrów powyżej

Uwaga Babcia Gotuje
Fasolka po warszawsku według Nat’s Historia i Pochodzenie 74

Efektem jest gęste, aromatyczne danie, które można podawać z pieczywem lub jako samodzielny posiłek. Fasolka po warszawsku według Nat’s Odpowiadając na rzucone mi wyzwanie stworzenia własnej wersji tego klasycznego dania, powstała Fasolka po warszawsku według Nat’s, zachowuje duszę tradycyjnej fasolki po bretońsku, ale dodaje kilka twistów, które sprawiają, że jest wyjątkowa. Składniki – Żeberka – Kiełbasa(...)Wlej passatę, wsyp cukier, wymieszaj i grzej, aż płyny się zredukują. 9. Na koniec dodaj fasolkę, wymieszaj i podgrzej, nie za długo, ponieważ fasola z puszki jest miękka i nie trzeba jej gotować. 10. Nałóż i pożeraj. Regionalne Wersje Fasolki Fasolka po bretońsku, jak wiele polskich dań, doczekała się licznych regionalnych wariacji. W niektórych częściach Polski można spotkać wersje

RafalCook
Błyskawiczna fasolka po bretońsku 137

przykładów takiego krosowego gotowania, np. wpis Jak zrobić 5 obiadów z tych samych składników . Jeśli nie masz czasu na zrobienie sosu, dodaj do fasolki zmiksowane pomidory z puszki, chwilę pogotuj i zupa będzie gotowa. Fasolka po bretońsku jest jednym z fundamentów polskiej kuchni i, choć oczywiście takie danie we Francji nie istnieje (podobnie jak ryba po grecku w. Grecji(...)składników w rondlu. Zamieszaj i gotuj ma wolnym ogniu bez przykrycia 5-6 minut. Krok 6 Dopraw do smaku solą i pieprzem. Rozrzedź fasolkę wodą lub bulionem. Posyp siekaną natką. Podawaj . Fasolka po bretońsku doskonale smakuje z ciemnym, żytnim pieczywem. Smacznego! Artykuł Błyskawiczna fasolka po bretońsku pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Fasolka po bretońsku z kiełbasą i boczkiem 69

instagramie. I to był błąd. Wiedziałam, że ogólnie część ludzi będzie zbierać ślinę z podłogi, nie spodziewałam się jednak, że ktoś będzie mnie ścigał o przepis. Bo fasolka po bretońsku z boczkiem i kiełbasą to nie jest w sumie żadna filozofia… Zmieniłam jednak swój poprzedni przepis i jest lepiej. Jest dużo lepiej. Masz przepis jaśnieWróbel i daj mi święty(...)pokrywki. I teraz kwestia zagęszczania. Ja część ugotowanej fasoli (1 szklankę) po prostu blenduję i wlewam do potrawy. Mąki nie używam nigdy, nie ma potrzeby. Podobne przepisy: Fasolka po bretońsku Fasolka szparagowa po bretońsku Fasolka po bretońsku z ogórkami kiszonymi Fasola duszona z wieprzowiną Fasola pieczona z kabanosami i papryką Ekspresowa fasolka po bretońsku Artykuł Fasolka po bretońsku z kiełbasą

Kardamonovy
Fasolka po bretońsku z ogórkami kiszonymi 54

Szaro dziś i buro. Idealny moment na wrzucenie Wam przepisu na tytułową fasolkę. Skoro do gulaszy i innych forszmaków pasuje ogórek kiszony, to czemu miałby nie pasować do fasolki po bretońsku? Moi drodzy, informuję – pasuje. Składniki: 500 g fasoli Jaś 2 długie ulubione kiełbasy 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 250 ml passaty pomidorowej 2-3 ogórki kiszone(...)pokrojone w mniejsze kawałki ogórki kiszone, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Jeżeli chcecie zagęścić fasolkę, wyjmijcie z potrawy ze 2 łyżki fasoli i zmiksujcie ją, potem dodajcie z powrotem do garnka i zagotujcie. Ja tak robię od jakiegoś czasu. Podobne przepisy: Fasolka po bretońsku Fasolka szparagowa po bretońsku Fasolka po bretońsku z kiełbasą i boczkiem Fasola duszona z wieprzowiną

Kardamonovy
Fasolka po bretońsku – prosty przepis 240

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Fasolka po bretońsku Fasolka po bretońsku, czyli klasyczne danie jednogarnkowe, bardzo pożywne o bogatym smaku i aromacie, i tak naprawdę bardzo proste w wykonaniu, a dodatkowo fasola, jako główny składnik tej potrawy to doskonałe źródło białka i witamin B, C, E, a także minerałów jak magnez i fosfor. Fasolka po bretońsku Składniki: (porcja dla 4-6 osób(...)soli 2 cebule 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 250g kiełbasy śląskiej 250g boczku parzonego, wędzonego 500ml przecieru pomidorowego Łyżka majeranku Pieprz Ostra papryka w proszku Fasolka po bretońsku Przygotowanie: Fasolkę zalewamy wodą do wysokości około 2-3 cm powyżej poziomu nasion i odstawiamy na noc, żeby zmiękła i napęczniała. Następnego dnia koniecznie odcedzamy fasolkę i zalewamy świeżą

Księga-Smaku