Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku  to polskie danie, które zawiera  fasolę ,  sos  pomidorowy i kiełbasę. Poniżej przedstawiam przepis na błyskawiczną fasolkę po bretońsku, ponieważ aby skrócić czas przygotowania użyłam fasoli konserwowej. W oryginalnej recepturze do fasolki po bretońsku dodaje się jeszcze wędzony boczek i majeranek.  Składniki: 1 puszka czerwonej fasolki 1 puszka białej fasoli 1 puszka pomidorów bez skórki koncentrat pomidorowy kiełbasa (1 duża laska) 1 obrana cebula sól, piep... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasolka, kiełbasa, fasola, zupa pomidorowa, fasolka po bretonsku, sos pomidorowy, boczek, sosy, czerwona fasola, fasola czerwona, danie jednogarnkowe, biała kiełbasa, boczek w sosie, drugie danie

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję