Poniższy przepis jest moją kombinacją i mam nadzieję, że spełnia wszystkie wymogi żywieniowe psiaków. Wiem, że wątróbki za często psy jeść nie mogą, ale od czasu do czasu zwłaszcza drobiowa jest ok. Siemię lniane wspaniale działa na sierść. Nie wiem jak jest z zarodkami pszennymi? Mogą je jeść psy? Macie jakąś wiedzę na ten temat? Wydawały mi się zdrowsze niż(...)choć to straszna wariatka to ją uwielbiam. To dla niej te pyszności!!! Harissa tuż przed czesaniem... oj nie lubi tego, nie! Przysmak dla psa.0,5 kg wątróbki drobiowej;3 duże marchewki;2 jaja;ok. 100 g zarodków pszennych;4 - 5 łyżek mielonego lnu. Wątróbkę gotujemy razem z marchewką. Studzimy. Mielimy w maszynce do mielenia. Dodajemy jajka i siemię lniane
MiksturownikRazem z Asią i Justyną postanowiłyśmy się spotkać i wspólnie pogotować. Zainspirowane MasterChefem i faktem iż niedawno odkryłam w domu tagine postanowiłyśmy przygotować tagin drobiowy. Z miłości Asi do kuchni meksykańskiej powstał pomysł na przystawkę, czyli guacamole. Wypadało, aby deser był europejski i tak padło na deser a'la tiramisu. Dziś przedstawiam przepis na danie główne: tagine z kurczaka(...)ładniki dla 6 osób:6 filetów z kurczaka;100 g suszonych moreli;1 cebula;1 duża marchewka;pęczek kolendry lub pietruszki;kilka nitek szafranu;1 l bulionu warzywnego lub drobiowego;oliwa z oliwek;6 suszonych pomidorków;garść oliwek;ras el hanout.Umyte i oczyszczone filety nacieramy ras el hanout. Suszone morele zalewamy gorącą wodą. Posiekaną cebulę szklimy na patelni z odrobiną
Miksturownikniego farsz wyjęty z indyczki.Składniki nadzienia:- 1 duży lub 2 mniejsze selery- 1 duża pietruszka- por- biała część- 1-2 czerstwe bułki ( namoczone w wodzie)- 3-4 wątróbki drobiowe- 2 jajka- sól , pieprz,+ cała tuszka: indyczki, kaczki lub gęsiDodatkowo: -ok 1,5 szklanki czerwonego wytrawnego wina, do podlania(...)weszło go jak najwięcej . Napełniany otwór zakryć folią aluminiową, by nic nam podczas pieczenia nie wyleciało. Resztę farszu podsmażamy w rondelku na małej ilości oleju lub tłuszczu np. drobiowym( ja użyłam tłuszcz odlany od pieczenia gęsiny). Po kilku minutach podlewamy wodą i dusimy jeszcze jakiś czas ( uważać by się nie przypaliło). Napełnioną tuszkę umieszczamy w brytfance( wcześniej rozpuszczamy w niej
Smaczne Zdroweależ skąd! - no, pięknie! a w lodówce nic gotowego.- To cudownie. Do zobaczenia!Z paniką w oczach biegałam to tu, to tam.No, udało mi się jednak coś zaradzic. WĄTRÓBKI DROBIOWE W SOSIE.(przepis autorski;)3 cebuleczubata łyżka masła 1 kg drobiowych wątróbeksól, pieprzliśc laurowy1 szklanka bulionu (np. z kostki) 1/2 małego kubeczka śmietany łyżka mąkiCebule pokroiłam w półplastry, rozdzieliłam
W kuchni Karmel-itkiprzyrządzenia olej rzepakowy, dzięki zemu przepiórki zyskałydodatkowych walorów zdrowotnych i odżywczych. Przepiórki te robi się banalnie szybko! Świetna alternatywa dla oklepanego już kurczaka.Jeżeli nie mamy pasztetu drobiowego, można zastąpić go innym, jednak nieodwołalnie to właśniedrobiowy pasuje najlepiej. PRZEPIÓRKI W PIELUSZKACH. /przepis autorski;/ 2 przepiórki 100g pasztetu drobiowego duża cebula 3 ząbki czosnku olej rzepakowy przyprawy: tymianek, sól
W kuchni Karmel-itkiosób: 1 podwójna pierś z kurczaka sok z jednej cytryny 4 suszone papryczki chili 1 brokuł świeży lub 450 g mrożonego masło 4-5 ząbków czosnku kostka drobiowa pieprz świeży tymianek 250 g makaronu wstążki ok. 250 śmietanki kremówki 30% Wykonanie: W jednym garnku wstawiamy wodę na makaron, który gotujemy al dente. W drugim garnku wstawiamy wodę na brokuła(...)masła, pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, którą wrzucamy na rozgrzane masło i smażymy, potem wrzucamy czosnek pokrojony w cienkie plasterki, papryczki chili pokrojone w plasterki, wrzucamy kostkę drobiową, posypujemy pieprzem, wszystko skrapiamy sokiem z cytryny i wrzucamy część świeżego tymianku. Na końcu dodajemy brokuła podzielonego na małe różyczki i makaron. Wszystko razem mieszamy i na koniec zalewamy śmietanką
