oliwie z oliwek LaSelva 1 puszka kukurydzy sól, pieprz 1 opakowanie makaronu pełnoziarnistego spaghetti LaSelva kiełki czerwonej kapusty lub inne ulubione Warzywa ścieramy na tarce i podsmażamy na oliwie z oliwek. Do warzyw dodajemy zmielone mięso i dusimy wszystko razem około 25 minut. Następnie patelnie odkrywamy i odparowujemy wodę i soki. Po odparowaniu dodajemy sos pomidorowy, bazylię i kukurydzę
MamaOskarkazdają sobie sprawę z tego, że jabłka też do niego pasują. To sekret naszych babć! 2 udka z kurczaka 3 nieduże ziemniaki 2 marchewki 2 buraki 1/2 małej główki kapusty (1/4 dużej główki) 1 puszka czerwonej fasoli 3 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 250ml świeżego soku buraczano-jabłkowego Marwit 1. Udka myjemy, gotujemy. Po zagotowaniu wodę odcedzamy, udka płuczemy(...)kostkę cebulę. Kiedy się zeszklą, dodajemy starte na dużych oczkach tarki buraki i marchewkę. Chwilę smażymy i zalewamy szklanką wody. Dusimy pod przykryciem około 10 minut. 4. Do garnka z udkami i ziemniakami dorzucamy podsmażone warzywa, posiekaną kapustę i odcedzoną fasolę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze około 30 minut, do miękkości warzyw i mięsa. 5. Przed podaniem
Szefowa kuchniGołąbki są moim ulubionym daniem robionym z kapusty. Domowe gołąbki z sosem pomidorowym Najbardziej lubię gdy gotowe gołąbki są najpierw dość mocno podpieczone tylko na tłuszczu, a dopiero potem zalane wodą lub sosem i tak duszone do momentu, w którym zmiękną. Gołąbki dla niektórych osób wydają się być niemożliwe do wykonania. Jeśli o mnie chodzi to zawsze myślałam(...)sól do smaku 1 łyżeczka koperku Domowe gołąbki z sosem pomidorowym Jak przygotować domowe gołąbki. Kapustę włożyc do dużego garnka, zalać wodą tak aby przykryła kapustę. W środek głąbia kapusty wbić mocno widelec. Kiedy woda zaczyna się gotować zmniejszyć ogień. Delikatnie nożem odcinać liście kapusty, zaczynając od tych zewnętrznych i nacinając przy samym głąbie. Trzymając widelec delikatnie odchylać dodatkowym widelcem
mecookssłupki) i dodać do cebuli. Smażyć, aż lekko zmiękną. Następnie dołożyć koncentrat pomidorowy i podlać kilkoma chochelkami bulionu z ugotowanych żeberek. Dusić około 5 minut.Do garnka z bulionem dodać obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki, poszatkowaną kapustę, liście laurowe, ziele angielskie, przeciśnięty przez praskę czosnek i szczyptę soli. Gotować do miękkości. Mąkę dokładnie wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody
Oryginalny smakłyżką majonezem. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach (ja użyłam tarki do marchewki po koreańsku) i chwilę dusimy na patelni. Kurczaka drobno kroimy, dodajemy go do marchewki i smażymy przyprawiając solą, pieprzem, papryką słodką i tymiankiem. Kapustę drobno siekamy. Kukurydzę odcedzamy. Wszystkie składniki łączymy z makaronem. Dodajemy resztę majonezu i dokładnie mieszamy. Smacznego
sierotka maRysia w kuchnikostkę i podsmażamy na oleju. Wrzucamy na patelnię mięso, dodajemy starte ze skórką jabłko i orzeszki. Podlewamy wodą i dusimy. Kuskus zalewamy wodą dodajemy 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich i łyżkę oliwy. na patelnię dodajemy grubo starta marchewkę i poszatkowaną kapustę pekińską. Zdejmujemy z ognia, na patelnię wkładamy kuskus i wszystko razem mieszamy
Państwo Wojtczuk gotująmniejsze kawałki, natkę posiekać. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle, dodać borowiki i całość smażyć kilka minut. Kapustę przelać zimną wodą i odsączyć. Posiekać i dodać razem z żurawiną do grzybów i cebuli. Zalać wszystko bulionem i dusić na średnim ogniu około 20 minut, aż bulion wyparuje. Od czasu do czasu zamieszać.Pod koniec doprawić pieprzem i solą
wyzwania kuchennebazarze nie było zwykłej kapusty białej, kupiłam niezwykłą :-) żartuję, kupiłam włoską i z niej zrobię obiad. Do dzieła, bo jest trochę z tym roboty. Składniki:główka włoskiej kapusty 1/2 kg pieczarek 1 szklanki ryżu 2 marchewki 1 por (biała część) ząbek czosnku 1 pietruszka 1 cebulaodrobina papryczki chilli sól, pieprz3 łyżki(...)cebulą i porem dusić na maśle. Zetrzeć marchewkę i pietruszkę na tarce o dużych oczkach i dołączyć do duszonych warzyw. Chwile jeszcze pozostawić do duszenia. Następnie wszystko dokładnie wymieszać z ryżem. Doprawić do smaku przyprawami, dodać przeciśnięty czosnek i papryczkę. Kapustę włożyć do dużego garnka do zimnej wody, chwilę podgotować do momentu swobodnego odcięcia liści. Każdy liść z kapusty
pieprzny smaczeksmaków Do dzieła!!! Cebulę bardzo drobno siekamy a marchewkę i pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach - wszystko razem dusimy. Dodajemy bardzo drobno pokrojonego kurczaka - niemalże posiekanego. Razem smażymy. Na koniec gdy już nasze składniki są miękkie dodajemy drobno posiekaną kapustę pekińską - całość przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą 5 smaków i sosem sojowym (sosu nie żałujemy). Makaron kruszymy drobno
sierotka maRysia w kuchniZapraszam :) Składniki : Około 1 kg karkówki 2 duże cebule 4 marchewki średniej wielkości 1 szklanka Kwaszonej kapusty firmy Orzech Vegeta , pieprz do smaku ,szczypta rozmarynu 1 łyżka papryki słodkiej 1 płaska łyżka ziół prowansalskich 4 łyżki oliwy około 5 ziemniaków 1 szklanka dowolnego bulionu Wykonanie : Mięso umyć osuszyć ręczniczkiem papierowym i pokroić(...)wymieszać. W rondlu rozgrzać oliwę , wrzucić mięso i cebulę pokrojoną w piórka , chwilkę podsmażyć, następnie wlać bulion i dusić na małym ogniu około 30 minut . Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną. Ziemniaki obrać umyć i pokroić w grubą kostkę ,kapustę odcedzić z wody wymieszać z mięsem i przełożyć do naczynia żaroodpornego . Piec w temperaturze 180 stopni około
Sama słodycz i szczypta chiliparze. Ale to Ty decydujesz jak chcesz je przyrządzić. Może to być zapiekanie, duszenie. Farsz także możesz dać taki jaki lubisz. Mój składa się z czarnej soczewicy i pieczarek. Są pyszne! Zdradzę pewien sekret... do pieczarek zawsze dodaję pieprz ziołowy. Smak nie ma sobie równych! liście kapusty 8 szt. Na farsz: czarna soczewica 1 szklanka pieczarki(...)łyżkę oliwy i przesmażyć, dodając sól, pieprz i pieprz ziołowy. Wymieszać razem z soczewicą. Faszerować liście kapusty i zawijać. Ułożyć w naczyniu do parowania. Parować ok 15- 20 minut. Przygotować sos: rozgrzać oliwę, dodać passatę pomidorową. Wcisnąć czosnek, dodać zioła i chwilkę dusić. Gołąbki polać sosem i podawać np. z natką pietruszki
AZgotuj!Łosoś z ziemniakami hasselback i duszonym jarmużem to danie, które świetnie nadaje się na rodzinny obiad. Proste składniki, ale w mniej niż zazwyczaj typowej formie. Szwedzkie ziemniaki hasselback pieczone w piekarniku są pyszne, a robi je się bardzo łatwo, warto spróbować. Są chrupiące z zewnątrz – dzięki grzebieniowi, jaki powstaje podczas ich nacinania. Robiła je kiedyś moja mama(...)Doskonałe do grillowanej ryby, ale też świetne do dań mięsnych. Nie można zapomnieć także o jarmużu – ta coraz popularniejsza kapusta o orzechowym posmaku jest wyjątkowo zdrowa i na dodatek bardzo smaczna – u mnie tym razem w formie duszonej. Łosoś z ziemniakami hasselback: 4 filety z łososia kilkanaście małych ziemniaków (długości
Poezja smakumajonez* ketchup pikantny lub łagodny* olej do smażeniaSposób wykonaniaFilety pokroić w kostkę, cebulę w półplasterki, ogórki w kostkę, a kapustę d cienkie paseczki.Mięso podsmażyć na oliwie, następnie wlać 1/3 szklanki wody z rozpuszczoną w niej przyprawą gyros i dusić na średnim ogniu , aż do odparowania wody.Wyjąć mięso do naczynia, w którym będzie robiona sałatka i na tym samym
Mix smakuukładamy dno pojemnika do gotowania na parze. Resztę kapusty szatkujemy i dokładamy aż do wypełnienia pojemnika. Kapusta w trakcie gotowania zmniejsza objętość więc nie martwimy się tym, że nie całą upchniemy do pojemnika od razu. W drugim pojemniku gotujemy groch - we wkładce do duszenia - z dodatkiem wody. Dodajemy przyprawy (bez soli) i po kilka łyżek oleju do każdego koszyczka. Nastawiamy
prawdziwe jedzeniewkładamy cebulę i smażymy z 10 minut, następnie dokładamy obrane i pokrojone w większe kawałki pieczarki . Całość dusimy aż wszystko będzie miękkie i wyparuje woda, która się wydzieliła z pieczarek. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem. Do dużego garnka przekładamy ugotowany makaron, kapustę kiszoną, cebulkę z pieczarkami i wszystko mieszamy. Jeśli po dokładnym wymieszaniu okaże się, że potrawa jest mało
Dieta Rozdzielna i Zdrowierulon. Robimy gołąbki sporej wielkości Gołąbki układamy w wysokim rondlu, zalewamy 1 szklanką rosołu. Przykrywamy pokrywką i dusimy około 30 minut aż gołąbki będą miękkie. Gołąbki podajemy z sosem śmietankowym, ale będą również smakować bez niczego. Mówię Wam te gołąbki w modrej kapuście to była rewelacja. The post Gołąbki z modrej kapusty appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię