fasolka po bretonsku - 671 przepisów (strona:22/45)

Chili con carne z wieprzowiną 60

kiedy indziej. I szykując się na obecny weekend brałam pod uwagę raczej dania jednogarnkowe, które po prostu podgrzejemy sobie po powrocie z naszych wojaży. Myślałam nad bigosem, fasolką po bretońsku, ale ostatecznie stanęło na chili con carne z wieprzowiną. Tym razem jednak będzie z dodatkiem kukurydzy, która raczej rzadko u nas ląduję w chili con carne (w sumie nawet(...)łyżeczki, ale my lubimy pikantne potrawy. Byłam przekonana, że dwie duże świeże chili nam wystarczą, ale jednak nie. Podobne przepisy: Chili con carne z kurczakiem Chili sin carne z fasolką szparagową Chili con carne z kakao Chili sin carne z soczewicą Chili con carne z dynią Artykuł Chili con carne z wieprzowiną pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Chili con carne z wieprzowiną 73

kiedy indziej. I szykując się na obecny weekend brałam pod uwagę raczej dania jednogarnkowe, które po prostu podgrzejemy sobie po powrocie z naszych wojaży. Myślałam nad bigosem, fasolką po bretońsku, ale ostatecznie stanęło na chili con carne z wieprzowiną. Tym razem jednak będzie z dodatkiem kukurydzy, która raczej rzadko u nas ląduję w chili con carne (w sumie nawet(...)łyżeczki, ale my lubimy pikantne potrawy. Byłam przekonana, że dwie duże świeże chili nam wystarczą, ale jednak nie. Podobne przepisy: Chili con carne z kurczakiem Chili sin carne z fasolką szparagową Chili con carne z kakao Chili sin carne z soczewicą Chili con carne z dynią Artykuł Chili con carne z wieprzowiną pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Przekąski na Sylwestra 34

serów Pizza z warkoczem w rancie Pizza z boczkiem i cebulą Pizza z gruszką Cammembert z patelni Tortilla z kurczakiem i pomidorem Domowy burger ze sznyclem i jajkiem Fasolka po bretońsku z parówkami Gotowa pizza z warkoczem w rancie Pizza z suszonymi pomidorami Ciepła kolacja przed północą Lubisz zaskakiwać gości gotowaniem? No to koniecznie zaserwuj im pełną ciepłą kolację przed

Bardzo Gruby Smok
Gotuj prosto i z serca – jak gotować prosto, szybko i smacznie? 42

telewizji, ta książka zmieni twoje życie. Ewa Szczęsna pisze jak dobra kumpela – bez zbędnego zadęcia, za to z dużą dawką praktycznych porad. Nie wiesz, jak ugotować perfekcyjną fasolkę po bretońsku? Spoko, autorka ci to wytłumaczy tak, że zrozumiesz. Nie masz czasu na wymyślne wykwintnego obiadu? Nie szkodzi, bo znajdziesz tu też przepisy na szybkie dania, które zrobisz w 30 minut

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Babciny gulasz z fasolą – niezwykle sycący i pyszny 71

inne przepisy na dania z fasolą: Zupa fasolowa po zbójnicku – pyszna i sycąca Tradycyjna zupa fasolowa – sprawdzony przepis Zupa gulaszowa z indykiem – pyszne danie jednogarnkowe Fasolka po meksykańsku z mięsem mielonym Fasolka po bretońsku – tradycyjny przepis Artykuł Babciny gulasz z fasolą – niezwykle sycący i pyszny pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Zupa fasolowa po zbójnicku – pyszna i sycąca 102

czosnek granulowany, pieprz ziołowy, bazylia, oregano olej do smażenia   Przygotowanie Fasolę zalej około dwoma litrami zimnej wody i zostaw na noc, na przynajmniej 8 godzin. Następnie odlej wodę, fasolkę wypłucz, przełóż do garnka i ponownie zalej dwoma litrami wody. Gotuj ją na wolnym ogniu przez około dwie godziny, aż stanie się miękka. Po ugotowaniu odcedź. Mięso mielone podsmaż(...)sycące, rozgrzewające zupy: Zupa cygańska z makaronem – prosty przepis na pyszne danie Żurek z białą kiełbasą i jajkiem – prosty przepis Grochówka na wędzące – pyszny przepis na domową zupę Fasolka po bretońsku – tradycyjny przepis Tradycyjna zupa fasolowa – sprawdzony przepis Artykuł Zupa fasolowa po zbójnicku – pyszna i sycąca pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Fasolka szparagowa z kurczakiem – pomysł na pyszny obiad 56

zwłaszcza w sezonie letnim, kiedy mamy pod dostatkiem młodej fasolki szparagowej, ale zimą z powodzeniem można skorzystać z mrożonej. Z czym podać fasolkę szparagową z kurczakiem? Oto kilka propozycji: Klasyczne połączenia: Ziemniaki: Gotowane, pieczone lub puree – ziemniaki są najbardziej oczywistym wyborem. Dodają sytości i doskonale komponują się z delikatnym smakiem fasolki i kurczaka. Ryż: Biały, brązowy, dziki – ryż jest lekką(...)gotuj na małym ogniu przez około 15 minut. Fasolka szparagowa z kurczakiem – pomysł na pyszny obiad   Zobacz inne przepisy na fasolkę szparagową: Toskański gulasz z kurczaka i warzyw – pyszne danie na obiad Fasolka szparagowa z mięsem mielonym – pyszna fasolka po bolońsku Kurczak z warzywami w sosie serowym Fasolka szparagowa po bretońsku – pyszne danie jednogarnkowe Leczo z fasolki szparagowej, papryki

e-PrzepisyKulinarne
Zupa z kiszonej kapusty 54

subscribe-form-2709473 .row-success").show(),r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Zajrzyj także do innych moich przepisów: – zupa gołąbkowa –  gołąbki bez zawijania –  fasolka po bretońsku –  gołąbki z włoskiej kapusty –  zupa z włoskiej kapusty –  kwaśnica z żeberkiem – przepis na  ogórki kiszone –  młoda kapusta –  surówka z czerwonej kapusty ZUPA

nietylkopasta.pl
Szybkowar – jak używać? Poradnik eksperta 65

szybkie przepisy na szybkowar? Szybkowar to świetne narzędzie do szybkiego przygotowywania różnorodnych potraw. Kilka szybkich przepisów na wykorzystanie szybkowaru to: zupa pomidorowa, gulasz wołowy, ryba z warzywami, fasolka po bretońsku, risotto z grzybami. Jakie są zalety gotowania w szybkowarze? Gotowanie w szybkowarze skraca czas gotowania, co oszczędza energię i pozwala szybko przygotować posiłek. Gotowanie pod ciśnieniem w szybkowarze pomaga zachować

Ekscentryczny Parowar
Szybkowar Co To – Przewodnik Po Szybkim Gotowaniu 68

tego, jedzenie gotuje się znacznie szybciej niż w tradycyjnych metodach, co jest szczególnie przydatne w przypadku potraw, które zwykle wymagają długiego gotowania, takich jak mięsa na gulasz czy fasolka po bretońsku. Wysokie ciśnienie generowane wewnątrz szybkowaru ma również pozytywny wpływ na wartość odżywczą potraw. Szybkie gotowanie minimalizuje utratę witamin i składników odżywczych, a także pomaga zachować naturalne aromaty i smaki

Ekscentryczny Parowar
Boczniaki z fasolą 60

Połączenie boczniaków i fasoli to był strzał w dziesiątkę. Danie smakuje trochę jak fasolka po bretońsku ale jest jeszcze lepsze. Jeszcze teraz w marcu potrzeba nam czasami takich pożywnych dań i dlatego zabieram się do pracy a Ty? Boczniaki z fasolą - przepis CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Wieprzowina z fasolą i chili 55

tworzę jedynie dla siebie i może akurat znajdzie się jakiś amator tego typu potrawy. Bo potrawa ogólnie wyszła bardzo smaczna. My ją wciągnął, mówiąc że to coś pomiędzy fasolką po bretońsku a gulaszem. Gdzieś tam w tyle łapie się także na forszmak. Brzmi całkiem spoko, nie? Jak w ogóle powstał pomysł na wieprzowinę? Kupiłam „przypadkowo” za dużo karkówki

