fasolka po bretońsku

fasolka po bretońsku

fasolka po bretońsku

Przepis na : obiad

Cześć! Stęskniłam się za jej smakiem do tego stopnia, że musiałam ugotować :) Fasolka po bretońsku. Fasolki nie gotuję na wywarze z mięsa. Dodaję później do niej tyle podsmażonego, że mięsa już naprawdę wystarczy. Załóżmy, że mamy opakowanie 400 g. Przepłukuję fasolę i zalewam wodą na kilka godzin. Przy weekendzie zalewam na noc a na tygodniu jak idę do pracy - z samego rana. Jak już  napęcznieje wrzucam do garnka z tą samą wodą, co się moczyła i dolewam, jeśli jest taka konieczność. Powol... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pieprzyć z Fantazją

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Autor

pieprzyczfantazjapieprzyczfantazja

Uwielbiam "stać przy garach". Uwielbiam jeść, testować nowe smaki. Na co dzień pracuję jako księgowa a po pracy kuchnia jest wyłącznie moja :D
Zapraszam do poczytania z moimi zmaganiami z garami:D Smaki dzieciństwa, próby odtworzenia kuchni włoskiej, azjatyckiej.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasola, mięso, fasolka, boczek, kiełbasa, obiad, fasolka po bretonsku, kurczak, szynka, kurczak pieczony, szynka gotowana, dania z kurczakiem, bez pieczenia, kiełbasa w słoikach, kurczak z papryką , pieczony boczek, dania bez mięsa, kurczak w pomidorach, kurczak z pomidorami, dania mięsne, warzywa na patelnie, pieczona szynka, pieczeń z szynki, mięsa pieczone, kurczak z warzywami, potrawy z kurczaka

Inne przepisy z Pieprzyć z Fantazją

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.