parze z odrobiną soli himalajskiej. Łososia posypałam także solą oraz świeżo mielonym pieprzem, podsmażyłam z dwóch stron, a następnie dusiłam na patelni. Natomiast sałatka, to zwyczajne połączenie miksu różnych sałat (w tej wersji miałam jeszcze marchewkę i kapustę) oraz czerwonej papryki. Do buteleczki na dressing nalałam sok z cytryny, który jest nieodzownym elementem moich sałatek. PODWIECZOREK ⇨ Jabłko z masłem orzechowym
Zdrowie na języku :Pangielskie oraz suszone grzyby (*). Całość lekko doprawić solą, pieprzem i papryką. W międzyczasie mięso oddzielić od kości i dorzucić do kapusty. Cebulę z boczkiem oraz kiełbasą podsmażyć na odrobinie oleju, a następnie przełożyć do gotującego się bigosu. Całość dusić do miękkości i na końcu doprawić koncentratem pomidorowym, majerankiem, kminkiem oraz ew. cukrem, solą i pieprzem. Dusić (na małym ogniu
Di gotujemarchewka cebula bulion sól, pieprz listek, ziele Cebulę pokroić, zeszklić na oleju, dodać pokrojoną kiełbasę, chwilę razem podsmażyć. Dodać: kapustę dość grubo poszatkowaną, ziemniaki pokrojone w grubsze talarki, marchewkę w plasterki.Wlać trochę bulionu, dodać przyprawy i dusić na małym ogniu około 20 minut [ do miękkości ziemniaków
Moje domowe kucharzeniekostkę i podsmażamy na patelni z cebulą i kiełbasą również pokrojonymi w kotkę. Kiedy ziemniaki będą miękkie i rumiane dodajemy kapustę (jeśli w garnku zostało zbyt dużo wody, odcedzamy ją najpierw. Całość mieszamy, dodajemy śmietankę i przyprawy i dusimy ok 15 min. Posypujemy natką pietruszki
e-PrzepisyKulinarnepokroić w kostkę, a pieczarki w półtalarki. Podsmażyć na łyżce oleju z odrobiną soli. Następnie dodać ajwar i chwilę dusić. Ugotowany makaron dodać do sosu i wymieszać. Podawać z pulpecikami i ulubioną surówką (ja podałam z kiszoną kapustą). Surówka składniki na 2 porcje: 200 g kiszonej kapusty (niekwaszonej) 1/2 małej czerwonej cebuli 1 mała marchewka 1 łyżka oleju rzepakowego
Fabryka pomysłówdrobno cebulę i czosnek, wymieszać masę, uformować okrągłe kotlety i kłaść prosto na rozgrzaną patelnię i smażyć z obu stron. Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, podlać olejem , dodać cebulę, i przyprawy wraz z pokrojonymi pomidorami. Podlać wodą i dusić do miękkości. Na koniec przygotować zasmażkę lub mąkę rozmieszać z niewielką ilością wody i podprawić. Podawać z ziemniakami
Gotowanie jest łatwełyżki masła, wrzucić posiekaną cebulę i chwilę smażyć na małym ogniu. Partiami dodawać kapustę, od czasu do czasu mieszając. Do kapusty dodać zmiażdżony czosnek i chwilę smażyć, następnie dodać kminek, listek laurowy i ziele , zalać 2/3 szklanki wrzątku. Dusić pod przykryciem aż warzywa zmiękną, dodać pomidory w puszce i koncentrat pomidorowy. Gotować aż pomidory się rozpadną, a większość płynu odparuje
Czerwień i błękitwiem jak Wy ,ale ja żeberka uwielbiam . Najlepsze są te które mają szeroką kostkę . Wprost rozpływają się w ustach . Do tego pieczony ziemniaczek lub duszony . I jak to mawiała babcia - Niebo w gębie i nic więcej do szczęścia nie potrzeba - . Z tym ostatnim to tak całkiem się nie zgadzam bo zawsze coś do szczęścia będzie brakować(...)całości . Jak mięso będzie na wpół miękkie ( ok 30 minut) . Wrzucić kartofle do żeberek ,podlać wodą ,zamieszać i przykryć pokrywką . Dusić na wolnym ogniu do miękkości . pod koniec oprószyć solą i pieprzem oraz majerankiem . Można podać z młodą kapustą , brokułem lub mizerią
Eli Gotowanieoleju, kłaść roladki złączeniem do dołu jedna obok drugiej. Zrumienić z każdej strony, podlać niewielką ilością wody, przykryć pokrywką i dusić jeszcze chwilę, aż mięso będzie miękkie.8. Roladki podałam z ziemniakami posypanymi koperkiem oraz surówką z młodej kapusty. Smacznego!!!Przy okazji zachęcam Was do odwiedzenia strony cojesc.net. Znajdziecie tam mnóstwo ciekawych artykułów m.in. na temat niemarnowania jedzenia. Polecam
Kuchnia domowa Animiękka należy przełożyć ją przy pomocy łyżki cedzakowej na patelnię z boczkiem, dokładnie wszystko wymieszać. Jeżeli kapusta wydaje się za gęsta możemy ją rozrzedzić wodą pozostałą po gotowaniu. Doprawiamy octem balsamicznym, solą i pieprzem. Dusimy jeszcze przez 2- 3 minuty, pod koniec wsypujemy dużą garść posiekanego koperku. Można lekko dokwasić cytryną. Smacznego
Stare Garykucharek, koperek dobrze wyrobić na zwartą masę liście kapusty obgotować, usunąć zgrubienie głąba nakładać porcję mięsa i ciasno zawijać liście kapusty gołąbki włożyć do garnka z teflonem, dodać kawałki masła i pod przykryciem zagotować następnie na średnim ogniu dusić ze 40 minut gołąbki wyjąć z garnka i do wywaru wlać sok pomidorowy, zagęścić mąką mieszając gołąbki podać z sosem
W Mojej Kuchni Lubięgarnku rozgrzać olej, rzucić kiełbasę, lekko podsmażyć, dodać paprykę i razem smażyć jeszcze przez kilka minut. Dodać ziemniaki i kapustę, dobrze wymieszać. „Pomysł na...” wymieszać z 400 ml wody i zalać nim kiełbasę z warzywami. Zagotować i dusić pod przykryciem przez ok. 20-25 minut, od czasu do czasu mieszając
Pasja Smakuzrobić) i przygotowujemy inne dodatki. Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju rzepakowym, dodajemy poszatkowaną kapustę, doprawiamy ją solą, pieprzem i odrobiną kuminu, gdy zmięknie dolewamy 2-3 łyżki czerwonego wina i dodajemy jeżyny (ja użyłam mrożonych), dusimy jeszcze około 10 minut. Gęsią skórkę solimy i smażymy w głębokim oleju, aż uzyskamy chrupiące chicharrony (coś w rodzaju chipsów(...)niej pierś, około 3 minuty od strony skóry i 2 minuty z drugiej strony. Odstawiamy mięso, aby odpoczęło około 5 minut. Na talerze wykładamy quinoę, purée i kapustę, następnie układamy plasterki gęsi, dodajemy sos, granat, chrupiące chicharrony z gęsiej skórki i gotowe ;) Smacznego
Quinoa Raz!robimy białą zasmażkę, którą zalewamy passatą pomidorową, doprawiamy cukrem, solą, pieprzem i suszoną bazylią, dusimy kilka minut, dodajemy śmietanę wymieszaną w niewielkiej ilości wrzącej wody, aby się nie zważyła. Domową kiełbasę bez osłonek zawijamy w osolony i doprawiony np. za’atarem liść kapusty, zwijamy w taki sam sposób jak przygotowujemy gołąbki z kapusty, układamy na blaszce, zalewamy sosem i podpiekamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmajeranek sól, pieprz sposób zrobienia..... Ziemniaki obrać i przygotować jak do placków ziemniaczanych, czyli zetrzeć na tarce ,cebulkę posiekac ,podsmażyc na tłuszczu .Wszystko razem wymieszać z jajkiem i przyprawami.Z kapusty wyjąć głąb i zanurzac w garnku z wrzącą wodą i zdjąc wierzchnie liście .Kolejno zdejmowac liście i dalej zanurzac we wrzątku,aż wszystkie liście będą gotowe.. Po osączeniu ściąć(...)zależności od wielkości liścia). Zawijac jak gołąbki mięsne Gotowe gołąbki układać ciasno w garnku.Polac bulionem i dusić około 40 minut pod przykryciem . uwagi: Można podawać z sosem grzybowym lub pomidorowym. Gołąbki nie przywrą do dna rondla, kiedy na dnie umieścimy liście kapusty. Do nadzienia można dodac nieco startego żółtego sera.Przepis wzorowany na przepisie Gessler.SMACZNEGO
w mojej kuchni