Kardamonovy
Zupa szczawiowa z jajkiem 52

subscribe-form-2709473 .row-success").show(),r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Zajrzyj także do innych moich przepisów: – zupa gołąbkowa –  gołąbki bez zawijania –  fasolka po bretońsku –  gołąbki z włoskiej kapusty –  zupa z włoskiej kapusty –  kwaśnica z żeberkiem – przepis na  ogórki kiszone –  młoda kapusta –  surówka z czerwonej kapusty ZUPA SZCZAWIOWA

nietylkopasta.pl
Jak dobrze ugotować fasolę? 66

wpadłam na to sama, ale wykorzystałam wiedzę zaczerpniętą z książki Dominiki Targosz! Jestem jej wdzięczna, że wreszcie krok po kroku zrozumiałam, gdzie popełniam błąd i od tego momentu moja fasolka zawsze jest ugotowana poprawnie!  Jak dobrze ugotować fasolę Nie trzeba fasoli poświęcać wiele czasu, ale warto pomyśleć o niej z wyprzedzeniem i namoczyć ją dzień wcześniej. Kiedy fasola zostanie(...)sól. Wrzuć wybrane dodatki z listy. Gotuj około 60 minut w zależności od rozmiaru fasolek, ale lepiej próbować, niż sugerować się czasem. Fasola ma być kremowa w środku i jednolicie ugotowana. Żadnej sody! Bulion spod fasoli jest wspaniały, można go wykorzystać do fasolki po bretońsku, zupy lub do blendowania fasolowego hummusu! Ja wybrałam dodatek dymki, jabłka, czosnku, pora i oliwy

Z Kuchni Do Kuchni
Fasolka po węgiersku 68

Jeśli lubicie fasolkę po bretońsku, to ta po węgiersku również powinna wam posmakować. A nawet bardziej. Ta wersja jest wzbogacona o inne warzywa, dzięki czemu jest jeszcze bardziej pożywna.  Składniki:  1 szklanka suchej fasoli Piękny Jaś 1 duża cebula  2 papryki - u mnie czerwona i żółta 300 g pieczarek 3 kiełbaski śląskie koncentrat pomidorowy do smaku słodka

Kuchnia domowa Ani
Kopytka – mięciutkie i delikatne 72

przygotowywane w sosach, np. wieprzowina w cydrze z jabłkami , schab w sosie pomidorowym lub polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym z grzybami . Sprawdź też inne pomysły na prosty obiad: Fasolka po bretońsku Placki ziemniaczane Pieczone polędwiczki wieprzowe Kotlety z łososia z sosem jogurtowym Leczo z cukinią Drukuj Kopytka – mięciutkie i delikatne #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full

Na-talerzu.pl
Fasolka szparagowa z cytrynową kruszonką 85

Niby zwykła fasolka szparagowa. Każdy potrafi taką zrobić więc jakikolwiek przepis na nią zapewne jest zbędny. Ale nie, wcale nie taka zwykła, bo z cytrynową kruszonką. Och, możecie nam wierzyć, że nuta cytryny dodaje fasoli zupełnie nowego smaku. My to generalnie bardzo lubimy fasolkę po bretońsku, ale teraz, z cytrynową kruszonką, lubimy ją jeszcze bardziej. Jest taka jakaś odświeżająca nuta

Marder&Marder Manufacture
Fabada Asturiana gulasz z fasoli chorizo kaszanki 72

talerz i delektuj się smakiem tego tradycyjnego dania, jednym słowem pisząc…pożeraj. Teraz możesz cieszyć się smakiem autentycznej fabady asturiana, inspirowanej tradycją Asturii. Smacznego! Zapraszam również na Fasolkę po Bretońsku – przepis TUTAJ

RafalCook
Gnocchi zapiekane w sosie pomidorowym z chorizo i mozzarellą 109

przy klasycznym chorizo. Zamiast krojonych pomidorów z puszki, w sezonie koniecznie dodaj świeże pomidory. Sprawdź też inne pomysły na prosty obiad jednogarnkowy: Zapiekany kurczak po grecku Dyniowe gnocchi Fasolka po bretońsku Lasagne bolognese Pomidorowe risotto Leczo z cukinią, kiełbasą i papryka Drukuj Gnocchi zapiekane w sosie pomidorowym z chorizo i mozzarellą #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full

Na-talerzu.pl
Placki ziemniaczane – tradycyjny smak i nowoczesne dodatki 80

słono: placki można podawać z różnymi sosami, np. pieczarkowym, grzybowym, pomidorowym, beszamelowym czy serowym. Można też podać je z gulaszem wołowym, wieprzowym lub drobiowym, bigosem, leczo czy fasolką po bretońsku. Do tego pasują surówki z kapusty, marchwi, buraków czy ogórków. Na wytrawnie: placki można podawać z kwaśną śmietaną lub jogurtem naturalnym. Można też posypać je startym serem żółtym lub białym

Ugotowane pozamiatane
Najlepsze leczo 66

około 1 godziny , ale stanowi świetny pomysł na smaczny obiad na kilka dni, ja gotuję cały gar i potem gorące leczo wkładam do słoików, podobnie jak grochówkę, czy fasolkę po bretońsku. Jak wekować zupę ? Składniki na duży garnek: 1 czerwona papryka 2 żółte papryki 1 zielona papryka 3 cukinie 4 duże dojrzałe pomidory 1 bakłażan 400 g brunatnych pieczarek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Mizeria ze śmietaną 77

dwóch zdań. Cieszę się, że się w końcu zmobilizowałam i wróciłam do Was. Postaram się pojawić tutaj ponownie za dwa dni, mam dla Was przepis na pyszną fasolkę po bretońsku w nieco innej odsłonie. Zaglądajcie do mnie. Składniki: 7 średnich ogórków gruntowych pół małego pęczka koperku mały kubek śmietany 18% pół łyżeczki cukru (lub więcej, do smaku) sól pieprz Ogórki

Kardamonovy
Lemoniada 74

paru dni myślałam o publikacji lemoniady. Na blogu zdecydowanie ostatnio wchodzicie w tego typu przepisy. I dobrze. Nikt normalny nie będzie przy 35 stopniach gotował i jadł fasolkę po bretońsku. No dobra, prawie nikt. My gdyby mógł, pewnie opierdzieliłby cały garnek. Ale dziś wyjątkowo nie o nim. Więc siedziałam przy swoich notatkach i zaczęłam wydziwiać. Że może z truskawkami

Kardamonovy
Jak gotować bób? 79

koniec ciekawostka! Nie wszyscy pewnie wiedzą, ale kiedyś falafel przygotowywało się właśnie z bobu, a nie ciecierzycy. Jeśli lubisz przepisy z nasion strączkowych, sprawdź też jak smakuje nasza fasolka po bretońsku oraz postna kapusta z grochem . Smacznego! Redakcja Bloga kuchnianawypasie.pl Artykuł Jak gotować bób? pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Kurczak w czerwonym winie 76

jQuery||jQuery;r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-success").show(),r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Szukasz pomysłów na pyszny obiad? Oto kilka moich przepisów: –  fasolka po bretońsku –  pulpety w sosie pomidorowym –  pad thai z kurczakiem –  polędwiczki z kurkami –  polędwiczki z szynką parmeńską –  boeuf strogonow –  kotlet schabowy –  królik w winie

nietylkopasta.pl
Makaron Genovese 88

Pasta Genovese Mogę się założyć, że prawie każdy w Polsce przynajmniej słyszał o sosie Bolognese (pomijając oczywiście fakt, że "polskie Bolognese" ma najczęściej tyle wspólnego z oryginałem ile "fasolka po bretońsku" z Bretanią 😛). A kto w takim razie słyszał cokolwiek o Genovese ? No właśnie... Ale nil desperandum , spieszę na ratunek i przedstawiam wszystkim zainteresowanym poniższy, wspaniały przepis. Jako, że jest

Pasta Po Polsku