Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Przepis na : obiad

Fasolka po bretońsku to taki nasz polski klasyk i najpopularniejsza potrawa, jeśli chodzi o dania z fasoli, natomiast zapewniam Was, że w Bretanii nikt nigdy o nim nie słyszał. Zresztą tak samo jak o rybie po grecku w Grecji, ruskich pierogach w Rosji czy też kawie po turecku w Turcji. W naszej kuchni ten przepis zagościł już dosyć dawno, gdzieś na początku XX wieku. Swoją największa popularność zyskał w czasach PRL-u, kiedy to był dostępny we wszystkich barach i restauracjach. Według mnie to jedno ze smacznie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Autor

Kulinarne przygody GatityKulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasola, fasolka, kiełbasa, fasolka po bretonsku, boczek, pierogi, fasola czerwona, czerwona fasola, obiad, danie jednogarnkowe, ziemniaki, bigos, ryby, mięso, ryba, niskokaloryczne, ryba po grecku, biała kiełbasa, fasolka szparagowa, pierogi z mięsem

Inne przepisy z Kulinarne przygody Gatity

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.