Fasolka po toskańsku

Fasolka po toskańsku

Fasolka po toskańsku

Składniki: 2 puszki białej fasoli konserwowej (każda po 540 g - waga netto); 2 duże ząbki czosnku; 2 duże, dojrzałe pomidory; 2 puszki krojonych pomidorów w zalewie (każda po 400g - waga netto wraz z zalewą); 1 łyżeczka suszonego oregano; 1 łyżeczka suszonej bazylii; 1 czerwona papryczka chili - opcjonalnie; 4 łyżki oliwy z oliwek; 8 dużych, świeżych liści bazylii; 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Fasolę odcedzić z zalewy i opłukać pod zimną wodą. Ząbki czosnku o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Autor

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasolka, fasola, ziemniaki, pieczywo, danie jednogarnkowe, sosy, mięso, makaron, ryż, makarony, zupa pomidorowa, fasolka po bretonsku, sos pomidorowy, suszone pomidory, dania z makaronem, czerwona fasola, fasola czerwona, sos do makaronu, sos do ryżu, makaron z patelni

Inne przepisy z Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.