Blondynka Gotujeprzygotowania - zasmakuje osobom, które lubią połączenie mięsa i owoców 😀 Składniki na 2 małe keksówki: 0,5 kg udek z kurczaka bez skóry i kości 0,25 kg wątróbki drobiowej 1,5 l wody + 4 łyżeczki domowej wegety 1 kajzerka 2 jajka (rozmiar l) 100 g suszonej żurawiny (około 6 łyżek) sól, pieprz lubczyk suszony odrobina cząbru szczypta gałki muszkatołowej
Ugotowaćkróluje, bo właśnie suszymy nasze zbiory. Składniki 10 pałek z kurczaka 100 g masła 100 g wędzonego parzonego boczku 200 g świeżych grzybów 20 g mąki 500 ml rosołu drobiowego 3 kapelusze suszonych grzybów 10-15 szt marynowanych cebulek perłowych 2-3 marchewki 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 1 główka czosnku mielona gałka muszkatołowa sól, pieprz
R'n'G Kitchenboczkiem i wykonać pasztetową roladę. Takie plasterki świetnie smakują podane z ketchupem na kromce chleba. Prezentują się niebanalnie i przyciągają wzrok. kurczak (ok 1,5kg) 250g cielęciny 400g wątróbek drobiowych 2 marchewki pietruszka kawałek selera 2 liście laurowe Galeo 5 ziarenek ziela angielskiego cebula 2 jajka kajzerka 1/2 szkl. kaszy jaglanej 200 g mozzarelli ok 50-70 g świeżego szpinaku
Smaki Na Talerzukurczaka z soczewicą: – 1 podwójna pierś z kurczaka (ok.500 g) – 1 cebula – 1/2 szklanki zielonej soczewicy – 1/3 szklanka ryżu – 500-700 ml wywaru drobiowego – 2 gałązki świeżego tymianku
Kuchenne Wariacjewtedy zaczyna się sezon na dynie. Zachęcam również do gotowanie kremu z dyni o każdej porze, ale wtedy używać mrożonej dyni. Składniki: 1-2 kg dyni 3 szklanki bulionu drobiowego 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 marchewki Śmietana kremówka 18% Sól, pieprz Oliwa z oliwek Sposób przygotowania: W przepisie używam świeżej dyni. Na początku dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnearborio 2 łyżki oleju 100 ml białego wina wytrawnego 100 g słodkich truskawek 250 g filetów z kurczaka 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżka brązowego cukru 600-700 ml rosołu drobiowego sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ryż wrzucamy na rozgrzany olej, chwilę smażymy i zalewamy winem. Odparowujemy. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę mięso, truskawki
R'n'G Kitchencebulką i sosem jogurtowym. Składniki: 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1 duże jajko 1 szklanka mleka 0,5 szklanki wody szczypta soli co najmniej 0,5 kg ugotowanego mięsa drobiowego, np. piersi z kurczaka 1 cebula sól, pieprz opcjonalnie starty żółty ser Na samym początku przygotować ciasto na naleśniki: do miski wsypać mąkę, dodać olej, szczyptę soli, wbić jajko
UgotowaćCóż tu można napisać o wątróbce ? Chyba tylko tyle, że w ten prosty sposób można tanim kosztem przygotować wyśmienity obiad Składniki 0.5 kg wątróbki drobiowej 2 twarde, kwaskowe jabłka 2 cebule olej do smażenia mąka pszenna do obtoczenia wątróbki sól i pieprz do smaku opcjonalnie majeranek Przygotowanie Wątróbkę umyć, oczyścić z błon, odsączyć z nadmiaru wody i zasypać
Kulinaria - potrawy z różnych stron światajest na prawdę bardzo smaczny. Polecam też inny przepis na pasztet. Przepis na pasztet wielkanocny: Składniki na bazę do pasztetu ½ kg łopatki wieprzowej, ½ kg wołowiny ½ kg wątróbki drobiowej ( u mnie z indyka) 1 szt. duża marchew 1 pietruszka, 1 szt. cebula, 1/4 szt. selera, 5 szt. ziele angielskie, 1 łyżeczka pieprzu ziarnistego 3 szt. liście laurowe, 1 łyżeczka soli
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię