duszona kapusta - 2562 przepisów (strona:93/171)

Zupa belgijska (Potage belge) 109

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Pokrojoną w piórka cebulę szklimy na maśle. Do niej dodajemy pokrojone w kostkę mięso, poszatkowaną kapustę, przeciśnięty przez praskę czosnek, liść laurowy, sól (1/2 łyżeczki), pieprz i cukier. Chwilę razem dusimy, zalewamy wrzątkiem (1,5 l) i gotujemy 90 min na wolnym ogniu. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, drobno pokrojone jabłko, gotujemy

R'n'G Kitchen
Młoda kapusta w leczo 109

kiełbasę. Smażyłem kilka minut. Dodałem pokrojone warzywa, smażyłem 2 minuty. Następnie dodałem syrop klonowy, zamieszałem, smażyłem ok. 10 min, aż papryka zmiękła. Kapustę posiekałem, dość grubo. Dodałem do warzyw razem z papryką słodką, ostrą i wędzoną, wymieszałem, dusiłem kolejne 20 minut. Na koniec wlałem pomidory, doprawiłem solą, pieprzem. Gotowałem 5 minut

R'n'G Kitchen
Golonka duszona w kiszonej kapuście z cydrem 211

sporym garnku wyłożyć połowę, wcześniej posiekanej kiszonej kap[usty. Dodać listki laurowe i ziele angielskie. Na kapuście ułożyć golonki i pozostałą kapustę. Podlać całość bulionem lub 1,5 szklanki bulionu i 1,5 szklanki cydru i dusić do miękkości 2 godziny. W międzyczasie można golonki obrócić podawać z puree ziemniaczanym, musztardą lub chrzanem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Wigilijna kapusta z grochem 194

ostudzenia. Groch wsypujemy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, odcedzamy. Cebulę obieramy, kroimy w drobna kostkę, podsmażamy na oleju. Kapustę drobno siekamy, dodajemy razem z grochem do podsmażonej cebuli i przez kilka minut razem dusimy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem

Bajeczna Kuchnia
Prażonki 313

ziemniaki, buraki, cebula, mięcho, sól i pieprz. Na górę całego kociołka rozkładamy pokrojony w mniejsze kawałki smalec, a następnie całość przykrywamy liśćmi kapusty. Rozpalamy ognisko w celu uzyskania żaru. Garnek szczelnie zamykamy i stawiamy go na żarze. Dusimy przez co najmniej godzinę. Po godzinie duszenia danie jest gotowe. Możemy je teraz dobrze przemieszać i rozłożyć na talerze. Smacznego! Dlaczego zamieściłem

Proste-przepisy.pl
Golabki pierogowe 129

ziemniaki połączyć w misce z uprażoną cebulą .  Wyrobić masę doprawiając ziołami ,solą i pieprzem.  Gotowy farsz układać na liściach kapusty i zawijać.  Układać ciasno w garnku, podlać bulionem, który wcześniej trzeba wymieszać ze śmietaną. Dusić gołąbki z ziemniakami w sosie przez około 30 minut- w szybkowarze krócej w garnku na palniku dłużej-do 40 minut

w mojej kuchni
Wątróbka we własnym sosie 166

cebulę oraz obrane i pokrojone w kosteczkę jabłko podsmażamy przez parę minut, przekładamy do rondla z wątrobą posypujemy majerankiem przykrywamy pokrywką i dusimy na wolnym ogniu przez chwilę na koniec przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z kiszoną kapustą . Smacznego

kgwjanczewo
Roladki schabowe z kapustą i pieczarkami 144

kapusty mąka do panierki olej do smażenia Farsz: Cebulkę posiekać, zeszklić na maśle. Dodać drobno pokrojone pieczarki, smażyć ok 10 minut. Kapustę opłukać, odcisnąć i poszatkować. Dodać do smażących się pieczarek, wymieszać. Przyprawić do smaku i dusić do miękkości. Kotlety schabowe rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Na każdy płat nakładać porcję farszu, zwijać roladki. W razie potrzeby spiąć wykałaczkami

Smakołyki Asi
Gulasz warzywny 158

kostkę podsmażamy na rozgrzanym oleju. 2. Cukinię kroimy w dość grube półplastry, marchewkę w plastry, paprykę w kostkę, seler naciowy i kapustę siekamy.  3. Wszystkie warzywa dorzucamy do cebuli, podsmażamy przez około 15 minut.  4. Całość dusimy przez około 40 minut, do miękkości warzyw, co jakiś czas podlewając wodą.  5. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy

Szefowa kuchni
Miszmasz w cieście francuskim 214

olej na patelni i obsmażamy mięso. Warzywa kroimy na drobne kawałki. W dużym naczyniu rozgrzewamy odrobinę oleju i dodajemy warzywa. Na koniec kapustę, ponieważ szybko się udusi. Warzywa chwilę obsmażamy, a następnie podlewamy szklanką wody , przykrywamy i dusimy do miękkości. W między czasie przyprawiamy majerankiem odrobiną soli i pieprzu, papryką. . Miękkie warzywa odcedzamy z nadmiaru wody i łączymy z kurczakiem

W kuchennym oknie Ewy
Kotleciki z kaszą gryczaną i pieczarkami czyli mój pomysł na Papirus i mięso z rosołu 141

mogli też w ten sposób przemycić swoim niejadkom porcję bardzo zdrowej, a nielubianej przez dzieci kaszy gryczanej. Ja podałam je z duszoną marchewką ale doskonałym dodatkiem do nich może być też surówka ze świeżej lub kiszonej kapusty” Czytaj więcej

Wiem co jem
dziczyzna 148

dzika   pieczona szynka z dzika dzik w czekoladzie   żeberka z dzika w jałowcu    żeberka z dzika duszone boczek z dzika zawijany karczek cielęcy z dzikiem i grzybami pasztet z dzika młoda kapusta z dzikiem-zapiekanka zapiekanka ziemniaczana z dzikiem comber z zająca potrawka z zająca pasztet z zająca   bażant bażant w miodzie kuropatwa pieczona

królestwo garów
Uszka z kapustą i grzybami 198

Kapustę drobno szatkujemy i lekko solimy.Wymoczone grzyby gotujemy . Na maśle smażymy drobno  posiekaną cebulę, dodajemy  kapustę z liśćmi  laurowymi  i zielem angielskim, ugotowane i pokrojone grzyby z wywarem i wszystko dusimy do miękkości . Nadzienie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Do lekko przestudzonego nadzienia  wbijamy surowe jajko , aby masa się nie rozpadała . Zagniatamy ciasto, cienko rozwałkowujemy

Smakowite Dania
Uszka z kapustą i grzybami 258

barszczu. Odsączone grzyby kroimy na drobne kawałki. Kapustę siekamy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na maśle. W garnuszku umieszczamy kapustę, grzyby oraz podsmażoną cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem oraz zielem angielskim i liściem laurowym. Dusimy całość na małym ogniu przez co najmniej godzinę uważając by dno się nie przypaliło. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy. Wykładamy na talerz

Kolizje Smaków
Smażone krewetki w tempurze 154

liście oddzielnie (końcówki będziemy smażyć najpierw aby zmiękły). Na maśle podsmażamy czosnek i dodajemy końcówki kapusty, solimy. Następnie dodajemy grzybki mun, podsmażamy 5 min i dodajemy miód, pieprz i kozieradkę. Dusimy wszystko 5-10 min. Teraz musimy rozrobić nasz panierkę. Woda musi być bardzo zmrożona! Ustawiamy małą

Zainspiruj się kuchnią

Proponowane wyszukiwania