fasolka po bretonsku - 607 przepisów (strona:7/41)

Fasolka po bretońsku 79

Fasolka po bretońsku to proste danie z fasoli w sosie pomidorowym znane na całym świecie. Zapraszam na domowy przepis na fasolkę po bretońsku. Dania z fasoli sa bardzo popularne szczególnie w okresie kiedy temperatura za oknem nas nie rozpieszcza. Nic dziwnego, gdyż wzmaga się wtedy ochota na sycące dania jednogarnkowe. Fasolka po bretońsku 2 szklanki fasoli cebula kiełbasa koncentrat pomidorowy(...)podsmażyć i dodać do fasoli. Podsmażyć na patelni koncentrat pomidorowy, połączyć z fasolą, dusić przez kilka minut i doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami lub z pieczywkiem. Artykuł Fasolka po bretońsku pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Fasolka po bretońsku - najlepsza! 70

FASOLKA PO BRETOŃSKU Fasolkę po bretońsku przyrządzam głównie w okresie jesienno-zimowym. Wtedy najbardziej mam na nią ochotę, głównie dlatego, że jest syta i mocno rozgrzewa. Do tego przyrządzając fasolkę dla całej rodziny, starcza nam ona na dwa, a nawet trzy dni, co też odciąża mnie od codziennego gotowania :) Co ważne, fasolka jest jeszcze smaczniejsza, kiedy trochę postoi i nabierze

Calzonella.com
Fasolka po bretońsku 46

Fasolka po bretońsku to taki nasz polski klasyk i najpopularniejsza potrawa, jeśli chodzi o dania z fasoli, natomiast zapewniam Was, że w Bretanii nikt nigdy o nim nie słyszał. Zresztą tak samo jak o rybie po grecku w Grecji, ruskich pierogach w Rosji czy też kawie po turecku w Turcji. W naszej kuchni ten przepis zagościł już dosyć dawno, gdzieś(...)smakuje drugiego czy trzeciego dnia po ugotowaniu, kiedy wszystkie smaki fajnie się przegryzą. Natomiast u mnie w domu bardzo lubimy też fasolkę z dodatkiem ugotowanych i pokrojonych w kostkę ziemniaków, wtedy mamy już obiad kompletny. Fasolka po bretońsku Czas przygotowania: Składniki: 400 g suchej białej fasoli 3 ziela angielskie 2 listki laurowe 400 g kiełbasy 1 duża cebula 2 ząbki

Kulinarne przygody Gatity
Fasolka po bretońsku 99

Zdecydowanie fasolka po bretońsku nie należy do letnich obiadów, zdecydowania. Niestety zdecydowanie mimo lata astronomicznego lata nie mamy, trzeba chodzić w bluzach i kurtkach. Pogoda zdecydowanie nas nie rozpieszcza, a gdy patrzę na termometr i widzę 13 stopni w czerwcu to jestem rozczarowana. Może nie należę do zwolenników upału, ale te 20 stopni mogło by być. Taka chłodna jesienna aura(...)latem zachęciła mnie do przygotowania fasolki po bretońsku, dawno jej nie jadłam, ostatni raz około 2 lata temu to nie trudno było mi sobie przypomnieć sposób jej przygotowania. Potrawa ta składa się z właściwie niewielu składników, a jest na prawdę smaczna i bardzo sycąca. W prawdzie łączny czas przygotowania troszkę trwa, ale samej pracy jest niewiele. A z tej ilości

dom-agi.pl
kotlety z mięsa mielonego vs jeżyki 128

jest aksamitna i bardzo smaczna. Wędzonkę czuję się w smaku zupy co naprawdę jest nie lada gratką dla naszego podniebienia. Jeżeli lubicie gęstsze zupy to zdecydowanie polecam. Fasolka po bretońsku Fasolka po bretońsku  z Pięknym Jasiem w roli głównej jest apetyczna i sycąca. Smaku dodaje  kiełbasa wiejska . Propozycja na zimne i chłodne dni. Zupa krem z grzankami Zupa

Ekspansja smaku
Kapuśniak Babuni z miękkimi ziemniakami 99

jest aksamitna i bardzo smaczna. Wędzonkę czuję się w smaku zupy co naprawdę jest nie lada gratką dla naszego podniebienia. Jeżeli lubicie gęstsze zupy to zdecydowanie polecam. Fasolka po bretońsku Fasolka po bretońsku  z Pięknym Jasiem w roli głównej jest apetyczna i sycąca. Smaku dodaje  kiełbasa wiejska . Propozycja na zimne i chłodne dni. Zupa krem z grzankami Zupa

Ekspansja smaku
Fasolka szparagowa po bretońsku 75

Fasolka szparagowa po bretońsku Fasolka obrodziła mi w tym roku niesamowicie. Przez pomyłkę - a właściwie moje niedopatrzenie posiałam fasolkę tyczną szparagową. Pierwszy raz w życiu. Takich zbiorów fasoli jeszcze w życiu nie widziałam. Zrywając dzisiaj ją na obiad, nie ruszając się z miejsca w minutę narwałam całą miskę. Co będę z niej teraz robić? Nie mam pojęcia. Na początek ugotowałam(...)obiad fasolkę po bretońsku. Oczywiście szparagową. Bardzo szybki, i bardzo sycący obiad.  Składniki: około 700-800 g fasolki szparagowej (użyłam tycznej) 250 g boczku wędzonego 300 g kiełbasy 2 cebule słoiczek koncentratu pomidorowego (190g) 2 łyżki cukru 2 łyżki masła łyżka mąki pszennej majeranek papryka słodka wędzona papryka słodka pieprz sól łyżka oleju Sposób przygotowania: Boczek pokroić w kostkę

na moim stole...
Wegetariańska fasolka po bretońsku 53

mojej kuchni jest coraz więcej dań bez mięsa i tutaj chciałam się podzielić z Wami kolejnym przepisem – wegetariańska fasolka po bretońsku. Jeśli mam ochotę na prosty i w miarę szybki obiad to często robię waśnie taką fasolkę. Najczęściej podaję ją z samym chlebem, ale dziś dorzuciłam do niej również ziemniaki. Inspirowałam się przepisem ... Czytaj dalej Wegetariańska fasolka po bretońsku(...)Artykuł Wegetariańska fasolka po bretońsku pochodzi z serwisu Pink Envelope - Proste przepisy

Pink Envelope
Wegańska fasolka po bretońsku 87

Polska kuchnia w natarciu! Tym razem polecamy aromatyczną i rozgrzewającą wegańską fasolkę po bretońsku. Jeśli nastawiacie fasolę na noc, przygotowanie tego dania zajmie Wam bardzo mało czasu, a proste wykonanie tylko zachęca do działania. Nie zwlekajcie, fasola z dodatkiem soi już na Was czeka! Wegańska fasolka po bretońsku Przepis na 3-4 porcje Potrzebujemy: 300 g białej fasoli(...)gotujemy przez 15-20 minut.  7. Pod koniec gotowania dodajemy majeranek i bazylię oraz doprawiamy świeżo mielonym pieprzem, jeśli chcemy, aby danie było bardziej pieprzne.  8. Fasolkę po bretońsku podajemy z posiekaną natką pietruszki i chlebem. Smacznego! Maugo&Paszko

Bananowe Pole
fasolka po bretońsku 107

Cześć! Stęskniłam się za jej smakiem do tego stopnia, że musiałam ugotować :) Fasolka po bretońsku. Fasolki nie gotuję na wywarze z mięsa. Dodaję później do niej tyle podsmażonego, że mięsa już naprawdę wystarczy. Załóżmy, że mamy opakowanie 400 g. Przepłukuję fasolę i zalewam wodą na kilka godzin. Przy weekendzie zalewam na noc a na tygodniu jak idę

Pieprzyć z Fantazją
Fasolka po bretońsku 87

Pierwszy raz podjęłam się zrobienia fasolki po bretońsku, a że lubię wyzwania przygotowałam ją na moje urodziny organizowane dla znajomych. Stwierdziłam, że nie może to być nic trudnego, więc od razu zrobiłam jej jak dla wojska (adekwatną do ilości zaproszonych osób). Wyszła dokładnie taka jakiej oczekiwałam. Jeśli macie ochotę na tradycyjną fasolkę po bretońsku szczerze polecam! Składniki na fasolkę(...)bretońsku (6 porcji): 400 g suchej białej fasoli 250 g boczku wędzonego 250 g kiełbasy (podwawelskiej) duża cebula 2 ząbki czosnku puszka krojonych pomidorów 2 łyżki przecieru pomidorowego 3 ziela angielskie 2 liście laurowe 2 łyżki majeranku sól pieprz Fasolę zalać zimną wodą 10 centymetrów ponad jej poziom i odstawić na noc do namoczenia. Odcedzić, po czym wlać litr świeżej

Karola gotuje
Fasolka szparagowa po bretońsku – pyszne danie jednogarnkowe 59

Fasolka szparagowa po bretońsku to szybka i bardzo smaczna alternatywa dla tradycyjnej potrawy z suchą fasolą w roli głównej. Jest też lekkostrawna i mniej kaloryczna. Młoda fasolka szparagowa gotuje się momentalnie, dlatego przygotowanie potrawy zajmie nie więcej niż 45 minut. Taka fasolka smakuje mi równie mocno jak jej tradycyjny odpowiednik (który zresztą uwielbiam) dlatego latem, kiedy mamy sezon na fasolkę(...)wodzie. Danie najlepiej smakuje podane z chrupiącym pieczywem, choć spotkałam się też z wersją, gdzie obok fasoli podawane są ziemniaki z wody. https://youtu.be/ZA24w8I_Xlk Składniki na fasolkę szparagową po bretońsku: 700 g żółtej fasolki szparagowej (może też być pół na pół z zieloną) 500 ml passaty pomidorowej 350 g cienkiej kiełbasy 250 g boczku wędzonego duża cebula 3 ząbki

e-PrzepisyKulinarne
Fasolka po bretońsku 126

Fasolka po bretońsku to pyszne, sycące i rozgrzewające danie, rodem z PRL. Fasolkę po bretońsku warto jeść, bo w ogóle … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Fasolka po bretońsku</span> pochodzi z serwisu My Blueberry Corner

My Blueberry Corner