drugie danie - 14640 przepisów (strona:225/976)

Rolada z piersi kurczaka do chleba 392

szersze płaty i delikatnie rozbijamy, następnie wkładamy do marynaty  na co najmniej 12 h 2. Na drugi dzień bądź po upływie 12 h wyjmujemy  nasze filety i układamy na foli aluminiowej tak aby na siebie zachodziły i dało się je zrolować. Obsypujemy przyprawami i jeśli chcemy możemy posmarować je musztardą. Pozostawiamy na czas przygotowania mięsa mielonego

Gotowanie...to proste !
Moje włoskie przyjemności 228

dań z owoców morza, które ja uwielbiam! Warto też wspomnieć o fakcie, że Włosi są bardzo przywiązani do swoich tradycji kulinarnych i rodzinnych. Przepisy oraz sposób przygotowywania dań są przekazywane z pokolenia na pokolenie i bardzo niechętnie wprowadzają jakieś modyfikacje. Ponadto posiłki spożywane są w gronie rodzinnym, przy suto zastawionym stole gdzie w trakcie posiłku toczą(...)deserów – tiramisu ! Ten nigdy mi się nie znudzi Jednak żeby poznać prawdziwy, autentyczny smak tych dań warto wybrać się do Włoch na przykład z biurem podróży Rainbow , które ma ogromny wachlarz włoskich kierunków I tu przechodzę do mojej drugiej włoskiej przyjemności, są nimi sporty zimowe! Szczególnie snowboard:) A wiadomo, Włochy słyną z najlepszych szlaków na świecie

karmelowy
Kolorowa sałatka z makaronem Soba Faceta w Kuchni 81

również zapisy dotyczące mąki gryczanej, z której wyrabiany jest makaron Soba, uprawianego w celu zwalczania głodu w okresie Nara 710–794. Soba jest bogata witaminę B. Jest używana do dań na ciepło i zimno.Zapraszam na kolorową sałatkę z makaronem Soba. 👥 – 4-6 ⏰ – 30 minut 🇨🇳 – Chiny 🇵🇱 – Polska ✅ Składniki , nie podaję ilość, zrobisz według własnego uznania(...)sojowy, sól, pieprz i dokładnie wymieszaj. 🛠️ Teraz wszystkie składniki połącz ze sobą, wymieszaj i zjadaj. 🛠️ Jadłem sałatkę na drugi dzień i była lepsza w smaku. 👍 Gotowe. Smacznego Facet w Kuchni to ja. Jeśli podoba Ci się moje dzisiejsze danie i chciałbyś znaleźć więcej wspaniałych dań stworzonych przez amatorów i zawodowców, uczestników MasterChefa

RafalCook
Pani Walewska 102

może aż tak dobra jak ta oryginalna, ale jest naprawdę pyszna.  W końcu druga nazwa tego ciasto to Pychotka.     Składniki: Ciasto kruche: 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy (dałam 1 łyżkę domowego) 200 g masła roślinnego (dałam masło ekstra) 4 żółtka 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki Beza: 4 białka(...)łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka zmiażdżonych orzechów Krem budyniowy: 0,5 l mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy (dałam 1 łyżkę domowego) 2 żółtka 250 g masła roślinnego (dałam ekstra)     Wykonanie: Przygotować ciasto kruche.  Mąkę przesiać z proszkiem i cukrem waniliowym.  Dodać cukier puder, masło pokrojone w kostkę

Sto kolorów kuchni
OWOCOWIEC BISZKOPTOWY NA MĄCE ORKISZOWEJ 161

proszki budyniowe (bez cukru) - 3 galaretki owocowe (najlepiej bez cukru, dajemy wówczas więcej ksylitolu), dałam z owoców leśnych - 3/4 szklanki ksylitolu (lub cukru) lub więcej gdy preferujemy słodkie ciasta W garnku doprowadzić do wrzenia owoce z ksylitolem i jedną szklanką wody. W drugiej szklance wody rozprowadzić proszek budyniowy, dodać go do gotujących się owoców i mieszając doprowadzić do wrzenia

Smaczne Zdrowe
Jak mrozić jedzenie – 10 zasad 195

taki sos do lasagne albo rosół. Ugotowanie tych dań wymaga sporo wysiłku. Gdybyśmy mieli przyrządzać je od zera za każdym razem, gdy mamy smaka na pożywną, rozgrzewającą zupę lub coś włoskiego, pewnie w większości przypadków jednak byśmy się poddali i zrezygnowali (z braku czasu lub lenistwa). Dlatego nasze ulubione dania, które można mrozić, gotujemy w większej ilości(...)brzegi. Dlaczego? Mrożone jedzenie chłodzi swoich sąsiadów – dania mrożą się wzajemnie i lodówka nie musi aż tak się wysilać (czyli zużywać aż tyle prądu. A jakie są minusy mrożenia? My widzimy dwa – ale łatwe do wyeliminowania. – Po pierwsze trzeba wiedzieć jak mrozić jedzenie. – Po drugie trzeba wiedzieć jak je rozmrażać. Na szczęście

Niedzielny kucharz
Steki wołowe z rostbefu 227

rozwiązanie. Składniki 2 kawałki steków z rostbefu (po ok 250 g u mnie większy ale cieńszy 246 g drugi mniejszy ale grubszy 216 g) sól, świeżo zmielony pieprz odrobina oleju Dodatki Sałatka z party mixem Masło ziołowe - zamiast suszonej bazylii dałam dużą garść posiekanej świeżej Steki wyjmujemy z lodówki min. 30 min przed smażeniem żeby nabrały temperatury pokojowej. Grillową patelnię(...)moje spostrzeżenie ten cieńszy stek doszedł na medium/medium well done a męża grubszy na medium rare. I wszystko w tym samym czasie smażenia więc nie musieliśmy czekać jedno na drugiego. Tak więc reasumując nie ważna jest waga steka ale jego grubość

Piekielna Kuchnia Pati
Domek- rodzinna zabawa w budowę wymarzonego domu 138

kartę pomieszczenia umieszczamy w swoim domku według następujących zasad: ·          Pomieszczenia możemy tylko położyć nad innymi pomieszczeniami (nic nie wisi w powietrzu) – drugie piętro możemy budować jeśli poniżej mamy pierwsze piętro. ·          Pomieszczenia nad garażem mogą być zbudowane o ile mamy zbudowany garaż(...)też mechanizm wyboru pierwszego gracza w następnej kolejce. Zostaje nim ten gracz, który w danej kolejce wybrał pierwszy komplet kart (zawierający tylko jedną kartę). Na co zwracać uwagę w czasie gry: ·          Budować piętrami od garażu po drugie piętro ·          Maksymalnie rozbudowywać pomieszczenia

O kuchni z uczuciem
Gęsty krupnik na wołowinie i żeberkach 154

przykryciem.   Doprawiamy zupę do smaku solą i pieprzem. Podajemy gorącą, szczodrze posypaną drobno usiekaną natką pietruszki. Na drugi dzień zupa może wymagać lekkiego rozcieńczenia – ma dużo kaszy, sporo mięsa i warzyw – z powodzeniem może stanowić samodzielne danie obiadowe. SKŁADNIKI 6-8 dużych porcji 500g wołowiny (szponder, waga po oczyszczeniu) 500g żeberek wieprzowych mięsnych 2 marchewki

Karo in the Kitchen
Sandacz w "chipsach" ziemniaczanych 130

Wbrew nazwie to danie nie ma nic wspólnego ze śmieciowym jedzieniem;) Wygląda bardzo efektownie, a jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Składniki 2 filety z sandacza bez skóry 1 duży ziemniak natka pietruszki sól, pieprz sok z cytryny Przygotowanie Filety przekroić wzdłuż, zostawić tylko grubszą część ryby (resztę można zamrozić i dodać do zupy rybnej(...)Powinien powstać placek długości ryby i takiej szerokości, aby dało się winąć całą rybę. Ziemniaki lekko posolić. Na brzeg ziemniaków położyć rybę i ułozyć na niej listki natki. Zawijać wszystko przy pomocy pergaminu lub podkładki bambusowej - tak jakbyśmy robili sushi. To samo zrobić z drugim filetem. Smażyć na patelni z olejem z każdej strony, aż ziemniaki zrobią się

Kulinarne Inspiracje
Schab na zielono z tymiankowymi jabłkami 97

głowie, ale ugotowałem dla was coś bagatelnie prostego, patrząc na składniki, lecz z drugiej strony niebiańsko pysznego. Roladki ze schabu z baby szpinakiem podane z kaszą kuskus i jabłkami na maśle w śmietanie i tymianku. Kolejny spontan w kuchni zakończony sukcesem. Do przygotowania dania potrzebne będą nam:  3 kotlety ze schabu (ok 1,5 cm grubości

Kuba Gotuje
Muffinki z łososiem i koprekiem 268

jajko 180 g maślanki 75 g oleju roślinnego np słonecznikowego 100 g białego serka kremowego - dałam ziołowy przygotowanie Nagrzać piekarnik do 180 st C. W misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać starty ser, pokrojonego drobno łososia i koperek. W drugiej misce wymieszać jajko z  maślanką i olejem. Przełożyć połowę mokrych składników do suchych, wymieszać, następnie dodać

Stare Gary
Karczochy danie jak z 5 gwiazdkowej restauracji 116

drugiego tak aby się nam nie przewróciły. Zalewamy wodą albo jeszcze lepiej rosołem do około połowy wysokości karczocha (tak żeby nie pływał). Z góry posypujemy parmezanem lub suszonymi drożdżami. Przykrywamy naczynie i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 40 minut, ściągamy przykrycie i pozwalamy im jeszcze przypiec się od góry przez krótka chwilę. Smacznego! Artykuł Karczochy danie jak z 5 gwiazdkowej restauracji pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
Stek wołowy 120

minuty, następnie za pomocą szczypiec lub łopatki (nie nakłuwać widelcem, gdyż wypłynie sok i będzie suchy) obrócić na drugą stronę i smażyć kolejne 3 minuty.  Zdjąć stek najlepiej na drewnianą deskę, oprószyć z obu stron solą i dać mu odpocząć tyle samo czasu ile się smażył. W między czasie przygotować glazurę. Na patelnię po smażonym steku położyć obrane

Kuchcik gotuje
Pyszne trufle czekoladowe 137

rodzaje dodatków. Pierwsze są z orzechami, drugie z połamanymi herbatnikami, a trzecie klasyczne :-) Poza tym proponuję dwa rodzaje posypki,  w której będziemy obtaczać trufle jedna-klasyczna, czyli ciemne kakao, a druga składa się z orzechów włoskich lub ziemnych (ja używałam ziemnych) oraz herbatników zmielonych razem w malakserze. Trufle w drugiej posypce, uzależniają(...)godzinki do lodówki.  Masa po tym czasie powinna ładnie stwardnieć,  tak ze da się z niej formować kulki. Zanim zaczniemy końcowy etap, pozostałe herbatniki wrzucamy do malaksera, dodajemy orzechy i miksujemy na bardzo drobno. Na jeden talerzyk dajemy kakao, na drugi posypkę. Oczywiście jeśli macie życzenie trufle możecie obtaczać czym tylko chcecie, orzechami, kokosem, posypkami ze sklepu

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku