pieprz i sól i dokładnie mieszamy. Ze względu na to że nie chciałam dodawać więcej mąki, kotlety średnio dały się uformować. Kotlety układamy na blaszce i zapiekamy przez 15 min. w 200 st., następnie przewracamy na drugą stronę i zapiekamy kolejne 10 min. Kotlety idealnie sprawdzają się w burgerze, z surówką czy smarowane na chlebku
Łycha smakówwrzątkiem ok. 0,5 cm nad poziom kaszy, mieszam, przykrywam i za 5 minut kuskus jest gotowy. Jeśli danie podajemy na Święta, to bez problemu można przygotować tażin dzień przed Wigilią, a podać w pierwszy lub drugi dzień Świąt. Najlepszy jest właśnie odgrzany. Kuskus musimy przygotować przed podaniem. Post Tażin z wołowiny i dyni w sosie
Poezja smakusmakuje jak zmiksowane liście, a wprowadzi nowy smak na nasze stoły. Co jest jeszcze fantastyczne w tym daniu? Że pesto można włożyć do słoiczka i zamknąć w lodówce, np. dzień wcześniej żeby mieć szybki obiad lub - jak wyjdzie za dużo- na drugi dzień :) Jarmużowo-brokułowe pesto Składniki na obiad 4 osób 3 duże liście jarmużu (bez łodygi) jeden mały(...)umyć, oderwać twarde łodygi (mogą sprawić, że pesto będzie gorzkie) i wraz z pozostałymi składnikami zblendować na pesto. Gotowe :) Uwaga - zależy od tego jak ostry jest czosnek można go dać mniej (np. dla dzieci) lub częściowo zastąpić pieprzem
Przepysznik - BLW i nie tylkomigdałami i upiec około 20 min w 180'C. Rozpuścić galaretki, śmietanę ubić z cukrem i fixem. Na spód dać placek z migdałami, wyłożyć masę śmietanową, włożyć do lodówki do stężenia. Następnie posmarować masą malinową i przykryć drugim plackiem. Gotowe
Tagebuch po polskuCzy istnieje coś takiego jak fit frytki? Jakoś jedno do drugiego
Pan i Pani Smith w kuchnidwie części. Do jednej części dodać kakao, cały olejek rumowy i dokładnie za pomocą różki lub łyżki wymieszać. Do drugiej części ciasta dodać startą skórkę z cytryny i wyciśnięty sok z cytryny oraz tyle samo mąki ile daliśmy kakao. Oda ciasta wylać do dwóch takich samych małych keksówek wcześniej posmarowanych margaryną i obsypanych bułką tartą. Piec 30 minut
Ciastka - domowe słodkościpieczemy ok. 25 minut. Roladę odwracamy na drugą stronę – kładziemy na wierzch bawełnianą ściereczkę, nakrywamy stolnicą lub drugą blaszką i szybko odwracamy. Zdejmujemy papier i za pomocą ściereczki zwijamy roladę (musi być jeszcze ciepła, aby dała się zwinąć). Gdy rolada z jabłkami ostygnie, posypujemy ją cukrem pudrem. Smak rolady można urozmaicić dodając do jabłek garść namoczonych
Poezja smakutalerz nakładamy makaron, fasolkę, cukinię z papryką, tofu, a całość polewamy sosem sojowym i posypujemy sezamem. Danie nie wymaga dużego nakładu pracy, a jest naprawdę smaczne. Świetnie nadaje się do zabrania do pracy na drugi dzień. Dobrze smakuje nawet na zimno. Warto spróbować właśnie teraz, kiedy jest dobra okazja kupić wszystkie produkty. Ceny w Biedronce
two broke sistersDzisiaj zatęskniłam za dzieciństwem, w rezultacie czego zrobiłam racuszki. Ale mieliśmy ucztę!!! Puszyste, jeszcze ciepłe, słodkie, delikatne placuszki, dzięki dodatkowi jabłek- wilgotne
Rozpustne gotowanie350g cukru z prawdziwą wanilią a nie jakiś chemicznych wynalazków My daliśmy 3 laski wanilii ale można spokojnie dać dwie i też będzie intensywny aromat a po wykorzystaniu części cukru można go uzupełni nowym . ESENCJA WANILIOWA. Drugą przydatną rzeczą podczas kuchennych szaleństw będzie esencja waniliowa. Składniki: - 250ml czystej wódki - 3 laski wanilii W przypadku esencji sprawa jest równie prosta
Kuchenne Wariacjebardzo sycące, a najlepsze, że można z nich wyczarować wspaniałe dania! Dzięki temu, że zaczęłam jeść więcej warzyw lepiej się czuję - moje wyniki się poprawiły etc. Co do drugiej części pytania - raczej nie mam takiego problemu, jeśli już to bardzo rzadko, albo kiedy się przejem :D I drugie pytanie, które zostało zadane dwa razy - Jaki był
breakfast of dreamsmomentami pikantnie i lekko kwaśno, ale też bez przesady. Z drugiej strony nic nie stoi na przeszkodzie, aby zwolennicy bardziej wyrazistych smaków dodali np. więcej kaparów do sosu. Taka sałatka jest łatwa w przygotowaniu i nie nie zajmie ono wiele czasu. To lekkie i średnio sycące danie, które najlepiej podać ze świeżą francuską bagietką (bułką
Kulinarna PokusaSałatka nicejska (Salade niçoise) to jedno z najbardziej znanych na świecie dań tego rodzaju. Dlatego wielu z Was zapewne już o niej przynajmniej słyszało. Jej znakami rozpoznawczymi są z jednej strony tuńczyk, sardela (anchois) i jajko (zwykle na twardo), a z drugiej spora dawka warzyw, w szczególności zielona fasolka, pomidory, ziemniaki, oliwka i sałaty. A wszystko(...)mniejszą lub większą ilością winegretu. Wymieniony skład sałatki nicejskiej może ulegać wprawdzie pewnym modyfikacjom, ale w ogólnym zarysie jest dość stały. Dlatego pod względem różnorodności składników jest to danie raczej „na bogato” i nie ma powodu, by je „odchudzać”. Smaków w tej sałatce ma być dużo jeśli mamy ją nazwać nicejską. Pomijając fasolkę i ziemniaki, sałatka
Kulinarna PokusaCannelloni w mojej kuchni pojawia się dość rzadko i zazwyczaj w kilku standardowych wariantach. Z drugiej strony soczewica ostatnio gości coraz częściej na moim stole. Szukając do czego jeszcze może pasować soczewica poza daniami kuchni azjatyckiej trafiłem na cannelloni. Danie wyszło lepiej niż się spodziewałem - połączenie warzyw i makaronu, oraz sosu beszamelowego daje naprawdę
Milion Smakówowcze stadko. Od 6 dni trzy baranki hasają beztrosko kosząc nasz bardzo obfity trawnik. Jeden jest biały, drugi czarny, a trzeci łaciaty;). Martwiliśmy się jak na nowych lokatorów zareaguje nasz pies. Byliśmy wręcz pewni, że da nam w kość, że nie będzie chciał sypiać w domu, że będzie szczekał i popiskiwał próbując wymóc na nas umożliwienie
Zapiski Młodej Żony