Polecam Wam kurczaka duszonego w kwasie chlebowym. Rewelacyjny smak. Mięso mięciutkie o lekko słodkim posmaku. Podałam go z ryżem na sypko i surówką z kapusty pekińskiej. Wspaniały obiadek. Może i wy skusicie się na takie jedzonko. Więcej przepisów na dania mięsne znajdziecie w zakładce MIĘSA. Jeżeli przygotowaliście coś z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach(...)słodką papryką, rozmarynem i dodajemy cebulę pokrojoną w piórka oraz pora pokrojonego w półplasterki.. Chwilę podsmażamy wraz z mięsem, a następnie wlewamy kwas chlebowy przykrywamy rondel i dusimy do miękkości mięsa. kurczak duszony w kwasie chlebowym
O kuchni z uczuciemDziś na blogu przepis na łopatkę wieprzową duszoną w sosie własnym z brązowymi pieczarkami . Mięso wyszło miękkie, soczyste i bardzo aromatyczne. Całość podałam z kaszą i surówka z kapusty . Ale to było pyszne, polecam. Składniki: 1 kg łopatki wieprzowej 500 g brązowych pieczarek 3 cebule 3 ząbki czosnku mąka do oprószenia smalec/olej(...)smażymy na niej cebulę z pieczarkami, pod koniec dorzucamy czosnek, chwile razem smażymy. Następnie dodajemy mięso, liść laurowy, ziele angielskie i zalewamy gorącą wodą. Przykrywamy patelnię, dusimy na małym ogniu do miękkości mięsa. W razie potrzeby podlewamy wodą. Smacznego
magiczna kuchnia Kasiwyobrażam sobie obiadu bez zielonego, surowego i chrupkiego dodatku ( wiosną robię wyjątek dla młodej duszonej kapustki). I wcale nie myślcie, że jestm fanatyczką super zdrowej żywności ( nad golonką też się rozpływam ). Zazwyczaj nie robię skomplikowanych surówek, ma być szybko, smacznie i zdrowo. Skoro więc tak często goszczą u mnie na stole postanowiłam poświęcić im chwile czasu na blogu(...)Jako pierwszą proponuję Wam zieloną jesieną suróweczkę. Nie ma w niej skomplikowanych składników, świetnie komponuje się z każdym mięsem. Proporcja na dwie osoby: - mała kapusta pekińska - pęczek szczupiorku ( u mnie siedmiolatka ) - 2 ogórki kiszone sos: - 1 łyżka majonezu + 1 łyżka jogurtu naturalnego - 2 łyżki soku z kiszoych ogórków ( lub jeżeli macie kupione ogórki na wagę - 1 łyżka soku
kawawszklancekapusty kiszonej 4 duże cebule 3 łyżki mąki pszennej przyprawa w płynie Magi sól Kapustę odcisnąć, pociąć na krótko, zalać zimną wodą, a następnie przecedzić. Ponownie zalać wodą, ugotować. Odcedzić. Mięso i kiełbasę pokroić w kostkę. Do dużego rondla wrzucić smalec i wołowinę. Dusić pod przykryciem na małym ogniu. Co jakiś czas podlewać małą ilością wody. Po upływie(...)cebulę pokrojoną w kostkę i przyprawy. Dusić jeszcze około godziny. Często mieszać, w razie potrzeby podlewać wodą. Wlać około 1/2 litra wody, doprowadzić do wrzenia i chwilę pogotować. Dodać przecier pomidorowy, wymieszać. Mąkę rozprowadzić w szklance zimnej wody, zagęścić sos. Doprawić do smaku. Sos ma być mocno przyprawiony. Gotowy sos wymieszać z kapustą, Chwilę przesmażyć
Praktyczna plcurry słodka papryka Przygotowanie: Kapustę poszatkowałem. Marchewkę umyłem , po obraniu wraz z cebulą pokroiłem w plasterki. W rondlu rozgrzałem masło, dodałem kapustę i marchew wraz z cebulką i chwilę smażyłem. Dodałem pomidory z puszki oraz pokrojone w kostkę ziemniaki, dusiłem około 10 minut. Dolałem wodę i resztę składników oprócz kurczaka. Kurczaka pokroiłem
R'n'G Kitchenkremowym sosie. Rewelacyjny w smaku. Podawać można z ziemniakami, ryżem, kaszą, makaronem lub kluskami. Do tego polecam surówkę z młodej kapusty, którą również znajdziecie na moim blogu i macie wspaniały obiad. Pracy nie ma przy tym wiele, mięso dusi się samo, a przygotowanie nie wymaga wcale pracy. Jeżeli przygotowaliście dania z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią
O kuchni z uczuciemSkładniki: Gołąbki: - ok. 800g mięsa mielonego - 1 nieduża główka kapusty białej - ok. 150g ugotowanego al dente ryżu białego - pół cebuli - przyprawy: 2 ząbki czosnku, pieprz, sól
Kulinarne blogowanieBardzo stary, tradycyjny przepis na kapustę z grzybami leśnymi. Polecam na Wigilijny stół.. i nie tylko :-) Czas przygotowywania: moczenie min 6 h + duszenie 1 h Ilość porcji: około
AniaGotuje.plparze z odrobiną soli himalajskiej. Łososia posypałam także solą oraz świeżo mielonym pieprzem, podsmażyłam z dwóch stron, a następnie dusiłam na patelni. Natomiast sałatka, to zwyczajne połączenie miksu różnych sałat (w tej wersji miałam jeszcze marchewkę i kapustę) oraz czerwonej papryki. Do buteleczki na dressing nalałam sok z cytryny, który jest nieodzownym elementem moich sałatek. PODWIECZOREK ⇨ Jabłko z masłem orzechowym
Zdrowie na języku :Pangielskie oraz suszone grzyby (*). Całość lekko doprawić solą, pieprzem i papryką. W międzyczasie mięso oddzielić od kości i dorzucić do kapusty. Cebulę z boczkiem oraz kiełbasą podsmażyć na odrobinie oleju, a następnie przełożyć do gotującego się bigosu. Całość dusić do miękkości i na końcu doprawić koncentratem pomidorowym, majerankiem, kminkiem oraz ew. cukrem, solą i pieprzem. Dusić (na małym ogniu
Di gotujemarchewka cebula bulion sól, pieprz listek, ziele Cebulę pokroić, zeszklić na oleju, dodać pokrojoną kiełbasę, chwilę razem podsmażyć. Dodać: kapustę dość grubo poszatkowaną, ziemniaki pokrojone w grubsze talarki, marchewkę w plasterki.Wlać trochę bulionu, dodać przyprawy i dusić na małym ogniu około 20 minut [ do miękkości ziemniaków
Moje domowe kucharzeniekostkę i podsmażamy na patelni z cebulą i kiełbasą również pokrojonymi w kotkę. Kiedy ziemniaki będą miękkie i rumiane dodajemy kapustę (jeśli w garnku zostało zbyt dużo wody, odcedzamy ją najpierw. Całość mieszamy, dodajemy śmietankę i przyprawy i dusimy ok 15 min. Posypujemy natką pietruszki
e-PrzepisyKulinarnepokroić w kostkę, a pieczarki w półtalarki. Podsmażyć na łyżce oleju z odrobiną soli. Następnie dodać ajwar i chwilę dusić. Ugotowany makaron dodać do sosu i wymieszać. Podawać z pulpecikami i ulubioną surówką (ja podałam z kiszoną kapustą). Surówka składniki na 2 porcje: 200 g kiszonej kapusty (niekwaszonej) 1/2 małej czerwonej cebuli 1 mała marchewka 1 łyżka oleju rzepakowego
Fabryka pomysłówdrobno cebulę i czosnek, wymieszać masę, uformować okrągłe kotlety i kłaść prosto na rozgrzaną patelnię i smażyć z obu stron. Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, podlać olejem , dodać cebulę, i przyprawy wraz z pokrojonymi pomidorami. Podlać wodą i dusić do miękkości. Na koniec przygotować zasmażkę lub mąkę rozmieszać z niewielką ilością wody i podprawić. Podawać z ziemniakami
Gotowanie jest łatwewiem jak Wy ,ale ja żeberka uwielbiam . Najlepsze są te które mają szeroką kostkę . Wprost rozpływają się w ustach . Do tego pieczony ziemniaczek lub duszony . I jak to mawiała babcia - Niebo w gębie i nic więcej do szczęścia nie potrzeba - . Z tym ostatnim to tak całkiem się nie zgadzam bo zawsze coś do szczęścia będzie brakować(...)całości . Jak mięso będzie na wpół miękkie ( ok 30 minut) . Wrzucić kartofle do żeberek ,podlać wodą ,zamieszać i przykryć pokrywką . Dusić na wolnym ogniu do miękkości . pod koniec oprószyć solą i pieprzem oraz majerankiem . Można podać z młodą kapustą , brokułem lub mizerią
Eli Gotowanieoleju, kłaść roladki złączeniem do dołu jedna obok drugiej. Zrumienić z każdej strony, podlać niewielką ilością wody, przykryć pokrywką i dusić jeszcze chwilę, aż mięso będzie miękkie.8. Roladki podałam z ziemniakami posypanymi koperkiem oraz surówką z młodej kapusty. Smacznego!!!Przy okazji zachęcam Was do odwiedzenia strony cojesc.net. Znajdziecie tam mnóstwo ciekawych artykułów m.in. na temat niemarnowania jedzenia. Polecam
Kuchnia domowa Ani