Przepis na : obiad
W ielokrotnie robiłam fasolkę po bretońsku . Inspiracją do zrobienia fasolki po kaszubsku były śledzie po kaszubsku. Sos zrobiłam bardzo podobnie, ale zamiast śledzi dodałam białą fasolę. SKŁADNIKI: 1 puszka białej fasoli 2 łyżki octu jabłkowego lub winnego 2 cebule ( u mnie biała) kilka łyżek oleju rzepakowego 2-3 suszone śliwki (nie kalifornijskie!!!) lub łyżka powideł bez cukru sól i pieprz do smaku 1/2 łyżki majeranku liść laurowy 2-3 ziela angielskie 200 g przecieru pomidorowego 1 łyżka koncentratu PRZYGOTO... czytaj dalej...
Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...