Kapuśniak ,najzwyklejszy

Kapuśniak  ,najzwyklejszy

Kapuśniak ,najzwyklejszy

Szybki kapuśniak, bez wielkich wymagań. Przepis z  "Kuchni Polskiej ",  z 1982 r.składniki300 g ziemniaków400 - 500 g kiszonej kapusty80 g boczku wędzonego1 cebula1,5 l wody1 ząbek czosnku1 liść laurowykostki bulionowesólpieprzprzygotowanieZiemniaki obrać , umyć i pokroić w kostkę . Zalać litrem wody , dodać kostki bulionowe ( wg smaku) gotować do miękkości. Boczek pokroić w kostkę ,cebulę obrać i drobno posiekać. W garnku o grubym dnie zrumienić na oleju cebulę i boczek. Dodać pokrojoną kapustę,liść la... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.